Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sziasztok.Tudnatok nekem ajanlani valami szelessavu 13cm-es hangszorot? A osztalyu erosittohoz kellene.Es ehhez szeretnek csinalni valami specko ladat.
Koszi. Sziasztok
Sziasztok! Még nem sikerült választanom hangszórót a mélyládámba, most egy darab eminence kappa 18 vagy kettő darab reflex 12r150 közül kellene választanom. Szerintetek melyik szólna jobban? Kisebb discoba kellene egyébként mélynek.
Akkor milyet ajánlanál 2 utas rendszerben hangszórónak?
Ha visszaolvasod pl13 egy korábbi hozzászólását, megtalálod a választ:
Idézet: „Hát jelenleg ott tartok, hogy egy mélyközéphangszórót merek ajánlani biztosan, a HA17-634 4 vagy 8 Ωos verzióját. Ehhez magashangszórónak egy DT-99 vagy egy DX25.” A HA 17-634 H2000, de a 8 ohmos verzió beszerzéséről faggasd ki jobban pl13-t. A DT-99 dómot a Monacor forgalmazza (Monacor Hungary), a DX-25 pedig Peerless, bár a Szamóca által belinkelt oldalon (BMM) Vifa jelzéssel szerepel, de végülis mindketőt a Tymphany gyártja. A H2000 oldalán (Hangszóró2000 Kft.) jelenleg a HA 17-634 6 ohmos verziójának az adatlapja van fent, azonban az Elérhetőségek menüpont alatti telefonszámokon érdeklődhetsz a 4 ill. 8 ohmos verziókról is. Az ára kicsivel több mint 4000 Ft. A DT-99 olyan 3500 körül lehet, ha emlékeim nem csalnak. A DX-25 (ilyennek a beszerzése van folyamatban nekem is) darabja olyan 22 euro körül van. Egyébként ezek nagy része olyan információ, amit te is megtudhatsz könnyedén, ha kicsit jobban odafigyelsz, vagy keresgélsz. Megj: lehet hogy sokan azért ragaszkodnak az MNC vagy SAL hangszórókhoz, mert az minden sarki alkatrészboltban kapható, de ha rám (ránk) hallgatsz, érdemes kicsit utána járni a dolgoknak, és szétnézni. Lehet hogy eltelik egy két hét, mire meglesznek a hangszórók, de megéri türelmesnek lenni. Anno én is beleestem abba a hibába, hogy azonnal akartam eredményt, és megvettem az első hangszórót, ami az utamba került. Elsőre tetszett, de aztán ahogy egyre többet használtam, szembetalálkoztam a kínai hsz-ek ismert és alapvető hibáival. Szóval mégegyszer mondom: megéri türelmesnek lenni
Mert én 200mm est szeretnék majd mélynek és egy magasat hozzá két utas rendszerbe.
Ha jól tudom egyes HA 20 tipusok is alkalmasak még kétutas rendszerbe. De erről részletesebben pl13 tud mesélni.
Szia.
Beszerezhető 4 és 8 ohm kivitelben is. Laci éppen most ajándékozott meg minket az adatlapjával (#428669). Mondjuk kicsit finnyás magas Hsz tekintetében ,de szerintem össze lehetne hozni HG 2.5 -639 el is. (saját vér )
Megrendeltem két 8 ohm -os HA17 -et az egyik boltban, meglátjuk mikor mehetek majd érte.
Ha jól értem, akkor a Monacor DT-99 lesz hozzá a megfelelő dóm? Most az a kérdés, hogy Pesten hol tudok ilyet vásárolni. Sajnos sem a gyártó, sem az általa megjelölt viszonteladók oldalával nem lettem okosabb. Vagy kénytelen leszek a világ végéről megrendelni?
Én csak felvilágosítottam, hogy van a H2000nek kétutasban működni tudó 20asa is, ha neki az a kívánsága. Tényleg nem az átmérő a lényeg. Nekem van két TVM ARN 226 03-6-osom (22 centis). Hogy kétutasban ill. reflexben el lehet felejteni, az egy dolog. De az a 84dB-es érzékenység.. röhely. Pumpálja bele otthon szegény 7294 a sok wattot, és nem hajlandó érdemleges dolgot csinálni, csak melegedni. Igaz, csak 23 literes zárt dobozban van, és ez lehet kicsit kicsi neki, és emiatt megy tőle mélyebbre az 582-esem, de arra, hogy a 17-es jóval nagyobb hangnyomást produkál, arra nem sok mentsége van.
Pontosan melyik tipust? 582 vagy 634?
[OFF]
Tegnap voltam egyik ismerősömékhez, és az előszobában látványosan felfigyeltem egy árválkodó HS-280-ra. Elmondásuk szerint csak van ott magának, nagyon régen nem használják. Mondtam: ha meg akarnak tőle szabadulni, gondoljanak rám
Természetesen 634, az ajánlás szerint...
Én a bébireflexer(12R150et) nem tenném be mélynek max W ládába de az meg discóba nem a lagjobb megoldás Inkább a 18 as Eminence
Sziasztok! Valaki aki már jártas ebben az segítsen,vennék kB 60.000 Ft-ból 1 pár hangfalat (2db) Mién fajtát ,és típust nézek ennyi pénzért?? Nem akarok tanulópénz kidobni! Előre is köszönöm!
Attól függ mire szeretnéd használni , de ha alltalános célokra kell akkor Reflex ládát pl R300as de azt a 60ezeret meg kell toldani vagy 10-15ezer Ft al
Ha van egy kis kézügyességed akkor csinálni lehet ebből a pénzőb frankó kis ládát használtan lehet venni 35-40Körül jó 15" hangszórót pl 15R300 as Reflex vagy McCauley a doboz kijön kb 5-6Ezer Ft-ból meg veszel bele valami magas hagszórót
Ha PA vagy diszkóra ,kell.
Nem beszélt a teljesítményről sem. HiFi- Házimozi?
Hát inkán házibuliba gondoltam! 2x150-200w Megbízható hangfalakat! Éhez mit szóltok? RELOOP RSP 12 (2 db)
Nekünk van 2 db RSP-15, másfél éve 31 ezerért vettük darabját a Tajtinál. A hangminősége nem egy észbontó, de ennyiért simán jó. Lehet vele bulizni :yes:
Hmm.. 31 ezerből már kijön egy eminence kappa láda. Akkor inkább amellett szavaznék
Nézd meg EZT. Jó árban van szerintem és szép is.
Igen, simán lehet jobbat csinálni a Reloopnál, de ha mindent beleszámolsz, az utolsó csavarig, akkor sajnos nem tudod ennyiből kihozni, a gyárival megegyező kivitelben.
Nekem még nem volt Reloop-om. Csak keverő de azzal megvoltam elégedve. Van két Best Off mélyládánk Kappa hangszóróval. 15"-os elég ütős láda. Hangosításon szoktuk használni egy QSC gx-3as hajtja
Sziasztok!
Ma építettem egy Sub-ot,még le sem szigeteltem és egész jó a basszusa A doboz 2x20-as a hangszóró középen helyeztem el. A sobcsövet hova tegyem? oldalába vagy a hátúljába? Én a hátulra dondoltam alulra a sarokba 2 kockaalakút
Szia!
Tudsz esetleg magyar beszerzési forrást a DX-25-re?
Tegyél már fel pár képet. Milyen hangszóró?
pl. én is gondolkodtam rajta, hogy veszek a H2000-el közösen 10-12 darabot, csak úgy, majd elviszik alapon, de az € sem igazán jó, és annyit nem ér a hsz, hogy ennyi pénzt belefektessünk.
Helló
Esetleg valaki nem is meri fel ezt a dobozt hogy mit tudhat? Elvileg valami lemezjátszó hangdoboz, annyit tudok róla hogy ovális hangszóró van benne! Esetleg valaki nem tudja milyen hangszóró van benne? Köszönöm a megtisztelő segítséget! Helló |
Bejelentkezés
Hirdetés |