Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   484 / 3611
(#) radocziandras válasza valve hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Az egyik pata (ide) A másik, a vindózos sata.a másik sata porton az író van.Hát nem tudom azt állítottam csak, hogy miről bootoljon.De az jó.Most helyet cserélt a két merevlemez.Amelyik az 1 es volt, az lett a 0 ás de így sem jó.Még mindíg idegennek látja.Ha az elsőre rányomom, akkor átkonvertálja alaplemezzé, de letöröl róla mindent.
(#) inborn válasza radocziandras hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Idézet:
„„A vinyót a szoftverfrissítés előtt használtam ebben a gépben.””

A „szoftverfrissítés” alatt a BIOS-t kell érteni?

Nem lehet, hogy ez a kulcs?
Valami nem jött össze a frissítéskor.

Szerintem a frissítés eddig nem került szóba. Vagy elkerülte a figyelmemet.
Szóval. Azért nehéz érdemben tippelni, mert sok körülményt nem ismerünk.
Nem is próbálkoznék tovább.

(#) radocziandras válasza inborn hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Nem, nem bios frissítés, hanem vindózfrissítés.Na akkor.Frissítettem a vindózt , ami az egyik lemezen volt.A másik ugyanúgy benne volt.Amikor frissítettem, a vindóz nem ismerte fel a vinyót.Az baj lehet, hogy előtte xp prof sp.3 volt fent, most xp home sp.3?
(#) radocziandras válasza radocziandras hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Valami gáz van.Nem tudja valaki, hogyan lett az NTFS fájlrendszerből LDM?
(#) radocziandras válasza radocziandras hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Formázni sem tudom.Holnap elviszem szervízbe.Nem szórakozok itt vele.De kár volt nekifogni telepíteni.

(#) DuMatyi válasza inborn hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

A BIOS az BASIC INPUT-OUTPUT SYSTEM. Azaz: alapvető be-és kimeneti rendszer. Ha érdekel, ez a rutin kezeli a hardvereszközöket (USB-t is látja), és felkészíti a gépet indulásra (Fizikai memória tesztje pl.), hogy a windows lehetőleg hibamentes környezetben induljon! Egyébként nekem igenis működött win98 más gépbe átpakolva a merevlemezt simán átkonfigurálta magát röpke negyedóra alatt. Ja, az win98 SE volt. Távolról tényleg nehéz segíteni, de legalább megpróbáljuk. A jó szándék vezérel minket, ez tartja életben ezt az oldalt. Annak a jó pár ezer regisztrált felhasználónak, és pár száz aktív felhasználónak (köztük nekem is) a jó szándéka

Van köztünk mérnök, villanyszerelő, informatikus, szakközepes,... Tehát hozzáértő társaság vagyunk. A részemről pedig kikérem magamnak ezt a becsmérlő hangnemet, amivel engem (is) illettél a #414443 és #414450 számú hozzászólásban. Ha bármit írsz erre a hozzászólásra, el fogom olvasni, de nem fogok rá válaszolni, mert akkor már nem tudnám ennyire fékezni az indulataimat, és valószínűleg kitiltanának innen.
(#) radocziandras hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Köszi a segítséget! Mostmár formázom.Lemondtam már a fájlokról.Letöltöttem egy programot amivel csináltam partíciót és most formázom.Legjobban a 7,2 gigás PES 2009 progit sajnálom.(100kbps-es nettel töltöttem le)
(#) moltam hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Itt az első "hasznos" progim
Ellenállás színkódfejtő.
Csak valamiért nem szorozza meg 100000000 al és 1000000000az értéket.Ezen kivül szerintem működik.Hogy lehetne ezt is megoldani?
(#) wg_kezdo válasza moltam hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Kevés neki a longint és túlcsordul.
A help-ben nézd meg a longint max értékét.
Delphi alatt win32-vel:
Longint -2147483648..2147483647 signed 32-bit
Longword 0..4294967295 unsigned 32-bit

Hhasználj valami nagyobbat, most fejből nem emléxem, de azt hiszem real-nak hívják pascalba, vagy double-t.
Ilyenkor viszont érdemes a round függvényt is használni.

Single 1.5 x 10^-45 .. 3.4 x 10^38 7-8 4
Double 5.0 x 10^-324 .. 1.7 x 10^308 15-16 8
Extended 3.6 x 10^-4951 .. 1.1 x 10^4932 19-20 10

(#) KTobi válasza moltam hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Itt az én több mint egy éve Cben írt programom. Kicsit gyakoroltam most, régen használtam, de sokat.
Fura használni, mert magamnak írtam. Tehát négy értéket vár, 'fbp0' mivel értelmezi az 5 sávos ellenállásokat is. Tűréssel nem törődök, mert ellenállások kivizsgálására használtam. Ha megközelítőleg annyi, akkor jó. Ha nem négysávos a bevitt érték, akkor az utolsó nulla legyen.
Beindítani nehéz, kiírja, mit lát a program, legelső esetben kellene egy üres helyet leütni a kód elé, és hiba nélkül működni-e kell. Ha nem, akkor el kell kicsit játszadozni vele, hogy az ember több, kevesebb gombot nyom le. ha egyszer jól beolvasta, onnantól mindig négy karaktert bevíve több ezer ellenálláskód bevihető, megfejthető.
Kilépés: ha az első karakter 0la.
Kicsit még beteges program, ma már másképp oldanám meg.
(#) moltam válasza wg_kezdo hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

double vel kipróbáltam de azt irja hogy annak leforditásához 8087 es mód kéne.Ez mit jelent?

És így néz ki Delphi alatt console alkalmazásként:
  1. program Project1;
  2.  
  3. {$APPTYPE CONSOLE}
  4.  
  5. uses
  6.   SysUtils,windows;
  7.  
  8. var e,m,h,o:longint;
  9. begin
  10. writeln ('kerem az elso ‚s a masodik  sav szinet  ');
  11. writeln ('0fekete 1barna 2piros 3narancs 4sarga 5zold 6kek 7lila 8szurke 9feher');
  12. readln(e);
  13. readln(m);
  14. if (e<1) then o:=e+m;
  15. if (e>0) then o:=e*10+m;
  16. writeln ('kerem a harmadik sav szinet');
  17. readln(h);
  18. if (h=0) then o:=o;
  19. if (h=1) then o:=o*10;
  20. if (h=2) then o:=o*100;
  21. if (h=3) then o:=o*1000;
  22. if (h=4) then o:=o*10000;
  23. if (h=5) then o:=o*100000;
  24. if (h=6) then o:=o*1000000;
  25. if (h=7) then o:=o*10000000;
  26. if (h=8) then o:=o*100000000;
  27. if (h=9) then o:=o*1000000000;
  28. writeln ('az ellenallas erteke:            ',o,'ohm'     );
  29. readln;
  30. end.

És majdnem ugyanígy, ha ablakos alkalmazást akarsz csinálni szóval van értelme tanulni a pascal-t, hajrá .

Huazannya de régen is volt.
Milyen gépen próbálod ezt amúgy? Dos alatt?
Próbáld a következőket még: float, real
Hátha az egyik.
program izé;
{$N+}

Elvileg ez megteszi.
Ha nem akkor részletesebb infó:

Pascal és más adattípusok

Float nem működik real al igy irja ki.
Amugy xp alatt TP7 el irtam.

ELLENALL.EXE

(#) inborn válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Idézet:
„A BIOS az BASIC INPUT-OUTPUT SYSTEM. Azaz:”

Az én kedvemért nem kellett volna utánanézned.
Én, tudom a jelentését és szerepét.

Idézet:
„Ja, az win98 SE volt.”

És ez meg…

Idézet:
„Távolról tényleg nehéz segíteni, de legalább megpróbáljuk.”

Ha, valakit bevinni az erdőbe az segítség…

Idézet:
„Van köztünk mérnök, villanyszerelő, informatikus, szakközepes”

Ez jó. És, mi következik ebből?
Elmondod a gépednek és táncra perdül?

Ne fogd vissza magad. Add ki a dühödet nyugodtan.

Szerintem nem értetted a BIOS-ra irányuló kérdésemet sem.

Egy ilyen minden alapot nélkülöző, hátha ez, vagy hátha az, de magabiztosan előadva, nem segítség.

Ez majdnem ugyan olyan mint a pascal.

Amúgy ez mit csinál: {$N+}
Bekapcsolja az 8087 es módot?

A delphi az pascal és még mindig a legkönnyebben használható fejlesztői környezet. (hu, de le fognak szólni a C guruk)
Ezért is mondtam, hogy érdemes tanulni a pascal-t.
Én delphi-vel készítek bonyolult ügyviteli rendszereket és játékprogramokat is szóval szinte mindenre használható.

Nézd meg a round függvényt a helpben.

(Mi érettségin pl a help-be rejtettünk el alapalgoritmusokat)
(#) inborn hozzászólása Ápr 9, 2009 /

A hátha ez, vagy hátha az, annak segítség, aki benne van a témában, csak most éppen nem ugrik be neki.
Viszont, aki nem annyira jártas benne, csak beviszi az erdőbe.
Szóval. Először célszerű „kikérdezni”, hogy mennyire jártas a dologban.
Itt a következő buktató.
Mi van, ha sértésnek veszi a kérdéseket? (rendszerint akkor, ha nem biztos a dolgában)

Valami olyasmit, nem tudom én sem pontosan, de ha működik nagy bajt nem csinálhat .
Gondolom megkéri a fordítót, hogy keressen matematikai coproccesszort és ha van akkor használja is!

Én XT, 286,386-oson tanultam pascal-t azokon nem volt vagyis nem volt lehetőségem ilyesmire
(#) inborn válasza wg_kezdo hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

(Mi érettségin pl a help-be rejtettünk el alapalgoritmusokat)

Úgy érted, hogy belefordítottátok a Delphi helpjébe?

(#) inborn hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Helpscrible, vagy ilyesmit én is használtam. Ez is Delphiben íródott. (Ha jól tudom)

Igen ezt találtam a helpben.az $N az valami numerikus coprocessor kapcsoló a pluszjel golndolom meg az hogy be a minusz meg a ki lehet.
(#) zenetom válasza moltam hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Na mostmár én is írok egy ellenállat kódfejtő progit
(#) wg_kezdo válasza inborn hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Turbo Pascal 6-osal érettségiztem

Köszönöm, hogy fiatalítasz ma ez nagyon jól esett!

Nem volt kis meló, de most már hozzá sem tudnék kezdeni , mert ugye egy ellenőrzést is bele kellett kalkulálni, hogy akkor ne derüljön ki.
(megjegyzem senki nem használta az osztályból)

(#) Gery hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Sziasztok!
Kérlek szépen segítsetek, mert már az ideg baj öl meg! Egy számítógéppel vacakolok már megint kb 100millió hardveres tutyi mutyi után elindult, és nagy nehezen még a windows-t is sikerült feltelepíteni, valami winter edition félét. De nincsen rajta hang! Tehát ha vezérlőpultba megnyitom a hang állítási cuccokat, akkor semmit se lehet állítani, és nincs megfelelő illesztőprogram. Ha a winampot megnyitom és elindítok egy zenét, ezt írja ki:
"Bad Direct Sound driver. Please install proper driver or select another device configuration. Error code: 88780078."
A PCI foglalat biztos jó mert az internet megy mindegyikről. 3 hangkártyát is kipróbáltam benne, ami másik gépbe jó volt, itt nem.
Amúgy egy Creative ensoniq kártyát akarok bele rakni, de seholse találtam hozzá semmiféle drivert. Vagy mit kéne ilyenkor csinálni?
(#) radocziandras válasza Gery hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Hát az üzenet alapján driver kellene hozzá.Integrált hangkártya nincs?
(#) radocziandras hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Az USB eszközöknek árt a mágnes?Mert az USB hub aljára akarok mégnest ragasztani, mert az előbb az Usb vezetékkel lerántottam, ami bele volt dugva.
(#) DuMatyi válasza radocziandras hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Nem árt. A mágneses adattárolást otthon a winchesteren kívül nem használják már sehol!
(#) moltam válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

És az FDD?
Következő: »»   484 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem