Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Kiszámoltam,hogy G-807 pp-hez 2x2000 és 54 menet kell 8 ohmra. Segítséget kérnék, hogy hogy tudom impregnálni a kész tekercset. Elég ha miután megvan a tekercs egyik oszása, akkor lekenem hajólakkal? Vagy ez nem megfelelő erre a célra?
Üdv:korgs2
Igen azt én is észrevettem, hogy hiányzik az alsó pentóda rácsáról, de raktam oda is. megpróbálok képet csinálni, hátha sikerül valamit kideríteni belőle.
Nem lesz az nagyon-nagyon sok, mekkora Raa-ban gondolkodsz ? Így több mint 43 K az Raa.
![]()
5K ban gondolkodtam. DE lehet h téves? Miet javasolsz hozzá?
2*1000 primer/80 szekunder elég lesz gondolom (5 K Raa-hoz), milyen vasra megy ?
Vagy inkább 2*1500/120 menet legyen.
17cm^-es vasmagra. A 120 mnet az gondolom 2 sorba lenne. A hozalátmérője a primernek milyen legyen?
Tettem fel képeket ide. Le kell tölteni és meg lehet nézni. Nem tudom mennyit lehet belőle kibogozni. nem igazán lehet látni hogy mi hová megy. Igazi drótdzsungel.
![]()
Most nézem, lehet hogy csak félreértettelek az 54 menet is jó, ha három van belőle sorbakötve szekundernek, akkor jó a 2*2000 menet primer, bár én csak 2*1500 menetet tekernék, szekundernek meg 3*120 menetet (párhuzamosan) vagy 3*40-et (sorosan).
Ha lakkozod a tekercset, ne használj nitró lakkot, legalkalmasabb a kétkomponensű poliuretán lakk, pl a
parkettalakk. én soronként szoktam lekenni, majd szigetelőpapírt és jöhet a következő sor. Ez megfogja a tekercset, nem engedi zizegni, és nem dörzsölődik le a szigetelés
És ha a primert nem soronként készítem el hanem egyszerre megtekerem az 1000 menetet akkor utána elég megkenni?
Osztott tekercselés kellene és a kimenőt nem biztos , hogy érdemes impregnálni . Ronthatja a kapacitás viszonyokat.
Ha csak egyben feltekered a primereket , nem kimenő lesz .
Énsem egyszerre gondoltam megtekerni. Lehet hogy félreértettél. Valahogy így nézni ki a tekercselés: 40 1000 40 1000 40.
Én igy gondoltam , hogy csinálod , de ez szerintem kevés . A két primer DC ellenállása így nagyban különbözni fog , az alsó primer tekercs sokkal rövidebb huzallal jön össze , ezért az ellenállása is jóval kisebb lesz .
Ja kimenő lessz? nem lényeges lakkozni. Hálózatikat már igen
De ha lelakkozom akkor pl ha 700v ról jártom akkor véletlenül sem üthet át.Igaz?
PY88? TV-kben az van leginkább.
HA PP kimenő lesz , akkor minimum 4 részre kellene osztanod a primert és soronként kell szigetelni , így az átütés veszélye sem fenyegetne .
Az ezzel a baj hogy eléggé kicsi a csévetest és nemhinném,hogy ennyi osztás elférne rajta. Ezért szeretném impregnálni,nehogy átüssön az igen magas anódfesztől.
Az osztás nem nagyon növeli a kívánt helyet , a szigetélés soronként igen , de az elkerülhetetlen , a kapacitások miatt is ...
Huzal és a vasmag ideális válsztása megoldja a problémát . Ha elfogadható kimenőt akarsz , akkor ezen nem szabad spóroni ennyire .
akkor valahogy így kéne ,hogy 750 utána 40 megint750 megint 40 megint 750 megint 40 és ismét 750?És így soronként kéne szigetelni. Milyen szigeteőanyagot használhatok erre a
célra?
Ez már sokkal jobb . Az így megtekert trafó primreinek soros kötésének sorrendjével korrigálható a DC R értékének eltérése . Soronként én sima papírt szoktam használni , pénztárgép szalagjaiból lehet kapni ideális esetben , pontosan a csévéhez illő méretet . Így nem kell szabni és jól lehet rá tekercselni még kézzel vezetve is . Triflexil vagy valami hasonló anyag a primerek és a szekunderek közé .
Ezt szedd szét szerintem, és épísd újra áttekinthetőbben. Az ellenállásokat mérd ki beépítés előtt.
Látom a pentóda katódok nem a kapcsirajz szerint vannak kötve, nincsenek közösítve egy közös katódellenállásra (és egy arra alkalmatlan trimmerrel vannak szimmetrizálva, és a trimmer van hidegítve, a katódellenállások többi része nincs). A képeken baloldalt lévőn van a fázisfordító, a jobboldali a bemeneti trióda, ennek 2-es lábán az 1,2 Mohm a testre (barna-piros-zöld) az micsoda, ott 1,5 Kohmnak kellene menni a testre...., vagy nem jól látszik. Na én ettől elfáradtam, mindenképpen az újraépítés a legegyszerűbb, legcélszerűbb és leggyorsabb (kimért alkatrészekkel) ![]()
Csináltam 1 képet a csévetestről és a vasmagról. Egy régi eag erősítő kimenőtrafója volt előző életébe. Megtundád mondani,hogy elfére rajta a tekercs?
Fiúk! Egy sima lemezes EI (0,8-as papír hézagolóval), 9cm^2-es vassal, 40 ohm-al kb hány Henris fojtó lehet? (Még nincs LCF mérőm
![]()
Az szerintem M 102/54 (vagy EI), el kell, hogy férjen könnyedén.
![]()
Igen valóban M magos. Egyébként az a"megható"
![]()
kb. 200 mA, 4-5 Hy lehet, 8-nál biztos nem több.
Szerintem simán rá kell , hogy férjen, eléggé hosszú ez a cséve .Huzal vastagságának megválasztásával kell játszadoznod . Teljes sorok legyenek a primerek és a szekunderek is , természetesen az áramerősség értékét is figyelembe véve . Szekunderhez is úgy válassz huzalt , hogy egy sor kitöltse a csévét , darab sor nem lehet .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |