Fórum témák
» Több friss téma |
Nem érdemes elkezdeni méregetni a tápon?:S
Max szkóppal...
Bár lehet, hogy annyira megváltozott a feszültség a táp kimenetén, hogy az miatt tilt, és az látszana egy multiméterrel is.
HY
Ma már kombinált epromok vannak. Ugye az epromok onnan terjedtek el,hogy készítettek a programozók igényei alapján egy olyan útválasztó eszközt,amit lézerrel egyszeri módosítással (általában helyszínen vagy előre készítetten) lehetett átírni.(az aktuális eszközhöz beállítani) És ebben tárolták a gép alapbeállításait. Teljesen kiírva a Basic Input/Output System (BIOS) Ma az epromok jelentős része többször írható,vagy tartalmaznak egy egyfajta flash memória részt, ami nem cellamágnesezéssel vagy statikus tárolással tárolja az biteket,hanem állandó feszültség(vagy impulzus) mellett képes csak tárolni az adatokat. Mint akár csak a RAM modulok a gépben. Maga a bios védett eprom-ban található és a mai technológiával már többször írható. De a felhasználó által módosítható beállításokat egy kicsi flash vagy RAM memóriarészben tárolja. Nah ennek feszültség alatt tartásához kell az elem. Én így tudom,de vannak szakirományok érdemes egyszer átolvasni mindent a merevlemezektől a mai ssd tárolókig mindent
Kicsit érdekesebben alakult: a figyelmeztetés ellenére végigküldtem az installálást, de utána se ismerte fel, előjötta windowsos install varázsló, akinek mondtam, hogy keressen drivert, erre csinált egy visszaállítási pontot, majd felrakott valamit, amitől ment a kamera újraindítás után, de megváltoztatta a bejelentkező lapom, valami ismeretlen origo jellegű gezemicére!
A Webcam megy rendesen, de amikor egy szimpatikus visszállítási pontra akartam visszaküldeni, akkor dolgozott, dolgozott, de a végén azt mondta hogy a visszaállítás nem volt sikeres. Vajon miért?
azért nincs semmi szétrombolva, minden OK, de le akarom szedni a webcamot(a lányomé), és a drivereket leszedtem, de nem tom miért nem tetszik neki a visszaállítási pont, még egy párat próbáltam.!
Közvetlenül nem installálható, próbáltam, nincs inf fájlja, csak egy hosszúnevű önkicsomagolója.
Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem! A mai nap során egy olyan problémám akadt,amire nem tudom a megoldást. Ramot cseréltem a gépben(újat),de a csere után nem állt fel a rendszer.Fogtam visszacseréltem a régi ramokra,de még így is semmi.Pedig előtte hibátlanul üzemelt a vas. Valaki találkozott már ilyen fajta problémával? Köszi előre is a segítséget! Üdv.:attis74
Hali!
Bizos csak valami nem érintkezik rendesen, vagy valamit nem tettél vissza, pl. egy tápcsatit.
1000 féleképpen nem áll fel a Windows.
Pontosan mi történik?
Sziasztok!
Tehát.Nem húztam le egyetlen vezetéket sem,csak a ramokat vettem ki.Mindent le ellenőriztünk,de semmi változás. Bekapcsolás utáni jelenség a következő. A táp elindul a proci ventilátora is.Bekapcsolás utáni sípolás eltünt.A vinyó olyan minha menne,de mégsem történik semmi.A monitor el sem indul,sőt a billentyűzetet sem látja.Az előlapon látható piros lámpa,ami ugye a vinyó működését mutatná,az folyamatosan világít és kb.fél perc múlva magátol kikapcsol a gép.Tehát még a biost sem tudtuk előcsalni belőle. Nem értek a géphez,csak egy sima felhasználó vagyok. Azért érdeklődöm,hogy hátha nincs nagy baj,és a szerviz nélkül is helyre lehet e hozni.Ha nem sikerül akkor úgy is ott fog kikötni. Köszönöm.
Szia!
Tedd vissza a régi ramokat, van az alaplapon egy elem aminek a közelében van egy jumper (általában), CLR_RTC vagy CMOS CLEAR vagy JBAT1 felirattal (ha van füzeted az alaplaphoz abban benne van, hogyan állíthatod alapra a CMOS tartalmát. Tehát ezt a jumpert kell rövidre zárni, vagy ha két állása van néhány másodpercre áttenni másik állásba. Bár ha röviddel a bekapcsolás után le is áll, meg kellene azt is nézni, hogy a processzor hűtő vezetéke jó helyre van-e dugva. Mi az alaplap neve pontosan?
Szia!
Köszi az infót,mindent úgy csináltam ahogy leírtad de még így sem semmi.Mondhatnám változatlan a dolog! Itt az alaplap típusa.: asrock P4 VM800 Üdv.
Vedd ki a memóriákat, úgy kapcsold be és hallgasd sípol-e. Ha nem, próbáld ki: processzor kivesz - visszatesz.
Majdnem elfelejtettem: nézd végig az alaplap kondenzátorait, nincsenek-e "megpúposodva". http://kepfeltoltes.hu/090204/kondi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ki kell venn az összes memóriát,lehúzni a táp illetve sata/ide vezetékeket az alaplapról,kivenni az elemet várni egy órát (akkor szinte biztos a reset) és utánna mindent visszadugni az eredeti helyre és megnézni van e változás! Reset után kell nyombi vagy egy f10-et vagy f2 vag f1-et alaplaptól függően! Ja ha idő nem jó akkor jó a reset!
Próbáld meg kivenni a videókártyát, majd vissza...
mindent vegyél ki a gépből, csak az alaplap és a proci legyen benne.
ezután bekapcs, majd hallanod kell, ahogy áhítozik memória után. ha ezt nem hallod, akkor jön, hogy proci kiszed, megnéz nincs-e véletlenül égésnyom/olvadásnyom rajta (találkoztam ilyennel sajnos). ha hallod, hogy sípol, akkor memória bele, majd így bekapcs. ha ekkor nem sípol, és megy rendesen (csak nem látsz semmit persze), akkor mehet bele a videókari. ha ezután bejön a bios, akkor nyert ügyed van, csak rosszul volt valami bedugva. sajnos nem mindig sípolja ki az alaplap, ha valami nincs jól bedugva neki
Nekem nagyon ismerős ez a "ram csere és nem megy" szitu. Nagy valószinűséggel az alaplap adta meg magát. Estem már abba a hibába hogy menet közben akartam memóriát beletenni az alaplapba. Tönkre is ment. Drága mulatság volt, így egy életre megtanultam. Remélem más nem esik ebbe a hibába.
Sziasztok!
Sajna a video kari integrált,így nem kivehető. Ha viszont a ramok nincsenek benne,akkor sípol veszettül! A többi megoldást még próbálgatom,s majd jelzem mire jutottam. Bár bevallom hogy én is az alaplap meghibásodására gyanakszom!
Hello!
Igen minden féle resetet kipróbáltam,de semmi változás. Egész nap le volt húzva minden az alaplapról,és még így sem lett jó! Valami ötlet még????
Adott egy maxtor vinyó....
indításkor elindul a gép és amikor megmérte és kiírta a proci sebességét befagy ha leveszem a vinyót akkor bezzeg folytatja és betölt teljesen az egész ...... ha valaki tudja a hibát az szóljon
A pontos típusa mi? Jumper-ek rendben a helyükön vannak, próbáltad M/S/CS állásban, 32GB limittel és nélküle, másik alaplapban is, BIOS beállítások rendben vannak? Ha negatív mind: Kuka. Valószínűleg a szokásos nem inicializálok, mert sérült vagyok jelenség, de azért egy USB rackben érdemes vele próbát tenni.
Üdv!
Nekem is egy ilyen gondom volt a western digital vinyómmal de mára már nem müködik. Ezek a nyekkenések egyre sűrűbben jelentkeztek aztán a végén már állandóan újraindult a vinyó.
Egy 2006-os hozzászólásra válaszoltál. Szerintem azóta az ő problémája is megoldódott.
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, remélem idevaló Van egy számítógépházam, ezt használom és még új... Ennek van lcd kijelzője amin van óra is, de minden bekapcsolásnál be kell állítani... Lehet vele valamit csinálni hogy ne kelljen? A másik kérdés. Új tápot vettem egy 400wattosat, ez előtt egy 300 wattos volt, És az első bekapcsolás előtt elszállt az alaplap Nem indul be, égés nincs, kondik jók..szerintetek mi lehet a baja? és egy 200gigás S-ata vinyó és elment a vinyó a kisebbik baj, remélem az alaplapot sikerül feléleszteni. Ha nem sikerűl akkor ennyi volt.. Most inkább az óra foglalkoztat. A segítséget előre is köszönöm. sziasztok
Az órának elvileg csak fix szünetmentes táp kell, elem, vagy tápegységről táplálódik.
Az alaplap 300W-os tápról sem indult? A 400W-os táp esetében nincs melegedés valamelyik alkatrészen? Pl az én esetemben kaptam egy rossz Epox alaplapot, mert ~300W-os tápot leverte állandóan, feldugtam a 420W-os tápomra és azzal üzemben maradt, de elkezdett grillezni a chipset bordája! Ki kéne mérni a Sata HDD tápját, meg kap-e minden potenciált a csatlakozóról, vagy havernál próbáltasd ki. Esetleg tápegység cserénél nem került bele valami vezető anyag valamelyik csatlakozóba, vagy lábak közé? Kipróbálhatod azt is, hogy lecsupaszítod az alaplapot (Csak alaplap, esetleg processzorral, de perifériák nélkül!)és úgy dugod fel tápra! Egyelőre ennyi! Ha ezek megvannak, akkor írj és folytatom a lehetőségeket...
Szia
Az órát is a táp-ra kell dugni, ugyan úgy mint például a vinyót, gondolom ezért felejti el az időt.. A Sata vinyót több helyen is kipróbáltuk már, más vezetékekkel is, sajna semmit se csinál.. Alaplap, az egyszerűen semmit nem csinál, 4-5 táppal is kipróbáltuk, és semmi, leszedtünk róla mindent, és úgy is próbáltuk, egyszerűen semmi.. Most új alaplap van a gépben, és egy 400wattos táp, jól működnek, megfelelő voltok is megvannak, elég halk is... Viszont nem melegszik a táp se, meg igazából semmise, Egyedül a proci az érdekes, mert alapjárot is 50fokos... , ez azt jelenti hogy tv megy rajta, zene, net, msn meg hasonlók Játékkal még nem tudtam kipróbálni mert minden játékom elveszett. Meg igazán nem is tudnék telepíteni, egy 40gigás vinyó van most a gépben. Fura mód ez is a Sata mellett volt, ez túlélte.. Igazából nem én csináltam, egyik ismerősöm, lehet hogy valamit félre kötött, de őt annyira nem idegesíti.. Nem tudom. szia
Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem.Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet?! Tehát,a következő problémával állok szemben! Feltelepítettem egy web kamerát a gépemre,de mikor elindítanám a programját akkor ezzel az error hibával áll ki a progi. No video capture device was detected on your system. This Application requires a functional video capture device,such as a USB web camera. Nem tudom hogy hol vagy mi a baja? Valaki tudna valamilyen megoldást? Üdv.:attis74 |
Bejelentkezés
Hirdetés |