Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A kártyához adott saját drivert tedd fel - CD-n, DVD-n. Nem lehet a világ minden driverét a Windows telepítőbe integrálni. A windows először a saját meghajtóvezérlőjét teszi fel, ami általános. Mindennel működik, de csak alap szinten. Ahhoz, hogy ki tudd hozni a maximumot, tedd fel a saját gyári drivert amihez lehetőséged van. Főleg a video-vezérlőhöz és a hangkártyához!
Ja, csak "kóstolgatlak", hogyan reagálsz a poénjaimra...
Igen, ezeket érdemes a kapott cd-ről telepíteni és csak végső esetben letölteni.
De megnyugtatlak nekem a vásárolt dell laptopomhoz kapott jogtiszta Vista másodszor már nem ment fel mivel a driverek nem voltak jók hozzá amit a dell hivatalos lapjáról töltöttem le és az eredeti hozzá kapott vista telepítőről telepítettem
Szeretem a poénokat, de most nem vagyok olyan kedvemben.Ideges vagyok, mert azt hittem, hogy szétb....a gépem.
Pedig egy telepítés nem a világ!
Ez csak egy apró, icipici kihívás, aminél sokkal durvábbakkal is fogsz az "életben" találkozni Szóval egy telepítés miatt nem kell felrobbanni, nem éri meg egyszerűen.
Csak nyugalom
Hamár a windows telepítésnél tartunk, én is a napokban raktam újra a rendszert. SATA winyóm van, de semmi gond vele. A telepítésről röviden annyit hogy mikor már fent volt az utolsó program is, minden visszavolt rá másolva, kiderült hogy osztálytársam ilyen bénán megkrekkelt verziót adott, szóval nuku IE meg wmplayer, mert nem jogtiszta. Nah mondom au Szerintetek az milyen érzés volt? Mondjuk meg lehetett volna szerintem ujrarakás nélkül is , de semmi kedvem se volt kutakodni a neten. Nah meg ez a gép is... Nem engedi particionálni egyik telepítő se a winyót (mégsincs minden rendben a SATA-val), mert ugye telepítésnél L betűt kell nyomni új partíció létrehozásához. Hát én kétszer végignyomkodtam minden billentyűt de nem reagált semmire. Anno próbáltam a Symantec Particion Magic-al de mire az megcsinálja addig újrarakom hatszor a gépet. Ráadásul nagy a veszélye hogy megsérülnek a fájlok. Milyen ironikus. Informatikusnak készülök (elvileg) és egyszer se tudom rendesen ujrarakni a windowst szerk.: Norberto gyorsabb voltál, amúgy meg teljesen egyet értek veled!
Baj tetejére baj.Túljutottam rajta.Window van már a gépen.csak egy bajom van.Kivettem egy másik 400 gigás vinyót, hogy ne vesszen el az adat.De nem ismeri fel.Telepítsem még egyszer a vinyóval együtt?
Az is egy megoldás, de lehet, hogy csak a driverjét hiányolja.
Próbáld meg letölteni a gyártó honlapjáról. (Nekem az 500-ast kellett így megcsinálni).
Először csak formáztam és akkor jó volt.Azon van kb 50 gigányi adat, meg zene, meg program.
Matyi!
Lenne egy kérdésem hozzád. Most csak úgy hirtelen felmerült bennem a kérdés: vajon egy komolyabb, nagy (műszaki jellegű) könyvtárban mennyi az esély arra, hogy a Magyar Szabványokat megtalálom? Nem egetverő a probléma, csak eszembejutott, hogy életemben találkoztam már 1-2 szabvány-említéssel, hogy így, meg úgy MSZ, és hogy ebben, meg abban van róla írva, de mivel ugye ezek az irományok fizetősek (mint ahogy az ISO-ról szóló dokumentumok is), így komolyabban sosem foglalkoztam a kérdéssel, és arra se gondoltam, esetleg könyvtárakban megtalálható lehet akár... szerinted?
Nem éri meg, nem éri meg... Valóban nem, csak az a helyzet, hogy ha az embernek az életéből fél évente megy el egy egész nap egy rendszer 0-ról való karbantartására és újra telepítésére, akkor elszáll az agyvizem nekem is. Mindezt azért, mert egy állandóan sietve piacra dobott programot használunk, tele bugokkal. Az operációs rendszert olyan állapotában kellett volna piacra dobni, mint a Windows 98 SE (Csak jót tudok róla mondani) és a Windows XP SP 2. Az előtt nem szabadott volna eladásra kerülni. ezzel szemben a WinXP első éve/féléve kínszenvedés volt. Igen, vállalom! Én egy új oprendszert 2 év után kezdek használni, még akkor is, ha ezzel nevetség tárgya leszek -- ósdi elmaradott! Addigra kiforrta magát annyira, hogy ÍGY KELLETT VOLNA PIACRA DOBNI állapotban legyen. Nem vagyok hajlandó további koporsószögekkel gazdagítani az életemet, így is van elég!
Egyszerűen nevetséges és szánalmas az ApróPuha corporation eme hozzáállása. Sipos után szabadon: olyan, mintha menet közben, 120-as tempónál az autógyártó cég szervizembere hologramos táskával szaladna a kocsi mellett, és üzem alatt cserélne kereket, kormányt... Emellett mit mondotok arra, hogy a Vista annyira tele van hibával, hogy drágább kijavítani, mint újat készíteni? Ezért jön majd a Windows 7-es. Idézet: Már nem Szerintem már kész a teljes, nem béta verzsön. „Ezért jön majd a Windows 7-es.”
Nem akartam róla mindent letörölni, ezérk elküldtem frissíteni.
Nálunk okosabb emberek már elemezték ezt a problémát és egyetértek velük abban, hogy nem jó a tökéletesre várni.
A ford-nál volt egy hasonló probléma, ha jól emlékszem ami majdnem csődbe vitte a céget. A mérnökök csak terveztek tökéletesítettek és mindig azt várták, hogy minden tökéletes legyen. Nem dobtak piacra új modelleket...... Aztán egy új vezető "elbeszélgetett" velük, hogy nem érdekli, ha pl az ablaktörlő nem minden cm2-t töröl le, jó ez így dobjuk piacra majd meglátjuk az emberek mit szólnak hozzá. [lehet, hogy ez csak legenda nem néztem utána, de sok cég ezzel csődöl be] Egyensúly kell a tervezés, tesztelés, marketing és sales között és ez nem kis feladat. A vista tényleg súrolja azt a határt ahol az ember idegösszeomlást kap és ez csak azon emberek hibája akik folyton ezzel csesztetik a cégeket: "Mikor lesz kész? Mikor lesz kész?" "Majd" szoktam mondani. Ha mozart ma élne nem hiszem, hogy tudna bármi jót is alkotni amikor a kiadója folyton cseszteti, hogy mikor lesz kész? Alkotó munka, akkor lesz kész, ha elkészül!
Elviekben a MSZT könyvtárában olvasásra odaadják-Csak helyben használatra!. A másolásért fizetni kell. Szintén elviekben az országos szakkönyvtáraknak (Akik egy tudományterület dokumentumait a teljességre való törekvéssel gyűjtik. Ebből 12+3 van.) gyűjtőkörébe esik, és gyűjtik is, ámbár erre való utalást a BME-OMIKK gyűjtőköri szabályzatában nem találtam. Két link: MSZT Ez a Magyar Szabványügyi Testület. Láthatod az olvasóterem nyitva tartását! BME-OMIKK Ez pedig az országos műszaki szakkönyvtári feladatot is ellátó BME könyvtára. Többet tudnék segíteni, ha konkrét szabványokat írnál. Apró kérdés. Igaz, hogy nem mindent, de sok-sok könyvtári szabványt rendelkezésünkre bocsájtanak. Ez így van rendjén. Mi az, hogy egy oktató hivatkozik nálatok egy szabványra, és nem ad mögé hátteret?! Ilyen nesze ba...eg, oldd meg ahogy tudod alapon működik a Kandón?!
Ez jelenleg végülis nem konkrét kérdésre vonatkozott az előbb, hanem úgy általánosan kérdeztem
Amúgy a Kandón is volt erre precedens, illetve anno a szakközépiskolámban is bőven, amiről itt utoljára kérdeztél... A linkeket pedig kösz! Erre van esetleg valami ötleted? Keresőszavak, amivel keressek a Google-n, könyvek, bármi?
Nem tud valaki egy drivert a samsung hd 400 ld winchesterhez?
ETO szerint 621.316.3
Ezt beírod a könyvtár online keresőjébe. A keresési szempontot ETO-ra váltod. Tárgyszavas keresőt nem tudok ajánlani. Az minden könyvtárban más és más. Könyv Íme egy könyv: ajánlom a hólabda módszert. Megnézed az irodalomjegyzékét, onnan csemegézel. Ha megtetszik, annak is az irodalomjegyzéke... és így tovább. Hátrány, hogy csak visszafele haladhatsz az időben. (Bibliogr.: p. 791-809. ) BME-OMIKK könyvtár OPAC találata a témában. Tessék oda elbandukolni...
Köszi szépen, ígérem, el fogok bandukolni oda! Tuti!
Van benne valami, mivel nekem is készülnek 5-8 éve dolgaim deszkamodell szinten. "Na még ezt bele..." alapon. Így sosem fognak elkészülni...
SATA HDDhez nem kell driver! Csak a BIOSban át kell állítani IDE módra, mert szerencsétlen RAIDként akarja használni. Nem tudom mennyire megbízható ez a RAID, valaki próbálta már?
Ez IDE, nem SATA.SATA az, amelyikena windows van.Nem ismeri fel.Azt mondja, hogy idegn.De közben azt mondja, hogy megfelelően működik.Mit tegyek?Ráadásul err van föltelepítve az összes cumó.
Tisztelt Fórumtársak!
Tervezem, hogy a közeljövőben veszek egy kisebb fényképezőgépet (max 25 k értékben). Általános használatra, szal semmi extra kívánság nincs, csak legyen benne normális képstabilizátor és jó optikai zoom. Kérem akinek van tapasztalata írjon, hogy mire figyeljek oda, milyen márkát vegyek, ne vegyek. Jelenleg ezek a gépek a kiszemeltek : Olympus X-845 (állítólag a legfaszább), Casio EX-Z 22, Samsung S760, Samsung L11 Egyik elsődleges szempont a jó ár/érték arány. Előre is köszi!
Ha jól látom egy merevlemezre egy valamilyen hardver környezetben fel lett telepítve a rendszer.
Onnan a merevlemez ki és egy másik hardver környezetbe. Ez, még szakértelem nélkül keveseknek jött össze. Azért, sok sikert. Mindenféle tippek biztosan lesznek azért. Tíz évvel ezelőtti alaplapokkal is működtek a CD-meghajtók, egerek és hálózat eszközvezérlő nélkül. Csak BIOS támogatással. A windowsnak meg kellenek a vezérlők. Rá kellene jönni, hogy minek a rövidítése a BIOS?
Két merevlemezem vanAz egyik 400 gigás.ezen vannak a cuccok.A másikra lett telepítve a rendszer.Amelyiken a cuccok vannak az be volt rakva akkor a mikor az új rendszer települt.És nem ismeri fel,hogy rohadna széjjel, mindjárt lefejelem úgy hogy aztán el se indul. (mindíg mindenki a gépet rugdossa, aztán közbe a vindóz a sz...)
Hogy minek a rövidítése?Biológiaóra.
Mielőtt valaki félremagyarázná.
Nem tud az ember valamit, ezért itt megkérdezi. Erre a témában totál járatlanok buta tippekkel nehezítik az életét. Szóval. Nem kéne hülyeségekkel szédíteni az illetőt, ha magunk se igen vagyunk otthon a témában.
Én a nyolcvangigás merevlemeznél leragadtam. (40 megánál kezdtem)
Ezért csak buta tipp a részemről. Lehet, hogy „valaki” (szoft, hard) nincsen felkészülve a 400 gigára. Hátha, majd lesz olyan hozzászóló is, aki tudja, hogy mit is beszél.
A vinyót a szoftverfrissítés előtt használtam ebben a gépben.Átraktam egy másik gépbe.Az sem ismerte fel.Most visszaraktam, mostmár el sem indul ez a gép ha benne van.
Tedd át a merevlemezt egy másik SATA csatolóra, például az egyik ameiken a Windows van legyen a SATA1 és amin az adatok vannak az legyen a SATA3 -on. Elméssz a Számítógép-Kezelés -be és adsz egy jobb klicket a Lemez feliratra majd, aztszem az első menü-re. (nem vagyok otthon a magyar Windows-ban, nemtudom hogyan írja ottan). (közben a BIOS gondolom rendben van)
Most már elindul vele is.Kivettem és visszaraktam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |