Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Szóval azt mondod, ezt tutira megcsinálhatom?
Esetleg tudnál egy olyan rajzot adni, ahol meg vannak a munkaponti fesz ek és áramok?
Ez így nem igaz .
Pontos munkapont beállítás szkóppal lehetséges , ezért is kellene a trimmer az előfesz szabályozására . A fiksz -40V nem biztos , hogy optimális áramot fog adni , ha átkötöd trióda üzembe már akkor is más előfesz kellene . Javaslom , hogy tervezd bele , persze jó minőségű trimmert használj .
Erre írjam be a mért értékeket ?
Mekkora bemeneti érzékenységet szeretnél ?
ÚÚÚ bocsi mindenkinek 200w a mély és a többi kb 100w. De a többi változatlan. Elnézést mindenkitől.
én kb 20 W-ot szeretnék trióda közeli UL kapcsolásban, és kb 800 mV-ot ad az USB-s hangkártyám kimenete.
Mit kéne tudni ahhoz, hogy tudjuk, mekkora az ideális negatív előfesz a végcsöveknek?
Szerinted miért írtam oda utána, hogy viccet félretéve? De akkor építsen GU-50 PPP-t 900V-os anódfesszel.
Hát figyelj má'!!! építs 7 GU-50 SE-t, meg 1 6C33C SE-t.
PÜ!
Egyet kifelejtettél! A Paksi Atomerőművet is kérje el hozzá! De talán egy kis megszakítócsere (32-->150A-re) is elég lenne...
Elég lesz megvennie egy ausztriai szélerőműmezőt is. Azon az emész mezőn hallani fogja a zenét .
[OFF]Van hazánkban is szélerőmű park. A Bakonyban egy kupacban 3, a 13-as út mentén (Nagyigmánd) 24db-ot számoltunk össze.
Az emész az a Démász alvállalkozója?
Akkor ez visszacsatolva kb. jó lesz .
Beírkáltam az értékeket az R13-at picit megnöveltem. Gyakorlatban 5-10% eltérés lehet a mért feszültségekben .
[off]Mosonmagyaróvár felé is van egypár darab. De Ausztiában Bécs felé van 5-600db, az biztos. És ez még csak Bécs felé. Na de mindegy, én akármennyire csöves vagyok/ leszek, mostamában nem építek 7.1-es erősítőt csövesből.
[off]A hüle Vistán nincs helyesírás-ellenőrző. A szó egész akart lenni. Pedig nincs is egymás mellett a g, meg az m betű a billentyűzeten.
Szerk: Hát ez a Vista teljesen kikészült. Most meg a Paint-tel nyitotta meg a wmf-et, az összekötéseket meg nem lehet látni az eredeti méretben.
CHZ és Köbzoli!
Köszi urak a felvilágosítást, reméltem, hogy valaki csípőből rávágja, hogy elég vagy felejtsem el, ez így rendben is van, akkor még gyúrnom kell zománcra, a magról mi a véleményetek, melyik lenne alkalmasabb a 807-es nek? Még egy kérdés, nincs ötletetek, hol keresgéljek zománc ügyben?
Nyugodtan kipróbálhatod .
Itt van még a frekimenet szimulációja .
Te tutira ezt csinálnád? Mi lehet a hátránya a kondenzátorosan csatolthoz képest?
G807 a nagyobb vasat érdemelné , minimum a 12cm^ és a 0,25 mm vezeték alá nem érdemes menni .
A legnagyobb vasam, jelenleg az egy BEAG AKT 453-as 100V/8ohm kimenő trafó, illetve van még kér 400W-os hiperszilem is, de ez szerintem brutál és felesleges,
Bővebben: Link ilyenem van csak EI-be, amire gondoltam. Azt hiszem M102B a tipusa. Akkor erre megpróbálok szerezni 0.25-ös ből egy 400m-t, szekunderre mi lenne a javaslatod? Üdv.
Tudom, ha lenne rá pénzem, akkor már az ÉN kimenőimnek is hivhatnánk őket de sajnos válság van
Ezekben a vasakban már látok is egy GU-50 SE-t, egy 807 SE-t, meg EL39 SE-t, ja, meg egy 6C33C SE-t......... . De inkább maradok a bontásnál mayky biztos nem 500Ft-ért adja...
Én ezt csinálnám , itt tudják már sokan , hogy DC csatolás híve vagyok .
Hátránya ? Emisszió vesztett csővel már nagyobbat torzíthat , de addig jobb fázismenet , jobb frekiátvitel és egyébb előnyök .. Ha mégsem tetszene , könyen átalakíthatod az előző megoldásodra is , még akkor is ha nyákra készíted , de akkor tervezd bele azt a lehetőséget is .
Valahol megértem hogy nem 500Ft-ért adja, hiszen párban vannak, jó minőségűek és profin van megtekerve, én sem adnám 2-3000 Ft-ért, de szerintem te sem.
Köszönöm a segítséget, egyébként légszerelve lesz, forrlécen!
Az EL 34 ek előfeszítését milyen adatok ismeretében kéne belőnöm?
Akkor könnyen alakíthatod a másik verzióra is , de annak kisebb az erősítése , visszacsatolva kevés lesz a 800mV ...
Munkapontot legjobb méréssel beállítani , mint ahogy fentebb már jeleztem is . Tehát jobb állíthatóra csinálni , fiksz előfesz amúgy sem biztosít végleges beállítást , öregedés során ellenőrizni kell . Ha A osztályban akarod használni , akkor a cső paramétereit , határadatait kell figyelembe venned .
Szekunder huzalvastagsága a kivitelezéstől is függ , ha soros szekundereket tervezel akkor egy vastagabb (kb. 1mm ) vagy több vékonyabb egyszeri feltekerésével oldhatod meg . Amenyiben párhuzamosan kötött szekundereket tervezel akkor kb. 0,5-6mm vezeték kellene ami teljes sorokat ad az adott menetszámból .
Na akkor erre majd még visszatérünk, szerzek zománchuzalt, muszály normális kimenőt gyártanom hozzá, mert a vidi kimenővel nem volt valami szép hangja csupaszon, egy passzív hangszinnel megtolva viszont már nem volt rossz. Mindenképpen csinálok hozzá egy tisztességes kimenőt. Köszönöm a segítséget. Egyébként te milyen szekudert javasolnál? Gondolom a párhuzamos az amikor pl feltekerek 1000 menetet majd egy x menet szekundert, majd ujra 1000 primer majd ismér szekunder, és így tovább, gondolom ez a jobbik megoldás.
Tudnátok mondani valami jó szakirodalmat trafó tervezésre és készítésre? Elsősorban az elmélet érdekelne aztán a gyakorlat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |