Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Északi iránytól való eltérés meghatározása
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Boheem válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
Köszönöm a tájékoztatást! Én mindenre nyitott vagyok. Az a baj az ilyen kütyükkel, hogy mikét tudom én kinyerni belőlük a mért értéket?! Medve által ajánlott link alapján nagyon profi cucchoz jutottam, akár mondhatnám hogy meg is találtam amit kerestem:

Bővebben: Link

Egyetlen egy baj van vele, export tilalom van rajta, és az ára is legalább 900 dollár. De tényleg pöpec kis jószág a leírás alapján. Szóval van is valamim, meg nincs is. most sajnálom először hogy nem USA polgár vagyok.
(#) StMiklos válasza Boheem hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Szevasz!
Ne vedd reménykeltésnek, mondjuk belenézek a szerkezetbe, és mondjuk látok esélyt, hogy kikerüljön belőle a digit adat, használható volna ez számodra, mert elnézve az eredeti igényeket, ez ahhoz képest igencsak "harmatos"?
/Momentán azt se tudom, hogy kéne kinyitni./
Üdv: StMiklos
(#) gabep válasza Boheem hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Nagyon nem vagyok mostanság képben.
Létezik még ilyen, hogy export tilalom? És ez eu országokra? Azt hittem, hogy a c64 időszak óta nincs ilyen.
Meg kell kérni valakit, hogy ott vásárolja meg és küldje el. Anno is így kezdődött a behozatal, míg "állami" nem lett a csempészés is.
(#) Medve válasza Boheem hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Naja, katonai alkalmazásra is alkalmas, de ne add fel, biztos vagyok benne hogy van európai változata is. Esetleg a profi modellezés területén is keresgélhetsz még.
Ha a "Compass3" belsejéről kapok egy jó fotót, lehet, hogy tudok segiteni az abban alkalmazott szenzor azonosításában.
(#) StMiklos válasza Medve hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Szevasz!
Szégyellem, de most nem tudok jó fotót feltenni, fényviszonyaim rosszak, akkum most csak 2 /ilyen/ rossz fotót "engedélyezett".
Szóbeli kiegészítés: jobb felső sarokban 2 egymásra merőleges tekercs /vékony huzal, nagy menetszám/, ez valószínűleg az "iránytű". Az IC-k az a 3 igencsak "szimplák": 74HC4066, 08, LM358. Alul középen pici panelon, borsónyi fekete négyzet, mellette borsnyi "leöntött IC" valószínűleg a nyomásmérő, középen nagy leöntött IC, gondolom ezek jelfeldolgozója, kijelző meghajtója.
Egyébként vízmentes, ragasztva volt, 2032 Li telep O gyűrűvel tömítve.
Ennyi, ha kell majd csinálok jobbat, de azt hiszem több információ nem lesz benne.
Üdv: StMiklos
(#) Medve válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /
 
Ha az iránytűre más tipped nincs, akkor részemről hagyjuk.
(#) StMiklos válasza Medve hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /
 
Szevasz!
Nekem persze módomban állt nagyítóval nézegetni, de semmilyen alkatrészt nem látok, ami számomra ismeretlen lenne. maximum, ha fordítok a dolgon, és azt mondom alul középen az az "iránytű", de akkor meg nem mondom minek a két tekercs és hol lehet a nyomásérzékelő.
Mondjuk, nem láttam még a panel túloldalát, de nem hiszem hogy lenne ott érdemleges a kijelzőn kívül.
Üdv: StMiklos
(#) SzervízMacska válasza Boheem hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /
 
Ha ez tényleg Honeywell termék, lehet, hogy tudok segíteni a beszerzésében.
Ezt se vedd reménykeltésnek, hiszen az illető disztribútor főleg épületgépészeti - vezérlés technikai vonallal foglalkozik.

Üdv: SzervízMacska
(#) StMiklos válasza Medve hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /
 
Szevasz!
Azért most már csak az érdekesség kedvéért, /meghogy "tudunk" jobb képet csinálni, az előzőt, csak a gyorsaság miatt tettem fel/, bemutatok egy jobb fotót.
Üdv: StMiklos
(#) belganarancs hozzászólása Ápr 8, 2009 /
 
Most olvasom először ezt a témát,nagyon érdekesnek találom !Kíváncsi leszek a végeredményre! Üdv !Gy.Z.
(#) Medve válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /
 
Hali, alul középen lehet a nyomásmérő, bizonyára a hőmérsékletkompenzáció miatt lehet közel hozza a chip. De a két merőleges tekercs egyelőre rejtély...Ha iránytű, milyen elven működhet?
(#) StMiklos válasza Medve hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Szevasz!
Ugyan lehet benne hiba, de a két tekercs énnálam csak az iránytű lehet, mert mi a bánat lehetne még, ismerve a készülék funkciót. A 4066 az analóg 4*kapcsoló, a két tekercs ezt "fogja közre".
Ha van benn vasmag /ezt nem tudom, de gondolom "jól jöhet" az érzékenységnek/, akkor az induktivitás mindenképpen változik, ha változó mágnestérbe kerül, márpedig itt igen, és ha kettő van belőle, én hídkapcsolásba tenném. A hogyan tovább már nem lehet /hozzáértőnek/ probléma. Ezeknél a kapcsolásoknál sokszor nem is az elv, hanem a stabilitás a legnehezebben biztosítható paraméter. Fémtárggyal közelítve borul minden, de ez még talán a legdrágább /bonyolultabb/ eszközöknél is így van, hiszen eltorzítom a mérendő "jelet".
Próbáltam szkóppal itt-ott valami jelet nézni, de semmit nem találtam.
Üdv: StMiklos
(#) Medve válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Lehet, hogy ugy működik, hogy a műszer mozgatása során indukálódó feszültséget s annak fázisát figyeli? Úgy is jelzi az irányt, ha a műszert a bekapcsolás után nem mozdítod meg?
(#) StMiklos válasza Medve hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Igen..
Üdv: StMiklos
(#) StMiklos válasza Medve hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Mindkét tekercsen, annak végén van egy jel, egyébként lábszimmetrikus, talán azért, mint a mágneseknél, melyik az É-i "iránya", nyilván fontos.
Üdv: StMiklos
(#) StMiklos válasza Boheem hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Szevasz!
Leltem valamit, nem tudom ismered-e ezt az oldalt. /részleteket nem tudok/
http://209.85.129.132/search?q=cache:Mq8GXzAd6E8J:www.otk.hu/cd20xx/2006/3szek/Szentp%C3%A9teri%2520L%C3%A1szl%C3%B3.htm+digit%C3%A1lis+ir%C3%A1nyt%C5%B1&cd=47&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a
Üdv: StMiklos
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem