Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Lenne két elektrós feladat, amit nem tudok megoldani, mert nem találom a régi középsulis elektró könyvemet, és nagyon kéne a segítség. Az egyik feladat : Határozza meg a rendszer impedanciáját 100 kHz-en. ( Számoljon abszolút értékekkel !) [pic]http://img.tar.hu/gege_01/img/25873996.jpg#3[/pic] Kellenének a képletek, nem muszály kiszámolni ![]() ![]() A másik, amit nem tudok, az a feladat, hogy rajzolja fel a blokkvázlatát egy általános adónak, és egy általános vevőnek. itt fingom nincs mire gondol :no: ötletek? ![]()
Hi!
1µF-os kondi 50Hz-en: 3184ohm 1H-s tekercs 50Hz-en: 314ohm A frekvencia növekedésével a kapacitív ellenállás arányosan csökken, induktív ellenállásnál arányosan nő. Ezekből már számolhatsz!
Javítom magam:
Az induktív ellenállás a freki növekedésével szintén nő. (Az előző mondatom nem egyértelmű)
Egyenesen arányosan? és mindkét paraméternél?
úgy értem, mondjuk 1ľF és 100 Hz, akkor a kapacitív ellenállás 2*3184? és ha 2ľF és 50 Hz akkor is 2*3184?
na szal
Xc= 1/(2*pi*f*C) XL=2*pi*f*L Zeredő melyik pontokra kell??? mondom a képleltet meg ki is számolom :yes: ![]()
fogalmam sincs melyik pontra, nincs megadva
![]() Te melyik pontra találod ésszerűnek?
na mivel nem mondod ezé kitalálom a kérdést valszeg Zab kell másnak nem sok értelmét látom
.... nah tehát Zeredő=gök(Rnégyzet+Xcnégyzet) és uygan így a tekercsnél is Ze=gök(Rnégyzet+XLnégyzet).... Xc 100KHz=1/(10n*100k*2pi)=159,155 ohm R=10 ohm Zeredő=...=159,4688 ohm pontosan bepötyögve:159,468793 ohm az első feladat másik: XL:2*pi*f*L =2pi*100k*10m= 6,2832Kohm R=10ohm Z=.....=~ 6283,2 ohm pontosan befirkantva: 6283,19326 ohm ennyi ha másik pontokra kellene az vagy csak Xc vagy R illetve XL vagy R csá
ha kell még fázisszög vagy esetleg valami extra akkor monnd ...
vektorábrák......fesz-áram, Z vektorábra meg amit akarsz ![]() csá ![]()
Tenksz!
sokat segítettél ![]() Én is az A,B pontra gondoltam, biztos jó lesz ![]() Esetleg a másik feladatra nem tudsz valami ötletet? Általános vevő és adó blokkvázlata.
milyen vevő?? rádijóó vagy drótos vagy nemtom
![]() egyébként max csak tippelni tudnék mivel nem tanultam mégy ilyeneket (középsuli 4.) de google csá
Üdv! Lenne egy elektrotechnika házim. Amit nem tudok megoldani. Tudnátok segíteni? Mellékeltem a feladatot. És amit nem rajzoltam még oda, az az hogy a motor az óramutató járásával ellentétes irányban forog. és a potméter pontosan közép állásban van.
Egy kicsit el van rontva a rajz, a generátor nem ott van... mellékeltem a javított rajzot!
És jó a rajz?Nézd meg a potin mekkora fesz esik?
ez csak elmélet! nincs megépítve a dolog. ha tudnám mekkora fesz esik rajta az tök jó lenne.
Ha N=10/min akkor 1 sec az 0,16666666666N/minX9 sec az 1,499999N, akkor a poti ugyan ott áll ahonnét elindult, a fesz nulla az A ponthoz képest. Rajzolj egy szinuszt ahol a kiindulási pont 100V és a min az nulla a max az 200V és a periódusidő 9 sec!
A potin 200V esik, mert akkora a generátor feszültsége...
Nincs megadva a tengely és a csúszka távolsága, a mozgató lemez 50mm az igaz, de a kar lehet hosszabb! és akkor már a teljes 220mm-ert végigfutja.. én abból indultam ki hogy a mozgató lemez csak átverés... és lehet hogy csak félinformáció... vagy még annyi sem...
bocsi, de nem vettem fel a szemüveget és 220 mm-nek néztem, de most látom, 120mm!
De az okfejtésem helyes volt.. tehát 9 mp múlva a két pont között az eredő fesz az 0V!
100V a kiindulási pont és az érkezési is... Tehát A és B között kiinduláskor 0V mérhető, és a befejezéskor is 0V a mérhető feszültség.. A min/max értéket csak a poti végkitérése alakítja....
Üdv. Elekrtóból kaptam egy feladatsort ami nekem kinai. Ehhez kellene segitség:
Egy 500 menetes, 1650 relatív permeabilitású vasmagos tekercs hossza 4cm, átmérője 1cm. Mekkora a gerjesztés a mágneses térerősség az indukció és a fluxus ha a tekercsben 2mA áram folyik?
Tudna valaki linkeli elektrotechnikai peldatárt ahol egyszerubb feladatok vannak megoldva,levezetve?
koszonom ezt mar neztem, esetleg valami mas?
Megtudná valaki oldani nekem ezt a block sémát - leegyszerűsíteni, minimalizálni?
http://i.imgur.com/j3gPG.jpg
ELEKTRO - valaki letudna ellenőrizni, hogy jel e van leírva differenciális egyenlettel a kov. Aramkor?
http://i.imgur.com/UzTQP.jpg
Helotok
55 V meresnel a tartomany 100,000V >> tovabb nem tudom hogy kene,hogy lessz a : % of reading + % of range a range mivel a 100,000V a vessző után 3 drb szamjegy lehet ezert 0,001 % lessz a range a reading az nem tudom mi lessz, mi lehet http://i.imgur.com/NOgzi5J.png
MATEK, FIZIKA - valaki megtudná oldani vagy segíteni a feladatban?
Számolja ki a koeficientet a k,q egyenletnek, ami kifejezi a Ux jel átváltást fizikai mértékegységre X -re. A feszultség Ux az A/D átváltónak, amelyet alakítunk azonos méretű számra. Az ellenállás R átalakítja az aktuális jelet feszültség bemenet A/D-re. Egyenlet X = k* Ux+ q http://i.imgur.com/TPSTX4L.jpg
Differenciál-erősítő Mekkora lessz az U out, ha Ui1,2 = 100 mV és az erősítő A = 2?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |