Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   44 / 221
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Ez sem jó? Ilyen nincs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Bír 8A-t, a BD243 meg bír 1,5 A körül. a 2N3055 meg 15A-t, akkor nem is lenne annyira rossz ! Már csak 1 orion kéne !
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
[off]Elijesztettelek az 5letemmel???
(#) Doncso válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Nőlj már fel, a BU nagyfrekire való nem hang frekire. Igaz hogy a JLH-t egy fiók takarítással egybekötve meg lehet építeni, no de azért kell lenni abban a fiókban valaminek, nem akárminek. Bővebben: Link Itt a neked való kapcsolás.
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Hát ennél könnyebbet még nem láttam, de inkább hagyom a tranyókat és visszatérek a csövezéshez! Meg ennek milyen hangja lehet (nagyon-nagyon jó indulattal B osztály talán)?! [off]Tetszik ez a tokozás, ha mást nem, csinálok 1 LED-es villogót a 2SB407 tranyómmal ! Vagy inkább valami értelmesebbet, és használhatóbbat !! Habár a nyáron lehet, veszek 4db 2n3055-t (1700Ft) aztán megcsinálom ezt sztereóban!
Szerk.: ahogy elnézem, ezt megcsinálom a tranyó lábaira, utána vastag vezetékkel odavezetem, hogy mégse fűtse az alkatrészeket, a tranyót meg ráteszem a radiátorra télen !
(#) k.attila válasza Doncso hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Annyi badarsagot olvasok it hogy az mar faly, mar ne haragudj
Idézet:
Mert nem tudom kivezérelni teljesen az erősítőt

Mit kotsz arra a csoro JLH ra? tan mikrofont ? MInden CD lejatszo vagy hangartya 1 v feleti feszultseget ad le, ami mar boven kivezerli a JLH-t,
Minden aktiv fokozat legyen az tranzisztor, integralt aramkor vagy akar lampa, bevisz a jelbe torzitast, zajt, szoval sajatos hangjuk van!
A JLH inkab audiofileknek van, (kezdo audiofileknek), es akkor elfeletheted a 10 savos egalizatort , hangszinszabajzokat meg a tobit, ha iesmi kel akkor gondold meg egsyzer vegig ha a JLH a neked megfelelo erositot!
Utoirat: Nem artana az alapismereteket megtanulni az elektronikarol.
(#) mark.budai válasza k.attila hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Idézet:
„Nem artana az alapismereteket megtanulni az elektronikarol.”

Ezt írod Doncso-nak?!?
Nézz szét a fórumon 1 kicsit, vagy nézd meg, mennyi témát oldott meg! Labortápokhoz, meg ilyesmikhez "csinál" nyákokat, meg gondolkozik, aztán összedob egy normális rajzot!!! Nem akarok Veled vitatkozni, ezt ne vedd annak, de jobb, ha elektronikában nem veszekedsz Doncso-val!
(#) Doncso válasza k.attila hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Idézet:
„Annyi badarsagot olvasok it hogy az mar faly”


Azért a helyesírást nem ártana még gyakorolni mielőtt okosakat mondasz.
De ha már itt tartunk, én megépítettem ezt a JLH-t, tavaj, és mit ad isten NEM TUDTAM KIVEZÉRELNI, mit szólsz ehhez, a CD kevésnek bizonyult, tehát halk volt, ezért kell nekem elé az előerősítő, a hangszín szabályzó meg azért mert NEKEM ÍGY JOBBAN TETSZIK A HANGJA. Tehát NEKEM.
A badarságokat szerintem te írod, ráadásul olyan bődületes helyesírási hibákkal, hogy az fenomenális.
Az equalizert azért írtam mert TE írtad hogy csupaszon a legjobb a hangja, az tény hogy minden elé kötött cuccal más lesz a hangja, de azt te nem jelentheted ki hogy minden esetben rosszabb! Mindenkinek más a füle, nekem jobban tetszik hangszín szabályzóval.
Ennyi.
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Doncso, mennyit tud az előbb felrakott (a világ legnehezebb) kapcsolása?
(#) Doncso válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Pár wattot, de ne számíts nagy dologra, viszont Müszi megépítette, működik. Érdekes kapcsi, bohóckodni jó vele.
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Egy perc , ha van tranyó, de a többi alkatrészt úgy "gyűjtöm"! De legalább A osztályban tudja?
(#) Doncso válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Elvileg az.
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Márc 23, 2009 /
 
Oké! Köszi!!!
(#) k.attila válasza Doncso hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
En csak aszt mondtam hogy amiket it olvasok annak a 80%-a tevedes es tenleg sokan meg az alapismereteken sem tudjak! Akinek a JLH mint kapcsolas problemat okoz az tenleg kezdo, majd ha epit pl, egy quad-405 ost, vedelemel, tapal, bedobozolva! vag valami hasonlot akkor beszelhetunk!
De bocs ha valakit megsertetem nem ez volt a szandekok, csak nem tudom mit kel annyit komplikalni eszt a kis erositot! Egyepekent ez nem a magyar irodalomrol szolo forum! de lehet tevedek, ha valaszoltal a hozzaszolasomra akkor ezek szerint felogtad, nekem eleg ENNYI
(#) k.attila válasza k.attila hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Jah es meg valami.... vegigolvastam mindenkinek a hozz aszolasat vanak hozza erto emberek is!! De meg toluk sem latam egy kesz bedobozolt JLH-t max valami panelt osszeraknak, szeretnek latni valami eredmenyt is
Meg 1 x bocs ha valakit megsertetem ezel
(#) k.attila válasza k.attila hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Idézet:
„Az equalizert azért írtam”

....es meg en irok hejtelenul,,vagy irj magyarul vagy angolul!!
(#) Doncso válasza k.attila hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Idézet:
„10 savos egalizatort”


Ja nem tudtam hogy így írják helyesen magyarul, bocs.
Persze más téma a helyesírás, végül is csak alap műveltség.
Idézet:
„Akinek a JLH mint kapcsolas problemat okoz az tenleg kezdo”


Állítottam én hogy problémát okoz számomra? Hol? Mutasd már meg. Kicsit komolyabb dolgokat is építettem már de mindegy.
Egyáltalán miről beszélsz? Összevissza irogatsz, nem értem én ezt.
Idézet:
„valaszoltal a hozzaszolasomra akkor ezek szerint felogtad,”


Persze felfogtam, nem vagyok idióta, de ez nem azt jelenti, hogy elfogadom az állításaidat és egyetértek veled.

Utóirat: Ha legközelebb hozzászólást írsz, majd nézd meg hogy pirossal alá lesznek húzva a szavaid, na az azt jelenti ,hogy helytelenül írtad. Javítsd ki őket mielőtt elküldöd.
Helló
(#) Doncso válasza k.attila hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Idézet:
„Jah es meg valami.... vegigolvastam mindenkinek a hozz aszolasat vanak hozza erto emberek is!! De meg toluk sem latam egy kesz bedobozolt JLH-t max valami panelt osszeraknak, szeretnek latni valami eredmenyt is”


Tényleg? Akkor biztos elkerülte a sas szemedet CIROKL mester műve, vagy Hapro kollégáé, vagy Lamalasé, vagy Isamisáé és még sorolhatnám, azt mondod végignézted? Akkor nézd meg jobban mégegyszer. Mint írtam én is megépítettem és most újra építem, tehát folyamatban van, de nem fogom elkapkodni a kedvedért, mert te eredményt akarsz látni. De nem vitatkozok veled, Anoním módon lehet bármit mondani, úgy is mondhatnám messziről jött ember.........
Részemről ennyi, én befejeztem.
(#) lamalas válasza k.attila hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Idézet:
„...De meg toluk sem latam egy kesz bedobozolt JLH-t...”


Picit figyelmesebben olvasgass itt a forumon. Kukkants be pl. a Kapcsolasok reszre is, mondjuk ide. De ha nem hiszel a szemednek, hozzam el is johetsz es meg is hallgathatod a JLH erositomet, de tobb mas bedobozolt erositom is van, azokat is fulugyre kaphatod.
(#) MolnarG válasza Doncso hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Idézet:
„Utóirat: Ha legközelebb hozzászólást írsz, majd nézd meg hogy pirossal alá lesznek húzva a szavaid, na az azt jelenti ,hogy helytelenül írtad.”

Csak annak húzza alá pirossal a hibákat akinek a böngészőjében van helyesírás ellenőrző, egyébként egyet értek veled.
(#) frrrrr hozzászólása Márc 24, 2009 /
 
Szia Doncso,
mi, akik már évek óta rendszeresen figyeljük a JLH erősítőt, mi már megismertünk téged (meg CIRKOLt, lalamast, haprot, isamisát és még sorolhatnám). Jól megvagyunk. Azt is tudjuk, hogy néha "betoppan" egy-egy új érdeklődő. A többség marad is, végigolvassa, megépíti, s majd mindenki elégedett az eredménnyel.

Azt is tudjuk, hogy néha-néha (mint nem is olyan rég, kb. 2-3 hónappal ezelőtt is) "betoppan" olyan is, aki:

Nagyot koppan akkor, azután elhallgat. (idézet vége)

Néha nagyobb az üzenet tartalma, ha valakit válaszra sem méltatunk. Folytassuk értelemes dolgokkal..........
(#) mark.budai válasza k.attila hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Barátom, most jobb, ha békében hagysz minket, és ezt a topic-ot ! Nem szeretnék senkivel összeveszni, de annak értelme nincs, hogy itt Doncso-t, vagy akárkit leszólj! Felnézhetnél Őrájuk!!! Én is azt teszem, mert Augusztusban regisztráltam és azóta nagyon sokmindent tanultam Tőlük! Nem szóllak le, de Te sem vagy Einstein, tanulhatsz innen akármit! Frankye, Norberto itt, ezen a topic-ban is figyel, úgyhogy ha azt akarod, hogy hosszú életű legyen a regisztrációd ezen az oldalon, akkor ÁLLÍTSD LE MAGAD!!! Nem kereshet mindenki annyit, hogy a legjobb cuccokat vegye meg! Doncso-nak lehet, hogy a vezetékekkel van valami, vagy a CD lejátszóval, de HAGYD BÉKÉN! Majd megoldja, ha akarja, de ha nem, akkor hallgatja halkan!!! Ennyi. Na szevasz :wave: !
(#) k.attila válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Aszt hiszem kicsit felre vagyok ertve! Bisztos vagyok bene hogy Doncso sok mindent tud es en nem becsulom le En csak aszt mondtam, hogy vanak bizonyos emberek itt akik az alapismereteket sem tudjak! DE EZ NEM DONCSO!!!
Itt engem senki nem imser szoval nem tudhatjatok menyit tudok lehet tobbet mint gondolnatok lehet kevesbbet, de szerintem lenyegtelen, legyszives es ne cikizitek a helyesirast, mert ez egy elektroonikai forum nem irodalmi forum! IGAZ? Lehet sietve irok es lehet nem irok Ekezetekel,
de it barki hozzaszolhat barmihez nem? mert kulonben nem lene forum! iTT VAN 3-4 ember aki allandoan hozzaszol a temakhoz es tudnak is valamit, peldanak: Doncso!, es ha valaki beszol aszt cikizni kell, pl helyesirasaba kot bele, mivel mast nem talal, szoval bocsoanat mindnekitol, nekem is jol jone 1-2 jotanacs a JLH-hoz, remlem ert mindneki
(#) mark.budai válasza k.attila hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Semmi gond , de egy kicsit veszekedéses szaga volt az utóbbi hozzászólásoknak! A helyesírás nem az utolsó szempont, de amíg lehet érteni, addig nem annyira nagy gond! Ha jótanácsok kellenek a JLH-hoz, akkor csak kérdezz, megpróbálunk rá válaszolni!
Én a ventilátorhoz megy annyit mondanék, hogy egy max 10VA-es trafót megéri neki berakni, és akkor nem hallatszik az erősítőben a hangja, ami meg a venti nem elektronikus hangja, azt alig lehet hallani! <- itt is egy jótanács!>
(#) frrrrr válasza k.attila hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Szia k.attila,
remélem nem vesszük el a kedvedet a HEtól, de azért remélem te is megértesz bennünket: Senki sem szereti ha ajtóstul rontanak a házába. Azt írod, hogy "Itt engem senki nem imser". Teljesen igazad van. Remélem sok jót írsz majd a fórumba. Azt mondják, ha valaki véleményt mond, akkor leginkább saját magáról mond véleményt.

A HE-nek vannak írt és íratlan szabályai. A leírtakat egyszerű elsajátítani, csak el kell olvasni! Belátom az íratlan szabályokkal sokkal nehezebb. Már sokan leírták (én is), hogy tisztelik a moderátorokat, mert mindent megtesznek azért, hogy legyen színvonala a HE-nek. Nem kis fáradság. Hogy konkrét legyek, itt egy példa: Mi itt megtiszteljük egymást azzal, hogy magyarul, ékezettel, s legjobb tudásunk szerint jó helyesírással, érthetően fogalmazva próbálunk meg írni. Természetesen nem azt mondjuk, hogy hibátlanok vagyunk, de meg tudjuk különböztetni a "melléütést" a lustaságtól. Ugye belátod, hogy miattad ezt nem fogjuk feladni?!

Remélem sok jóban lesz részed a HE-n. Szia
(#) Doncso válasza frrrrr hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Tökéletesen igazad van!
(#) Doncso válasza k.attila hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Figyelj rám, én nem akarok senkit sem lenézni, mindenki úgy ír ahogy tud, ez egy dolog, nem kötekedtem ezügyben veled, csupán felhívtam a figyelmed, ugyanis elképzelhető ,hogy emiatt nem vesznek komolyan, de ez most nem fontos.
Amit szerintem más hangnemben kellene megütnöd azok a következő hozzászólásaid amiket nekem címeztél konkrétan.
Idézet:
„Annyi badarsagot olvasok it hogy az mar faly, mar ne haragudj”

Idézet:
„Nem artana az alapismereteket megtanulni az elektronikarol.”

Idézet:
„En csak aszt mondtam hogy amiket it olvasok annak a 80%-a tevedes”

Idézet:
„Akinek a JLH mint kapcsolas problemat okoz az tenleg kezdo,”


Ezek nem éppen jóindulatú hozzászólások szerintem, mindezek ellenére én is azt mondom, ez egy fórum, vannak érvek és ellenérvek, beszéljük meg, tégy javaslatokat, de ne ilyen stílusban, mert ezt sehol senki nem díjjazza. A segítő és építő jellegű hozzászólást viszont annál inkább, sőt még pontokat is kapsz érte. Én is azt mondom, hogy légy tagja egy jó kis csapatnak, akik egymással beszélgetve és egymást segítve szeretik az elektronikát. Abban is igazad van, hogy nem ismerünk, de te sem ismersz minket, éppen ezért akiket nem ismerek megadom a tiszteletet, ha meg ismerem akkor annál inkább.
Én sem vagyok mindent tudó, sokszor kérek segítséget olyan dolgokban amit nem értek, de azért hidd el, egy két pákavéget már elhasználtam. Azért nem vagyok kezdő.
Remélem mindezeket mérlegelve hasznos tagja leszel a fórumnak, és sok kellemes percet töltesz majd itt.
(#) frecsko válasza Doncso hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Szia.
Ha jó vele a hangja akkor érdekelne a dolog.
Én most egy lepke karakterisztikájú hangszínszabályzót nézegetek, hátha még császárabb lesz a für eliz tőle
(#) Doncso válasza frecsko hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Persze, mindenképpen beszámolok az eredményről, remélem hétvégén már hallhatom a hangját, kíváncsi leszek nagyon mit muzsikál ezzel a passzívval.
(#) bakos13gab válasza Doncso hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Nos, én megépítettem. látszólag oké, de úgy gerjed, mint a fene, majd még meg kell nézzem, mi lehet a gond.

Ja gyorsan még hozzáteszem. Frissen vettem hozzá tranzisztorokat (BC107 és BC177), CDIL gyártmányúak, nem találtam hozzájuk lábkiosztást, de lehet rosszul kötöttem be őket...
(#) Doncso válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Konkrétan most a JLH-ról van szó vagy az előfokról?

Ja gyorsan én is hozzáteszem, ezek szerint az előfokról.
Melyik nyákkal csináltad?
Következő: »»   44 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem