Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Az az igazság, most megpróbáltam amit te írtál sorrendet
nekem az is működik. Én 5.1 -es Eagle-be próbáltam, lehet az 5.0 kicsit más. Ne felejtsük el, hogy az Eagle-röl van szó
Lopott 5.0-ás bármilyen mozgatásra elszáll. Ez van venni kéne ha nem lenne olyan drága, vagy használd a demót, ha meg már veszel úgyis újabbat kapsz.
igy:
Nekem akkor is hibát ír ki. Eagle 5.0.0. Egyik ablakban kijelölöm a kapcsolást a group-pal, aztán cut, majd jobb gomb a kapcsolásra, és cut: group. Aztán átkattintok egy új eagle ablakba, egy új schematic-ra, ott paste, és kapom újra a hibaüzenetet... Azért köszi. Minden mozgatás hibával elszáll. Egyébként röpk e ennyi a full verzió 1 user-es: 320.000Ft Hát ezek teljesen hülyék????
Nem erről van szó, mindösszesen egy schematic rajz kijelölése és annak másolása egy új lapra.
Ez meg is oldódott 6 h.sz-el feljebb. hibaüzenet amit egy kicsit feljebb olvashatsz: "paste buffer is empty" Amiről te beszélsz, az csak board nézetben volt, és az első alkatrész megfogásánál minden hibaüzenet nélkül fagyott meg az eagle. De ezt már orvosolták, és amúgy is csak 5.2 verziónál volt ez hiba. Itt alapból az 5.0 verziót említette a kérdező.
Aha hát az egészet nem olvastam végig, viszont abban nincs igazad. hogy ez alapból az 5.0-nál volt először. Lehet hogy később az 5.2-es csinálta, de először akkor is az 5.0-ás csinálta. (már csak történeti szempontból is)
Be kéne szerezni mindenesetre egy újabbat.
ÜDV.
Itt EZ a kapcsolás és a 4093-as IC-nek nem tudom hogy kell tápfeszt adni. HA valaki tudja KÉREM segítsen! Így még érthető és magyaros is! Frankye
Üdv.!
Olvass utána a fórumban, ez a kérdés tényleg szinte minden oldalon felmerül.
Ismertek valami módot arra hogy a kapcsolási rajz egy részét hogyan lehet átmásolni úgy, hogy a nyákterven is másolódjon a kijelölt rész? Tehát hogy az alkatrészek ugyan olyan pozícióban maradjanak és hogy a lábaik közti huzalozás is átmásolódjon.
Tudom hogy ilyet nem lehet az Eagle-ben, de most olyan akadályba ütköztem amit ily módon megkerülve sok-sok órányi munkát spórolnék meg magamnak. Ezért inkább megkérdem, hátha... bár tudom hogy nem. Azt a módszert ismerem, hogy bezárom a schematic-ot és utána a nyáktervet másolom, de itt most ragaszkodnom kell a nyák és a kapcsrajz konzisztenciájához.
Hogy tudom beallitni az Eagle-ben, hogy az IC ossze labat mutassa a kapcsolasi rajzon ?!
Na ez már tényleg kiakasztó, ilyenkor el is megy néha a kedvem attól, hogy válaszoljak... Ennyire luxus használni azt a nyamvadt keresőt, vagy egy két oldalt visszaolvasni?
Mindössze 3 hozzászólással ezelőtt ott van a válasz a kérdésedre. :no:
Szerintem erre így konkréten nincs lehetőség, de!
Most az jutott eszembe, hogy: A meglévő kapcs és nyák rajzból kitörlöd a nem kellő alkatrészeket, majd save as külön a sch és a brd. Vagy az nem külön fájlba akarod, hanem ugyanabba?
Magát a huzalozást nem tudom,hogy másolja-e de a thumbsokkal próbálkozz.. én most fedeztem fel őket,de nem tudok sokat mondani.
Ezt kicsit kifejtenéd? Mik azok a thumbsok és mi fán teremnek? Most csak annyival vagyok okosabb, hogy a wikiben elolvastam.
Üdv Gulasoft!
Egyáltalán nem hülyék. Természetesen az árakat senki nem az "otthoni amatőr" célokhoz igazítja. Aki az ezzel készített paneleket, akár beültetve, vagy anélkül árulja, az fizesse meg az eszköz árát is, amellyel azt készítette, vannak még jónéhányan akik ezzel tartoznak. Természetesen, ha csak saját célra használod, ez számodra nem vigasz, de ha tudnál egy módot egy szoftver megkülönböztetésére, hogy azt kizárólag otthon saját célodra használod, vagy egy nagy multicég (aki ezen csodálkozik, ilyen is van) gyártásra használja, kérlek oszd meg velünk. Ha tudsz erre egyetlenegy módot, sok szoftvercég, és mégtöbb, más szoftvert is használó magánember is örülne. A szoftverek full verziója a legtöbb esetben nem az otthoni használatra vannak kifejlesztve, az áruk is ennek megfelelő, ezért a legtöbb mellett van "home" verzió is, amelyért vagy nem kell fizetned, vagy csak a full egy töredékét. Néha nekem is szükségem lenne, pl. az Adobe valamelyik programjára, egy-egy dokumentum elkészítéséhez. Nézz utána, csak 30 napig használhatod, ha még nem volt a gépedre telepítve, másodszor nem engedi. Csak a rendszer újratelepítése után, van több ilyen szoftver is. Vannak a Cadsofttól szigorúbb cégek is. Próbáld ilyen szempontból nézni az árakat. Természetesen vannak más, esetleg ingyenes NYÁK tervező programok is, össze kell hasonlítani őket, és aszerint választani.
Természetesen ugyan abba a fájlba szeretném. Ha külön is lehetnének, akkor könnyű dolgom lenne.
hat ne haragudj, de en nem talalom, hol lehet az OSSZES labat megjeleniteni, csak a taprol meg gnd-rol van szo.... de ennyi erofeszitessel, amennyivel beirtad ezt a kedves mondatot, esetleg leirhattad volna a megoldast is...
Nem szeretjük ezt a hangnemet!
Te meg ahelyett hogy ilyeneket írsz, inkább beleolvashatnál a topikba. De konkrétan a mostani problémádhoz csupán egy kis "józan paraszti ész" kellene.
1. Az ott leírtak vonatkoznak az összes nem látható lábra. Szabad kísérletezni.
2. Háttal nem kezdünk mondatot. 3. Kis betűvel sem. 4. Figyeltél? Az "összes" szó viszont csupa kis betű volt.
Hohó én is hányszor kaptam ezért a fejemre,de már fejlődök.
Nézd meg.Így külön külön tudsz több nyáktervet,de még is egy sch-ban.A nyákos részét nem néztem,de lehet ,hogy tudsz alkotni vele valamit.
Amit most mutattál az csak egy olyan funkció szerintem, hogy kis képekbe (thumbnail) kirakja a Kapcsolási rajzot nem pedig a Nyáktervet, persze csak akkor ha eleve több sheet-re tervezted a rajzot, ami meg ugyebár csak a pro- változatokban lehetséges. Ha nem így van valaki cáfolja meg!
Bocsi,én nem tudtam csak annyit láttam vele,hogy a kapcsolási rajzot külön lapokra lehet készíteni ezáltal nem zavar össze>>>másolni is lehet.Igazából nem tudtam,hogy mennyire/mire jó ,de én csak segíteni akartam.
A szándék a fontos!
Hello!
Ha eddig még nem sikerült akkor nézz szét a CadSoft ezen oldalán és keress olyat hogy:duplicating. Azért nem közvetlen linket rakok mert a régi ill. az új verziókhoz külön-külön fent van az ulp.
Na, ilyen megoldásban reménykedtem!
Ez jól hangzik, de nem értem a leírást: Idézet: „How to duplicate modules in Eagle easily: Preliminary: ============ 1- unzip, 2- copy the script files to the default script directory (normally "c:\\Program Files\\eagle-4.11\\scr\\") 3- copy the ulp files to the ulp default directory ( normally "c:\\Program Files\\eagle-4.11\\ulp\\") 4- Launch Eagle 5- open your personal library, ex: "open mylib" 6- inside, run the script: "script markers.scr" This will add the markers MRK_DOWN_LEFT, MRK_UP_RIGHT, MRK_DELTA and NBR_MOD to your personal library 6- Save your library "write", close it 7- if you like assigning CTRL+D to the whole operation, open eagle.scr and add: assign C+D 'script duplicate', save and close. 8- If necessary, open "duplicate_schematic_v4.ulp" and "duplicate_board_v4.ulp" and set the variable scr_path (if you don't use the default value), save and close Restriction: ============ symbols in schematics shoud not touch, always have a small net between them. Duplicating: ============ 0- If necessary, open "duplicate_schematic.ulp" and "duplicate_board.ulp" and set your common signals, SheetOfInterest, scr_path,.. 1- Open your schematic (this will open the board automatically) 2- Place the markers MRK_DOWN_LEFT, MRK_UP_RIGHT around the bloc you want to duplicate (this will add them in the board also) ex: add MRK_DOWN_LEFT@mylib etc.... 3- Place the marker MRK_DELTA, to define the spacing between modules (this will add it in board also) add MRK_DELTA@mylib 4- Place the component NBR_MOD outside the bloc, and give it the value of how many blocs to duplicate, ex: add NBR_MOD@mylib, then "value 3 5- Switch to board, arrange the added markers as necessary, 6- Switch to schematic, and type CTRL+D, (or type script duplicate) ,watch! That's all! Maurice” A piros színű sortól nem értem hogy mi van.
Hello!
Pirosított résztől: Készíts egy új libet amiben lefuttatod a markers.scr-t, ez létre hoz pár alkatrészt, ezeket kell lepakolni a rajzon.Mentsd el az új libet. Köv. lépés a bill kombináció beállítása ez gondolom egyértelmű. Ha nem az alapértelmezett helyre telepítetted az egalet akkor a két új ulpban át kell írni az elérési utat. Nagyából ennyi. A használatát még megnézem, mert még én sem használtam, csak egyszer próbáltam . |
Bejelentkezés
Hirdetés |