Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   28 / 177
(#) mackomester válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Jaaaaaj!
Ezt akartam mar az elejen! A BV-k beallitasanal a bemenetekhez 1-8 van irva.... En ezt ugy vettem, hogy max 8 lehet. Most kiprobaltam es ha tobb, akkor automatikusan 16 bitre ugrik a kimenet... Ez a help-ben is ott van, csak a beallitas tevesztett meg....
Koszi megegyszer!

ui. remelem az AD maradhat 8 bites...
(#) mackomester válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

CS toki!

Itron 51 palcikas, gondoltam beizzitom....
Kepem meg nincs....
(#) Bassmester válasza mackomester hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

OK! Azok jól tudnak kinézni
Jó munkát
(#) Thowra válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Üdv!
A bekötések, kvarc, pic minden ok.
Amit a pic ad meg is érkezik de amit én küldök ott már gond van. Próbáltam azzal amit mellékeltél (rb.0 ról rb.3 ra állítva a ledet), eredmény u.az.
(#) mrkatona hozzászólása Ápr 18, 2009 /

Sziasztok!

16f628-ra valaki fel tudna tenni egy egyszerű mintaprogramot a komparátor használatához,amit egy kezdő is megért?

Próbára egy alkonyatkapcsolót szeretnék valahogy összehozni,ahol a bemeneten egy fényellenállás és egy fix ellenállás alkotta feszültség osztó lenne,míg a kimenet meg kapcsolna mondjuk egy ledet. Hogy adom meg a referenciafeszültséget a pic-nek? Meg lehet programból adni neki egy értéket,vagy kivülről egy potival kell neki beállítani a referenciafeszültséget?
Hogy is van ez?
(#) Thowra válasza Thowra hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Csináltam egy olyan progit ami veszi a bejövő adatot, beteszi egy számlálóba, gombnyomás után küldi a számláló tartalmát. A gombnyomásra küldés ok, a vétel nem, mindíg 0 érkezik. Ha beállítom a számlálót egy adott értékre (másik program volt) akkor az ott beállított érték jön a gomb megnyomásakor, tehát ez a fele jó. Mi lehet még a gond? próbáltam másik picel is.

2.PIC

(#) kaqkk válasza Thowra hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

A téma elején dcsabi tett fel erre példát 3. - .6.old környékén
(#) Thowra válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Üdv!
Természetesen azzal kezdtem, de valamiér nem megy.
Két pic közt csináltam már uartot és ott ment rendesen.
(#) mackomester hozzászólása Ápr 19, 2009 /

Udv Urak!

Nah, elkeszult a mukodo vfd-meghajtas!
Az erdeklodoknek csatolom a progit, lehet vele pl. 50 db ledet hajtani, eredetileg kivez.meronek keszult. Lehet rajta varialni, pl. a felbontas linearis....

A mai kaland egy DS1801 digit poti "tekerese" lesz.
Soros, 16 bites adatot fogad, de uart-tal nem megy, mert kell neki orajel szinkronban az adattal....
Szerintetek lehet ehez orajelet hegeszteni? Olvastam, hogy a "bit-banging" a lehetseges megoldas. A lenyeget vagom, csak a Parsic-os megvalositas nem vilagos. Letezik erre valami modul? Talaltam a neten ilyesmi rutinokat, de sik topa vagyok az asm-hez......
Bocs a nyavalygasert....

itron.PIC

(#) Thowra hozzászólása Ápr 19, 2009 /

Tovább próbálkoztam, most egy 877 es picet tettem az uartra és egy lcd t amin monitorozhatom a kimenő és bejövő adatot. A kimenő ok de a bemenő meg se moccan, 0 marad bármit küldök.

2.PIC

(#) Thowra válasza Thowra hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Újabb próba, összekötöttem egy 628A van, a 628 számlál és a számláló tartalmát küldi át a 877 nek, a 877 pedig kiírja a vett adatot lcd re. Így minden ok, akkor is ha az adott és vett adat neve teljesen más (zv1 és vetel).
Mellékelem a progit és a pc felőli hardver képét.
(#) fzr1000 válasza Thowra hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Nem kell egyformának lenni a nevüknek.
(#) Thowra hozzászólása Ápr 20, 2009 /

Úgy tűnik megvan a hiba, nem számokat hanem sokkal rondább dolgokat vár. (Ť Ź Ž Ż  °˛) Ezek számok akarnak lenni, átküldve azok is Fél nap ráment mire kiderült mit vár bemenetnek.
(#) aderka hozzászólása Ápr 20, 2009 /

Üdv!

Megépítettem végleges formájára az órát. Akit érdekel :
Bővebben: Link

üdv: aderka
(#) fzr1000 válasza Thowra hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Ezt most hogy érted? Felraknád akkor a müködö programot.
(#) Thowra válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Üdv!
A 2.pic maradt, a változás a pc felőli progiba volt.
Arra számítottam, hogy valami értelmes karaktert kell küldeni a pic fele, de nem. A pc felől 2hs el lentebb írt karaktereket várta. A 877 re rátettem egy lcd t amin néztem, hogy mi megy ki, be. A kimenőket láttam (0, 1, 2, 3...), a pc nél a terminál progiba pedig megjelentek a leírt karakterek. Ezeket visszaküldve a vételen szépen megjelentek a számok. A pc felől így már fel tudom használni a lementett bejövő karaktereket, a programba ezeket kell majd használni. A többi ki és bemeneti elemmel (számlálók...) még kísérletezek, ha meglesznek a végső tapasztalatok közzéteszem itt. Jól jöhet majd azoknak akik parsicos progiból akarnak pc fele kommunikálni.
(#) fzr1000 válasza Thowra hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Előre is köszönöm. Jól fog jönni.
(#) mackomester hozzászólása Ápr 20, 2009 /

Sziasztok!
Senkinek nincs otlete a bit-banging-ra Parsic-ban? Az elozo oldalon vetettem fel, halas lennek nemi segitsegert!
(#) fzr1000 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Szia.

Végre volt kis időm és a fényerőszabályzást csinálgattam. Szinte teljesen jó. Talán még a rövididejü pulzusok irányváltásán elgondolkodok. De már nem ma.
remélem tudtam segíteni.

Fenyero5.PIC

(#) fzr1000 válasza mackomester hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

majd holnap megnézem
(#) mackomester válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Koszonom, addig is probalkozom....
(#) fzr1000 válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Ez már jó lesz. Lefekvés után jött a szikra a fejemben.

Fenyero5.PIC

(#) fzr1000 válasza mackomester hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Ha jól láttam az adatlapon,akkor 2 db 8bites adatot vár. Az első bit valami,aztán 7bit (1+6) adat és vége,aztán a másik. A két adat a két potit külön külön szabályozza. Első ránézésre semmi extra nincs benne,mert nincs cím, semmi visszaigazolás. Egyébként a I2C buszhoz hasonlít. A CLK freki max 10MHz az megint nem kritikus.

Szóval szerintem simán ki lehet léptetni az adatokat. Rakd fel,hol tartasz. én is írok hamarosan valamit.
(#) aderka hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Üdv!

Ha a 16f628-nak az mclr lábát bemenetnek (gomb)-nak akarom használni ugyan ugy kell bekötni mint bármelyik gombnak használt bemenetet? Mert sajnos az órámnál ez nem működött. Átálítottam Parsicban, ugyan ugy bekötöttem mint bármely másik gombot, és ha lenyomom reseteli a programot.
üdv: aderka
(#) mackomester válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

szevasz!
Az eddigi probalkozasok kukaba mentek, mert rossz uton jartam....
Igazabol a reset vonalat fel kell engedni az atvitel idejere, es egy picivel elobb, mint ahogy az elkezdodik.
Az orajel felfuto elevel szinkronban megy az adatjel.
A kaszkod kimenetrol lehet visszaolvasni az adatot, de ennek most nincs jelentosege, nincs ra szukseg.
A bemenet 16 bites adatot var, za also es felso bit 1-1 potinak felel meg.
A modszer teljesen tiszta, csak nem tudom, hogy milyen eszkozokkel lehet Parsic-ban kivitelezni...
Vegfok vezerles lesz belole, csoves erositohoz. Az osszes tobbi dolog kesz es mukodik, utolag szeretnem ezt az opciot. Kosz a faradozasod!
(#) mackomester válasza mackomester hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Kozben talaltam par makrot, csak mas pic-re. Nem tudom, hogy be lehet e illeszteni.... Ugyanolyan digipot-hoz valo.

AN4051.zip

(#) Pioneer válasza aderka hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

A microcontroller beállításoknál az MCLR -t át kell állítani I/O pin -re.
(#) aderka válasza Pioneer hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Átálítottam, de ezt írtam is.
(#) Pioneer válasza aderka hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Akkor nem tudom. Nálam működik.
(#) fzr1000 válasza mackomester hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Nos valami hasonlóval lehet megoldani. Szerintem müködik,max a jel le felfutásokkal lehet gubanc. Ki kell probálni. Természetesen a bemenetek kezelését neked kell megírni. Adat bemenetek vannak. Illetve az átvitelt indító bemenet.

DS1801.PIC

Következő: »»   28 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem