Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   544 / 2208
(#) mayky válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 30, 2009
Én mindenképpen ki fogom próbálni, max kihagyom a kompenzáló elemeket. Mivel minden csövesemet légszereléssel építem ezért nem fog nagy gondot jelenteni ha kudarc lesz, átépítem egy Mullárd Five-Tenre.

Mullard 5-10
(#) CHZ válasza mayky hozzászólására (») Ápr 30, 2009
Tedd azt , kisérlezgetés során sok tapasztalatot lehet szerezni , nem beszélnélek le róla .
De vedd figyelembe , hogy a kompenzáció kihagyása más problémákat is felvet . Ez a kapcsolás így van kitalálva , fázisviszonyok , szimmetria sem igazán teljesíthető nélkülük .
(#) sturbi válasza Müszi hozzászólására (») Máj 1, 2009
Megjött tegnap a 6C33C, köszönöm.
6Lo1-i-nél egy ehhez hasonló fesz osztóval meg kell jelenni a pontnak.
(#) EcoPityu válasza JZoli hozzászólására (») Máj 1, 2009
Zoli, már mondtam, de neked csak születni volt nehéz!

Csak szólnod kell!

Látsd lent!

Hogy ti mennyit tudtok írni 2 nap alatt...
(#) EcoPityu válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 1, 2009
Kéne EZ81?
Mennyi? Dobozos, vagy bontott?
De jó lenne már nyélbe ütni azt a talit...
(#) besi99 válasza djhans hozzászólására (») Máj 1, 2009
mintha lenne néhány komlementer páram
Utánanézek
(#) Imi65 válasza besi99 hozzászólására (») Máj 1, 2009
Nem hiszem, hogy kéne neki. :nemtudom:
(#) mark.budai válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 1, 2009
Na, ez biztos elbírná a PCL-t .
(#) besi99 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 1, 2009
Csak kiváncsiságból lebújok a pincébe
(#) JZoli válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 1, 2009
Pityu Te egy Úr vagy. Azért nem minden fenékig tejfel. Ugyanis az én csövemnek nincsenek "szarvai" ráadásul körmös a foglalata. De beszéljen helyettem a képe.

PV200-600.JPG

(#) mark.budai válasza JZoli hozzászólására (») Máj 1, 2009
Akkor valamelyik hamis. De meddig tart átalakítani... Úgyis dobozban van, a két szarvára rátekersz egy-egy vezetéket, a foglalatot meg ki tudod cserélni, ha van otthon, nekem sajnos nincs, ha lenne adnák.
(#) Müszi válasza sturbi hozzászólására (») Máj 1, 2009
Szia Sturbi!

Köszönöm a rajzot! Ha esetleg lenne még egy 6LO1I csöved, szivesen elcserélném. Egy EF86, és egy EL81 érdekel cserébe??

üdv: Müszi
(#) JZoli válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 1, 2009
Ez is alig fér be a helyére, nem tudom, hogy az milyen magas.
(#) mark.budai válasza JZoli hozzászólására (») Máj 1, 2009
Ez nem működik?
(#) jandark válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 1, 2009
Szia Márk!
Felteszem a képeket az első beélesztett Ecl86 kapcsimról,bár még nem minden világos,az élesztés elsőre sikerült.A lelke egy Videoton szatmárból származik,az eredeti kapcsolásából és az itt feltettek alapján berajzoltam a kapcsolásiját amitől megszólalt..
Az eredetiben más értékek,és főleg a 2es 7es láb más(itt a 2es testre van huzva).
Első tapasztalatok ez alapján - elsőre megszólalt (semmi koppanás)a kimenőtrafő kicsike méretéből adódóan nincsenek nagy mélyhangok,a hangerőt elvéve nincs semmi alapzaj,,és kb 3,4ed hangerőtől a hangszóró torzit(vélhetően már nincs erő)
feszültségeket 3helyen mértem,,a diódánál +220 volt keletkezik,majd ebből 216 a 3as lábra ill 73volt a 8es lábra..Tovább még nem jutottam.
Mi a véleményed róla?Ha megkérhetlek nézd már át nekem,,egyenlőre az eredeti kapcsolásában szerettem volna éleszteni,igy és módositani az általatok javasoltak alapján.
Köszönöm szépen..
(#) Action2K válasza jandark hozzászólására (») Máj 1, 2009
Szia! Ha tényleg a rajz szerint van, akkor a hetes láb (katód) ne a kimenő szekunderén testelődjön. Ez nagyon bezavarhat (torzítás)! Az egyes lábat (trióda rács) 470 K-val testeld, a katódját pedig 1K-val testeld. Próbáljuk ki így hogy szól. Ha a hetes lábon lévő kondit 100 mikrósra cseréled, számíthatsz kicsit több mélyre is. Egyébként vannak jobban szóló rajzok is. Most nézem a 8-as lábon szerintem sok az a 73Volt. Nálam 1,3V nyugalmiban.
(#) jandark válasza Action2K hozzászólására (») Máj 1, 2009
Szia!
A 8ast elirtam,,a 9es lábon van 73volt..
Belejavitod a rajzba a javaslataid ha megkérlek?
Amiket itt találtam rajzokat azoknál pl a 2es lábról megy a kimenőre a 7es van lehuzva testre ellenálással kondival.Ezek hogyan változnak ill hatnak a kapcsolásra?..Még a lábkiosztásait nem fujom ilyen könyen melyk a rács katód,,,ha jól tudom az anód a 4-5 láb...(egy hete csövezek)
Köszönöm a segitséged,,holnap elvégzem a módositásokat és jelzem mindenképp mire változik...
Üdv
4, 5 fűtés! 6, 9 anód; 2, 7 katód, a többi a (szaggatott) a rácsok.

Hogy mi hogyan van lehúzva, visszacsatolva, mekkorák az értékek... nagyon befolyásolják a hangzást. Persze még a kimenő is számít. E szerint módosítsd amit elmondtam: Link

Idézet:
„egy hete csövezek”
Üdv. a csövesek táborában!
Rendben,ezek szerint át operálom,,nem lesz gond..
Egy dolog talán,,hogy kössem a kimenőjét?Egyenlőre a gyárija maradna,aztán tekerek sajátot,viszont ezen 5 kivezetés van 3 a szekunder oldalt ebből 2 a hangszóróra 1 letestelve és a középső a 7es lábra..
Hogy kössem a rajzhoz ?Fogjam ösze a hangszóró+ és a 7es lábra menőt egybe ill marad a testpont,,és eszerint használjam?
Bocsáss meg ha bonyolult voltam..
Vagy úgy kötöd ahogy a Te rajzodon van, vagy a középső kivezetést szabadon hagyod és a másik, nem testelt kivezetésről csinálod meg a visszacsatolást.
Rendben Köszönöm..Addig is Jó éjszakát..Reggel belemélyedek..
Üdv.
Szívesen! Este várom az eredményeket!
(#) netuddki hozzászólása Máj 2, 2009
Üdv. mindenkinek!
Légyszi monjatok véleményt 310 voltos anódfeszhez
350 V -os elkót használhatok-e hosszutávon?
(#) EcoPityu válasza JZoli hozzászólására (») Máj 2, 2009
Szia Zoli!
Mennyiről megy a cucc, AZ-4 tuti nem jó? az is körmös, bár nem emlékszem, hogy hány voltig jó, de 500-at tuti kibír... Az is van! /még DOLAM gyártmány is./
(#) mark.budai válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 2, 2009
150V-300V-ig, szabályozható.
(#) mark.budai válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 2, 2009
Itt az adatlapja. Nem lesz sok az a 2,3A fűtésnek, bírni fogja a táp?
Szerk.: 300V-on 200mA... Szép teljesítmény!
(#) sturbi válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 2, 2009
Logikusnak látszik, szerintem működhet, ki is fogom próbálni. Van egy-két olyan csövem, amelyeknél belső átvezetésre gyanakodtam (hogy ez nekem nem jutott eszembe. ). Majd beszámolok az eredményről (egy EL 34-el próbálkozom először).
(#) jandark válasza Action2K hozzászólására (») Máj 2, 2009
Nem birtam magammal és kora reggel átrendeztem a rajz szerint.
Megszólal de fülsértően visit a torzan halható zenével együtt,,teljesen a rajz szerint van.
Ami esetleg eltérhet:a 470k-s ellenálások 2-2 1megásból vannak öszerakva,,az egyedüli 47uf 350v helyett 100uf 350voltosat találtam,,ill a 47n-bemeneti kondi helyett próbaképp betettem a tegnapi 1mikrosat de ugyanaz a bibi..
Még ha hazajövök menézem a két kis polarizáltat is a 100 meg a 10mikrósat...
Van e valami tipped mi lehet?
(a kimenőt a tegnapi szerint kötöttem,,még nem jöttem rá hogy kell a kihagyással,,)
pár gyors mérést csináltam:
3as 212v 6os 203v 7es 8.12v 8as szinte semmi
9es 197v
A 6os láb mérés közben pici ivet huz,,mig a 8as nézésekor mégjobban sipol a hangszóró mint ezelőtt....
további szép napot!
Délután jövök...
(#) Müszi válasza jandark hozzászólására (») Máj 2, 2009
Az én PCL86-os rajzomat is kipróbálhatod, a kapcsolások között van, és ötödannyi alkatrész sincs benne, mint az előbb mellékeltbe.

üdv
(#) jandark válasza Müszi hozzászólására (») Máj 2, 2009
Szia!
Letöltöttem az öszes pcl és ecl 86os kapcsit,,melyk is a tied? Bocsáss meg ha nem találom..Mindenképp szeretném megnézni a szerint is...
Köszönöm szépen..
Üdv
Következő: »»   544 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem