Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Hú ez nagyon habzik. Valami nem stimmel.
Nálunk van hidrogénperoxid folyadékban a fodrászkellékesnél két üveg elég egy évre battyogj el érte, az örsről jön ide busz. Ha kell akkor leírom merre van pontosan.
Vagy, csak az ha jól emlékszem 5-ig van nyitva ez meg 6-ig, vagy el tudom hozni és lehet érte jönni.
Mindegy, hiszen tegnap este nyolc környékén írtuk ezeket.
Nem azért írtam, csak a régi helyemnen 17:30-ig volt a munkaidő onnan sehova nem lehet 17:00-ra odaérni.
A 18:00-ig nyitvatartóba esetleg. Nem tudom kinek milyen a munkaideje.
Légyszíves hidrogén-peroxidot használni, ha az kell a maratóba, nem pedig hidrogén-peroxid tartalmú kozmetikai csodát (vagy a fene tudja, mi ez), ugyanis ez utóbbiban van egy sor olyan komponens is, ami egészségtelen következményekkel járhat, ha sósavval kevered!
Ha nem tudsz venni fodrászkellékesnél, vagy vegyszerboltban peroxidot, akkor a gyógyszertárban is adnak, ha ott nincs, akkor a maratás működik karbamid-peroxid tablettával is (Hyperol néven fut).
Sziasztok. Megosztok veletek egy pár képet egy készülő projekt-ből. Fotózással szoktam csinálni a nyákokat, sajnos a műhely nem pormentes de azért egész jól sikerült. A nyák még vizes mert épp hogy előhívtam.
Nem rossz, de a panelméretre hagyhattál volna egy kicsit. A forrszemeket jóval kisebb központtal kellene ellátni, jobb fúrni.
Szia. Igen Midibox64 alapján készül (MTE verziója a Traktorizer). Mex a forrszemeket 0,8mm-nek méreteztem szándékosan, mert az eredeti rajzon nagyon picik voltak mind a forrszemek mind a furatok. A vezető sávok is meg lettek vastagítva.
Sziasztok!
Nem tudom kérdezték-e már de mivel lehet lemarni a felesleges réz felületet (milyen sav) milyen jöhet szóba? Rozsdamaró nem oldja a rezet? (A rányomtatott papír leszedéséig világos, hogy hogyan kell csinálni) Köszi mindenkinek!
Másold be a keresőbe a következőt:
marató topic:178 Állítsd be a hozzászólásokban való keresést is! A találatokat olvasd el, lehetőleg időben a legelejétől.
Vasklorid oldat, ezt jól lehet alkalmazni amatőr szinten. Én a hidrogénperoxid-sósav keveréket használom viszont ez nagyon büdös és melegszik is de 1-2 perc alatt végez a nyákkal. A rövidebb maratási idő miatt kevesebb az alámarás veszélye, de nagyon jó fedőréteg kell hozzá! Ezt vasalással vagy tussal lehet elérni. Mostanság inkább vasalok. Hogy hogyan?ITT MEGNÉZHETED!
Sziasztok.Itt van még egy pár kép biztatásképpen próbálkozni kell és akkor biztosan sikerül.
Sziasztok! lenne egy kérdésem. A B-327 Finomkristályos marató anyag -gal hogyan megy a maratás?fel kell oldani valamiben?Mennyire mar alá?Gyorsabb a vas - kloridnál?És legfontosabb: keletkezik e mérgező gáz, és az általa hagyott nyom lemosható?És ha igen , mivel?
Üdv minenkinek!
Full kezdő vagyok a hobbielektronikában olyan gondom van kész a nyák levan maratva kivan furva. Belettem az első cuccot hogy oda forrasztom és megdöbbenve tapasztaltam nem tapad a cin csak oda folyt és megszilárdult majd leesett xd. mi lehet a gond hogy tudom orvosolni ?
Fotóztad?
Milyen forrasztó ónt használtál? Remélem nem bádogos-, vagy vízvezetékszereléshez használt ón volt. Azokban ugyanis nincsen folyasztószer, így aztán nem is tapad. Ide csak gyantával "ellátott" forrasztóón a jó.
Lemostad a fotoerzekeny reteget? Aceton vagy suroloszer...
Ha fotózáásal csináltad akkor maratás után el kell távolítani a fotolakkot.
Ezt lehet koncentráltabb előhívóval vagy nitrohigítóval, én az utóbbit használom. xd-t és társait kéretik ezen a fórumon mellőzni
Ha firctollas módszert( mindegyik után lekell) használtad, akkor maratás után lekell tisztítani a NYÁK-ot.
Erre elég sok mindent tudsz használni, én pl csak körömlakk lemosóval csináltam eddig.
Filctollas módszert használtam megtisztitottam egyszerű dörzspapirrar lájtosan de lehet nem azzal kellet volna mivel körömlakklemosó épp nincs a közelben ugyhogy majd nitrohigítóval teszem meg. Remélem jó lessz ha akkor sem akkor a cin a rosz ? Mivel nem épp fiatal
Am sry hogy csak időközönként irok nem mindig vagyk gép elött :S nem érek rá.
Akkor csak az onnal vagy a paka homersekletevel lehet baj. A rezet melegitsd es oda nyomd az ont, ne a paka hegyere. Ha nagyon kezdo vagy, akkor gyakorold valami hulladeknyakon elotte, mert a tulmelegitestol feljon a nyakrol a rez.
Ja ha ez a nátriumperoxidos akkor arról részletesen be tudok számolni, mostanában azzal martam, mert tél volt és a lakásban nem akartam büdöset csinálni.
Szóval vegyszerboltban vedd, ott 100Ft 10 deka, kilószámra érdemes venni, mert mint láttad fél liter vízbe kell feloldani a 100grammot. (persze én kb. egy decis adagot csináltam), épphogy csak elfedje a nyákot. (nem is tudom hol lehetne olyan edényt venni, ami függőlegesen nyákméretű, és mindehez 3-4 nyákvastagság széles csak.) Bekevered, melegvizet engedsz a mosdóba, és berakod. Egy idő után baromi szép színe lesz a folyadéknak, innen is látni hogy a réz igazából kék Gázok szinte nincsenek, egy kis szaga azért van, de nem veszélyes. A lötyi nem fog meg igazából semmit, én az aegy decit ki szoktam önteni maratás után, világoskék a színe, de eddig nem fogott meg semmit. Lassabb mint a tn150 és hígabb, tehát a felületre nehéz felfektetni. Szerintem igazán jól abban a buborékos maratóban lehetne használni amit itt pár emberke gyártott. Olyan rakd be lötyizd meg néha (vagy ha van egy lötyögtetőd az a legjobb) és menj el gépezni tipusú. Állítólag 60 fokon lebomlik, úgyhogy ne melegítsd túl.
A vegyszerboltban is nátrium-peroxidként kérted?
Egyébként nem jó ötlet kiönteni az ilyesmit a lefolyóba - és nemcsak a halak miatt; haverom egész addig öntözgette jó bő vízzel, amíg meg nem jelent a csapon a 230V.
Az lessz gyakorlok valami hulladékon köszi a segitséget.
Hi!
Nátrium-peroxid? Biztos? Elvileg a Na-peroxid is marja a rezet, és tényleg kék színű lesz a lötty, viszont erősen maró folyadékról van szó, csúnyábban tud marni (bőrt, nem panelt), mint bármelyik "klasszikus" marató, és a peroxid bomlása után NaOH marad az oldatban, ami viszi az exponálatlan fotolakkot is, ha túl tömény az oldat. Ha tényleg Na2O2, akkor legyél vele óvatos. Amellett, hogy erősen oldja a fehérjéket, még a szilárd anyag szerves anyagokkal érintkezve meg is gyulladhat!
Köszönöm a helyesbítést. Nátrium szulfid.
Nagyon barátságos anyag. A nevén kívül a többi stimmelt. Elnézést az elírásért a hidrogénperoxiddal keverem. Kémiából nem voltam jó. Holnap ha minden jól megy megyek a vegyszerboltba, viszem a papírt amire felírom miket kell venni, mert a végén felrobbantom a sufnit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |