Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Robot építése számítógép alapokból
Lapozás: OK   1 / 1
(#) jocy0823 hozzászólása Márc 19, 2009 /

Humanoid robotot szeretnék építeni ami több funkciót képes csinálni!! Az elméletem meg van de kéne egy kis segítség és ötletek mert nem olyan könyű ahogy elképzeli az ember! Nagyából egy számítógépnek gondoltam a belsejét!! ötleteket várok
(#) Action2K válasza jocy0823 hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Kezdetnek: Link.
(#) bankimajki válasza jocy0823 hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

És a költségvetésen gondolkodtál már, ha nem akkor kezdd azzal. Mert ha egy valamirevaló robotot akarsz építeni, az több 10000-be fog kerülni. De én is tervezem már egy ideje, de még leragadtam a 4kerekű robotnál (az sem olcsó muri egy diáknak )
(#) watt válasza jocy0823 hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Fogalmad sincs mit akarsz, és ezért mered feltenni a kérdést, ami eleve nem jó. Nem tudom pl. mit jelent az, hogy számítógép alapok? Mi az?

Nem mellesleg, milyen nyelven tudsz programozni profin? És megvannak az elektronikai-vezérléstani ismereteid is?

(Atomreaktort szeretnék építeni házilag! Hogyan fogjak hozzá?)
(#) NeoCorteX válasza watt hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Beszélj Collectorral, Ő is ilyesmiben töri a fejét.(reaktor)
(#) NeoCorteX válasza jocy0823 hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Első körben kellenek pc hez interface-k, mert ugye PCIbus ra nem köthetsz szervo motort. Kellenek érzékelők, temérdeksok mecha. Mi van eddig?
(#) Thomas10100 válasza jocy0823 hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Ez olyan szintű téma mint az ATI IC-s.
(#) sanyi01 válasza jocy0823 hozzászólására (») Márc 26, 2009 / 4

Hello

Kezdésnek ajánlom a számítógép párhuzamos portját: 8db led villogtatása + pár soros progi. Én is ezzel kezdtem 2 éve. Azóta sikerült egyenáramú és léptető motorokat vezérelnem kisebb-nagyobb sikerrel.

(anyagilag ez nekem 0 Ft volt, gyűjteni kell leselejtezett nyomtatókat, faxokat és így még a környezetet is véded a sok kínai szeméttől)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem