Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasz!
A UPS az nem UPC? Milyen antennát? Körsugárzó féle? Quad? Egy USB-s kábellel toldott WiFi? Ettől függetlenül nagyjából oda, ahol az eredeti fej "eleje", tányér felőli része volt, távolitsd attól számítva kb.2-3 cm-t. Ott már tuti "csinál valamit", onnan kezdve próba! Üdv: StMiklos
de igen upc az antenna
quad antennával szeretném használni. beállitottam már de akkor csak nagyobb lett a jelem, de nem tudtam csatlakozni gondolom az én jelem nem ért el odáig..
Szevasz!
Ha szabadna azt kérnem, hogy a kérdésben legyen megfogalmazva, hogy mire várod a választ, nem vagyok gondolatolvasó, és nem kívánok a témakörben előforduló összes lehetőségre választ adni, amiből Te kiválasztod ami a tiedre vonatkozik, mert annyi időm nics. Nos, akkor az első kérdésre a válasz: az antenna nyeresége /azé a méreté, amivel a UPC-t szerelik/, kb. 12dB. Ez a legfontosabb adata, a következő: fókusztávolsága: ca. 450mm. /Ez az adat, és a tükör mérete határozza meg a nyalábolás szögét./. Fajtája: offset. /lehetne prímfókuszos is./ Offszet szöge: ca. 15fok. Szélsebességállósága: ca. 120km/h Tudod ezeket használni? Üdv: StMiklós Ui: ismét csak feltéleznem /találgatnom/ kell, ahogy Te akarod használni, akkor a tükör tengelyének kb. 15 fokkal lefelé kell "néznie" a vízszinteshez képest.
A helyzet a következő: Barátom vett egy házat amin ott hagyták a Digi Tv antennáját. Beltérijét persze elvitték. Azt kérdezte hogy meglehetne azt csinálni hogy az ő normál (nem fizetős) beltérijét rákössük anélkül hogy az antennát mozgatni kellene. A Digi Tv és a normál műholdas 1 műholdra vannak állítva? Erre várom a válaszokat.
Előre is köszi: Szikra
Mire is gondolsz cicitévé alatt??
Bármilyen beltérit rátehetsz csak a negfelelő holdra kell állítani és azon vagy FTA-t nézel vagy kódolt cuccot persze hivatalosan
Tehát ahoz az antennát piszkálni kellene??
Igen mivel most az intelsat 1002 van valszeg azon meg csak pár darab FTA van és az is román.De veszel egy stfindert és annyi holdat találsz magadnak amennyit akarsz.Fej jó mert már digitális van rajta /remélhetőleg/
Azt a stfindert hol lehet kapni és mennyi?
Ui.:Köszi a javítást modik bocsi az elírásért!
Bármelyik sat boltba meg általában a Lidl be szokot lenni az ára elég borsos kemény 3000.ft körül mozog
Mikor műholdat talál folyamatosan sípol a jel erősséget pedig az a kis műszer jelzi valamint hangerősség is segít ebben,erösödő jel erős sípolás gyengülő jel gyengülő sipolás.Van rajta egy Gain poti amivel a jel erösséget tudod kalibrálni miven nem minden hold azonos teljesítményű.Satfinder
Helló ! Mielőtt a tükröt elforgatjátok azt kell eldönteni ,hogy mit szeretne nézni a barátod. Kódolatlan magyar TV adás nem sok van azok sem egy műholdon. Tehát ha a kábel TV-hez hasonló szolgáltatás érdekli akkor a Digi TV vagy a USP a választék. A Digi olcsóbb . Ha megfelel az akár milyen nyelvű adás akkor az Astra holdakról zömmel német nyelvü sok száz program,ill. a Hotbird holdakról minden nyelv ami az előzőről kimaradt. Az Astra 28-ról angol nyelvű programok.
A beltéri analóg vagy digitális ? Mert azt írod ,hogy normál. Amit írtam az a digitális vevőre vonatkozik.
UPC (nem USP). Meg van már T-SAT is.
A UPC 1 órája indította a 2500Ft/hó-s akcióját.
Itt nézelődj : Super-Sat
Digitális a beltérije. Sajnos ami itt van a közelben Lidl nem nagy választékkal rendelkezik! Szerintem mindegy neki milyen nyelvű mert anno is ezt nézte!
Nekem úgy rémlik a digi tv-hez eléggé kicsi "lavórt" adtak ,úgy gondolom ez lesz a leggyengébb láncszem,az antenna forgatás után is.
Tehát akárhogy akarom nem fog olyan jól jönni a jel?
Én jelenleg a képen látható 60cm-es antennát használom. Mint látható forgatóval.
Nyugat huszon-foktól, kelet majd 30 fokig minden bejön. Tovább nem próbáltam. A legkisebb jelszintem 60%, de az átlag 80%. Nagyon sok múlik a fej nyereségén, és az egész rendszer műszeres beállításán. Tizedfokos eltérés is adhat már nemkívánatos jelszintcsökkenést. Az antenna pontos helymeghatározásához, a GPS koordináták ismerése is nagy segítség. Nem a "középső" holdak miatt, hanem a két "szélsők" miatt.
Hát a digi meg az upc megjelenése előtt nem lehetett látni 80 cm -nél kisebb tányérokat.De ha a keresett adót megkeresed itt pontos adatokat kapsz róla mekkora antenna kell hozzá ,és merre van.
Nem akarom a Tisztelt Intézményt leszólni, de például itt pontosabb, informatívabb és frissebb adatok vannak, amiből jól látszik, hogy hazánkban, a Digi TV-hez elegendő már egy 50cm-es antenna is. Persze ha gyenge, olcsó fejet szerelünk be, akkor ezt az antenna méretével kompenzálhatjuk, de nem a végtelenségig.
Ja, és a régi antennák azért voltak 80-90cm meg nagyobbak, mert azok az analóg technikát használták még.
Hali!
Ha a digi szolgáltatására volt állítva, egy okos beltérivel (szerintem bármelyik antennaboltban felvilágosítanak) teljes mértékben használható lesz a dolog antenna piszkálás nélkül. Természetesen ez teljesen illegális, lopásnak, bűncselekménynek számít. csuma
Miről beszélsz??? Eddig semmi nem volt majdnem minden második házon találsz normál műholdas vevőt! Mégsem kopogtatnak az ajtón a zsaruk!!!
jah,nagra3 lesz.
mindegy. nem drága, simán elő lehet rá fizetni De vannak még egyéb szolgáltatók is (szerencsére?)
Előbb-utóbb a nagra3 is elfárad és akkor eltörik. Na de minek lopni, amikor olyan olcsó egyébként is. Még ha havonta súlyos 10 ezrekbe kerülne, akkor szarakodna az ember...
a provider id-re gondolsz? mert arra is van lassan megoldás még kb fél év váltanak.de szerencsére mindig vannak önként jelentkezök a gát áttörésére
Helló !Köszönöm a helyre igazítást és a hasznos információkat. Volna egy kérdésem : Te mikor alszol ?
Szívesen! Aludni? Minek? Akkor lemaradnék egy csomó jó dologról.
Huszon két évvel ezelőtt bennem is több volt a kraft.
Biztos igazad van ,a goglénak van valami érdekeltsége biztos, azért ezt találta először szinpatikusnak.
Szerintem ha JÓ minőségű nagyjából bombabiztos képminőséget akarsz ,akkor a digitális vételhez is akkora jel kell mint az analóghoz.Legalábbis több embernél láttam, határra méretezett antennát ,ahogy itt is írták minden tizedfok számított, és így is néha kockásodott a kép.Ezt egy kisebb beruházásal el lehet kerülni akkor inkább elkerülöm,nem bosszankodom rajta évekig hogy be-be kockáz.(persze magánháznál nem számít a tányér méret) A hibajavítás meg biztosan jó dolog,de már a CD-t is jobb hallgatni ,ha a fele hangot nem az elektronika számolja ki hanem a lemezen van .(lásd régi sorozatban másolt lemezek) |
Bejelentkezés
Hirdetés |