Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Helló ! Én a Skorí féle levitációs kütyüt csináltam meg ami jól működik az is 2-3 cm távolságot tud. Azt hittem a Tiednél nagyobb a távolság. Köszönöm a válaszodat !
Esetlegesen ezt megosztod velünk?
Azt megköszönnénk!
Heló
Építettem egy kis Mono erősítőt nagyon gány munka, mert siettem vele, de szépen szól, és számítógéphez elegendő hangereje van! Bővebben: Link
Gratula.Engem is érdekelne a dolog,kicsit részletesebben is
Milyen varázslattal készíted a "csövesek" dobozait?
A videón egy ATTiny2313-ból készített szabályzó alapja van.
Az elv az, hogy a modellekben lévő vevő szervó vezérlő jelekkel vezérli a szervókat és a motort is. Namost ezeket at ATTiny elkapja és átalakítja így a program közepén pontosan meg lehet mondani, hogy hogyan is áll a kar. Ezt én PWM-re használtam fel így motort lehet rákapcsolni. Egyelőre egy led fényerejét szabályozza ugyanis az elektronikához nem nagyon értek nem tudom, hogy mit is kössek arra a bizonyos lábra . Viszont így kb 3-400 méteres távirányítóm lett amire bármit köthetek. A program bascom-ban van írva, hogy a haladnó is megértse. Következő lépés az lesz, hogy az összes szervó (vagyis a távirányító karjainak állását) lehessen hasznáéni. A cél az, hogy a repülőmet egy kicsit robotizáljam így már bele tudok szólni abba mit csináljon. Bár sajnos giroszkópom nincs és nem is hiszem, hogy lesz, de így érdekes kísérleteket lehet majd vele végezni.
Idézet: Szia : ez nem varázslat csak némi kis meló ! Ha érdekel akkor szivesen válaszolok rá Pl a dobozolási topikban ! Vagy bármi más módon is . Egyébként mindenkinek köszönöm az elismerő válaszokat, az órával kapcsolatban . Gyakorlatilag a panel az adott volt csak az alkatrészeket kellett beültetni , meg aztán egy kis dobozt össze kalapálni neki . És ez lett a végeredmény , talán a legközelebbi az más lessz ? „Milyen varázslattal készíted a "csövesek" dobozait?”
Rendben,akkor folyt. köv. a "Dobozolási technikák" topikban.
fogtam a mocim első lámpáját és egy bringás villogót, mindkettőt megdolgoztam és ez lett belőle:
Sziasztok!
A 2008 as év végén bemutattam a PC mini hangrendszeremet, ha fogalmazhatok így.. Bővebben: Link Ma lekezeltem a két hangdobozt.. Véleményem szerint nagyon jó lett! Kérek róla véleményeket.. Üdv!
Hu nagyon tuti csak egy gond van vele mivel nyitom meg azt a mellékletet ?
Telepíts fel egy codec- pack-ot, pl. K-lite... Vagy letöltöd a videót és felmásolod a telefonodra!
Igen, ma kezeltem le, 2 órakor kezdtem
De nem lakk, hanem Lazúr... De a napocska szárította rendesen... 2 réteg van rajta... Köszönöm! Nekem is nagyon tetszik!
gom player
vagy guglizz
Jól néz ki! Olyan márványos hatása van. Még az erősítő doboza van hátra. Adj neki is egy hasonló kinézetet (dobozt) s szép összkép lesz.
Köszi!
Az erősítő előlapja biztos hogy marad, esetleg a lemezre kitalálhatok valamit..
Ugyanabból a fából ragassz rá két oldallapot, meg egy tetőlapot, kezeld le és kész is. A tetőlap fedjen rá az oldallapokra.
Helló.
Ezzel a motorral, ilyen első lámpával ne menj ki közútra, mert hamar elmeszelnek.
Kössz szépen már megnéztem de filmet nemszoktam nézni , és éppen ezért nemvolt semmi kodek a gépemen ! :hide:
benne van a rendes lámpa is, a normál lámpát használom.
a piros villogó csak dísz
Sziasztok!
Ma építettem LM386-tal egy erősítőt, de nem az adatlapi kapcsolás alapján, hanem kísérletezés alapján! Szerintem elég jól szól, 4 Ohmos hangfallal használom. Van benne magaskiemelés, és egy indikátor LED is. Véleményem szerintem ezzel a kapcsolással lehet a legtöbbet kihozni ebből az IC-ből. Ez nem fog gerjedni. És kezdők is megépíthetik. Mivel még én is nagyon-nagyon kezdő vagyok ezért paint-ben csináltam meg a kapcsolási rajzot. De azért a lényeg érthető remélem. Véleményeket várok!!!
Én nem rég 1-2 hete építettem egy sztereó erősítőt TDA2003-as IC-ből és 2n3055, Mj2955 végfoktranyóból saját rajz alapján.
Helló ! Nekem tetszik a rajz kivitelezése egyszerű és áttekinthető. Én is meg próbáltam de nekem nem sikerült ilyen minőségben rajzolni. Hát az erősítőről nincs mit mondanom. Már régen nem építek erősítőket.
Hello!
Kedden filmet néztünk a suliban, de olyan unalmas volt, hogy közben rajzolgattam Tehát a suliban megterveztem, itthon meg megépítettem. Gyakorlásnak szerintem egész jó, de körülbelül 1 wattot tud 12V esetén 4 Ohmon. Fél hangerőn nagyjából egy órát bír egy 9V-os elemről (vadiúj Duracell Plus). Szóval a zsebemben elfér, és pont elegendő a hangereje. Simpinek pedig üzenem, hogy ekkora teljesítménynél teljesen felesleges nagyobb kimeneti kondit használni, ugyanis egy csöppet sem lesz több a mélyhang, legalábbis a hallható tartományon belül. A kapcsolásban van magaskiemelés, és a bemeneti kondi pedig éppen azért kicsi, hogy ne legyen sok a mély -> nagyobb hangerőt lehet elérni torzítás nélkül.
Hello!
Az mellett, hogy igazad van, megjegyezném, hogy a kondi mérete nem a teljesítmény függvény, hanem az átvitelé. Így az erősítőd alsó határfrekvenciája 470µF-al, 85Hz-re adódik, bemeneti tagnál (10kohm/470nF) ez 34Hz. És azért nem érdemes nagyobbat rátenni, mert a kis hangszóród nem adja vissza a mélyeket és így a "hallhatatlan"mély hangok csak az elemet emésztik. (Az áramkörödnél a kimenet nem a hármas pont, hanem az 5.) üdv! proli007
Üdv !Tudom,hogy nem nagy dolog,nem is mostanság készítettem,de egy képet megér.A képen a skori-féle minitesla(12V) látható,méretaránynak pedig az új projektem egyik eleme,egy GU-81-es elektroncső.Esetleg,ha valakit érdekel,tehetek fel képet róla működés közben is.
Én ezt épitettem még csak külső képet mutatok mert az elektronika majd hétfön lesz meg amugy nem is került sokba az auto-1250Ft.
az erösitö+a hangszoro pedig 700Ft. volt és legalább 70Db-t tud ami 1 ilyentöl elég nagy dolog. K érek véleményeket!
Elnézést, elírtam
Javítottam... További véleményeket szívesen várok A kis hangszórók még 100 Hz-t is alig adnak, nemhogy 34-et |
Bejelentkezés
Hirdetés |