Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Létezik valahol olyan lista, hogy milyen csöveket gyártottak?
Köszönöm! Hasznos infó, jó kiindulási alap!
Idézet: „nem hiszem el, hogy nekünk kimondottan gyártottak volna vacakot” Nem is állítottam ilyet! Kérlek, ne magyarázz bele olyasmit a bejegyzésembe, ami nincs benne! Azt sem állítottam, hogy nem maradt itthon jó minőségű cső. Ám a jó minőségnek is több fokozata van. A Tungsram a háború előtt szerezte hírnevét, (saját fejlesztésekkel is!) és ezt meg kellett tartania. Az exportra szánt termékek a gyárban, a méréseknél különültek el.
A fekete anódos csövekről már hallottam, de ott az anód nem anyagában fekete? Mert itt olyan, mintha a szürke anód lenne megkormozódva. A feketeség nem is egyenletes, hanem kicsit mintha a felszínt megkarcolták volna, s ott előbukkan a szürke szín. És az anódlyukakkal szemben lévő ezüstös szín? Getter, vagy a használat jele?
A getter az nem baj az én EBL21-esemben az egész üveg halványan be van ködösítve nagy területeken, és ez biztosra új volt. Hát én még nem néztem utánna a Fekete anódos miből és hogyan van de nekem egy AZ1-es van ami fekete anódos de annak is ilyen szürke karcos.
Nekem vna egy AE110 és arra magyarul van hátra ráírva hogy ne nyúlkálj bele XD de amugy piktrogrammos, okos megoldás föleg ha olyan idétlenvagy mint én mert nekem a hangerőszab az még érthető volt de a mély magas piktogrammja nem. Ének-Zenéböl nem voltam túl jó sose XD
Ha már feliratozásról van szó. Ti, hogy vágjátok/ vágatjátok ki a sablonokat?
Én sem hiszem el, de Laci ilyet NEM mondott (meg nem is írt ). Csak a hírnevüket rontotta volna (mármint a TUNGSRAM-nak).
Más: Idézet: Akkor képcső nem jó? Lehet, hogy hülye kérdés, de van nálam egy bontani való monitor.„Minden csövet lehet használni hangfrekvenciára, amiben van rács.” Csak a kimenővel lenne gond, hogy 28000 (a monitor hátára rá van írva, hogy ennyi a max. anódfesz) /12V-os trafót nem könnyű venni, tekercselni, meg át is ütne a 28kV a tekercsek között.
Pedig nem túl bonyolult, és legalább olyan "nemzetek feletti" mint a CD. Már a világvevő rádiókon is használt jelölés volt. (Mint ahogyan a hangszedő, a mikrofon, a magnó v. nagyjelű bemenet is piktogram volt.)
A violin-kulcs (g-kulcs) azért minden bizonnyal ismert, a másiknak meg már a neve is elárulja hogy mit jelölhet mert ez a basszuskulcs (f-kulcs). Én is csak bukdácsoltam zenéből...
Nincs sablon , simán + 20-as technikával készítem és ráégetem a lakkot .
És ez konkrétan milyen, még nem hallottam róla, de kéne egy két felirat. A fórumon van valahol leírás róla?
Ez így jó lenne? 2x-es teljesítményt el lehet vele érni?
A triódát nem kell duplázni, viszont a katódellenállás nem lehet közös, vagy átméretezed. A többit Imi, Zoli, Kata, Sára... (valahány név van a naptárban) majd megmondja.
Az anód- rács ellenállás akkor nem lehetne közös? a 330ohm-okkal itthon hadilábon állok .
Akkor tegyél be 270 ohm-osat, vagy sorba kötve két 180 ohm-osat. Csak páronként legyen egyforma, a szimmetria miatt. Bátran légy kreatív!
Gondoltam erre is.
Az elgondolás működőképes, de a pentóda katódellenállását is felezni kell (ezesetben olyan csövek kellenek, amelyeknek kb. egyformára áll be a rácselőfesze, vagy külön katódellenállás kell a két pentódának (eredeti értékekkel), vagy lehet közös a katódellenállás (fele az eredetinek), de szimmetrizáló taggal), a pentódák rácsával köss sorosan 1-1 1 kohm-os ellenállást, és a kimenőtrafó is 2,5 K/8 ohm-ra csökkentendő, értelemszerűen akkor duplázódik a teljesítmény (mivel az anód váltófesz nem változik). A meghajtásnál simán párhuzamosan kötheted az anódokat is, közös 47 K munkaellenállásra (vagy amekkora kell majd a megfelelő kivezérléshez, a katódellenállás itt is feleződik, mivel az anódáram kb. duplája lesz). A teljesítmény kb. duplája lesz (ez így triódás kötésben kb. 4 W-ot jelent).
Akkor inkább építek mást, ha más kimenő kell hozzá. Hétvégén elkészül az EL84, a következő 807, vagy GU-50 lesz, ha találok olyan rádiót, vagy akármit amiben 807-van, akkor az lesz, ha Máté megy a Börzére, akkor GU-50 lesz, a kimenőt majd megoldom. Vagy Zoli-t megkérdezem, hogy vannak-e nem használt, erősebb csövei. A hétvégén úgyis megyek.
Hát ha Ti nem írtok, írok én! Mostanában ha látok valahol EAG AE 782-t, vagy EAG AE 785-öt, biztos, hogy hazaviszem! A többi csöveset is hazaviszem, de leginkább ezt.
Szerk: Vagy EAG AV 760-at. Vagy inkább az összes EAG-ot!
Miért ezzel ki nincs így?
ÉS miért kéne folyton írni?
Mármint a néhai cocalista orszgokban, minden iparágban
Gondolom ezeket a márkákat mind próbáltad, és különféle típusokat volt alkalmad összehasonlítani, élettartamra, szórásra, hangra ..stb
Főleg, ha lenne 1-2 db! Nem próbáltam sajnos, még ilyenhez nem volt szerencsém. Béka oldalán (oldradio.tesla.hu) nézegettem a rajzokat.
Szerk: Hülység, amit írtam! MINDENT vinnék!
Nem értem ? ("cseréljünk látatlanba, én adok 5 db erősítőt, te meg adsz 5 db-ot amit én választok".)
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ne tegyünk tapasztalat nélkül felelőtlen kijelentéseket!
Akkor nem kell cserélni. Neked is ott az 5 db, meg nem kell postaköltséget fizetni.
Mondjuk a macskákat szeretem, csak ne iromba legyen
Idézet: „magyarul van hátra ráírva hogy ne nyúlkálj bele XD” Na, ezt valaki magyarázza el nekem! Ki az az XD? Miért pont ő ne nyúlkáljon bele? Más nyúlkálhat?
[off]Hát a cserélgetéshez tényleg nem értek. Én a boltolásokat szeretem .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |