Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Szeretnék csinálni egy 3-motoros lézer showt .Ha valaki bír segíteni azt megköszönném!
Szia!
Semmilyen előrehaladás nincs az ügyben, érettségire való tekintettel mnden projectem szünetel.
Szia! Hát akkor majd magamtól kitalálom hogy hogy kell megcsinálni! Majd be kell állítani a tükröket. De azért kösz!
Manuálisan akarod állítani a motorok sebességét?
Ha kérdezel, tudok segíteni, mérni viszont nem tudok, mert össze van az egész pakolva és darabokban van.
Egy mikrokontrolleres verziót csináltam meg, ami mindhárom motor sebességét random változtatja.
Oké! Csak egy rajz kellene hogy a tükröket hogyan állítsam be.
ITT van róla kép, de ezt úgyis neked kell kikisérletezgetni...
Szia!
Megnéztem én is ezt a linket, nagyon tetszik a cucc, elég egyszerűnek is tűnik. Megnéztem, hogyan készitette el azokat a tükröket, de nem nagyon tudom, mi az amiből kivágta. Soha nem láttam még olyat . Akril tükör Létezik olyan felénk is? (lehet csak én vagyok elmaradva...)
Sziasztok! Azt vettem észere a képen hogy ventilátorokkal oldotta meg.Én is egyszer megpróbáltam ventilátorral megcsinálni csak nem lehetett forgásirányt váltani
Hali!
Igen, ezekkel a a ventikkel az a baj hogy nem lehet forgásirányt változtatni, de ez a kapcsolás nem arra van tervezve, vagyis a tervező nem számította bele. De ki lehet próbálni sima megnómotorral, én is azzal csináltam, tulajdonképpen a linket csak a motorok beállítása miatt küldtem, mert ez már PIC-es lézershow. A tükröt én se értem hogy csinálta...
Szia! Igen legalább tudom hogy kell elhelyezni a motorokat :yes:
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy épitek én is egy lézersow-t, úgyse próbálkoztam még ilyennel. Tudna valaki tanácsot adni, milyennel érdemes foglalkozni? Olvastam itt, hogy ventilátor motor nem jó, mert csak egy irányba forog, meg ilyenek. Valami ötlet? Mellesleg az előző link eléggé jónak tűnik.
Szia! Szerintem építsd meg ezt a változatot.Csak ne ventilátor motort használj hanem egy rossz cd vagy dvd lejátszónak a motorját én is ilyet használok
Szia! Több kérdésem is lenne, ami nem igazán egyértelmű számomra.
1. Ha nem ventilátor motrot használok, akkor hogy képes ez az elektronika a tápfeszt megforditani? Szerintem sehogy, de akkor neked kell manuálisan nem? 2. Hogy is van ez a kép képzés. A tükör nem egyenesen van a ventilátorra ragasztva? Mert ha tökéletesen felfeküdne, akkor nem lenne kép, csak egy pont, nem? Igy elsőre ennyi, de lesz még
Hali!
Olvasd át a topic elejét, időigényes, de megéri
Ok, csak elég zagyva, hogy ki, mikor, melyik kapcsolással foglalkozik. De azért olvasgatom folyamatosan...
Szia! A képet úgy csinálja hogy a motor fordulatszámtól függően rajzolja a képeket.De ha még segítség kell akkor csak szólj!
Szia! Azt természetesen értem, hogy az hogy működik, meg 3 tükör, több kombináció...
Azt nem értem, hogy a kép maga hogy képződik. Lehet most sokan hülyének néztek, de ám legyen. Ha egy tükörbe bevilágitok egy lézerrel, akkor az a nyaláb visszaverődik. Változik valami, ha ez a tükör forog? Szerintem nem, és ezért gondoltam, hogy a tükör nem fekszik pontosan a ventilátoron, hanem egy kicsit görbén van rajta. És akkor már el tudnám képzelni, hogy kialakuljon egy kép. Nem igy van?
Így van, de nem görbén, hanem ferdén van a motor tengelyén a tükör. Majd ha csinálod, nagyon szépen fogod látni hogy is működik.
Ja értem! Én is megakarom csinálni 3-db mocival
Értem és erre irta a srác (az algol link amit küldtél), hogy ő 3-4 fokosan tette rá. Túl nagy szög esetén nem lesz jó a kép ha jól sejtem. Már csak olyan tükör kéne, mert rendes tükröt elég nehézkes kialakitani olyan kör formára...
Én valahol úgy olvastam, hogy próbáld meg merőlegesen rárakni a motorra a tükröt, de mivel úgy sem lesz pontosan 90fok (szabadkézzel, ragasztóval, magnómotorra ) a bezárt szög, ezért mikor forog a tükör, olyan, mintha folyamatosan "billegne", és így mindig máshova veri vissza a lézert. Üdv!
Hát rakj rá négyzet alakú tükröt.
Kivágsz papírból egy kört, rárakod a tükörre, és a kilógó részeket, sarkokat lefújod matt feketére. (vagy körbevágod ollóval )
Én úgy oldottam meg (meg többen is), hogy magnómotorokon, vagy pl CD meghajtókban szíjhajtás van, és a motor tengelyén van egy kis "csiga", amin van a gumi/szíj. Annak a végét egyik részénél KICSIT lecsiszolod, ezáltal ferde lesz a felülete és erre ragasztod rá a tükröt.
Seprűnyélből jó kis korongokat lehet vágni, és palmatex-el jól fel lehet ragasztani a tükröt.
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a válaszokatm jönnek itt a jobnál jobb ötletek. Azon gondolkozok jelenleg, hogy hogyan tudom minél egyszerűbben megoldani, a motrok forgásirányának a változtatását. Ugye ti is úgy csináltátok meg, hogy minden motornak külön lehet a forgásirányát kapcsolni? Mert igy lehetne a legtöbb alakzatot kihozni belőle nem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |