Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Igen ilyesmire gondolok én is,illetve szerintem összefüggésben lehet a rossz sorszinkronnal is.Holnap tudom csak megnézni
![]()
Koszi a pontositast!
Igen egy Terta BA408F pontosabban. Be is uzemeltem, nukodik. A forgokondi egy kicsit akadozik, a skala hur kiakadva, a halozati szures legyengulve stb. Egy kis muinkaval ujra fenykorat elheti a keszulek. Szoval felig szetszedem, kipucoloma hullamvaltot meg a tobbi alkatreszeket. Van meg hozza egy szett uj csokeszlet is, utolag tudtam meg. Ma el is hozom.
Jó napot mindenkinek! Ez a mai szerzemény: egy ORION EMG 1351-es mérőműszer.
![]() ![]()
Kész a Duna! Kicsit még bizonytalan a sorszinkron,de ez is haladás
![]()
RT '66 - 1. szám 32. oldal. Technikai okok miatt most nem tudom feltenni.
Akkor elmondom a poént: A hangszín nem más volt,mint a sorfrekvencia szabályzója
![]() ![]() A képet azért nem lehetett beállítani,mert a sorleválasztó ECH 81 a végnapjait élte a hozzá tartozó 10 nF-dal együtt. Ezen felül a soros fűtéshez tartozó szűrő kondik között is volt egy aminek volt jó 700 kohm ellenállása...a sorfreki nem stabil még,de lehet,hogy az ezeréves potméter változtatja az ellenállását,vagy csak gyenge volt az antennajel,ezt még átnézem.
Köszönöm, de nem tudom, hogy ezt hol találjam meg. Egy oldlat sikerült keríteni ahol fentvan, de pont azt nem lehet letölteni....
![]()
Szia!
Ki kötötte oda a sorfreki szabályozót? Annak nem ott a helye hanem a kutyaház oldalán... és nem lenne szabad ennyit változtatni a frekin... szerintem ki lett kötve az eredeti poti, vagy ez már az automata tipus volt amelyen nem volt sorfreki potméter, és a trimmer helyett kötötte ki oda... cseréld ki a soroszci körben a papír és az epoxi kondikat és a szinkronleválasztónál is... a poti áramkörét meg állítsd vissza eredeti állapotba... amugy grat a cucchoz! Felesleges üres sorok eltávolítva. Légy szíves, a továbbiakban kerüld őket! Köszönöm. Frankye ![]()
Igen,valami ilyesmi megoldást akarok én is
![]() ![]()
Remélem, hogy ez jó lesz!
Üdv:gkari
Nagyon szívesen!
Birtokomban van az RT(ÉK is)1951-től 2009.-ig, +pl.az összes "Kádár"(Géza, nem a János!)! gkari
Szia! Hozzád fordulok mert láttam hogy felújítottál már csöves tv-t.
Nekiláttam egy AT603-as javításának. Egy volt osztálytársamé a tv. Egyben van nagyon. Persze nem üzemeltem be. Ő már megtette sajnos, azt mondta hogy valami fényt látott. Jól leszidtam. Lehet hogy ezzel kárt tett benne. Azt mondta nem kell restaurálni csak legyen működőképes. Kicseréltem az összes fólia kondit (a kátrányosat meg mindet) És a kis elkókat. Van benne 5 db csavaros 2x50µF-os kondi. Azokat szimpla 47µF-os nyákos kondikkal váltanám ki hogy forrlécre szerelném. Van a tápban pár db 430ohm 6W-os ellenállás. Az egyik szakadt, gondolom a zárlatos elkó miatt szakadt meg. Ezt cserélhetem 2db 220ohm 5W-ra sorbakötve vagy jó a 470ohm 10W is? Gondolom az előbbi jobb. Érdekes hogy a Kádár könyvben PL36 a sorvégcső, itt meg PL500 van gyári novál foglalatban, nincs nyoma átalakításnak. Mit kell még megnéznem rajta hogy ráadhassam a feszt és ne keletkezzen kár benne?
Fűtőkört erősen ajánlott ellenőrizni,főleg a szűrőkondikat. Bekapcsolva pedig erősen sasolni kell a kutyaházat,hogy nincs-e áthúzás.
Idézet: Maradj az előbbinél,ne emelkedjen számottevően az áram.„Ezt cserélhetem 2db 220ohm 5W-ra sorbakötve vagy jó a 470ohm 10W is?” A PL 500-ra pedig az a magyarázat,hogy minden bizonnyal módosított változat,én is csak lestem az AT 622-nél,mit keres a PY83 helyett 88 a kutyaházban.ÜDV!
Helyesbítek(már nem tudtam módosítani,bocs a duplázásért)505-622-nél.
Közben utánanéztem,nem találtam módosított változatot,de az Orionnál minden előfordulhatott. ![]()
Ebben is 88 van a kutyaházban lehet hogy valaki már kicserélte. Akkor majd bekapcsolás előtt lekötöm a szelént és akkor megnézem a fűtőkört, hogy beállnak-e a feszek. A képcső fűtőfesze mennyi? Végre hasznát fogom venni az 1500VA-es leválasztótrafómnak.
Mellékeltem leírást a képcsőhöz,abban minden jellemzőt megtalálsz, adobe readerrel tudod megnyitni(pdf).Leválasztó trafó igencsak ajánlott,mert ez is univerzális,trafó nélküli kivitel.Üdv!
Üdv. Ha szükség van régi öreg alkatrészekre szívesen segítek ,csak szólni kell. Öreg T
Köszi! Jó ezt tudni. Igazából csak a sorkimenőtől félek. A hépcső jó, a többit könnyen meg lehet oldani.
Az ismerősőm AT603-asának javítása közben fertőzést kaptam és vettem magamnak egy AT403-622 Tiszát. Itt van róla egy kép is. Vasárnap hozom haza.
Üdv Zoltán. Ez az Orio4400 véletlenűl nem VT 4400 ?
Ezt én is néztem,csak nem akartam megvenni,mert nem tetszettek az eladó visszajelzései.
![]()
Szerintem is R4400(vagy4500-belül mindegy), lehet, hogy ORION felirata van, ha exportra készült.
Kapcsolási rajz mellékelve. Üdv!
A kondicsere és a szakadt 430ohm csere után ezt produkálta. Alapzaj is volt mint amikor nincs adó. Akárhová tekertem a dobváltót meg a finomhangolót képet nem fogott, talán mintha valami rádió adót fogott volt. Egyébként vhf-en még lehet fogni valamit?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |