Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
De ha egy teljesen ép példányt találsz, akkor ne barmold szét, mert ez már muzeális kategória! Inkább restauráld! ( Jó én is átalakítom, de ez volt a "megrendelő" kérése)
És a kompakt még mindig nem magyar szó, csak talán magyarított (?) ...
Én sem szeretem ha valaki az olyan szvakat angolul használja, aminek van magyar kifejezése is ! Nem is kell messzire mennünk : Bias, Class A, Reverb, PTP (point-to-point - a légszerelés angol enevezése ), layout, pcb, datsheet, ezek helyett mondhatnánk, a munkapont, A-osztály, zengető, légszerelés, nyomtatott huzalozású lemez (NYH, régebben NYÁK )adatlap meg ezer, meg ezer ilyen van még, amit a guglin keresett angolszász szakirodalmon nevelkedett "kollégák" használnak! Na én ezért vagyok mérges! Viszont CHZ dolgában nincs apelláta! A szórakoztató elektronikai cikkek kezelőszerveinek nemzetközi elnevezése angol, szinte minden ország angolul feliratozza készülékeit a kezdetek óta ( kivételt képeznek a csak belföldre készített példányok ). Jó példa erre a nyolcvanas évek Videoton erősítői, vagy az EMG műszerek! Viszont a(z) (B)EAG jól kikerülte néhány készülékén ezt a kérdést a piktogrammok alkalmazásával (egy brit hangszererősítő gyártó cég, az Orange is piktogrammokat használ a kezelőszervek "feliratozásához" )
[OFF]Rendben, most már értem! Ha van magyar megfelelő ami jó akkor használjuk azt!
Ezzel azt akartam mondani, hogy teljes mértékben egyetértek. Nekem, például a project szótól áll fel a hátamon a szőr... üdv
Ezért hagytam fel a mono21 projectel...
És lesz helyette stereo21
"Tekerd meg a volumét, azt a kis gombot"
Azért elég sokat vittünk a műszaki kultúrába!
telefonhírmondó (telefonközpont), karburátor. TRANSZFORMÁTOR! , VILLANYMOZDONY!, elektronikus számítógép,Jedlik Ányos elektromos motora (sajnos nem ő szabadalmaztatta) és sorolhatnánk még napestig! ezek nélkül például én nem írnám most itt ezt a hozzászólást! (Mert apám nem tudott volna Túrkevéről átvinni Kisújszállásra személyautóval, a nemlétező nagyfeszültség nem adott volna energiát a nemlétező mozdonynak, amivel nem jöttem volna ide Pestre, és a nem létező számítógppel nem írnám ezeket a sorokat, és nem tudtam volna az előbb telefonon beszélni a Barátnőmmel )
Ja igen a project! Igazad van, én sem szeretem, főleg mikor "prádzsekt"-nek mondják ...
sajnos én is hazsnálom, mert belém "nevelték" a fősulin
A mono21-et, alias ékszerdoboz21-et átvettem tőled
Üdv, ha jól tudom akkor a fekete anódos az még jobb mint a szürke, Whitefülűek azt mondják lágyabb a hangja, én még csak szürkét hallotam EBL21-ből de ennek is fenomenális a hangja.
A fekete anódos szerintem szebb. De ez szubjektív vélemény.
A fehér fülűeknek nem hiszek, azok már csak odaképzelik a hangot
Csövesek!
Kaptam máma egy jópofa hangszórót, és kiötöltem valamit! Cikk is lesz belőle! Még nem mondom el, titok. De hamarosan nekilátok! üdv
Rosszul emlékeztem, a Munkácsyban van PL82-es hangvégfok.(a Kékesben akkor nem tudom milyen van.)
Csatoltan a rajz. üdv
Üdv mindenkinek.6c33c kimenőjéhez 0.95 mm. bakelit lemez megfelelő méret légréshez? A vasmagok összehúzásához kapott bilincsek alá is kell valamilyen szigetelőréteg,vagy ez mágnesesen nem zárja rövidre?
bilincsek alá nem kell semmi, de az a majdnem 1 mm sok. 0,2-es triflexilpapír szerintem elég, de lehet próbálkozni más méretekkel is
Teljesen igazad van, kocos... Csak hogy egy kicsit tompítsuk a beszélgetés témától való eltávolodását, azoknak, akik szerint
Idézet: „nagyon sajnos, hogy mindössze ennyit vittünk a müszaki kultúrába.” ajánlom az alábbi két, kissé hosszú, ám olvasmányos oldalt: Fejezetek a magyar elektroncső-gyártásból: TUNGSRAM VATEA Ha az alábbiakat semminek nevezed, l48, akkor kíváncsi lennék, Neked mi számít valaminek (csak az elektroncső-gyártás területéről való példák ezek): Kolloid katód, két-, ill. háromrácsos csövek, kondenzátoros emisszió mérés (VATEA), báriumcső, nemesfém rácsbevonat, kettős katódkivezetés, tértöltéscsatolás (Tungsram). Most hirtelen csak ennyit vadásztam össze. Uff, beszéltem. FazksG
Hogy a témánál maradjunk, azért külföldön jobban értékelik a mi Tungsram csöveinket, mint mi.
Bővebben: Link Én is jobban szeretem a magyar csöveket, az összes Mullárd meg Philips E88CC-t eladtam és vettem helyettük Tungikat. Sajnos EL34-es beszerezhetetlen.
Én is vettem 10 darab (feltehetőleg nagyrészt, vagy egészben Tungsram) csövet. PCL85-öt. nincs tipped, kitől?
FazksG
Fogalmam nincs
Válogattam azért, ami szerkezetileg más volt az maradt itt.
Hogy a témánál maradjunk... Jobb, ha tudod, hogy nem ugyanazokat a csöveket vitték ki, (exportálták) amiket pl. itthon árultak. Gondos válogatáson estek át.
nekem meg eltört tegnap egy Sylvania katonai ECC83-mam. így már ő a második az elesettek listáján. nyomozás indult ismeretlen tettes ellen! (Az első egy Tungsram volt "őt" Édesanyám "ölte meg") :rinya: :rinya:
Tudod, azt jó látni, hogy a mi kis hazánkból valami világhírű lett. Nekem a Mullard után a Tungsram az igazi, hiába Tesla->JJ, Sovtek, Mazda, Electro-Harmonix, és még sorolhatnám...
Szerk.: De ha veszek akkor TUNGSRAM. GU-50-et gyártják még?
Ezt hogy érted, hogy "mindenhol"?
Dehogyis mindenhol! A normális országokban megegyezett a hazai minőség az exporttal. Idézet: „"Tekerd meg a volumét,” Kispál mi?... Idézet: „Sajnos EL34-es beszerezhetetlen.” Tungsram-ból?
Igen, Tungsram EL34-re gondoltam. Állítólag csak az angliai leányvállat gyártotta. Persze ez csak fórum forrásból tudom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |