Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Minden a Juhász Róbert oldalán volt, nyáktervtől a rajzig.
Tegnap olvastam egy másik fórumon egy profitól, hogy ő már 3at épített ebből az Oshon-féle íróból, és soha nem volt üzembiztos. De itt a Hobbielektronikán is sok ember kérdezget, akinek ien van.. Úgyhogy ma szétszedem, és megcsinálom a Kobold égetőjét. Elegem lett Majd megírom az eredményeket És Báddzsó! Köszönöm a rám szánt időd! (még lehet, h jövök )
ha engem kérdezel pickit2! Veheted egybe, vagy darabokba, és itt he-n van Watt féle pickit2, én már 2 őt építettem belőle, tökéletes, jó + funkciók vannak benne, usb-s, megbízható, és mindenféle picet programoz.
Idézet: én meg köszönöm a megköszönést, remélem sikerrel jársz, annak idején jdmekkel én is szenvedtem, de aztán a mai napig is néha használom, mert foglalatos, pickit2 höz meg lusta vagyok csinálni fogalalatot... „És Báddzsó! Köszönöm a rám szánt időd!”
Köszönöm, de inkább nem
Maradok a külső tápnál, nem bonyolítom az életem 13V-os inverterekkel, meg FET-ekkel... Tudom, mennyire kényesek Meg az ICD2-t szeretném, hogy (majd) debugolhassam is, meg iesmi, ráadásul az AVR-t is tud írni - ami nekem inkább kell; most is azon dolgoznék, de ahhoz kell egy PIC égető... Aztán most jobban megnéztem; lehet, h mégis, de a Szilvásy és a Watt közt most vacilálni kezdtem. Azért a kezdőknek nagyon hiányzik egy áttekintő, összefoglaló; nem tudom, melyik jó, melyik mire használható, ill. igazából melyik kell..... Már 2 hete csak PIC-ről olvasok, de nem akar összeállni, annyi félinfó van fenn!!!
Szeretném megkérdezni, hogy a PIC1845jxx -eket égethetem-e azzal a soros égetővel amivel pl:a PIC18Fxxx igen. Mivel a PIC1845jxx táp feszültsége 3V.
Valószínűleg nem.
Sziasztok lenne egy olyan problémám,hogy van 1 pp2-es égetőm és nem hajlandó a pic12f683-at égetni valami hibát ír ki.Pic 16f628a-t gond nélkül égeti,de a 12f-el valamiért nem boldogul.Rajzot mellékeltem.Előre is köszönöm a segítséget.
Idézet: „nem hajlandó a pic12f683-at égetni valami hibát ír ki.” A hibaüzenet alapján szerintem az a gondja, hogy még nem költöztek vissza a fecskék Afrikából...
Jogos.Hiba cím írása 0x000000
Beírva:0x0183 Kiolvasás:0x3fff Pic 16fnél semmi gond hiba nélkül írja/olvassa.
Jó lábakra mennek a jelek? Van az égetőprogramban valami lehetőség a vonalak ellenőrzésére?
Hello!
Én ezt a programozót építettem meg külső tápellátással. Xp alatt próbáltam az oshon égetővel. Látszólag be is égeti a programot, de az ellenőrzésnél hibát ír. Van ötletetek?
Használd hozzá a WinPIC800-at. Fel kell ismerje a PIC-et a program(feltéve, ha tudja kezelni, azaz a listájában van). Ha ez nem ismeri fel, akkor valami elkötés van, vagy a PC-d printer portja nem szabványos.
A kábelek minősége és hossza is fontos lehet. Legyen rövidebb és szalag, ill. UTP kábel. Hosszabbítót, gyári LPT kábelt nem szabad használni.
Ha erről van szó, akkor az adatlapja szerint 256 bájtot írhatsz bele I2C interfésszel.
Esetleg printer portra köthető hardverkulcsot csinálhatsz belőle. Vagy egy Texas TUSB3410 USB-soros konverter IC mellé kötheted, hogy erről az EPROM-ról olvasson be egyedi azonosítót és gyártó azonosítót.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem... PIC 18F452-t kéne programoznom, de PC és égető hiányában nem tudom égetni.. Mac OS X alatt meg csak a gyári microchip égető megy usb-n... Ha valakinek van olyan programozója ami a fent említett piccel elboldogul ,akkor szóljon nekem mert nagyon fontos lenne 1-2 pic re felnyomni egy programot! akár meg is támogatom anyagilag érte
PICKit 2-vel PC-n akármit meg lehet égetni. Ha érdekel segítek, priviben jelentkezz.
Más. OSX alá nincs virtuális gép? Gondolok itt plö VMware termékekre. UI chipcad-nél remek áron van a PICkit2 minden demo panel nélküli verzió br10eFT. Simán megéri. Nagyon odateszi magát a cucc!
Vagy elküldöd és felprogramozom Neked.
üdv
Az a baj, hogy ppc procis uh nem fut rajta a win...
Hova kéne elküldeni?
Én nem értem a problémádat... Reggel nyitsz egy ilyen értelmetlen topicot. Hirtelen többen is felkínálják a segítségüket, amire egyszerűen nem is reagálsz. Mondd: tudsz egyáltalán olvasni? És most igazából mit is szeretnél? Programozzuk fel az IC-idet, vagy wint telepítsünk a Motorola processzoros pc-dre? Csodálom, hogy nem zárolták még a topicot és figyelmeztetést sem kaptál.
ÓÓ.. Ezer bocs de nem tudom éjjel-nappal a fórumot nézegetni van más dolgom is!
Nem reagálok???? Akkor szerinted a mi ez a hozzászólás pénteken 22:38kor?? De látom nem sikerült megértened mert lehet nem tudsz olvasni: Ppc-s macre nem megy fel a winfos, még ha kézenállva imádkozol érte akkor sem...de lehet nem is akarnám elQ...ni a gépemet winnel... És grat,hogy rájöttél ki gyártotta a procit a gépembe Ha oltogatásban akarsz versenyezni vegyél fel msn-re elveszem a kedveded egy életre az oltogatástól!
Köszi, ez lessz a nyerő, elvileg pkit2 megy os alatt!
Úghogy lehet egy pickit2 klón programozásban kérném a segítségedet! Igazából egy midi kontrollert építek aminek f452 az alapja de mivel abból több kell,egyszerűbb ha megcsinálom az égetőtt inkább!
Rendben, többit megbeszélhetjük privátban is.
üdv.
Köszi a tippeket.
Sajnacsak most volt időm foglalkozni vele. a Következő a helyzet. A winpic800 a beállításokkal a hardware-re azt mondja hogy ok, de a PIC-et nem ismeri fel. Lehet az, hogy azért, mert az icsp csatlakozót megfelelő lábakhoz forrasztottam egy ic foglalaton, nem áramkörre csatlakoztattam?
A foglalatban is kell működnie, de akkor a tápot is be kell kötni és a táplábakat lekondizni(100n) a legrövidebb vezetékekkel(SMD kondik a legkényelmesebbek)
Lecsekkoltad a vonalakat és változnak a szintek a PGD, PGC vonalakon rendben? Milyen PIC-el próbálod?
PGD,PGC vonalak rendben.
Egy PIC16F870-be szeretnék égetni vele. Melyik táplábat kell lekondizni? (Bocs ha hülye a kérdés, elég kezdő vagyok)
A ket taplab (Vcc,GND) koze egy smd 100nF.
Vcc-t nem látok datasheetben. Vss,Vpp,Vdd van, ha jól tudom vss a gnd, vpp kell a programozáshoz, és a vdd-lenne a vcc?
Igen a Vdd a Vcc. Ezeket is bekötötted? Mindegyik táp lábat bekötöttél?
Bekötöttem, vdd-n 5V, vpp-n 12V. Régikülső IDE-s winyó tápjáról.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |