Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   8 / 82
(#) Hlacso válasza watt hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Csak kerámia kondim van itthon, az is jó?
(#) potyo válasza Hlacso hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Az való oda, másmilyen nem.

Javasolnám, hogy olvasd végig ezt a témát az elejétől a végéig, ha komolyan akarsz foglalkozni kontrollerekkel, mert a kérdéseidből látszik, hogy nemigazán tetted meg ezt!
(#) Hlacso válasza potyo hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Meg fogom tenni. Kösz.
Közben rájöttem, valószínű a 16f870-el van gond. Beszereztem egy 18f2550-t is, azt felismerte gond nélkül. Köszi a segítséget.
(#) watt válasza Hlacso hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Ez jó hír, akkor innen talán egyenesben leszel.
(#) viktorka0011 hozzászólása Ápr 10, 2009 /

Sziasztok!
E+gy 12f629-et szeretnék írni de (Egy pickit klónnal)az a problémám hogy osc beállítás eltűnt belőle és nem bírom helyreállítani,ezáltal semmilyen kommunikáció nem történik!
Mit tudok ilyenkor tenni?
(#) Moderátor hozzászólása viktorka0011 hozzászólására (») Ápr 10, 2009

Azt semmiképp sem, hogy hárompercenként újra megkérdezed. A másodikat töröltem - légy türelmes.
(#) viktorka0011 hozzászólása Ápr 11, 2009 /

Ezúton kérek elnézést de,csak véletlenül kétszer kattintottam a küldés gombra miközben küzdőt a masina!
(#) icserny válasza viktorka0011 hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

A PICkit2 programjánaka Programmer menüjében van egy "Regenerate OSCCAL" menüpont.

Ez a parancs regenerálja az OSCCAL értéket (csak a
PIC12F629/675 és PIC16F630/676 esetében). Azt is írja PICkit2 gépkönyve, hogy az AUX vonalat (PICkit2 6. kivezetés) össze kell kötni a PIC RA4/T1G lábával.
(#) viktorka0011 válasza icserny hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Megpróbáltam és sikertelen a végeredmény!
(#) mazso1988 hozzászólása Ápr 20, 2009 /

Sziasztok
szeretnék érdeklődni hogy JDM sorosporti programozóval lehetséges-e PIC18F2320 mikrokontrollert felprogramozni?
Üdv
(#) watt válasza mazso1988 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Ha van olyan szerencséd, hogy működik az égető, akkor igen.
Olvasd el az oldalamon, miért nem jó a JDM. (még akkor is tud meglepetést okozni, ha néhány PIC-el működni látszik)
(#) krajnyak_dani hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Sziasztok!
Megépítettem Watt oldalán található WPB_F18_LPT égetőt és az ő oldalán olvastam hogyha a winpic800 felismeri a PIC-et akkor nagy baj nem lehet nekem felismeri de mégis van valami baja. A Hardware check-et ellenőriztem és minden rendben, a vezeték hossza is csak 20cm, de ellenőrzésnél nem azt olvassa ki amit beleírt, IC-progban pedig Verify failed at address 0000h hibaüzenetet kapom. Ezt mi okozhatja hogy a program felismeri de mégse tudja írni.
Szerintem az elektronika rendben lehet, csak a számítógép beállításaival vagy a kapcsolattal lehet a gond, hallottam valakitől hogy neki a BIOS-ban kellet valamit állíani hogy jó legyen.Eben kérnék segítséget.
Köszi előre is
Dani
(#) watt válasza krajnyak_dani hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Szia Dani!
A beégetendő program konfigurációjában nincsenek véletlenül bekapcsolva a kód protect bitek?
Az LPT kábel miből van és milyen hosszú, (mert csak az ICSP kábelről teszel említést)?
(#) krajnyak_dani válasza watt hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Szia!
A PC-t és a programozót öszzekapcsoló kábell egy régi nyomtatóról való 25 eres, a hossza nem több 20cm-nél.
Ha a kód protect bitek be vannak kapcsolva akkor az milyen hibákat okozhat? Megmondom őszintén én meg se néztem a programot hanem csak egy régebbi programomat akartam beleégetni ami már működőkepes volt.
Köszi
(#) watt válasza krajnyak_dani hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Végül is akkor a Nyomtató kábel 20cm? És az ICSP kábel milyen hosszú és miből készítetted? Esetleg a nyomtató kábel is érdemes szalagkábelből megoldani, vagy UTP kábel is megfelel. 74LS07-el építetted az égetőt?

A bioszban is érdemes megnézni a printer portot, bár ötletet nem tudok adni milyen módra kell állítani, nincs olyan sok, hogy ne lehetne végig próbálni. Én még ilyen jellegű bajjal nem találkoztam, de nem lehet kizárni, ha újabb PC-d van, ami támogatja a szkennert, meg ilyeneket.

A protect védi a memória tartalmat a kiolvasástól, így a beégetés után nem tudja leellenőrizni a programot. A jobb égetők képesek a programot korábban ellenőrizni, mint hogy a config biteket beégetné, így az ellenőrzés még lezajlik.
De ha a programodat régebben már beégetted, akkor ilyen gond nem valószínű.
(#) krajnyak_dani válasza watt hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Igen a nyomtató kábel 20cm, az ICSP kábel minmális hosszúságú, kb 5cm amíg elér a próbapanelig, és UTP kábel szálaiból van. Az égető 74LS07-el készült. A PC nem túl régi támogatja a szkennert, meg ilyeneket.
Köszi a válaszokat
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 3, 2009 /

Üdv!
Régebben építettem egy P16pro égetőt. Akkor jól is működött, mindent fel tudtam vele programozni. Egy ideje nem használtam, de most elővettem, mert szükségem lett volna rá. Viszont itt kezdődtek a gondok. Nem csinál semmit. :no: Bármelyik programmal is próbáltam, eddig semmi eredmény. Már próbáltam mindenféle beállítást is használni, de semmi. Nem tudom mi gondja van. valaki segítsen.
(#) viktorka0011 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

A feszültségeket ellenőrizted?(Vdd,Vpp,pgd,pgc)
(#) Ricsi89 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Igen az volt az első. Minden feszültség meg van, de nem megy. :no:

Milyen pic-et használsz?Mi a hiba üzenet?
(#) Ricsi89 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

16F628-at használok. Ugyanezt a pic-et programoztam régebben vele, akkor ment. A hiba a verify-nál van, nem egyezik az írt és az olvasott adat. Olvasni se tudom a pic-et. Winpic-el használtam régen is, meg most is azzal kezdtem változatlan beállításokkal. A programban már a hardver tesztnél is hibát ír, de most nem tudom mit, mert a másik gépen van csak lpt port, az meg most ki van kapcsolva.

Ha a feszek stimmeltek akkor nem hiszem hogy az égetővel lenne a probléma, vagy a pic halott vagy esetleg nem jó helyre rakod a foglalatba!
(#) Ricsi89 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

A pic szerintem jó, mert most teszteltem vele egy lcd-t. A picben egy óra program futott eddig, egy hete néztem vele az lcd-t és akkor jó volt. A pic tuti a helyén van, mert egy 18 lábú foglalat van neki.
(#) opix hozzászólása Máj 5, 2009 /

Sziasztok

Egy kérdésem lenne, remélem itt tud nekem valaki kielégítő választ adni rá.
Van egy soros portos PIC égetőm, amit én készítettem. Külső tápos, úgyhogy minden számítógéppel (amin van soros port), és égető programmal működik, amit eddig kipróbáltam. A probléma ott van, hogy csak azon a gépen megy, amiben valóságos soros port van. USB-RS232 átalakítóval viszont nem működik. Pedig az is létrehoz egy virtuális soros portot, amit be tudok állítani az égetó progikban, és mégsem működik. Illetve nagyon-nagyon lassan olvas, ill. ír PIC-et. kb 1óra mire kiolvas egyet.
Tudja valaki miért?
(#) szilva válasza opix hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Igen, ez természetes jelenségnek mondható, sőt, igazából "csoda", hogy egyáltalán működik.

Az USB/soros átalakítók soros kommunikációra lettek kitalálva, a soros porti programozók pedig egyáltalán nem ilyen üzemmódban használnák a soros portot. Ezek a programok a soros port lábait külön-külön billegtetik, ezzel érik el a megfelelő jelalakokat, amik a programozás során a kommunikációhoz szükségesek.

Képzeld csak el, hogy a port egyik lábának az állapotváltoztatása egy "natív" soros portnál egyetlen I/O címre írás a PC-ben (najó, egy kicsit leegyszerűsítve, de tényleg így van), ugyanezt a műveletet az USB/soros átalakítón úgy lehet megvalósítani, hogy USB kommunikációval az átalakítónak le kell küldeni egy parancsot, ami arra utasítja az átalakítót, hogy a láb állapotát megváltoztassa. Az átalakítóban valamilyen program által vezérelt kütyü dolgozik, értelmezi a parancsot, visszaüzen, hogy rendben, és mellékesen meg is változtatja a láb állapotát. Tehát az USB-s átalakítóknál többezerszeres azon műveletek száma (és ezzel az idő), ami egy ilyen elemi "lábműveletet" véghez visz.

És akkor még az is lehet, hogy az átalakító olyan, hogy nem is értelmez ilyen jellegű parancsokat. Na, akkor aztán végképp nem is fog működni. Én FT232R-es átalakító chipekkel próbáltam, azoknál működik ez a bitbillegtetéses mód, de egy ATtiny2313 felprogramozása negyed órás nagyságrendű időt vesz igénybe, pont úgy, ahogy írtad Te is.
(#) opix válasza szilva hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Köszönöm. Értem!
Akkor ezek szerint nincs túl nagy esélyem arra, hogy ezt az égetőt, amit csináltam olyan gépen használjam, amin nincs normális soros port.
Akkor mi lenne a legjobb megoldás a problémámra szerinted?
(#) icserny válasza opix hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

PICkit2
(#) mazso1988 hozzászólása Máj 12, 2009 /

Sziasztok
szeretném megkérdezni hogy a PICKIT2 szoftverben van-e lehetőség a configurációs bitek manuális állitására mind pl: az icprogban?
Üdv
(#) icserny válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Tudomásom szerint nincs rá lehetőség.
(#) mazso1988 válasza icserny hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Köszönöm
Következő: »»   8 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem