Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   156 / 731
(#) WaRL0 hozzászólása Máj 4, 2009 /

Sziasztok.Tudnatok nekem ajanlani valami szelessavu 13cm-es hangszorot? A osztalyu erosittohoz kellene.Es ehhez szeretnek csinalni valami specko ladat.

Koszi.

Sziasztok
(#) hüblerattila hozzászólása Máj 4, 2009 /

Sziasztok! Még nem sikerült választanom hangszórót a mélyládámba, most egy darab eminence kappa 18 vagy kettő darab reflex 12r150 közül kellene választanom. Szerintetek melyik szólna jobban? Kisebb discoba kellene egyébként mélynek.
(#) yanika86 válasza pl13 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Akkor milyet ajánlanál 2 utas rendszerben hangszórónak?
(#) Zupp87 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Ha visszaolvasod pl13 egy korábbi hozzászólását, megtalálod a választ:
Idézet:
„Hát jelenleg ott tartok, hogy egy mélyközéphangszórót merek ajánlani biztosan, a HA17-634 4 vagy 8 Ωos verzióját. Ehhez magashangszórónak egy DT-99 vagy egy DX25.”

A HA 17-634 H2000, de a 8 ohmos verzió beszerzéséről faggasd ki jobban pl13-t. A DT-99 dómot a Monacor forgalmazza (Monacor Hungary), a DX-25 pedig Peerless, bár a Szamóca által belinkelt oldalon (BMM) Vifa jelzéssel szerepel, de végülis mindketőt a Tymphany gyártja. A H2000 oldalán (Hangszóró2000 Kft.) jelenleg a HA 17-634 6 ohmos verziójának az adatlapja van fent, azonban az Elérhetőségek menüpont alatti telefonszámokon érdeklődhetsz a 4 ill. 8 ohmos verziókról is. Az ára kicsivel több mint 4000 Ft. A DT-99 olyan 3500 körül lehet, ha emlékeim nem csalnak. A DX-25 (ilyennek a beszerzése van folyamatban nekem is) darabja olyan 22 euro körül van.
Egyébként ezek nagy része olyan információ, amit te is megtudhatsz könnyedén, ha kicsit jobban odafigyelsz, vagy keresgélsz.
Megj: lehet hogy sokan azért ragaszkodnak az MNC vagy SAL hangszórókhoz, mert az minden sarki alkatrészboltban kapható, de ha rám (ránk) hallgatsz, érdemes kicsit utána járni a dolgoknak, és szétnézni. Lehet hogy eltelik egy két hét, mire meglesznek a hangszórók, de megéri türelmesnek lenni. Anno én is beleestem abba a hibába, hogy azonnal akartam eredményt, és megvettem az első hangszórót, ami az utamba került. Elsőre tetszett, de aztán ahogy egyre többet használtam, szembetalálkoztam a kínai hsz-ek ismert és alapvető hibáival. Szóval mégegyszer mondom: megéri türelmesnek lenni
(#) yanika86 válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Mert én 200mm est szeretnék majd mélynek és egy magasat hozzá két utas rendszerbe.
(#) Zupp87 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Ha jól tudom egyes HA 20 tipusok is alkalmasak még kétutas rendszerbe. De erről részletesebben pl13 tud mesélni.
(#) ptesza válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Szia.

Beszerezhető 4 és 8 ohm kivitelben is. Laci éppen most ajándékozott meg minket az adatlapjával (#428669).

Mondjuk kicsit finnyás magas Hsz tekintetében ,de szerintem össze lehetne hozni HG 2.5 -639 el is. (saját vér )
(#) ptesza válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Nem az átmérő fontos.
(#) bigbrother hozzászólása Máj 4, 2009 /

Megrendeltem két 8 ohm -os HA17 -et az egyik boltban, meglátjuk mikor mehetek majd érte.
Ha jól értem, akkor a Monacor DT-99 lesz hozzá a megfelelő dóm? Most az a kérdés, hogy Pesten hol tudok ilyet vásárolni. Sajnos sem a gyártó, sem az általa megjelölt viszonteladók oldalával nem lettem okosabb. Vagy kénytelen leszek a világ végéről megrendelni?
(#) Zupp87 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Én csak felvilágosítottam, hogy van a H2000nek kétutasban működni tudó 20asa is, ha neki az a kívánsága. Tényleg nem az átmérő a lényeg. Nekem van két TVM ARN 226 03-6-osom (22 centis). Hogy kétutasban ill. reflexben el lehet felejteni, az egy dolog. De az a 84dB-es érzékenység.. röhely. Pumpálja bele otthon szegény 7294 a sok wattot, és nem hajlandó érdemleges dolgot csinálni, csak melegedni. Igaz, csak 23 literes zárt dobozban van, és ez lehet kicsit kicsi neki, és emiatt megy tőle mélyebbre az 582-esem, de arra, hogy a 17-es jóval nagyobb hangnyomást produkál, arra nem sok mentsége van.
(#) Zupp87 válasza bigbrother hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Pontosan melyik tipust? 582 vagy 634?
(#) pl13 válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

HA22-esek még elmennek kétútban.
(#) ptesza válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Bocs.

Elnyomtam. Ide szántam.
(#) Zupp87 hozzászólása Máj 5, 2009 /

[OFF]
Tegnap voltam egyik ismerősömékhez, és az előszobában látványosan felfigyeltem egy árválkodó HS-280-ra. Elmondásuk szerint csak van ott magának, nagyon régen nem használják. Mondtam: ha meg akarnak tőle szabadulni, gondoljanak rám
(#) bigbrother válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Természetesen 634, az ajánlás szerint...
(#) Pyte válasza hüblerattila hozzászólására (») Máj 6, 2009 /

Én a bébireflexer(12R150et) nem tenném be mélynek max W ládába de az meg discóba nem a lagjobb megoldás Inkább a 18 as Eminence
(#) subwoofer220 hozzászólása Máj 7, 2009 /

Sziasztok! Valaki aki már jártas ebben az segítsen,vennék kB 60.000 Ft-ból 1 pár hangfalat (2db) Mién fajtát ,és típust nézek ennyi pénzért?? Nem akarok tanulópénz kidobni! Előre is köszönöm!
(#) Pyte válasza subwoofer220 hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Attól függ mire szeretnéd használni , de ha alltalános célokra kell akkor Reflex ládát pl R300as de azt a 60ezeret meg kell toldani vagy 10-15ezer Ft al
Ha van egy kis kézügyességed akkor csinálni lehet ebből a pénzőb frankó kis ládát használtan lehet venni 35-40Körül jó 15" hangszórót pl 15R300 as Reflex vagy McCauley a doboz kijön kb 5-6Ezer Ft-ból meg veszel bele valami magas hagszórót
(#) ptesza válasza Pyte hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Ha PA vagy diszkóra ,kell.

Nem beszélt a teljesítményről sem. HiFi- Házimozi?
(#) subwoofer220 hozzászólása Máj 8, 2009 /

Hát inkán házibuliba gondoltam! 2x150-200w Megbízható hangfalakat! Éhez mit szóltok? RELOOP RSP 12 (2 db)
(#) Bassmester válasza subwoofer220 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Nekünk van 2 db RSP-15, másfél éve 31 ezerért vettük darabját a Tajtinál. A hangminősége nem egy észbontó, de ennyiért simán jó. Lehet vele bulizni :yes:
(#) djgombi válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Hmm.. 31 ezerből már kijön egy eminence kappa láda. Akkor inkább amellett szavaznék
(#) djgombi válasza subwoofer220 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Nézd meg EZT. Jó árban van szerintem és szép is.
(#) Bassmester válasza djgombi hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Igen, simán lehet jobbat csinálni a Reloopnál, de ha mindent beleszámolsz, az utolsó csavarig, akkor sajnos nem tudod ennyiből kihozni, a gyárival megegyező kivitelben.
(#) djgombi válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Nekem még nem volt Reloop-om. Csak keverő de azzal megvoltam elégedve. Van két Best Off mélyládánk Kappa hangszóróval. 15"-os elég ütős láda. Hangosításon szoktuk használni egy QSC gx-3as hajtja
(#) scooby_ hozzászólása Máj 8, 2009 /

Sziasztok!
Ma építettem egy Sub-ot,még le sem szigeteltem és egész jó a basszusa
A doboz 2x20-as a hangszóró középen helyeztem el.
A sobcsövet hova tegyem?
oldalába vagy a hátúljába?
Én a hátulra dondoltam alulra a sarokba 2 kockaalakút
(#) szamóca válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Szia!
Tudsz esetleg magyar beszerzési forrást a DX-25-re?
(#) ptesza válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Tegyél már fel pár képet. Milyen hangszóró?
(#) pl13 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

pl. én is gondolkodtam rajta, hogy veszek a H2000-el közösen 10-12 darabot, csak úgy, majd elviszik alapon, de az € sem igazán jó, és annyit nem ér a hsz, hogy ennyi pénzt belefektessünk.
(#) csezoli21 hozzászólása Máj 9, 2009 /

Helló
Esetleg valaki nem is meri fel ezt a dobozt hogy mit tudhat? Elvileg valami lemezjátszó hangdoboz, annyit tudok róla hogy ovális hangszóró van benne! Esetleg valaki nem tudja milyen hangszóró van benne?
Köszönöm a megtisztelő segítséget!
Helló
Következő: »»   156 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem