Fórum témák
» Több friss téma |
Van vagy 5 távirányítóm, majd csak működni fog az egyikkel... Van univerzális is...
Sziasztok!
Meg akarom építeni itt a hobbielektronikán található Girderes PC-távirányító kapcsolást. Egy soros portra való hosszabbítót el is vágtam ketté gondoltam, hogy majd megtalálom interneten, hogy melyik színű kábel melyik csak, hogy nem találtam lehet, hogy rossz kulcsszavakkal próbálkoztam, de tudna valaki segíteni?
Ha van multimétered, vagy elég egy led is meg egy elem, akkor ki tudod találni, hogy melyik tüske melyik vezeték.
Multiméter esetében egy ellenállás lábát levágod és beledugod az 1. portra, mérőműszer szakadás állásba és addig keresed a vezetékeket, amíg nem sípol.. Felírod, hogy 1.port = hupikék Ha nincs multiméter, akkor pedig elem negatív oldalát a led negatívjára, pozitívat meg ráteszed az 1. portra és a led másik lábát elkezded a vezetékekhez érinteni, ha világít, akkor megtaláltad, hogy az aktuális porthoz melyik színű kábel megy. Bocsi, hogy ennyire szájbarágós lett.
Nincsen multiméterem, de legfeljebb elviszem a suliba és ott megnézem. Köszi a választ.
Szívesen! A ledes is jó megoldás, ha van egy 10 perced azzal is megoldható.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik rajz alapján kell megépíteni a kapcsolást? Mert van a 2. "kapcsolás" oldalon egy rajz, ott nincs benne a 100ohm-os ellenállás és 100nF-os kondi van írva, viszont ha rámegyek alul, ahol bejön a 3 IR érzékelő bekötése, ott már van egy 100ohm-os ellenállás és a kondi az egy 6,3V-os elkó...
Hát ez igaz a multifunkciós távirányítóknál változik a kód, ezt már én is próbáltam.
Megcsináltam és működik bár amikor először próbáltam akkor újraindult a gép, de most már működik. Én azt csináltam meg ami alapból kint van a cikkben.
Egy kérdésem lenne, hogy amikor a távirányítómon megnyomok egy gombot amire mondjuk a Firefox-ot állítottam be akkor kétszer indul el. Nem lehetne azt beállítani, hogy mondjuk fél másodpercen belül csak egy jelet fogadjon el?
Köszi a választ!
Na újabb parajelenség.
Délután tökéletesen működött a távirányítóval, egy gombnyomásra mindig ugyanazt a kódot jelezte. Most meg (azóta újra lett indítva a gép) más-más kódot küld.
# Szebence: "Az lenne a kérdésem, hogy melyik rajz alapján kell megépíteni a kapcsolást?"
Ebben csak annyit tudok mondani, hogy a IR vevő típusától függően kell rajzot választani. Mivel én csak TSOP17xx -s sorozattal építettem meg, így csak ezzel kapcsolatban vannak tapasztalataim. Ez az a rajz amely alapból kint van a cikkben (nem a link alatt szereplő kapcsolások). # tallerbator: "megnyomok egy gombot amire mondjuk a Firefox-ot állítottam be akkor kétszer indul el" "Nem lehetne azt beállítani, hogy mondjuk fél másodpercen belül csak egy jelet fogadjon el?" Csatoltam két képet. Az egyiken az Igor pluginnak a beállításaiban található "Allow Ring0 Priority" -ből ki lehet venni a pipát mert erre csak a Windows 98 -nak van szüksége. A másik képen pedig "Ismétlések közötti idő [ms]" itt magától érthetődő, hogy az ismételt jelek közti időt tudjuk beállítani ms -ban.
Hali!
Van Pinnacle IR vevőm soros portra. Azzal is működik a dolog ? Kiborg
Szia valve!
Ma megakartam venni az alkatzrészeket, de IR vevőt nem kaptam. Csak rendelni tudnak a TSOP17-es fajtából.. az lenne a kérdésem, hogy az xx az jelen esetben nálam 38 lenne. Tudom, hogy ez a frekvenciát jelenti, de azt nem tudom, hogy nekem bármelyik megfelel? Tehát a 38-ra végződő az jó-e? Minden mást megvettem, estére össze is szeretném rakni.
Tökéletes. Én is TSOP1738 -as IR szenzorokat használok a Girderhez...
(csatolok egy adatlapot ha valakinek netán szüksége lenne rá) Vishay TSOP17xx
Köszi a gyors választ!
Még esetleg olyan kérdésem lenne, hogy én 800Ft-os áron tudom ezt beszerezni... egy rossz beltériből kiszedett IR vevő az megfelelne? Vagy ezt akkor lehetne megmondani, ha szétszedném és leírnám a típusát?
Hát őszintén több mint ezer e-féle szenzor van. És ilyen TSOP típussal csak Telefunken TV-k vevőjében találkoztam. Nemtudom ha jó lenne az, így csak akkor tudnánk ezt megmondani ha tudnánk a típusát...
(800Ft? :eek2: Basszus! Nálunk ez a TSOP1738 -as típus kb ~270 Ft)
Na akkor szétkapom.. Pár perc és beírom a típusát.
Kicsit nagyobb mint egy dobókocka, ez áll rajta: 9MLP-345
Van még egy rossz JVC videó-magnóm, megnéztem, de azon nem volt semmi, amiről be lehetne azonosítani..
Hello!
Én is olyat használok, de azt az uICE nevű programmal tudod használni...
Hát kollégák ez durva.
A mellékelt képeken látható távirányítókkal próbáltam és mindegyiknél változott a kód egy gombnál. Egyszer volt olyan hogy működött rendesen, egy gombhoz csak egy kód tartozott, aztán ujrainditottam a gépet és megint ugyanugy váltogatja... Hát mi ez ha nem parajelenség?!
Akkor a soros portoddal van valami. Ha mégsem akkor építsd meg a zenneres változatot...
sziasztok ! nekem van 3 féle IR vevőm tipus számai:
YKC142V-1 enek van még egy számsor az alján: PSAZ042COX. ime a második jelölt:NC9Y4 és a harmadik egy sharp tipusú XB 412 sorozatszámú IR vevő. ezek közül valamejik jo lenne e esetleg PC távirányítására valamelyik kapcsolással?
Hello.Bontott ir vevő lábkiosztását meg lehet határozni méréssel?Vagy tippeljek?Választ előre is köszi... :eek2:
Nekem olyan kérdésem lene (még nem építettem meg), hogy pl beállítom a távirányítón, hogy mi mit csináljon egy másik távirányítóra meg más dolgokat állítok be.. Így két távirányítóval is lehetne használni?
Persze, lehet.
Közben azt hiszem nekem is működik, bár szórja a kék halálokat... Csatoltam a képen ami elkerülte a figyelmemet.
Hali
Hogy érted, hogy "szórja a kék halálokat"?????????
Amikor a számítógép monitorán megjelenik egy kék háttér alapon fehér szöveg, hogy "A számítógép károsodása ellenében a rendszer leállította a folyamatokat.. bla bla... Vizsgálja át az ujonnan telepitett hardvereket blabla..".
Ez akkor következett be, amikor állítottam be a programot, de most úgylátszódik normálisan működik (koppkoppkopp).
Na kérem szépen az automatikus betöltődéssel van egy kis baj... Nem nagyon szereti, az NTDLL.DLL haragszik rá.
Kb tizedjére ha elinditom akkor már nem ir ki hibaüziket. Imádom ezt a gépet meg az ixpét
üdvözlök mindenkit!
Megépítettem én is az egyik rajz szerint a kapcsolást.Működik is.Mármint a led változtatja a színét a leirtaknak megfelelően de nem sikerült egy programmal sem működésre bírni.Gyakorlatilag semmilyen műveletet nem végez el.A MPlayerral és winampal próbáltam a betanítást.(első blikkre egyszerűnek tűnt az egész) Van valakinek ötlete?
Ilyen ablakokkal még soha nem találkoztam a Girderes pályafutásom alatt...
Valami más is használja a soros portodat? És még mindig a stabkockás verziót használod? waldi75 :: írd le esetleg, hogy hogyan tanítottad be (lehetséges, hogy nem tanulta meg) |
Bejelentkezés
Hirdetés |