Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   7 / 82
(#) Sinike válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

Minden a Juhász Róbert oldalán volt, nyáktervtől a rajzig.
Tegnap olvastam egy másik fórumon egy profitól, hogy ő már 3at épített ebből az Oshon-féle íróból, és soha nem volt üzembiztos. De itt a Hobbielektronikán is sok ember kérdezget, akinek ien van..
Úgyhogy ma szétszedem, és megcsinálom a Kobold égetőjét. Elegem lett

Majd megírom az eredményeket

És Báddzsó! Köszönöm a rám szánt időd! (még lehet, h jövök )
(#) Báddzsó válasza Sinike hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

ha engem kérdezel pickit2! Veheted egybe, vagy darabokba, és itt he-n van Watt féle pickit2, én már 2 őt építettem belőle, tökéletes, jó + funkciók vannak benne, usb-s, megbízható, és mindenféle picet programoz.
Idézet:
„És Báddzsó! Köszönöm a rám szánt időd!”
én meg köszönöm a megköszönést, remélem sikerrel jársz, annak idején jdmekkel én is szenvedtem, de aztán a mai napig is néha használom, mert foglalatos, pickit2 höz meg lusta vagyok csinálni fogalalatot...
(#) Sinike válasza Báddzsó hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

Köszönöm, de inkább nem
Maradok a külső tápnál, nem bonyolítom az életem 13V-os inverterekkel, meg FET-ekkel... Tudom, mennyire kényesek
Meg az ICD2-t szeretném, hogy (majd) debugolhassam is, meg iesmi, ráadásul az AVR-t is tud írni - ami nekem inkább kell; most is azon dolgoznék, de ahhoz kell egy PIC égető...
Aztán most jobban megnéztem; lehet, h mégis, de a Szilvásy és a Watt közt most vacilálni kezdtem.

Azért a kezdőknek nagyon hiányzik egy áttekintő, összefoglaló; nem tudom, melyik jó, melyik mire használható, ill. igazából melyik kell.....
Már 2 hete csak PIC-ről olvasok, de nem akar összeállni, annyi félinfó van fenn!!!
(#) bistvan196700 hozzászólása Nov 13, 2008 /

Szeretném megkérdezni, hogy a PIC1845jxx -eket égethetem-e azzal a soros égetővel amivel pl:a PIC18Fxxx igen. Mivel a PIC1845jxx táp feszültsége 3V.
(#) bistvan196700 válasza bistvan196700 hozzászólására (») Nov 23, 2008 /

(#) potyo válasza bistvan196700 hozzászólására (») Nov 23, 2008 /

Valószínűleg nem.
(#) attika hozzászólása Márc 23, 2009 /

Sziasztok lenne egy olyan problémám,hogy van 1 pp2-es égetőm és nem hajlandó a pic12f683-at égetni valami hibát ír ki.Pic 16f628a-t gond nélkül égeti,de a 12f-el valamiért nem boldogul.Rajzot mellékeltem.Előre is köszönöm a segítséget.

pp2.jpg

(#) potyo válasza attika hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Idézet:
„nem hajlandó a pic12f683-at égetni valami hibát ír ki.”

A hibaüzenet alapján szerintem az a gondja, hogy még nem költöztek vissza a fecskék Afrikából...
(#) attika válasza potyo hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Jogos.Hiba cím írása 0x000000
Beírva:0x0183 Kiolvasás:0x3fff
Pic 16fnél semmi gond hiba nélkül írja/olvassa.
(#) potyo válasza attika hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Jó lábakra mennek a jelek? Van az égetőprogramban valami lehetőség a vonalak ellenőrzésére?
(#) Hlacso hozzászólása Márc 31, 2009 /

Hello!

Én ezt a programozót építettem meg külső tápellátással. Xp alatt próbáltam az oshon égetővel. Látszólag be is égeti a programot, de az ellenőrzésnél hibát ír. Van ötletetek?
(#) watt válasza Hlacso hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Használd hozzá a WinPIC800-at. Fel kell ismerje a PIC-et a program(feltéve, ha tudja kezelni, azaz a listájában van). Ha ez nem ismeri fel, akkor valami elkötés van, vagy a PC-d printer portja nem szabványos.
A kábelek minősége és hossza is fontos lehet. Legyen rövidebb és szalag, ill. UTP kábel. Hosszabbítót, gyári LPT kábelt nem szabad használni.
(#) icserny válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Ha erről van szó, akkor az adatlapja szerint 256 bájtot írhatsz bele I2C interfésszel.
Esetleg printer portra köthető hardverkulcsot csinálhatsz belőle.

Vagy egy Texas TUSB3410 USB-soros konverter IC mellé kötheted, hogy erről az EPROM-ról olvasson be egyedi azonosítót és gyártó azonosítót.
(#) gabass hozzászólása Ápr 3, 2009 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem...
PIC 18F452-t kéne programoznom, de PC és égető hiányában nem tudom égetni..
Mac OS X alatt meg csak a gyári microchip égető megy usb-n...
Ha valakinek van olyan programozója ami a fent említett piccel elboldogul ,akkor szóljon nekem mert nagyon fontos lenne 1-2 pic re felnyomni egy programot!
akár meg is támogatom anyagilag érte

(#) NeoCorteX válasza gabass hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /

PICKit 2-vel PC-n akármit meg lehet égetni. Ha érdekel segítek, priviben jelentkezz.
Más. OSX alá nincs virtuális gép? Gondolok itt plö VMware termékekre.

UI chipcad-nél remek áron van a PICkit2 minden demo panel nélküli verzió br10eFT. Simán megéri. Nagyon odateszi magát a cucc!
(#) menyus12 válasza gabass hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /

PICKit2
(#) NeoCorteX válasza NeoCorteX hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /

(#) Mate78 válasza gabass hozzászólására (») Ápr 3, 2009 / 4

Vagy elküldöd és felprogramozom Neked.

üdv

(#) gabass hozzászólása Ápr 3, 2009 /

Az a baj, hogy ppc procis uh nem fut rajta a win...
Hova kéne elküldeni?
(#) SzervízMacska válasza gabass hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Én nem értem a problémádat... Reggel nyitsz egy ilyen értelmetlen topicot. Hirtelen többen is felkínálják a segítségüket, amire egyszerűen nem is reagálsz. Mondd: tudsz egyáltalán olvasni? És most igazából mit is szeretnél? Programozzuk fel az IC-idet, vagy wint telepítsünk a Motorola processzoros pc-dre? Csodálom, hogy nem zárolták még a topicot és figyelmeztetést sem kaptál.
(#) gabass hozzászólása Ápr 4, 2009 /

ÓÓ.. Ezer bocs de nem tudom éjjel-nappal a fórumot nézegetni van más dolgom is!
Nem reagálok????
Akkor szerinted a mi ez a hozzászólás pénteken 22:38kor??
De látom nem sikerült megértened mert lehet nem tudsz olvasni: Ppc-s macre nem megy fel a winfos, még ha kézenállva imádkozol érte akkor sem...de lehet nem is akarnám elQ...ni a gépemet winnel...
És grat,hogy rájöttél ki gyártotta a procit a gépembe
Ha oltogatásban akarsz versenyezni vegyél fel msn-re elveszem a kedveded egy életre az oltogatástól!
(#) gabass válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Köszi, ez lessz a nyerő, elvileg pkit2 megy os alatt!
Úghogy lehet egy pickit2 klón programozásban kérném a segítségedet!
Igazából egy midi kontrollert építek aminek f452 az alapja
de mivel abból több kell,egyszerűbb ha megcsinálom az égetőtt inkább!
(#) Mate78 válasza gabass hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Rendben, többit megbeszélhetjük privátban is.

üdv.
(#) Hlacso válasza watt hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Köszi a tippeket.

Sajnacsak most volt időm foglalkozni vele. a Következő a helyzet. A winpic800 a beállításokkal a hardware-re azt mondja hogy ok, de a PIC-et nem ismeri fel. Lehet az, hogy azért, mert az icsp csatlakozót megfelelő lábakhoz forrasztottam egy ic foglalaton, nem áramkörre csatlakoztattam?
(#) watt válasza Hlacso hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

A foglalatban is kell működnie, de akkor a tápot is be kell kötni és a táplábakat lekondizni(100n) a legrövidebb vezetékekkel(SMD kondik a legkényelmesebbek)
Lecsekkoltad a vonalakat és változnak a szintek a PGD, PGC vonalakon rendben?
Milyen PIC-el próbálod?

PGD,PGC vonalak rendben.

Egy PIC16F870-be szeretnék égetni vele.
Melyik táplábat kell lekondizni? (Bocs ha hülye a kérdés, elég kezdő vagyok)
(#) bbalazs_ válasza Hlacso hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

A ket taplab (Vcc,GND) koze egy smd 100nF.
(#) Hlacso válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Vcc-t nem látok datasheetben. Vss,Vpp,Vdd van, ha jól tudom vss a gnd, vpp kell a programozáshoz, és a vdd-lenne a vcc?
(#) watt válasza Hlacso hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Igen a Vdd a Vcc. Ezeket is bekötötted? Mindegyik táp lábat bekötöttél?

Bekötöttem, vdd-n 5V, vpp-n 12V. Régikülső IDE-s winyó tápjáról.
Következő: »»   7 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem