Fórum témák
» Több friss téma |
Humanoid robotot szeretnék építeni ami több funkciót képes csinálni!! Az elméletem meg van de kéne egy kis segítség és ötletek mert nem olyan könyű ahogy elképzeli az ember! Nagyából egy számítógépnek gondoltam a belsejét!! ötleteket várok
És a költségvetésen gondolkodtál már, ha nem akkor kezdd azzal. Mert ha egy valamirevaló robotot akarsz építeni, az több 10000-be fog kerülni. De én is tervezem már egy ideje, de még leragadtam a 4kerekű robotnál (az sem olcsó muri egy diáknak )
Fogalmad sincs mit akarsz, és ezért mered feltenni a kérdést, ami eleve nem jó. Nem tudom pl. mit jelent az, hogy számítógép alapok? Mi az?
Nem mellesleg, milyen nyelven tudsz programozni profin? És megvannak az elektronikai-vezérléstani ismereteid is? (Atomreaktort szeretnék építeni házilag! Hogyan fogjak hozzá?)
Beszélj Collectorral, Ő is ilyesmiben töri a fejét.(reaktor)
Első körben kellenek pc hez interface-k, mert ugye PCIbus ra nem köthetsz szervo motort. Kellenek érzékelők, temérdeksok mecha. Mi van eddig?
Ez olyan szintű téma mint az ATI IC-s.
Hello
Kezdésnek ajánlom a számítógép párhuzamos portját: 8db led villogtatása + pár soros progi. Én is ezzel kezdtem 2 éve. Azóta sikerült egyenáramú és léptető motorokat vezérelnem kisebb-nagyobb sikerrel. (anyagilag ez nekem 0 Ft volt, gyűjteni kell leselejtezett nyomtatókat, faxokat és így még a környezetet is véded a sok kínai szeméttől) |
Bejelentkezés
Hirdetés |