Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az egyik pata (ide) A másik, a vindózos sata.a másik sata porton az író van.Hát nem tudom azt állítottam csak, hogy miről bootoljon.De az jó.Most helyet cserélt a két merevlemez.Amelyik az 1 es volt, az lett a 0 ás de így sem jó.Még mindíg idegennek látja.Ha az elsőre rányomom, akkor átkonvertálja alaplemezzé, de letöröl róla mindent.
Idézet: „„A vinyót a szoftverfrissítés előtt használtam ebben a gépben.”” A „szoftverfrissítés” alatt a BIOS-t kell érteni? Nem lehet, hogy ez a kulcs? Valami nem jött össze a frissítéskor. Szerintem a frissítés eddig nem került szóba. Vagy elkerülte a figyelmemet. Szóval. Azért nehéz érdemben tippelni, mert sok körülményt nem ismerünk. Nem is próbálkoznék tovább.
Nem, nem bios frissítés, hanem vindózfrissítés.Na akkor.Frissítettem a vindózt , ami az egyik lemezen volt.A másik ugyanúgy benne volt.Amikor frissítettem, a vindóz nem ismerte fel a vinyót.Az baj lehet, hogy előtte xp prof sp.3 volt fent, most xp home sp.3?
Valami gáz van.Nem tudja valaki, hogyan lett az NTFS fájlrendszerből LDM?
Formázni sem tudom.Holnap elviszem szervízbe.Nem szórakozok itt vele.De kár volt nekifogni telepíteni.
A BIOS az BASIC INPUT-OUTPUT SYSTEM. Azaz: alapvető be-és kimeneti rendszer. Ha érdekel, ez a rutin kezeli a hardvereszközöket (USB-t is látja), és felkészíti a gépet indulásra (Fizikai memória tesztje pl.), hogy a windows lehetőleg hibamentes környezetben induljon! Egyébként nekem igenis működött win98 más gépbe átpakolva a merevlemezt simán átkonfigurálta magát röpke negyedóra alatt. Ja, az win98 SE volt. Távolról tényleg nehéz segíteni, de legalább megpróbáljuk. A jó szándék vezérel minket, ez tartja életben ezt az oldalt. Annak a jó pár ezer regisztrált felhasználónak, és pár száz aktív felhasználónak (köztük nekem is) a jó szándéka
Van köztünk mérnök, villanyszerelő, informatikus, szakközepes,... Tehát hozzáértő társaság vagyunk. A részemről pedig kikérem magamnak ezt a becsmérlő hangnemet, amivel engem (is) illettél a #414443 és #414450 számú hozzászólásban. Ha bármit írsz erre a hozzászólásra, el fogom olvasni, de nem fogok rá válaszolni, mert akkor már nem tudnám ennyire fékezni az indulataimat, és valószínűleg kitiltanának innen.
Köszi a segítséget! Mostmár formázom.Lemondtam már a fájlokról.Letöltöttem egy programot amivel csináltam partíciót és most formázom.Legjobban a 7,2 gigás PES 2009 progit sajnálom.(100kbps-es nettel töltöttem le)
Itt az első "hasznos" progim
Ellenállás színkódfejtő. Csak valamiért nem szorozza meg 100000000 al és 1000000000az értéket.Ezen kivül szerintem működik.Hogy lehetne ezt is megoldani?
Kevés neki a longint és túlcsordul.
A help-ben nézd meg a longint max értékét. Delphi alatt win32-vel: Longint -2147483648..2147483647 signed 32-bit Longword 0..4294967295 unsigned 32-bit Hhasználj valami nagyobbat, most fejből nem emléxem, de azt hiszem real-nak hívják pascalba, vagy double-t. Ilyenkor viszont érdemes a round függvényt is használni. Single 1.5 x 10^-45 .. 3.4 x 10^38 7-8 4 Double 5.0 x 10^-324 .. 1.7 x 10^308 15-16 8 Extended 3.6 x 10^-4951 .. 1.1 x 10^4932 19-20 10
Itt az én több mint egy éve Cben írt programom. Kicsit gyakoroltam most, régen használtam, de sokat.
Fura használni, mert magamnak írtam. Tehát négy értéket vár, 'fbp0' mivel értelmezi az 5 sávos ellenállásokat is. Tűréssel nem törődök, mert ellenállások kivizsgálására használtam. Ha megközelítőleg annyi, akkor jó. Ha nem négysávos a bevitt érték, akkor az utolsó nulla legyen. Beindítani nehéz, kiírja, mit lát a program, legelső esetben kellene egy üres helyet leütni a kód elé, és hiba nélkül működni-e kell. Ha nem, akkor el kell kicsit játszadozni vele, hogy az ember több, kevesebb gombot nyom le. ha egyszer jól beolvasta, onnantól mindig négy karaktert bevíve több ezer ellenálláskód bevihető, megfejthető. Kilépés: ha az első karakter 0la. Kicsit még beteges program, ma már másképp oldanám meg.
double vel kipróbáltam de azt irja hogy annak leforditásához 8087 es mód kéne.Ez mit jelent?
És így néz ki Delphi alatt console alkalmazásként:
És majdnem ugyanígy, ha ablakos alkalmazást akarsz csinálni szóval van értelme tanulni a pascal-t, hajrá .
Huazannya de régen is volt.
Milyen gépen próbálod ezt amúgy? Dos alatt? Próbáld a következőket még: float, real Hátha az egyik. program izé; {$N+} Elvileg ez megteszi. Ha nem akkor részletesebb infó: Pascal és más adattípusok
Float nem működik real al igy irja ki.
Amugy xp alatt TP7 el irtam. Idézet: „A BIOS az BASIC INPUT-OUTPUT SYSTEM. Azaz:” Az én kedvemért nem kellett volna utánanézned. Én, tudom a jelentését és szerepét. Idézet: „Ja, az win98 SE volt.” És ez meg… Idézet: „Távolról tényleg nehéz segíteni, de legalább megpróbáljuk.” Ha, valakit bevinni az erdőbe az segítség… Idézet: „Van köztünk mérnök, villanyszerelő, informatikus, szakközepes” Ez jó. És, mi következik ebből? Elmondod a gépednek és táncra perdül? Ne fogd vissza magad. Add ki a dühödet nyugodtan. Szerintem nem értetted a BIOS-ra irányuló kérdésemet sem. Egy ilyen minden alapot nélkülöző, hátha ez, vagy hátha az, de magabiztosan előadva, nem segítség.
Amúgy ez mit csinál: {$N+}
Bekapcsolja az 8087 es módot?
A delphi az pascal és még mindig a legkönnyebben használható fejlesztői környezet. (hu, de le fognak szólni a C guruk)
Ezért is mondtam, hogy érdemes tanulni a pascal-t. Én delphi-vel készítek bonyolult ügyviteli rendszereket és játékprogramokat is szóval szinte mindenre használható. Nézd meg a round függvényt a helpben. (Mi érettségin pl a help-be rejtettünk el alapalgoritmusokat)
A hátha ez, vagy hátha az, annak segítség, aki benne van a témában, csak most éppen nem ugrik be neki.
Viszont, aki nem annyira jártas benne, csak beviszi az erdőbe. Szóval. Először célszerű „kikérdezni”, hogy mennyire jártas a dologban. Itt a következő buktató. Mi van, ha sértésnek veszi a kérdéseket? (rendszerint akkor, ha nem biztos a dolgában)
Valami olyasmit, nem tudom én sem pontosan, de ha működik nagy bajt nem csinálhat .
Gondolom megkéri a fordítót, hogy keressen matematikai coproccesszort és ha van akkor használja is! Én XT, 286,386-oson tanultam pascal-t azokon nem volt vagyis nem volt lehetőségem ilyesmire
(Mi érettségin pl a help-be rejtettünk el alapalgoritmusokat)
Úgy érted, hogy belefordítottátok a Delphi helpjébe?
Helpscrible, vagy ilyesmit én is használtam. Ez is Delphiben íródott. (Ha jól tudom)
Igen ezt találtam a helpben.az $N az valami numerikus coprocessor kapcsoló a pluszjel golndolom meg az hogy be a minusz meg a ki lehet.
Na mostmár én is írok egy ellenállat kódfejtő progit
Turbo Pascal 6-osal érettségiztem
Köszönöm, hogy fiatalítasz ma ez nagyon jól esett! Nem volt kis meló, de most már hozzá sem tudnék kezdeni , mert ugye egy ellenőrzést is bele kellett kalkulálni, hogy akkor ne derüljön ki. (megjegyzem senki nem használta az osztályból)
Sziasztok!
Kérlek szépen segítsetek, mert már az ideg baj öl meg! Egy számítógéppel vacakolok már megint kb 100millió hardveres tutyi mutyi után elindult, és nagy nehezen még a windows-t is sikerült feltelepíteni, valami winter edition félét. De nincsen rajta hang! Tehát ha vezérlőpultba megnyitom a hang állítási cuccokat, akkor semmit se lehet állítani, és nincs megfelelő illesztőprogram. Ha a winampot megnyitom és elindítok egy zenét, ezt írja ki: "Bad Direct Sound driver. Please install proper driver or select another device configuration. Error code: 88780078." A PCI foglalat biztos jó mert az internet megy mindegyikről. 3 hangkártyát is kipróbáltam benne, ami másik gépbe jó volt, itt nem. Amúgy egy Creative ensoniq kártyát akarok bele rakni, de seholse találtam hozzá semmiféle drivert. Vagy mit kéne ilyenkor csinálni?
Hát az üzenet alapján driver kellene hozzá.Integrált hangkártya nincs?
Az USB eszközöknek árt a mágnes?Mert az USB hub aljára akarok mégnest ragasztani, mert az előbb az Usb vezetékkel lerántottam, ami bele volt dugva.
Nem árt. A mágneses adattárolást otthon a winchesteren kívül nem használják már sehol!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |