Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ez van biztos ráírva:
Idézet: „NE nyúlkálj bele XD!!!” Érdekes egy készülék ez!
Igaz iromba, de jófejnek tűnik
iromba=cirmos, felénk így mondják Tudod van a vicc is :
-Mi van az iromba macska fején? -Cirmos cica haj Kormi fénykorában 11 kg volt, de már így 15 évesen csak olyan 9 körül van
Nekem meg nincs macskám, csak majnem 900db csövecském
Az én "disznóim" 6 kg-osak!
A perzsa "Pamacs", a másik félperzsa: Saci! Csak, hogy ne legyen OFF, ők is segítenek a csöves erősítők építésében, és meghallgatásában... Mancsi szereti hallgatni a Jazz-t!
Mancsi fúr,háttérsugárzót állít be,válogat a szétszedendő PC-tápok kondijai között, hogy melyiket merjem beletenni az erősítőbe,és persze, ha nem működik a PC-m, megkeresi a hibát!
Próba miatt bevasaltam a kimenőket ,hálózati feszt. kapcsoltam rá, és méregettem a szekundereket, az egyik osztáson két tizeddel kevesebb a feszültség.Gondolom tévedtem egy menetet.Mekkora gáz ez ? Vissza bontsam kijavitani?
Ha párhuzamba kötöd őket, akkor kicsit gáz, de gáz!
Vissza ne bontsd, én a kivezetését még egy külső menettel megtoldanám, és sorba kötném, a hiányos tekercscsel.
Sorba lesz kötve,ha nem okoz hallható problémát akkor marad.köszönöm a válaszod.
Van két EI82-esem, 9,5cm2 keresztmetszettel, jó lesz szerintetek GU50SE-hez kimenőnek?
Igazi műhelymacska.
az enyémet a tápegység érdekelte.
Hogy tudtál tévedni ? Ha egyszerre tekertél 3 db 0,63-as huzalt, akkor az elég szembetűnő ha egy sorban nincs meg a 28 menet.
Szerintem nem biztos hogy van eltérés, mert a hálózati fesz elégé szokott változni, míg az egyikről átmentél a másikra a 230 lehet, hogy 234 lett.
Ha tényleg van eltérés, akkor az én véleményem, hogy vissza kell bontani. Semmi esetre se gányolj.
Ha a 2 trafó 99 % -ban nem egyforma, akkor nem lesz igazi sztereó tered. Az énekest nem tudod megmondani hogy honnan énekel, nem tudsz rámutatni egy pontra, hogy ott van Én is szúrtam már el 1 szek. menettel trafót, 10 réteget bontottam vissza . Pl. olyan dolgokra is figyelni kell, hogy a szigetelő réteg között mekkora átfedés van, hogy a primer tekercs lehetőleg 1-2 ohmnál ne mutasson nagyobb eltérést a 2 trafó között.
Ellenfázisban kellene összekötni 2 osztást és úgy 0 V-ot kellene mérned.
Igen teljesen jogos az észrevételed! Kétszer is rámértem pedig. A sokadik órás tekerés közben lehet,hogy figyelmetlen voltam, és a számlálónak hittem az meg hibázott. Mechanikusat kell rászerelnem.
Nekem sincs profi tekercselőm, és hogy ne csináljak magamnak felesleges munkát, ezért le szoktam fotózni a tekercset és szgépen is megszámolom. Mert az előbb említett esetben majd szétrobbantam a dühtől
A primernél van 1-2 menet eltérés azt tényleg nem számít sokat, belefér az 1%-ba
Ez volt a tandij.Azt gondolom hogy ezzel összerakom a csövit, és tekerek hozzá egy másik trafót majd,ami precizebb lesz figyelembe véve a véleményed pl. a szigetelés vastagsága,átfedés,esetleg más tekercs elrendezés,ha másra nem tapasztalat szerzésre jó volt.(drága és időigényes tapasztalat)
Minden tiszteletem a precizitásod előtt.Én eddig képtelen lennék elmenni.
Szerintem is rakd össze, egy pár cséve nem drága.
Bár én gondolkodtam azon, hogy nem is kellene csévét használni, hanem csak olyan keretet. Elég sok trafó készül úgy.
Köszönöm a segitséged, ha valamiben kétely merül fel, majd jelentkezem.Jó éjt.
Mit csinálsz még rajta?
Már üzemkész, kap még két fa oldallapot és előre egy réztáblát.
Merre tovább?
6C33C SE vagy GU50 SE. Igaz, hogy két erősítőm is még csak falapon muzsikál (EL84SE, G807SE), de valószínüleg május 10-én feljutok a börzére, ahol állítólag nagy a választék orosz csövekből, és mivel nem lesz lehetőségem ismételni, el kell döntsem mit keressek ott. Nektek nagyobb a tapasztalatotok, CHZ-ről tudom, hogy mindkettőt meg is építette. Melyikbe érdemes belefogni szerintetek? Köszi!
Az ember "akusztikus memóriája" sem csalhatatlan. A PL500 PP-t füleltem, és sok CD-n felfedeztem eddig nem hallott részleteket. De néhány dolgot nem észleltem, ahogy szoktam. Több CD-nél sem. ÉS ez nem tetszett. Aztán meghallgattam a félvezetőssel, és .... ott sem hallottam! Ez elég furcsa, mert határozottan emlékeztem.
Kicsit sokalltam a mélyeket. Végigtekertem a frekvenciát, 10 Hz-ig lineáris. Valaha egy Canbridge Audio erősítő "járt nálam" (félvezetős), és annak is több basszusa volt, mint az Onkyomnak. Lehet, hogy ez miatt tűnt a csöves magashiányosnak?
Idézet: „Merre tovább? 6C33C SE vagy GU50 SE.” Ha csak döntés kérdése, akkor nincs is kérdés, egyértelmű a 6C33C.
Csak a csőbeszerzés miatt vetődött fel a kérdés, ha találkozok valamelyikkel a börzén, melyikhez nyúljak?
Amit nem tudok beszerezni május 10-én, azt az év hátralévő részében megint csak a net-ről tudom megrendelni. CHZ javasolt néhány kapcsolást a 6C33C csővel, de felhívta a figyelmemet az iszonyú fűtő és anódáram igényére, valamint a meghajtó csövek eltérő tápfeszültségére. Szerinte sem úszható meg a dolog egyetlen táptrafóval és én is úgy gondolom minimum csatornánként igényelne egyet-egyet. Akkor viszont már adja magát a monoblock kivitel. Nem lenne túl nagy falat ez nekem? Igaz egyenlőre csak a csővásárlás foglalkoztat, már ha árul egyáltalán valaki ilyeneket a börzén. Mielött nekiállnék, bedobozolnám azt ami már van. Ma megérkezett az első dobozzal az asztalos ismerős, kezdhetem a hétvégén reszelni a szerelőlapot
Ezért írtam hogy: "Ha csak döntés kérdése", már a csőbeszerzésnél is kb. 10 szeres árkülömbözettel lehet kalkukálni, a kimenőtrafók, a tápegység (szűrés) stb., szinte minden komoly nehézségekkel járhat. Elszántnak kell lenni a 6C33C -hez.
Úgy vélem nem a cső a legdrágább része a dolognak. A neten 4000-6000Ft/db áron árulják a végcsöveket. A meghajtók kiválasztásához viszont már szükséges lenne valami konkrét kapcsolás. Gondolom a kimenőn amennyivel vastagabb a huzaligény, annyival kevesebb lesz a menet az alacsonyabb illesztési impedancia miatt, így még olcsóbb is lehet mint a mostani kimenőm volt. Viszont a táptrafók no és a szűrés az sejtem nem lenne egy egyszerű dolog.
Mekkora elszántság kell a dologhoz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |