Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Meg a legbátrabb.
Srácok!
Hogyan tudom kideríteni mi az IP-címem, ha a gépemtől 200km-re vagyok és hozzá nem értő emberke, ül a gép elé. VNC hez kellene tudnom az ip-t, hibaelhárítás.. stb miatt.. ADSL, változó ip Amit tudok, van olyan program (dyn.hu) iphez rendeli hozzá az ingyenes DNS-t, de ez nem jó, mert idő, és ha nem sikerül, akkor gáz van. Azt ne írjátok, hogy ez nem jó topik, mert akkor
Ha nem hozzáértő emberkének szoktam segíteni akkor ezt használom: http://www.teamviewer.com/index.aspx vagy pedig az MSN is módot ad a távoli segítségre távoli segítség néven az eszközöknél.
Bocsi, nem az eszközöknél hanem a műveleteknél
Ha regelsz egy DynDNS nevet, és a progija mindig fut a gépeden - amit vezérelni akarsz - akkor az feltölti a DynDNS.org-ra az IP-t. Ugye így lesz elérhető a domain is.
De erre inkább írjon az ember egy progit, ami pl. negyed óránként megnyit egy például php fájlt, amiben már gyerekjáték az IP lekérdezése és fájlba írása. Ha kell tudok segíteni mindegyikben ;D
Ismerem a dyndns-t, a dyn.hu is az amúgy , 2003-tól használtam dc hubhoz
Nem sokára lesz router, aztán kipróbálom
Nyitni kellene egy olyan topikot, amiben csak számítógépes trutyi- mutyi van.Elvégre az komoly dolog...
Idézet: „- Minden ami elektronika és komoly dolog, annak itt helye nincs.”
Parancssor -> ipconfig és olvassa fel amit lát.
Vagy http://www.ip-adress.com/.
Sz.tech, mióta elektronika ?
Villannyal működik? És?....
Aki nem használ gépet, annak ezek nem jók..
Azért köszi
Ma a véleményetek a HEPA filteres, vízszűrűs porszívókról?
Ugyanis valószínűleg veszünk egy új porszívót, mert ezt a mostanit már lehetne használni füstgépnek is És hogy ha veszünk, akkor már valami jót kéne venni, persze reális áron. A Media Marktba láttam 12000-17000Ft-os (máskás!) ilyen vízszűrős porszívókat. Szerintem az ilyenek nagyon jók, hisz ürítéskor nem poroz. Na mondjuk a 12000Ft-os valami unknown volt.... Szóval szerintetek érdemes ilyet venni?
Vízszűrős porszívóból mást nem vennék csak Zelmer delfint, igaz van majdnem 40 EFt de ez alatt nem érdemes venni vizes porszívót, eladtam már egypár "márkásat" csak a baj volt velük...
egyébként milyen volt az a márkás?
Van egy progi, IPscanner a neve, erre is jó, ha még "belefér" egy hozzá nem értő lehetőségeibe.
Le kell tölteni innen, telepítés nélkül fut, a cím egy gombnyomásra megvan.
Pl a Delonghi felnyelte a vizet...
Tényleg sok fajta megfotdúlt már a kezem alatt, azért kérdem hogy milyet néztél ki, nekem asztmás a feleségem, azért vettem meg a delfint. Viszonylag olcsó bele a hepa filter és a többi szűrő is. A hepa kb 2-3 évet ki szokot húzni benne. Egyébkén tudtummal csak erre a porszívóra adnak 4 év garit. Philips és a többi márka azokra a porszívókra és a takarítógépekre amiknek közük van a vízhez 2év helyett 1 évet szoktak adni.
Konkrét márkát nem tudok mondani, de akkor a 12000Ft-os valószínűleg nem fogja sokáig bírni Murphi törvénye szerint... Sőt, akkor 20000Ft alatt inkább csak sima HEPA filteret ajánlatos venni?
Tudod melyik filter a hepa?
Szerintem azt vedd ami szimpatikus, maximum magadra fogsz haragudni. De elötte néz meg egy zelmert, nézd meg a csöveket amiket adnak hozzá. A mienk kb 6 éves akkoriban Delfin néven futott, most Aquarius alighanem. Én se vagyok gazdag, sőt... ,tudnád mennyire szívtam a fogam. 20EFt allatt nem hiszem hogy valami hosszú évekre gyártott valami lehet. A márkák közül a Zanussival vigyázz! Nagyon silány kínai porszívókat gyártat.
Mi vettünk, valami kínai vizes porszívót. Nem vagyok megelégedve, de anyám ilyet akart. Szerintem ezt úgy a legjobb megoldani, hogy fogod a jó öreg porszívódat, aminek a végén is cső van, tehát a levegőt is egy csövön fújja ki, és belenyomod egy tál vízbe.
Úgy oldják meg ezt az okosak, hogy a motor a levegőt szívja, majd fújja is ki, közbe merőlegesen rá vakum keletkezik, és ezzel szívják keresztül a vízen a port. Gyakorlatilag ezzel az oldalsó huzattal már felkavarja a port. Tisztítani, takarítani, kicsit nehézkes a víztartályát, mert nem lehet hozzáférni mindenhová.
Akkor ennyit a vízszűrősről
qcu: hát nagyon nem tudom hogyan működik, annyit tudok róla hogy ez a HEPA filter valami szűrőlap, ami nagyon jó dolog . Amúgy lehet mosni? Mert egyik oldalon olvastam hogy nem. szerk.: itt van egy kép a filterről... Bővebben: Link Sőt az angol wikipédián le ís van írva részletesen hogy működik Bővebben: Link
A Hepa az utólsó, nagyon finom filter, a nagyon apró porszemek, pollenek fennakadnak rajta, egy jó vizes porszívónál nem sok dolga van. Száraz porzsák nélkülinél meg állandóan eltömül. Mosni én nem próbáltam, de nem hiszem hogy lehet.
3 évente veszek egy hepát kb 2500-3000ft ért, meg évente veszek 2db "S" filtert kb ezer Ftért. Még így is sokkal olcsóbb mintha porzsákot venne az ember.
Ettől féltem. Az állandóan eltömül az kb mennyi idő? (Mármint amíg "teli lesz")
Hát anyósnak van száraz porzsák nélküli porszívója, valami olcsóbb, 16E ért vette,kb 10 porszívózást bírt.
Azóta az nélkül poról otthon. Az első filtere meg mosható
Akkor most kikérem a véleményed. Szerinted milyet érdemes venni 20eFt alatt?
Talán ezt
Bővebben: Link kicsit felette van. Vagy talán a panasonic gyárt hasonló kategóriát. Ha 20 alatt kell, vegyél egy Samsung vagy LG porzsákosat 10-12EFt ért 1-2 évig elmegy, és veszel másikat.
Szóval akkor Zelmer, Panasonic, Samsung vagy LG. Köszi az infókat!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |