Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   535 / 2208
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 22, 2009
De ha egy teljesen ép példányt találsz, akkor ne barmold szét, mert ez már muzeális kategória! Inkább restauráld! ( Jó én is átalakítom, de ez volt a "megrendelő" kérése)
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 22, 2009
És a kompakt még mindig nem magyar szó, csak talán magyarított (?) ...
Én sem szeretem ha valaki az olyan szvakat angolul használja, aminek van magyar kifejezése is ! Nem is kell messzire mennünk : Bias, Class A, Reverb, PTP (point-to-point - a légszerelés angol enevezése ), layout, pcb, datsheet, ezek helyett mondhatnánk, a munkapont, A-osztály, zengető, légszerelés, nyomtatott huzalozású lemez (NYH, régebben NYÁK )adatlap meg ezer, meg ezer ilyen van még, amit a guglin keresett angolszász szakirodalmon nevelkedett "kollégák" használnak! Na én ezért vagyok mérges!
Viszont CHZ dolgában nincs apelláta! A szórakoztató elektronikai cikkek kezelőszerveinek nemzetközi elnevezése angol, szinte minden ország angolul feliratozza készülékeit a kezdetek óta ( kivételt képeznek a csak belföldre készített példányok ). Jó példa erre a nyolcvanas évek Videoton erősítői, vagy az EMG műszerek! Viszont a(z) (B)EAG jól kikerülte néhány készülékén ezt a kérdést a piktogrammok alkalmazásával (egy brit hangszererősítő gyártó cég, az Orange is piktogrammokat használ a kezelőszervek "feliratozásához" )
(#) Müszi válasza kocos hozzászólására (») Ápr 22, 2009
[OFF]Rendben, most már értem! Ha van magyar megfelelő ami jó akkor használjuk azt!
Ezzel azt akartam mondani, hogy teljes mértékben egyetértek.

Nekem, például a project szótól áll fel a hátamon a szőr...

üdv
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Ezért hagytam fel a mono21 projectel...
És lesz helyette stereo21
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 22, 2009
"Tekerd meg a volumét, azt a kis gombot"
(#) kocos válasza l48 hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Azért elég sokat vittünk a műszaki kultúrába!
telefonhírmondó (telefonközpont), karburátor. TRANSZFORMÁTOR! , VILLANYMOZDONY!, elektronikus számítógép,Jedlik Ányos elektromos motora (sajnos nem ő szabadalmaztatta) és sorolhatnánk még napestig!
ezek nélkül például én nem írnám most itt ezt a hozzászólást! (Mert apám nem tudott volna Túrkevéről átvinni Kisújszállásra személyautóval, a nemlétező nagyfeszültség nem adott volna energiát a nemlétező mozdonynak, amivel nem jöttem volna ide Pestre, és a nem létező számítógppel nem írnám ezeket a sorokat, és nem tudtam volna az előbb telefonon beszélni a Barátnőmmel )
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Ja igen a project! Igazad van, én sem szeretem, főleg mikor "prádzsekt"-nek mondják ...
sajnos én is hazsnálom, mert belém "nevelték" a fősulin
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 22, 2009
A mono21-et, alias ékszerdoboz21-et átvettem tőled
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 22, 2009
:yes:
(#) Danaman válasza dxzo4z hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Üdv, ha jól tudom akkor a fekete anódos az még jobb mint a szürke, Whitefülűek azt mondják lágyabb a hangja, én még csak szürkét hallotam EBL21-ből de ennek is fenomenális a hangja.
(#) Müszi válasza Danaman hozzászólására (») Ápr 22, 2009
A fekete anódos szerintem szebb. De ez szubjektív vélemény.
A fehér fülűeknek nem hiszek, azok már csak odaképzelik a hangot
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Csövesek!

Kaptam máma egy jópofa hangszórót, és kiötöltem valamit! Cikk is lesz belőle!
Még nem mondom el, titok.

De hamarosan nekilátok!

üdv
(#) Mate78 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Rosszul emlékeztem, a Munkácsyban van PL82-es hangvégfok.(a Kékesben akkor nem tudom milyen van.)
Csatoltan a rajz.

üdv

(#) Müszi válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 22, 2009
A Kékesben PCL82 a hangvégcső.

üdv
(#) Robid hozzászólása Ápr 22, 2009
Üdv mindenkinek.6c33c kimenőjéhez 0.95 mm. bakelit lemez megfelelő méret légréshez? A vasmagok összehúzásához kapott bilincsek alá is kell valamilyen szigetelőréteg,vagy ez mágnesesen nem zárja rövidre?
(#) fleta válasza Robid hozzászólására (») Ápr 22, 2009
bilincsek alá nem kell semmi, de az a majdnem 1 mm sok. 0,2-es triflexilpapír szerintem elég, de lehet próbálkozni más méretekkel is
(#) fazksg válasza kocos hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Teljesen igazad van, kocos... Csak hogy egy kicsit tompítsuk a beszélgetés témától való eltávolodását, azoknak, akik szerint
Idézet:
„nagyon sajnos, hogy mindössze ennyit vittünk a müszaki kultúrába.”

ajánlom az alábbi két, kissé hosszú, ám olvasmányos oldalt:
Fejezetek a magyar elektroncső-gyártásból:
TUNGSRAM
VATEA
Ha az alábbiakat semminek nevezed, l48, akkor kíváncsi lennék, Neked mi számít valaminek (csak az elektroncső-gyártás területéről való példák ezek):
Kolloid katód, két-, ill. háromrácsos csövek, kondenzátoros emisszió mérés (VATEA), báriumcső, nemesfém rácsbevonat, kettős katódkivezetés, tértöltéscsatolás (Tungsram).
Most hirtelen csak ennyit vadásztam össze.
Uff, beszéltem.
FazksG
(#) mayky válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Hogy a témánál maradjunk, azért külföldön jobban értékelik a mi Tungsram csöveinket, mint mi.

Bővebben: Link

Én is jobban szeretem a magyar csöveket, az összes Mullárd meg Philips E88CC-t eladtam és vettem helyettük Tungikat. Sajnos EL34-es beszerezhetetlen.
(#) fazksg válasza mayky hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Én is vettem 10 darab (feltehetőleg nagyrészt, vagy egészben Tungsram) csövet. PCL85-öt. nincs tipped, kitől?
FazksG
(#) mayky válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 22, 2009
Fogalmam nincs
Válogattam azért, ami szerkezetileg más volt az maradt itt.
(#) rhesus23 hozzászólása Ápr 22, 2009
Nézegetni való!

gstube
(#) llaci56 válasza mayky hozzászólására (») Ápr 23, 2009
Hogy a témánál maradjunk... Jobb, ha tudod, hogy nem ugyanazokat a csöveket vitték ki, (exportálták) amiket pl. itthon árultak. Gondos válogatáson estek át.
(#) kocos hozzászólása Ápr 23, 2009
nekem meg eltört tegnap egy Sylvania katonai ECC83-mam. így már ő a második az elesettek listáján. nyomozás indult ismeretlen tettes ellen! (Az első egy Tungsram volt "őt" Édesanyám "ölte meg") :rinya: :rinya:
(#) kocos válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 23, 2009
De ez szinte mindenhol így ment
(#) mark.budai válasza mayky hozzászólására (») Ápr 23, 2009
Tudod, azt jó látni, hogy a mi kis hazánkból valami világhírű lett. Nekem a Mullard után a Tungsram az igazi, hiába Tesla->JJ, Sovtek, Mazda, Electro-Harmonix, és még sorolhatnám...
Szerk.: De ha veszek akkor TUNGSRAM.
GU-50-et gyártják még?
(#) llaci56 válasza kocos hozzászólására (») Ápr 23, 2009
Ezt hogy érted, hogy "mindenhol"?
Dehogyis mindenhol! A normális országokban megegyezett a hazai minőség az exporttal.
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Ápr 23, 2009
Idézet:
„"Tekerd meg a volumét,”

Kispál mi?...
(#) EcoPityu válasza mayky hozzászólására (») Ápr 23, 2009
Idézet:
„Sajnos EL34-es beszerezhetetlen.”

Tungsram-ból?
(#) mayky válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 23, 2009
Igen, Tungsram EL34-re gondoltam. Állítólag csak az angliai leányvállat gyártotta. Persze ez csak fórum forrásból tudom.
(#) mayky válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 23, 2009
Lehet, de mondjuk azt nem hiszem el, hogy nekünk kimondottan gyártottak volna vacakot. Meg talán a szórás sem volt akkora, hogy a hazai piacra kerülő csövek annyival rosszabbak lennének.
Következő: »»   535 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem