Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   151 / 731
(#) ptesza válasza Zupp87 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Biztosan rá van írva a dobozra. Ahol a típus is. Nem lett volna egyszerűbb megadnia a pontos típust? Vagy játszhatunk kitalálósdit , egy impedancia menet alapján . Szerintem lenne olyan akinek menne.

Jah ,most vettem észre ,hogy vannak képek.
(#) Zupp87 válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Szerintem ez a két hangszóró inkább szubnak jó. Szerintem elég furcsaságokat művelhet mondjuk 3kHz felett.
(#) Zupp87 válasza casnicasrl hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Egyébként úgy akarod, hogy ez a három megy bele egy dobozba? (30centis, 20centis, piezo)
(#) pl13 válasza Zupp87 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

300Hz fölött is már. szub és piezó, az igazi loudness kompenzálás
(#) pl13 válasza chuckricsi hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Handobozt nem így kell tervezni, ennek így kb. semmi értelme.
(#) pl13 válasza anonym1s hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Mivel a kérdésre nem lehet válaszolni, ugyanis nem ismerjük a lényeget, pontos és megbízható T-S paraméterek. Chuckricsi csak általánosságokat írt a témában, azt is nagyon pontatlanul.

Egyébként már megvetted ezeket a hangszórókat? Vagy még csak tervezed? Mert ahogy már mondtam, a 20 és a 30 centis szerintem csak szubnak jó, a piezo meg szobai zenehallgatásra felejtős (bár szerintem más esetben is.. hangosítani ott vannak a ring vagy a nyomókamrás tölcséres sugárzók.. én legalábbis ezekre esküdnék Lehet azért, mert nem hallottam még jó minőségű piezot ).
(#) casnicasrl válasza Zupp87 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

hat ha lehetne, igen. es ha valaki tud 1 picit romanul akko megadom az oldalt ahonnan rendelem. ha jo es ott odalba irja hogy: difuzoare, filtre si accesoriahonan rendelnem a difuzorokat.
(#) anonym1s válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Olvastam mar tobb helyen is, hogy pontos es megbizhato adatokat csak meressel lehet szerezni, de nekem nincsenek meromuszereim, meg nem is akarok annyira belemenni. Nekem eleg lenne egy hozzavetoleges dobozmeret is, amit az adatlapon kozolt adatokbol lehet kiszamolni. Gondolom olyan oriasi kulonbseg nem lehet a gyari adat es a valosag kozott, meg nekem nincs is olyan erzekeny fulem hogy eszrevegyek 4-5% minosegkulonbseget a hangzasban. Egyebkent mar megbaratkoztam ezzel a dobozzal. Eleg eroteljes es mely hangja van, nekem megfelel

az a 4-5 inkább 40-50%.

De hol az adatlap? én eddig v.hogy nem láttam sehol.

ITT van az adatlapja. Nem sok adatot kozolnek rola, de nem is vartam olyan profi tervet, csak ugy kb. Mondjuk 40-45liter vagy 50-55liter, 60-65liter.
Ez a mostani doboz 49,5 liter lett es mar igy is marad, de a masik hangszoronak csinalnek olyat ami terv alapjan megy

Ha már annál a boltnál akarsz maradni, akkor szerintem használd ezt:
hangszóró,
valamint nézz ki ehhez egy dóm magasat, és amiket mutattál nagyokat, az egyik 30 centisből csinálj egy szubládát, ha kevesled a mélyeket. A 16 centiseket meg ne engedd 100-150Hz alá. Csak az ezekkel a baj, hogy egyáltalán semmiféle adat nincs hozzájuk. Maximum megveszed és impedanciamenetet mérsz. A háromutas kombinációt meg azért nem ajánlom, mert annak a váltóját még nehezebb összehozni, mint kétutasokhoz egy szubot illeszteni. Pláne ilyen hangszórókkal, amikről sem átvitelt, sem impedanciamenetet nem tudunk. Azt tanácsolom, nézz szét más forgalmazók, gyártók honlapján is. Jellegre ez amit mutattál hasonló lehet az itthoni Somogyi Elektronikhoz. Már csak azért is, mert felfedeztem egy két közös terméket.

apropo: megtaláltam a 16 centiset egy magyar oldalon is, de ott sincs adatlapja.

Szobában használod? Ha igen, mekkora helyiség?
(#) pl13 válasza Zupp87 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

már majdnem meg akartam kérdezni, hogy miért.
(#) casnicasrl hozzászólása Ápr 20, 2009 /

Na akkor az oldalrol valakikii tudnae valasztani difuzort es ahoz dobozt.Elore is koszonom valaszotokat.
(#) casnicasrl válasza Zupp87 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Szia nem valasztanal ki ketto vagy harom difuzort ahany jobb lene es annak a doboztervet
(#) ptesza válasza casnicasrl hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

dom

Mélyközép

Ha már mindenképp ezt akarod ,és eléggé szadomazo vagy. Sok pénzt nem fizetnék egyikért sem. Sőt meg sem venném ,esetleg ha már volt a kezemben láttam mértem.

De miért nem rendelsz Magyarországról?
(#) casnicasrl válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Hat mert romaniaba elek,es egy ladatervet nem tudnal kesziteni.
(#) ptesza válasza casnicasrl hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Már leírták korábban is hogyan lehet ládát tervezni.

Korrekt T-S (Thiele-Small) paraméterek birtokában jó ládát lehet tervezni. Annélkül csak erölködés. Lehet ,hogy jó lesz ,vagy csak azt hisszük róla ,mert tudjuk milyen lehet a jobb.

Ha megveszed akkor be kell méretni őket , vagy meg kell tanulnod mérni. De ezeket abszolúte nem ajánlom ,de kíváncsi voltál , én meg leírtam ,mit érintenék meg egy boltban.

Nincs másik bolt?
(#) casnicasrl válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

De csak naon rosz a gifuzotjaik.
(#) szamóca válasza casnicasrl hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Akkor miért tüntetted fel az azonosítódon ezt?
Idézet:
„Lakhely: Budapest, X. kerület (1103)”

Ket ilyen hangszorom van. Az egyiknek mar csinaltam dobozt, az most egy 4x4m-es szobaban igen jol teljesit A masik kocsiban lesz, de meg nem tudom hogy a mar meglevo, vagy az uj, mert azt fogom a hazban hagyni, amelyiknek szebb lesz a hangja.
(#) Zupp87 válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Sok közös vonása van még a cégnek a somogyival. Nem csak a pár közös termék. Ezt hogy így leírtam, elég nagy hülyeségnek hangzott Közös lehet bennük még hogy a hangszóróik nagy része talán csak dísznek jó.
(#) Zupp87 válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Idézet:
„Nem lett volna egyszerűbb megadnia a pontos típust?”

Utánanéztem: ezek Dibeisi hangszórók. Azt hiszem kínai gyártó, teljes nevén a Jiaxing Dibeisi Electroacoustic.
(#) pl13 válasza anonym1s hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Nah, csak mert nem mindegy doboz szempontjából sem, hogy hol akarod hallgatni.

Egyébként a hangszóró csak zárt dobozban működik elfogadhatóan, szobában jónak tűnik neki az 50, max. 60 liter, amit csillapítóanyaggal ízlés szerint lehet hangolni, autóban viszont kisebb térfogattal is megúszható, kb 35 liter a minimum.
(#) Zupp87 válasza bendoroland hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Mire akarod használni?
(#) casnicasrl válasza Zupp87 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

En-e?
(#) honyike hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Hello!

Olyan kérdésem lenne, hogy a hangszórónak okoz-e gondot, ha fel vannak cserélve a + és a - ?

Mert van egy hangszóróm, és miután leszedtem róla a drótokat, utána láttam, hogy nincs rajta jelölve a polaritás... :S Vagy hogy tudom kideríteni?
(#) bigbrother válasza honyike hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Talán egy ceruzaelemmel meg lehet nézni esetleg. Az elem pólusait a hangszóró kapcsaihoz érined egy-egy pillanatra, halkan recsegni fog, és figyeled merre mozdul a membrán. Ha kifelé mozdul, akkor a polaritás megegyezik az elemmel, ha befelé, akkor fordítva kötötted rá, tehát meg kell fordítani.
(#) yanika86 hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Szervusztok!
Van egy Philips FW36-os hifim. És szerintetek milyen hangfalat épitsek hozzá. Esetleg ha tudtok rakjatok fel doboz tervet és hogy milyen hangszorok legyenek benne.
jav.szamóca

615237164.jpg

Következő: »»   151 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem