Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 281
(#) didyman válasza Ryder007 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
A 2,5-ös HDD-re ha az elektronika felől nézel rá, akkor baloldalt van a +5V-os tápellátás. Az átalakítón megkeresed, hogy hova fut a piros kanóc és így igazítod hozzá. Fordítva dugva sem lesz semmi baja egyébként, szerencsére ez a csatlakozó ilyen tekintetben körültekintő tervezés eredménye.
A kábel felőli oldalon remélhetőleg van számozás, az 1-es lábhoz kerül a piros csíkkaljelölt kábelvég.
(#) Ryder007 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Tehát, elektronika felől bal oldalra van a jumper helye, akkor arra felé nézzen a táp ellátás is. Szóval az IDE kábel piros széle is arra felé nézzen? Ugyanis az adapter csatlakozóján két oszloppal kevesebb láb van mint az IDE kábelen. Ez így akkor ok?

ABCD0002.JPG
    
(#) Ryder007 válasza Ryder007 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Sorry, azt hiszem így gondoltad inkább.

ABCD0003.JPG
    
(#) didyman válasza Ryder007 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Másik oldalon van az 5V. A jumper-blokkal ellenkező végén. Ez az IDE-kábel furcsa, mert az átalakítón megvan a 40 tüske. Használt 80 eres kábelt hozzá egyébként, célszerűbb.
(#) Ryder007 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
jaj, bocs tényleg! nem vettem észre hogy nem normál IDE kábel. Itt volt kallódóban és azzal fényképezgettem illletve probálgattam. Nos akkor merre is legye az a piros csík? Az elektronika felőli jobb oldalon?
(#) Ryder007 válasza Ryder007 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Sikerült megoldani, köszönöm a segítséget.
(#) alex01 hozzászólása Máj 1, 2009 /
 
Sziasztok.Van egy acer travelmate 2300-as laptopom,bekapcsoláskor,a bekapcsolást jelző led,villog narancssárgán,a bekapcsoló gomb világít,de a képernyőn nem jön be semmi.szerintetek,hol keressem a hibát?
(#) bbb válasza alex01 hozzászólására (») Máj 1, 2009 /
 
elsőként nézd meg közelről a kijelzőt, hogy ad-e képet, vagy sem. (lehet, hogy csak a háttérvilágítás szállt el)
(#) alex01 válasza bbb hozzászólására (») Máj 1, 2009 /
 
megnéztem,és szétszedtem a kijelzőt.az inverter lehet a rossz,mert a bemeneten,olyan 17V körül van,a kimeneten,meg semmi.
(#) didyman válasza alex01 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /
 
Ha eddig nem villogott narancssárgán, akkor nem az inverter miatt fog, arrafelé egyirányú a kommunikáció, vagyis az inverter hibája nem vált ki más reakciót. Az inverter engedélyezése akkor történik meg, ha a VGA-vezérlő felől van jel, és ez az engedélyezés nem feltétlenül a tápfesz rákapcsolását jelenti, hanem egy logikai szintet az inverter PWM-vezérlőjén.
(#) patexati válasza alex01 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /
 
Próbáld meg kivenni a vinyót és úgy indítani megy e a biosig! Ha nem akkor alaplapot át kell nézni nincs e zárlat valahol akkor szok villogni narancssárgán meg ha a az akku lemerült! Egy alaplapreset is segíthet! Nem ázott be ? Víz nem érte? Elép neki pár csepp is és ezt csinálja az én gépem is egyszer kiborult a tea és egy kevés belefröccsent oldalt de csak tényleg egy csep ment bele és tiltott az alaplap még ki nem szárítottam!
(#) alex01 válasza patexati hozzászólására (») Máj 2, 2009 /
 
nem tudom,hogy be ázott-e,mert ezt így kaptam,hogy már hibás volt.de átnézem az alaplapot,és megpróbálom kiszárítani.kipróbáltam vinyó nélkül,úgy sem jön be a biosz,sajna
(#) pbalazs válasza alex01 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /
 
Nekem akkor csinált ilyesmit egy 420-as, amikor kicsi volt a töltő ahhoz, hogy menjen róla a gép. Kikapcsolt állapotban töltött rendesen, de ha bekapcsoltam úgy, hogy töltőre volt dugva, akkor villogott, meg sípolt.
(#) alex01 válasza pbalazs hozzászólására (») Máj 2, 2009 /
 
nekem,mindenhogy villog,ha aksiról megy,ha töltőröl
(#) didyman válasza alex01 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /
 
Próbálom kiemelni: Eddig is villogott, vagy csak mióta baja van?
(#) alex01 válasza didyman hozzászólására (») Máj 3, 2009 /
 
már úgy került hozzám,hogy villog,sárga,és zöld felváltva.
(#) mark.budai hozzászólása Máj 7, 2009 /
 
Sziasztok!
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3505 service manual-ját keresem.
Köszi!
(#) ms100 hozzászólása Máj 11, 2009 /
 
Sziasztok!
kb 1,5 napja sikeresen leöntöttem az acer laptopomat nem kis mennyisegü teaval (ami szerencsere mar nem volt meleg),miközben be volt kapcsolva, aztan szinte azonnal meg is halt a gep.
telefonon segitseget kertem egy ismeröstöl,aki szerint 1 napot legalabb hagynom kell, h kiszaradjon, es csak utana probaljam bekapcsolni,hatha... de nem reagal,illetve felvillan egy mpre a led, aztan ennyi betettem az akkumulatort,es azt erdekes modon siman feltöltötte,szoval talan megsem teljesen remenytelen a helyzet?
vegigolvastam a hasonlo problemaval (leöntött laptop)küzdök kerdeseit,es az azokra adott valaszokat, de mivel nem vagyok vmi nagy szakember,kicsit bonyolultak voltak szamomra
valaki esetleg tudna mondani vmi biztatot,es egy kis utmutatast,h hova,kihez fordulhatnek ebben a totalisan ketsegbeejtö helyzetben? ( garancia mar nincs)
es az adatokat meg lehet valahogy menteni?

nagyon köszönöm elöre is a segitseget!

P.S. elnezest az ekezethianyert,de nem magyar billentyüzetröl irok
(#) Medve válasza ms100 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /
 
Hello, én langyos desztillált vízben áztatnám, majd a napon kiszárítanám. De nagyon szét kellene szedni. Ez a módszer egy mobiltelefonnál már bevált. Adatmentésre van némi esélyed, ha kiveszed a vinyót. Vagy ráfolyt arra is?
(#) ms100 hozzászólása Máj 11, 2009 /
 
teljesen elazott ez a desztillalt vizes dolog jo ötlet, de elötte miket szedjek ki belöle? mert valahogy szet kene szedni,nem, es ugy megprobalni kitisztitani...vagy nemtudom,totalis ketsegbeeses...
(#) Medve válasza ms100 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /
 
Az az egyik lényeg, hogy kimossa a viz a teát (Cukorral iszod?). A másik, hogy a víz tökéletesen kiszáradjon. Ha már teázunk, amikor én bennefelejtem a bögrében a maradékot, akkor kapok egy barna kissé makacs elszíneződést. Azt kellene megakadályozni, hogy a tea beleszáradjon a gépbe, ezért minél hamarabb higitsd fel. Én a vinyót külön kezelném, vedd azt ki, nézd meg a panelt, hogy mi a helyzet ott. Meglehet, hogy a vinyó tokja nem hermetikus, ha abba belefolyik valami ,akkor annak vége. (Vagy Kürti Kft). Ha tuti kapott a vincsi panel, akkor csavarozd azt le róla, úgy mosd ki. Száritás után szereld vissza, ha a porszűrőn nem jutott át a tea, talán működni fog, és le tudod menteni az adatokat.
Ui.: Ha nem akarod nagyon szétszedni, lögybölheted lavórban tőlem, de az kevésbé alapos.
(#) didyman válasza ms100 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /
 
Szét kell szedni, minél apróbbra, máshogy esélyed sincsen, hogy azelőtt kiszáradjon, mielőtt a víz megteszi a dolgát, pláne ha cukros. Le kell szedni még a NYÁK-ról a leszedhető, csavarozott/ragasztott paneleket, fóliákat is és a CMOS elemet is, ami töltés abban van, "mindenre" elég. A BGA tokokat külön hajszárítózni kell, nap alatt napokig tart, mire kiszárad tisztességesen, az meg már késő. Így sincs sok esélyed már.
(#) didyman válasza Medve hozzászólására (») Máj 11, 2009 /
 
Beleszáradva már sokkal kevésé agresszív.
(#) marty9228 hozzászólása Máj 20, 2009 /
 
Sziasztok. Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a szénné égett mosfet (...4800 DV L33) helyettesíthető-e
HEstore-on kapható IRF7831PBF-fel. Egyformának látom, csak a gate-source voltage nem passzol. Köszönöm.
Szénné égett
http://www.hestore.hu/kat_77.html?parV[=30&parW[]=2.5]HEstore[/url]

CIMG1912.JPG
    
(#) csuma hozzászólása Jún 3, 2009 /
 
Sziasztok!
Egy Clevo D41DF típusú laptoppal kapcsolatban kérdeznék párat. Először amit csinál: bekapcsoláskor a winchester felpörög---a lemezművelet jelző led ezalatt villog---kb. 1 perc után bekapcsol a proci hűtőventillátor és ennyi. A kijelző sötét marad Amit eddig próbáltam:3V-os akksi, ramok, proci, dvd kivétele majd vissza. Biztosítékok mérése az alaplapon...jók. Ha valaki esetleg még tudna javasolni valami okosságot, azt megköszönném, vagy Szeged környékén ajánlani egy megbízható emberkét aki érthet ehhez.
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) bbalazs_ válasza csuma hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Kulso monitorral ad-e kepet? Ha eros lampaval szembol ravilagitasz, latsz-e barmit a kepernyon?
Ha egerrel vagy billentyuzettel matatsz, a HDD lampa vilagit-e?
(#) csuma válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Sajna külső monitorral semmi, lámpával rávilágítva semmi, egér billentyű semmi és a hdd lámpa csak bekapcsoláskor világít pár másodpercig.
(#) bbalazs_ válasza csuma hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Pittyenes sincs?
BIOS CMOS reset, esetleg inst , del gomb nyomva tartasa?
Alaplapi feszultsegek megvannak? BIOS chip kap jelet (valtozik a cimlab erteke?).

A tunet egyik pillanatrol a masikra jott elo? Ha igen, akkor en valami alaplapi felvezetore tippelnek...
(#) csuma válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Tehát:semmi hang sincs, bios reset megvolt, a fesz. mérésekkel teljesen nem vagyok képben, hogy hol kell pontosan. A tünet egyik napról a másikra jött elő, minden előzmény nélkül. Hogy a bios chip kap-e jelet nem tudom.
Köszi a válaszokat.
(#) csuma hozzászólása Jún 3, 2009 /
 
Még egy kérdés: a hőlégfúvózás valóban segíthet?
Következő: »»   17 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem