Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A jobb oldali linken lévőre. (UPC oldalán lévőre.)
Tulajdonképpen semmi,csak úgy az ace-embe jutott.
A második kép kisütötte bennem az 500 Ampres biztosítékot... :eek2:
Nos, azon belül mi érdekelne? A kiírást nemigazán értem, hogy mit dobozoljatok mibe? Itt a magasságokat U(unit)-ban mérik. Mi az a EUROPA 1 és 2
Na, akkor tankolj fel egy marék 500kA-essel, aztán nézd meg ezt.
Nos, a helyzet a következő: adott néhány NYÁK-lapra szerelt alkatrészkupac, ezeket hívjuk mi kártyáknak. A helyzetük függőleges, és sínekbe kell betolni őket, hátul hagyva van nekik néhány centi a csatlakozások létrehozásainak érdekében. Ilyen kártyából van vagy 20-30 darab (a szélességi adatuk meg van adva, majdnem mind különböző), amiket be kell dobozolnunk, illetve elhelyezni a számunkra legoptimálisabb módon egy ilyen 19 colos rack-rendszerben. A bedobozolás az nem fizikai módon történik, és igazából nem is műszaki rajz alapon; tulajdonképpen egy rendelési listát kell készítenünk, amiben leírjuk, hogy az adott típusú kártyák rack-rendszerbe való építéséhez pontosan milyen eszközöket rendelnénk a Rittal-tól ahhoz, hogy nekünk csak szerelgetni kelljen maximum, tehát fúrás-faragásmentesen összerakható legyen az általunk leadott rendelésből összerakható vázszerkezet (amibe később beszerelhetőek az adott kártyák).
Az EUROPA 1 kártya az 100 mm magas, 160 mm mély méretű (szélessége változhat a rá szerelt alkatrészek függvényében), EUROPA 2 kártya esetén ezek a méretek: 233,4 mm magasság, 160 mm mélység. Végülis hasonló, mint ami ezen a linken látható: LINK Szóval jó lenne legalább egyszer látni ilyen a maga fizikai valójában :yes:
Nincs meg véletlenül az áramköri rajza...?
Úgy néz ki mint a macska amikor belegabalyodik a fonalba.Csak ez szögletes.
Már attól is hülyét tudok kapni, amikor a gép mögött ott van 20 méter kábel...
Te jó ég! Így már világos miről van szó. Az a baj, hogy kézzelfoghatóan én már csak egy ilyen kártyát tudok mutatni, de az is orosz (200*300mm-es kb) , a gyár ugye meg hát... hol van már.
Amit mutattam képet, oda meg még én sem mehetek be, pedig nekik dolgozunk. Sajnos akkor nem tudok segíteni. Idézet: „Te jó ég!” Na igen... sokaknak ez volt az első reakciója nálunk a suliban! :yes: Ne tudd meg, hányan fogják azóta is a fejüket emiatt! (Én nem vagyok köztük egyelőre... :crazya: ) Biztosan meg fogom tudni csinálni, elég jó műszaki érzékem van, úgy érzem, de azért kis fényképek alapján (amik a katalógusban vannak) mégsem teljesen olyan egy összetett rendszert elméletben megalkotni, mintha a maga fizikai valójában látna az ember legalább egy elkészült ilyen vázrendszert és lenne viszonyítási alapja, vagy valami kapaszkodó, hogy mégis "hogyan szokás" jól összerakni. És lehetőleg semmi fontos ne maradjon ki, ne dőlhessen össze a rendszer
Azt hiszem egyenlőre nem fogok ilyet építeni...
Lenne egy kérdésem a fórumtársakhoz: Szerintetek érdemes elvégezni(van -e kereslet rá) egy számítógép szervízes (karbantartó műszerész) tanfolyamot?
Köszi a választ, Neked is llaci56!
A leveleket illetően inkább kijelöltem az egészet és txt-ben elmentettem. A könyvjelzőkbe ppedig a megadott helyen csak egy link volt, viszont körülnézve megtaláltam itt: C:\Documents and Settings\Tomi\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\9pzt851j.default\bookmarkbackups Idézet: „oda meg még én sem mehetek be” Hogy Te nem mehetsz be, - de Norberto?
Ez volt a hallgatható DISCO korszak.
Közérdekű közlemény! Ma lesz a Föld órája, amikor egy óráig lekapcsounk mindenféle felesleges áramfogyasztó eszközt.Egy mindenkiért, mindenki a Földért!
Csak azt nem tudom, hogy hány órakor lesz...
20:30 -tól lesz! A médiában ha jól láttam ott 20:00 volt feltüntetve, de a rádióban valami fő fejes azt mondta, hogy 20:30 a valódi időpont, bár szerintem nyugodtan mondhatnak 20:00, legalább több energiát spórolunk meg
meter rectifier = mérőműszer egyenirányító
Vagy mi is az amit keresel?
Outlookban hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam a következőt: 100-150 emailt kellett volna windows újratelepítés előtt kimenteni. Mentés másként-tel fél nap lenne... Ezért megnyitottam az outlookot, lekicsinyítettem annyira, hogy mellé férjen egy másik ablak. Az asztalon új mappát hoztam létre. Ekkor vissza az outlookba: Fájl/mindent kijelöl. A nagy kék tömböt megfogtam, áthúztam a nyitott mappába. 20 mp alatt az összes üzenetet kimentette tárgy.eml formában. Ha azonos volt a tárgy, akkor szögletes zárójelben ugrószámot adott neki, (Pl Re[5].eml) így nem írta felül. Működik, hiszen az előbb próbáltad ki Te is, csak leírtam, hogy más is használhassa!
Én ezt a műveletet egy egyszerűen használható programra szoktam bízni, mármint a levelek, beállítások, üzenetszabályok, minden egyéb mentését.
Outlook Express Backup Expert 1.40 Ez a program neve és verziószáma. Egy-az-egyben lement minden létezőt egy kattintásra egy összetett fájlba, az új rendszeren pedig csak vissza kell állítanom/töltenem a program segítségével a régi beállításokat szintén majdnem csak 1 kattintással. Minden létező jelszavamat elmenti a program az összetett fájlba, az összes üzenetszabályt is, a beállított fiókokat, azok típusait, rangsorolását. Egyszóval, mindent tökéletesen ugyanolyan módon állít vissza a friss rendszeren, mintha egyáltalán semmi sem történt volna.
Pattogtassunk kukoricát, így
Vagyis nem bla-bla, amit mondanak a mobiltelefon káros hatásáról. (Lehet, hogy én ezt tudtam???)
Ha már mobiltelefon, megosztok egy kis érdekességet/megfigyelést.
Manapság már nem egyszer vettem észre azt a jelenséget magamon, hogy mikor le volt teljesen némítva a készülék, a rezgése is ki volt kapcsolva, akkor is képes voltam rá felébredni. Tehát aludtam, ahogy szoktam, s manapság nem egyszer fordult már elő, hogy teljesen némított állapot mellett felébredtem arra, hogy valaki keres telefonon (csak a kijelzője villogott, és nem a szemem elé volt erősítve, hogy felébresszen; kb. egy méterre volt tőlem mindegyik esetben). A sokadik eset után arra jutottam, hogy ez talán nem lehet véletlen... |
Bejelentkezés
Hirdetés |