Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Igen ugy 12v akksival.Ma egész délután töltöttem,de jó ha fél percig ment. ugy látszik, hogy új állja a helyét szegénynek.
![]()
valaki tudna ajánlani boltot uaa180 as icre HEsen kivül bpen?
köszi előre is ![]()
Akkor viszont moltam hozzaszolasat nem ertem.
Esetleg az AKKUT probald ki, hogy tudja-e a nevleges erteket. Valami 5W-os gepkocsiizzoval erdemes. Esetleg a kicsikocsi aramat lemerni, hogy nem vesz-e fel tul sokat.
Zoli, ez elvileg 10V-os, legalábbis ezt írta a kolléga névleges fesznek.
Idézet: , akkor kevesebb fesz kell neki. „az autóhoz adtak egy 10v 1100mA -es akksit”
Üdv!
Esetleg még lehet az elektrokonthában is kapni. ![]()
É még nem láttam, de sose lehet tudni. Feltételezem a kollégáról, hogy a 0, és 2 között tud különbséget tenni. :nemtudom:
Helló !
Köss a kondira 15 volt egyen feszt. polaritás helyesen majd vedd le a feszt. és zárd rövidre a kondit. Ha szikrázik akkor jó, ezzel formálhatod is a régebbi kondikat. Ha nincs 15 voltod próbáld 10-12 volton .
Üdv!
Válaszoljak a költői kérdésedre? Van! Sőt, van 8V-os is, és még 3.5V-os is, bár az már orosz csoda. Mivel nem autóakksi, hanem távirányítós játék, így ne gondolj egyből a 14.4V-os autóakksira!
A 10V kijön 8 darab 1,2V-osból, 9,6V számolva, de ha cellánként 0,05V többlet van, akkor az pont 10V.
A 8V pedig 7 darab 1,2, illetve 1,143V-os cellából. 1,2-vel számolva 8,4V.
Kétféleképpen jöhet ki az általad emlegetett 10V:
1: Így ni! 2: A 12V-os akksi 6db 2V-os cellából áll. Annak a névleges feszültsége 12V, közben lehet 11.5-14.4V-ig. Ha van egy 10V-os akksid, az áll 5db cellából, aminek a névleges feszültsége 10V. És már teljesült is mindenki álma. Az más dolog hogy a feszültsége 9.6-12V között van. DE! Továbbra is megemlítem, hogy ez nem autóakksi, lehet hogy nem is szabvány akksi, így nem muszáj ebben a 2V/cellában gondolkodni. Ha kínai találmány ez a játékautó, akkor rugaszkodj el a valóságtól, mert azok bármire képesek! ![]() Idézet: „Kérdem én kinek jó,ha ezután a 12 V-os töltőm nem lesz jó,mert jönnek a 10 v-os valamik... Ahelyett hogy tipizálnának,egyre több félét csinálnak "hadd tegye tönkre "a laikus,és akkor vesz másikat!” A töltőt gyártó gyáraknak. Nekik is meg kell élni valamiből. Erre mondjuk: piacgazdaság, meg hogy fogyasztói társadalom. A VIDEOTO, ORION, TUNGSRAM gyárak nem belőlem gazdagodtak meg. Az én 39 életévem alatt 1-1 azaz egy-egy darab tévéjüket vettül meg, s max 5-6 évente volt egy-egy csőcsere. (15-50 Ft/db) Ez mai áron 1500-5000 Forintnak felelne meg. Ezzel ellentétben eme 39 év alatt jó párszor kellett a működő, de elavult számítógépemet korszerűsíteni. Miért? Nem azért mert nekem nem felelt meg, hanem az újabb és újabb fejlesztések, programok követelik meg. Pedig most is csak mit csinálok gépelem a szöveget, mint anno a Commodore 64-en.
Persze, fogyasztói társadalom, de azért nézd azt is, hogy ha meg van adva h 14.4V, akkor én már viszem is vissza a boltba az akku-t, mert az csak 12.8V-ot ad ha otthon vásárlás után lemérem. Illetve autóban sosem lesz ekkora a feszültsége, hiszen ez egy ideális állapot lenne.
Illetve megemlíteném, hogy ez a 14.4V ez az abszolút maximum, amit bírnia kell. Az laikus ember meg azt mondja, hogy plusz-minusz 10%, oszt' jóvan. Na emiatt lett 12V-os az a bizonyos akksi. Régen emiatt volt 220-as hálózat, mert olyan bizonytalan volt, hogy inkább ezt adták meg. Ma meg már pontosabb az előállítás is, így meg merték adni a 230-at is. De ez is +-%-ok tömkelegével rendelkezik, így nem a maximum 250V-os felső határról nevezték el. ![]()
Volt egy szünetmentes tápegységem, abban be lehetett állítani hogy mely fesz. értékeknél kapcsoljon át akksis üzemmódra. A gyári beállítás 290 és 170V volt, és a 230-hoz legközelibb értékek 260 és 195V volt. Dobtam egy hátast.
Paksi atomerőműben volt gyárlátogatás, ott mondta a vezető, hogy itt a konnektorokban 250V is lehet TRMS-sel, így ott jobban pörög a porszívó ![]()
szia!
Se a lomexben, se a konthánál sem lehet kapni az uaa180at :no:
Akkor ajánlom az In-Comp-ot megtekintésre.
Idézet: „Illetve autóban sosem lesz ekkora a feszültsége, hiszen ez egy ideális állapot lenne.” A 14,4V a maximális töltőfeszültség, és előfordulhat simán autóban is, főleg ha hőmérsékletfüggő szabályzással van a generátor ellátva, és hideg van kint. Ettől még az akku névleges feszültsége 12V marad. Idézet: „Régen emiatt volt 220-as hálózat, mert olyan bizonytalan volt, hogy inkább ezt adták meg.” Régen 220V-os volt a hálózat Európa nagy részén, de Franciaországban 230V, Norvégiában 240V volt a névleges hálózati feszültség. Hogy egységesítsék az európai feszültségszinteket, a 230V-ot vezették be névleges feszültségként mindenhol. Tehát semmi köze a hálózat bizonytalanságához.
230V+-10% az áramszolgáltató által garantált érték. Tehát nálad 207-253V tartományban simán jó a hálózat feszültsége. Persze inkább úgy állítják be a trafókat, hogy a feszültség lejjebb legyen, mert ha nagyon kicsi a terhelés, és esetleg felmenne a feszültség 250V-ra, akkor azt az izzólámpák nem szeretnék. Az egyedüli kényes fogyasztó a háztartásban az izzólámpa, a többi jól elvan ezzel a +-10% pontossággal.
Kétlem, hogy pont az erőműben térne el a feszültség a névlegestől ilyen mértékben. Náluk "házon belül" kicsik a távolságok, a terhelés viszonylag állandó, ezért nem látok semmi okot arra, hogy ilyen magas legyen az eltérés a névlegestől...
Pedig az alaphálózat feszültsége is változik, elég szépen. De ezzel semmi baj, hiszen a transzformátorok szabályozhatóak.
Urak!
Jót nevettem, ezen a feszültségeken történő lamentálásokon... ![]() Mint "kicsit vén erőműves" mondhatom semmi értelme ezen rágódni, főleg fikcióként - meg a láttam aki hallotta -. De jelentősége sincs a dolognak. üdv! proli007
Köszi, tényleg van náluk, viszont 1,azaz egyezer forint darabja.
![]()
Való igaz, az emberek nem túl mélyen látnak a konnektorok mögé. Még a kisfeszültségű elosztó hálózat képben van (ezt vidéken nehéz eldugni), de már a középfeszültség sem teljesen tiszta. A főelosztó hálózat, és alaphálózat meg teljesen ismeretlen a kívülállók számára. Az erőművi kapcsolatok sem ismertek. Ezen nincs mit csodálkozni, ez egy külön területe a villamosságnak.
Ja, és jeges téli éjszaka, buli , minden villany ég, a villanysűtő, grill megy, 200w erősítő: vonalfesz 195V
És ez a világvégi magyar tanyán
A '80-as években szembesültem Üllőn, hogy a csöves sorvégfok - az aláfűtés következtében - elvesztette stabilitását, és a sorméret jelentősen csökkent (175-180V). Mindez a fővárostól 10km-re. Azóta elkészült az új betáp pont, a jelenség megszűnt.
Nem csak ott, és úgy. 3éve Szécsénytől 8 Km-re Nagylócon, Hollókő közelében még meg volt a birtokom, mig birtam művelni. 2150m2 . Nappal minden működött, lácfűrész, 2 fűnyíró, szalagcsiszoló... Még jó, hogy sötétedés után a terheletlenül 200V maradékfesszel nem tudtam volna mit kezdeni a maradék erőmmel. Ősi tévén a potikat lehetett tekerni, nem volt gond. Ha grilleztönk, parázson csináltuk. Igy védték egészségünket
Sajnos, erre nem lehet mit mondani. A vidéki kisfesz hálózatot nem mi kezeljük. A hosszú vezetékek feszültségesését a közép/kisfeszültségű trafókon lehet kompenzálni, de a kisfesz hálózat feszeséseit már nincs mivel. A végére annyi marad, amennyi.
![]()
Mindenkinek minden jót! Valaki meg tudná magyarázni, hogy mi megy végbe 1 rádió rezgőkörében? Ugyanis egy rádiót építettem már, de kiváncsi volnék, h. mitől megy... Ugyanis :emptybottle: vagyok, de nagyon érdekelne a téma!
![]()
Sziasztok Urak! Nagyon köszönöm a segítségeteket, kisérletezni nem tudok vele,mert 40 fokos lázam van,és élni sincs kedvem.Mindenesetre este 7 től tlötöttem a kínai csodát ma délutánigde jó ha 3 métert ment,Így tényleg kuka lesz a sorsa, és veszek inkább egy ujj aksit bele! Köszönettel Antesz!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |