Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   52 / 581
(#) gg630504 válasza bfreak hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Egyes forgókondenzátorok szélső lemezein van néhány bevágás. Ha jól sejtem, ezeknek az állítgatásával lehet finom-beállítani az elfordulás - kapacitás ( frekvencia ) menetet.
(#) bfreak hozzászólása Ápr 16, 2009 /

Újabb gondba ütköztem: a bekapcsoló ki volt iktatva ás bele volt rakva darabokban a rádióba de sajnos nemtudom, hogy a lamelláknak hogy kellene állni, remélem itt valaki ért az ilyesmihez is! A rádió egyébként egy 1967-es Szimfónia De Luxe
(#) gkari válasza bfreak hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Nehéz helyzet, SZERINTEM annak a kapcsolónak annyi.Régebben léteztek az "ISOSTAT" kapcsolók(hasonló a hullámváltóhoz),ezek között volt olyan is, ami csak 2áramkőrt kapcsolt-nyomógombbal-a bekapcs.arretálva volt.Talán még beszerezhető.
Üdv:gkari

Szerintem pedig ki lehet ezt a szót rendesen is írni... Frankye
(#) Bolfi81 hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Üdvözletem Uraim!

Nagyon szégyellem magam, megmondom őszintén. Egy két hónappal ez előtt két úriembernek ígértem meg hogy elektroncsöveket küldök. Most jutottam el odáig, h ezt meg is tudom tenni, mert lesz idom eljutni a postára. Csak nem találom a címeket....

Ha elküldenék újra....
(#) oregtamas0202 válasza bfreak hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Üdv . Megnézem szerintem van komplett és jelzek. Öreg T
(#) llaci56 válasza Bolfi81 hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Megtettem, - még ha nem is vagyok "úriember".
(#) Frankye válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Idézet:
„...nem is vagyok "úriember".”

Ugyanmár, Lacikám, ne szerénykedj!
(#) bfreak hozzászólása Ápr 18, 2009 /

Jó napot mindenkinek!

A mai szerzeményem ez a Pacsirta, egy padláról származik, de már kicsit felújítottam Ezeket a csöveket pedig tegnap vettem, 300 ft sok volt értük?
A Pacsirtáról kérek véleményeket!
(#) gkari válasza bfreak hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Gratulálok, a Pacsirta(különösen ez az ORION) az utolsó komoly magyar csöves nagyszuper.1959-től gyártották, az ára akkor:2900.-Ft volt(bő 3 havi fizetés!).Remélem, a hullámváltógombokat egyenesbe lehet rakni.E-mailt küldtem neked-egy nagyon hasznos könyv, forgasd sikerrel! Merre laksz, hogy nap-mint nap ilyen csodajó dolgokba botlasz?
Üdv.:gkari
(#) b.misi hozzászólása Ápr 18, 2009 /

Üdv mindenkinek,megmutatnám a fel újitott készülékemet egy, orion ar 612 rádiót. illetve egy futó projektet egy orion 332 b rádiót.(szegényke egy kicsit viharvert)de most már rendesen szól.Misi.
(#) wpetya hozzászólása Ápr 18, 2009 /

Sziasztok! Érdekel valakit egy Orion AT 301-es tv káva, benne a képcsővel, (nem tudom, jó-e) és a hátlappal?
Felújításra szorul a lakkozás, de egyben van.
És Pacsirta, és Videoton R4932 Sztereó rádió?
(#) bfreak válasza gkari hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Én hódmezővásárhelyi vagyok A rádiókat, a legkülönbözőbb helyeken szerzem...(padlások, akár a piacon is..) a mai szerzeményekhez tartozik még egy Videoton Melodyn is nagyon megtetszettek ezek a régi gépek ezért kezdtem el gyűjteni őket, de lassan már helyhiány lesz a szobámban!
(#) bfreak válasza b.misi hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Helló! Gyönyörű lett! Gratula! A hangszóróselymet cserélted, vagy eredeti? Egy-két hozzászólással ezelőtt tettem fel az én felújított Pacsirtám, ezekszerint ez elég gyakori
(#) bfreak válasza bfreak hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

A könyvet nagyon szépen köszönöm!
(#) djmagoo válasza wpetya hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Szia!

Irtam privátot a kávával kapcsolatban... kellene nagyon, egy árván maradt de azóta tökéletesen felújított sasszi keresi... az eredeti sajnos szét volt rohadva és kidobták mire visszamentem volna érte... csővel együtt... a barbárok... szoval kellene mindenképpen... jol mutatna az AT302 (rádiós változat) mellett....

Üdv!

TamásBP
(#) b.misi válasza bfreak hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Üdv!általában kicserélem öket.nekem már helyhiány van a szobámban,és még nem tudom abba hagyni a gyüjtögetést. Misi.
(#) bfreak válasza b.misi hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Bárcsak én abba tudnám hagyni! Ezt ma szereztem Egy szép kis Orionton Számomra érdekes a hátlapba ragasztott kapcsolási rajz...
(#) wpetya hozzászólása Ápr 19, 2009 /

Itt mellékelem a z Orion Pacsirta, (A videoton is gyártotta egy ideig.), és aVideoton+ +R4932 rádió fotóját. Sajnos az Orion AT 301-es kávát nem tudom lefotózni helyhiány miatt. (Körbe van pakolva. Ha valakinek kell, kipakolom, de visszaraki nem tudom, viszont akkor útban van. Nincs rápakolva semmi, mert asztal alatt van, ami körbe van pakolva.)
Itt van még egy Videoton rádiósmagnó, szól, de az évekkel járó hibái vannak.
(#) gkari válasza wpetya hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Szia wpetya!
A Pacsirta érdekelne, esetleg cserébe tudok adni "szögletes" Pacsirtát - nekem a nálad lévő a kedvencem, vagy van egy B100 Tesla magnó-hangfalakkal, vagy megegyezünk másképp.Remélem nem vagy messze Budapesttől!
Üdv:Gkari
(#) kisgeri válasza djmagoo hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Látom lemaradtam az AT301-es káváról, de nem baj, mert jó helyre került. Nekem is van itthon egy AT301-es, de sajnos a káva menthetetlen. A sasszit majd megcsinálom, hátha egyszer nekem is jut egy jó káva. A képcsöve viszont átkerül egy AT501-esbe, amiben meg az törött.

Djmagoo, majd légyszi írj privátot, hogy mikor tudnánk találkozni! A Tisza képcső-szerelvényeit szeretném már odaadni!
(#) wpetya válasza djmagoo hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Ha megegyezünk tied a káva.
(#) wpetya hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Van egy Telefunken AW4320 képcsövem. Ja, és tv-rádió csöveim.
(#) kisgeri válasza wpetya hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Az AW4320 képcső mindenképp érdekelne...
(#) wpetya válasza kisgeri hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Rendben.
(#) wpetya hozzászólása Ápr 21, 2009 /

A vasárnapi 13.18. órai bejegyzésemnél vannak fotók, a Trabis felirat ne tévesszen meg, én írtam rosszul. Bocs.
(#) bigeniac hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Sziasztok!

Ezt láttátok már?
Bővebben: Link

Mindenkinek további jó szerelést!
Bv
(#) Danaman hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Üdv, itt van egy új szerzeményem, egy VT Melodin rádió, Sajnos elég rossz az állapota révén hogy egy konténerbe volt beledobva, így már ez a 3. rádió amit rendbe kéne tennem, de hogy mikor azt még nem tudom.
(#) Danaman válasza Danaman hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Ez a mocsok firefox nem tette be a képet utánna meg minden üzenetküldésnél lefagy így nem tudtam módosítani

Melodin.jpg

(#) bfreak válasza Danaman hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Helló! Úgylátszik, most melodyn szezon van énis nemrég kaptam egyet....de sajnso nem működik és kapcsolási rajz hiányában nem is nagyon fog.... de legalább sikerült felújítanom a Szimfónia kapcsolóját
(#) Danaman válasza bfreak hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Jaj hát a Gogli a barátod nem? 15perc keresgélés után meg is találtam (mondjuk tényleg jól el van rejtve)
Az enyémnek sajnos a káváját ragasztani kell, nem tett neki jót a magas íves repülés befelé a konténerbe
Következő: »»   52 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem