Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Egyes forgókondenzátorok szélső lemezein van néhány bevágás. Ha jól sejtem, ezeknek az állítgatásával lehet finom-beállítani az elfordulás - kapacitás ( frekvencia ) menetet.
Újabb gondba ütköztem: a bekapcsoló ki volt iktatva ás bele volt rakva darabokban a rádióba
![]() ![]()
Nehéz helyzet, SZERINTEM annak a kapcsolónak annyi.Régebben léteztek az "ISOSTAT" kapcsolók(hasonló a hullámváltóhoz),ezek között volt olyan is, ami csak 2áramkőrt kapcsolt-nyomógombbal-a bekapcs.arretálva volt.Talán még beszerezhető.
Üdv:gkari Szerintem pedig ki lehet ezt a szót rendesen is írni... Frankye
Üdvözletem Uraim!
Nagyon szégyellem magam, megmondom őszintén. Egy két hónappal ez előtt két úriembernek ígértem meg hogy elektroncsöveket küldök. Most jutottam el odáig, h ezt meg is tudom tenni, mert lesz idom eljutni a postára. Csak nem találom a címeket.... Ha elküldenék újra....
Üdv . Megnézem szerintem van komplett és jelzek. Öreg T
Megtettem, - még ha nem is vagyok "úriember".
![]() Idézet: „...nem is vagyok "úriember".” Ugyanmár, Lacikám, ne szerénykedj! ![]()
Jó napot mindenkinek!
A mai szerzeményem ez a Pacsirta, egy padláról származik, de már kicsit felújítottam ![]() A Pacsirtáról kérek véleményeket! ![]()
Gratulálok, a Pacsirta(különösen ez az ORION) az utolsó komoly magyar csöves nagyszuper.1959-től gyártották, az ára akkor:2900.-Ft volt(bő 3 havi fizetés!).Remélem, a hullámváltógombokat egyenesbe lehet rakni.E-mailt küldtem neked-egy nagyon hasznos könyv, forgasd sikerrel! Merre laksz, hogy nap-mint nap ilyen csodajó dolgokba botlasz?
Üdv.:gkari
Üdv mindenkinek,megmutatnám a fel újitott készülékemet egy, orion ar 612 rádiót. illetve egy futó projektet egy orion 332 b rádiót.(szegényke egy kicsit viharvert)de most már rendesen szól.Misi.
![]()
Sziasztok! Érdekel valakit egy Orion AT 301-es tv káva, benne a képcsővel, (nem tudom, jó-e) és a hátlappal?
Felújításra szorul a lakkozás, de egyben van. És Pacsirta, és Videoton R4932 Sztereó rádió?
Én hódmezővásárhelyi vagyok
![]() ![]() ![]()
Helló! Gyönyörű lett! Gratula! A hangszóróselymet cserélted, vagy eredeti? Egy-két hozzászólással ezelőtt tettem fel az én felújított Pacsirtám, ezekszerint ez elég gyakori
![]()
Szia!
Irtam privátot a kávával kapcsolatban... kellene nagyon, egy árván maradt de azóta tökéletesen felújított sasszi keresi... az eredeti sajnos szét volt rohadva és kidobták mire visszamentem volna érte... csővel együtt... a barbárok... szoval kellene mindenképpen... jol mutatna az AT302 (rádiós változat) mellett.... Üdv! TamásBP
Üdv!általában kicserélem öket.nekem már helyhiány van a szobámban,és még nem tudom abba hagyni a gyüjtögetést.
![]()
Bárcsak én abba tudnám hagyni! Ezt ma szereztem
![]() ![]()
Itt mellékelem a z Orion Pacsirta, (A videoton is gyártotta egy ideig.), és aVideoton+ +R4932 rádió fotóját. Sajnos az Orion AT 301-es kávát nem tudom lefotózni helyhiány miatt. (Körbe van pakolva. Ha valakinek kell, kipakolom, de visszaraki nem tudom, viszont akkor útban van. Nincs rápakolva semmi, mert asztal alatt van, ami körbe van pakolva.)
Itt van még egy Videoton rádiósmagnó, szól, de az évekkel járó hibái vannak.
Szia wpetya!
A Pacsirta érdekelne, esetleg cserébe tudok adni "szögletes" Pacsirtát - nekem a nálad lévő a kedvencem, vagy van egy B100 Tesla magnó-hangfalakkal, vagy megegyezünk másképp.Remélem nem vagy messze Budapesttől! Üdv:Gkari
Látom lemaradtam az AT301-es káváról, de nem baj, mert jó helyre került.
![]() ![]() Djmagoo, majd légyszi írj privátot, hogy mikor tudnánk találkozni! A Tisza képcső-szerelvényeit szeretném már odaadni!
Van egy Telefunken AW4320 képcsövem. Ja, és tv-rádió csöveim.
Az AW4320 képcső mindenképp érdekelne...
A vasárnapi 13.18. órai bejegyzésemnél vannak fotók, a Trabis felirat ne tévesszen meg, én írtam rosszul. Bocs.
Üdv, itt van egy új szerzeményem, egy VT Melodin rádió, Sajnos elég rossz az állapota révén hogy egy konténerbe volt beledobva, így már ez a 3. rádió amit rendbe kéne tennem, de hogy mikor azt még nem tudom.
![]()
Ez a mocsok firefox nem tette be a képet utánna meg minden üzenetküldésnél lefagy így nem tudtam módosítani
Helló! Úgylátszik, most melodyn szezon van
![]() ![]() ![]() ![]()
Jaj hát a Gogli a barátod nem? 15perc keresgélés után meg is találtam (mondjuk tényleg jól el van rejtve)
![]() Az enyémnek sajnos a káváját ragasztani kell, nem tett neki jót a magas íves repülés befelé a konténerbe ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |