Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Heló
Holnap teszek fel, valamibe bedobozolom, de csak légszerelésű lett ám! Így sikerült, de nagyon szépen, tisztán szól az biztos, "halkabb" zenehallgatásra tökéletes! Köszi a sok segítséget! Heló
Helló!
Nézegettem a kondiaimat, de nem vagyok teljesen tisztában az átváltással van olyanom hogy 150nF az jó becsatolónak?
Nem, az kevés. 150nF az 0,15 uF. Azzal elveszítenéd a mélyhangokat. Szerintem 4,7 vagy 10 µF kell oda.
Amúgy mihez használod hogy csak monóba kell ?
Helló!
Akkor maradnak ezek a kondik, nem találtam ilyen értékűeket! Van egy régi ovális hangszóróm egy dobozban, ahhoz kell, hogy számítógépről tudjak zenét hallgatni! Még ma csinálok képeket! Helló
Üdv all. Valakinek nincs véletlenül egy nyákterve a VF 5 erősítőhöz? Egyik barátomnak tetszik és ki akarja próbálni, mit is tud. Csatolom a kapcsolási rajzát.
Helló!
Tudom nagyon "gány" munka, de működik, és ezúton is köszönöm szépen a segítséget! Annyit tud hangerőre mint egy pár ezerforintos gyári hangszóró a géphez! De sokkal szebben, és részletgazdagabban dinamikusabban szól Még mindjárt megy kép! Helló
Ennyi képet készítettem
Köszi Helló
Üdv midenkinek!
Nagyon sokat foglalkozom a zenével és evvel kapcsolatban lenne egy kérdésem, mégpedig az, hogy nekem van 2 végfokom az egyiket használom és rá van kötve 2 2utas hangal amivel nincs semmi gondom csak az, hogy szeretnék majd még 2 hangfalat bővíteni amit a másik végfok hajtana, csak az a bajom, hogy gyenge és arra gondoltam, hogy ha majd meglesznek a hangfalak beleépítenék még két erősítőt, hogy rásegítsen a végfokra. Kérdéseim: lehet-e ezt valahogy összehozni illetve akkor egy szűrőt is kellene építnem hozzá itt egy link, ez jó lenne hozzá és ezt összekötni egy szűrővel ami a hangfalamba lenne és erre csatlakozna még az erölködő? http://www.hestore.hu/termek_10027689.html Mondjuk amiket veszek majd mélynyomók azok 400w körüliek és a végfokom egy kiso 200pa azt hiszem ez 2*100w 8ohm vagy 4*50w nem tudom pontosan, meg egy garry 2*200w 8ohm a garryvel hajtanám a mélyeket. Tudna valaki ebben segíteni nekem, mit hogy csináljak kisebb dolgokat építettem és szeretnék valami komolyabbat is építeni, remélem menni fog. Előre is köszönöm!
Nem most nem azért, de megnézted a keresőt?
Kismillió erősítős topik van, ne csodálkozz ha warnt kapsz, bár lehet először csak áthelyezik a modik... Egy jótanács! Keress rá az erősítő szóra!!! És mindig, témát akarsz nyitni, előbb keress...
Hi!
Igen sok erősítős részt néztem át, de nem találtam olyat, ahol kifejezetten arra utaltak, amit keresek
Ha már itt tartunk ez az általad nyitott topic címe sem utal aztán részletekre az biztos ...
Király ! Amúgy ezek a régi lemezjátszó-hangfalak amikben ovális pl. tesla hangszóró van meglepően szépen tudnak szólni. Jól illik hozzá az A osztályú erősítő is. Én is ilyet használtam egy időben a munkahelyemen zenehallgatáshoz, én is monóban és ilyen erősítővel, csak mostmár van jobb hangfalpárom, és olyan hangkártyám amin alapból van egy tea2025b ic-s erősítő. Az is szépen szól. Itthon meg egy shaman hajtja az IQ 120 W-os hangfalaimat. De most tervezem hogy csinálok egy nagyobb teljesítményű ilyen ízzós erősítőt sztereóban, 12V/21W ízzókkal, jó nagy hűtőbordával, irf540 fetekkel.
Helló!
Köszi, szóval azt mondod hogy A osztályban üzemel? Hány watt lehet nekem így 12 voltról, 10K ellenállással, meg 12V5W izzóval? 4Ohmos a hangszóró! csak kb-ra? Tervezem a shámán megépítését is!
Persze, ez kb. az A osztályú alapkapcsolás, ahol a munkaellenállás egy ízzó. A teljesítmény 0,5 és 1W közt lehet szerintem. Inkább egy tda1554-et építs, az kb. 2*20W és nagyon jó, strapabíró ic. Nem is drága. És nem kell hozzá csak két bemenő kondi, meg egy tápkondi. (A shamant én csak kis teljesítményben csináltam meg, max. 1-2W lehet, komolytalan. Csak érdekesség. ) Normálisan zenét hallgatni ennél nagyobb teljesítmény kell.
Ehhez hasonló hangszóróhoz kéne, szerintem ahhoz nem kell 20 Watt! Köszi. Helló.
Valahol láttam hogy a két csatornát egyesítik valahogy, és akkor mind a két sáv szól egy hangszórón! Ezt hogy lehetne ehhez az erősítőhöz megoldani?
Én pl. simán összekötöttem a sztereó jel két csatornáját és úgy ment az erősítőbe. De az biztonságosabb a hangkártyára nézve ha két bemenő kondid van, és a két csatornát a két kondira kötöd, a kondik másik pólusa pedig össze van kötve.
Szóval akkor kettő 10µF 25V elkó kell meg sztereó jack dugó, ezt még beruházom hozzá! Köszi heló
Kezdek morci lenni. Zoltán! (heló)Bővebben: Link
hellosztok ha tutok ojan kapcsolást a mélynyomómba hogy ha felveszem maxra akkor ne recsagjen ha tud valaki weboldal akkor az jó lene előre is kösszi várom a tanácsokat
Figyelj oda kérlek arra amit, és ahogy írsz! Mert nehezen értelmezhető. Használj mondatkezdéskor nagybetűket, és írásjeleket. Ráadásul nem ebbe a topikba kellene ezt a kérdést feltenned. Használd a keresőt, és tájékozódj az oldalon először. szamóca.
Szia!
Hát először szerintem tudni kéne hogy milyen az a mélynyomó.
Sziasztok!
Van egy több bemenetű erősítőm, amiből 5 bemeneten csöves előfok van, ha mind az 5 csatornát teljesen kivezérlem az egész elkezd zúgni, ez vajon mitől lehet? Próbáltam egy ellenállást tenni a potira, hogy ne lehessen teljesen kivezérelni, de ez sem segített. Ha az előfokokat külön külön kötöm a keverőre, és úgy vezérlem ki teljesen, akkor mindenféle zúgás nélkül szól.
helló minden erősítő mániásnak.
szerencsésnek érzem magam most, mert szert tettem 2 erősítőre. abbó az egyik *****, bdw94c tranyókkal. erről meg is találtam mindent neten. a másik amit szereztem abban 2sc1030, és 2sa756 trazisztorok vannak benne. ezekről valami segítséget kaphatnék? nagyon szépen megköszönném. A vulgáris szavak helyett, használj inkább mondatkezdéskor nagybetűket Mod.szamóca.
alldatasheet.com Ennyi.
Helló.
Hogyan lehet kiszámolni az 1 tranzisztoros erősítőbe mekkora ellenállás kell és mekkora feszültség és milyen égő(vagy helyette milyen ellenállás)?
Sziasztok! Azt szeretném megtudni hogy EGY IYLEN végfokot hogyan kell hídba beköni? Köszi előre a segítséget! Üdv
Helló
A shamanból fet-tekkel nem lehetne nagyobb teljesítményt kiszedni? Vagy az egy tranyósba valami erősebb fet-tel? Esetleg próbálkoztál már vele? Köszi helló
sziasztok
Van egy d osztályú autóserősítőm, dupla tápos, és az egyenirányítás után párhuzamba vannak kötve. A toroidok 22,5 Khz-en mennek, 180 V jön le róluk, majd ezek mennek 1-1 pár U30D20 A és C-s egyenirányítókba. A probléma hogy hogy nullpont a + között 100 V van, míg a nullpont a - között 60 V. Mi okozhatja ezt ? A nyugalmi áram normális, tápból 0,8 A-ert vesz fel. Egy másik erősítőben is ilyen egyenirányítók vannak, ott 120 V megy be váltófeszültségbe, és 60 V jön le egyenfeszültségbe. Ezt mi okozza ? Esetleg nem jól méri a 27 Khz-es váltófeszt a normál négyzetes műszerem ? válaszokat előre is köszönöm
Nem tudom. Nem is próbáltam... tulajdonképpen nekem ennyi a szobába teljesen elég, ígysem kell csak a fél hangerő... Az egy tranyósban nem kell nagyobb fet hanem nagyobb nyugalmi áramot kell neki adni, esetleg nagyobb tápfeszt is. De akkor jó nagy brutális hűtőborda kell ! A nyugalmi áramot az ellenállás állitja be, ami a bázisra / gate -re megy. Ha kisebb az ellenállás, nagyobb az áram.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |