Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   52 / 308
(#) KTobi válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Hát én most egy ilyennel fényképezek.
De mostanában elkezdtem komolyabbakat nézegetni, a tiednél is. Elárulnád, mit gondolsz venni helyette, már nem igazán értem a gépek közti különbséget, főleg az árkülönbséget.
(#) Attila86 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Idézet:
„Egy közeli makrót is láthatnánk műfénynél?”

Sajnos még nincsenek megfelelő eszközeim a jó megvilágításhoz, ezért egyenlőre ilyen képet nem tudok mutatni.
De ha off ha nem, a kedvenc háziállatunkat muszáj megmutatnom:
Bővebben: Kép
(#) Attila86 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Köszi.
Hát igen, a fény... Van is egy ötletem hogy hogyan hozzak össze egy normális fényforrást áramkörök fényképezéséhez, itt írtam róla: Bővebben: Hozzászólás
(#) Pioneer hozzászólása Ápr 11, 2009 /

Én egy ilyennel fotózgatok:Bővebben: Link
A makrót úgy oldom meg, hogy egy 135mm es objetív végére felfogatok egy 50mm est fordítva.
Mellékelem a vele készült képeket.
(#) Attila86 válasza Pioneer hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Nem semmi képek!
(#) Pioneer válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Itt vannak a képek róla.
A két objektív rögzítését cellux szalaggal oldottam meg, nem valami szép megoldás, de tökéletesen tart Azt ahogy a gépen vannak az objektívek, sajnos csak telefonnal tudtam lefotózni.
(#) MolnarG válasza Pioneer hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

D50-től nem is rossz kép (nem sértésnek szánom). Ha F1.0-nál nagyobb rekesszel csináltad volna a képet az elég látványos lenne. Ezek a képek arra emlékeztetnek amikor nyárigyakon mikroszkóppal nézegettem a forrasztási hibákat. Ha jól tudom két objektív összefordítására van speckó fordító közgyűrű.
(#) Pioneer hozzászólása Ápr 11, 2009 /

Lehetséges kompakt gépekkel is közelebbi makróképeket készíteni az úgynevezett "Close Up" lencsékkel. Azok a gépek amelyek rendelkeznek szűrőmenettel arra lehet szerelni, a szűrőmenettel nem rendelkezőkre valami barkács megoldással lehet rögzíteni.
(#) Pioneer válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Igen léteznek úgynevezett fordítógyűrűk, de elég borsos áron árulják őket. A két objektív manuális a rekesz pedig f11-es volt. Sajnos ennyire közeli képeknél már a rekeszelés sem segít a nagyobb mélységélleségben.
(#) MolnarG válasza Pioneer hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Hoppá ja, kicsit hozzá vagyok szokva ehhez a bridge géphez és megszoktam, hogy a rekeszt "gépen" állítom. Csak ugye hittem az exif-nek. Sajnos az én gépem meg F2.8 alá nem tud menni.. :no: Igen sajnos ez is egy drága hobbi.
(#) MolnarG válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Javaslom térjünk át ide.
(#) válasza Pioneer hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Azért egy utolsót még offolnék, ha lehet
Én a D50 egyik közeli rokonát, a D40-est tervezem megvenni, méghozzá e hónap végén. Szerintem ennyi pénzért igazán jó 'kis' gép, és végre egy kicsit jobban kiélhetem majd magamat a fényképezés terén. Egy kompakt gépnél remélhetőleg picit többet fog majd nyújtani, pláne hogy nagyon sok minden manuálisan is állítható, ha esetleg éppen ahhoz lenne kedvem :yes:
Eredetileg a D50-esen is gondolkoztam, de azt már nem gyártják, úgyhogy D40 lett a vége. Kitobjektívvel + fotós táskával együtt is nagyon jó árban van még.
(#) karesz01 hozzászólása Ápr 11, 2009 /

Én meg ilyennel !
Ez amit LEGRAND versenyen nyertem!
Nekem nagyon bejön!
Szerintem ahhoz képest nagy az optikája, az LZ-8-nak olyan kicsi.
2 GB-os kártyan SD, de SDHC-t 4 Gb-ig kezel.
üdv.

dmclz6.jpg

(#) Moderátor hozzászólása Ápr 11, 2009

Srácok! Van fotós téma! Költözzetek át oda!

Nem kell szétoffolni ezt a témát!

Bővebben: Link
(#) brezinajanika hozzászólása Ápr 16, 2009 /

[OFF]Na végül is nem kellet laptopot vennem,mert a báttyám vett egy újat (ASUS X58) ,hát nem a legjobb ,de netezni meg filmezni tökéletes.Viszont azt is megtapasztaltam,hogy van wifi a szembe szomszédnak
Legalább megmaradt az asztali gépem így.[OFF]
(#) karesz01 hozzászólása Máj 5, 2009 /

Csak megleptem mag végre már! Már nagyon vágytam egy ilyen kis kütyre.
Valakinek van ilyesmi csavarbehajtója esetleg más tipus,esetleg ilyen?
Tapasztalatok?
Nem vett senki semmi ujat a műhelyébe??
Olyan régen lett hozzászólva ide!
üdv
(#) zoly15 válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Én kaptam egy Fix (nem állítható dőlésszögű) SKIL TVIST nevű gépet..
Én persze ingen.. mert az akkuja oda volt de a gépen még a szénkefe sincs összekopva.. De a kép 10 év felett van..
Szóval nem valami sokat mehetett...

Üdv!
Nekem tetszik a gép..
(#) karesz01 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

A kor nem lényeg!
Nekem van egy sima fúró gépen nem tud ütve furni de nagyon jó kis gép.
Celma tipusú, 15 éves apu vette anno még egy szénkefe volt benne cserélve igaz az elmúl napokban ívet húzott a kapcsoló mellet de még ugyanúgy megy, van egy másik ami ütvefúró az meg szovjet,
6-7 lyuk után kar pihentetés .
De nem kell erőből nyomni se téglába se betonba....
Ki vannak ők találva nem ugy mint a mostani dolgok...
(#) zoly15 válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Idézet:
„A kor nem lényeg!”

Már hogy ne lenne lényeg..
Sokszor hallom hogy a mai világban a cuccokat csak összehányják és lehet vinni, ez alól kivétel a márkás, drága gép.. de van márkás és összehajigált gép is..
Ezt pedig még rendesen összerakták, illetve jó agyagból készült..
(#) brezinajanika válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

De az a baj,hogy márkás gépet meg is kell fizetni...Amit mondjuk te gyártasz otthon azt lehet meg tudod szerelni 10perc alatt és nem kell kidobni meg szerelőhöz vinni 1 hétre mert nem tudod mi a baja
(#) Remci válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Az öcsémnek ugyan ilyen van, asztalos, meg van elégedve vele
(#) nagy hoho válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Helló ! Erről álmodtam aztán felébredtem ! Igazad van csak jó szerszámot érdemes venni. Nekem nagyon tetszik a kis koffered. És nagy volt a meglepetés ?
(#) Action2K válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

No ha így rákérdeztél, nekem épp ma hozta meg a postásbácsi a Weller Antistatik pákámat, három különböző heggyel. No meg sok sok minden egyébbel. Mindenért postával együtt 9500Ft-ot fizettem. Ez a páka is van vagy 10-15 éves, de keveset használt.
Szintén épp ma kaptam egy hírlevelet, amiben egy USB-s 1,3Mpixeles, három ledes, 200 szoros mikroszkópot ajánlottak. Az egész olyan mint egy webkamera, csak mikroszkóp optika van előtte. Gondoltam veszek ilyet is, de aztán lebeszéltem magam, mikor megláttam a nettó húszon-valahány forintos árát.
(#) Remci válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /

Sőt van márkás összehajigált gép is. A kollegám akkus Makitát vett, szekcionált garázskaput csavaroztunk össze, de a felénél megadta magát. Fogaskerék ledarálódott . A másiknak meg 2 hét után az aksija feldobta a pacskert.
(#) karesz01 válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 6, 2009 /

Nekem bejön már ki is volt próbálva!
Nincs vele eddig bajom jó persze nem 12-es csavarhoz való de jól meg a 6-os önzáró anyát még végig hajtja.
Van a BOSCH IXO.(szerintem mindenki ismeri).
Na olyat akartam de az borsos 15 E Ft felett van.
Az 3,6 V-os enyém 4,5V.
Bosch 3 Nm enyém 4,6.
Enyémet is 3 ór alatt tölti fel a NiCd akksit mint a bosch a litiumot(csak az enyém meg kell várni mig lemerül )
Meg az enyém 9.200-ért vettem!
Ja és nem 8 bit van hozzá hanem 80 részes,meg csini koffer is!
üdv
(#) válasza Remci hozzászólására (») Máj 6, 2009 /

Nekünk is van itthon egy akkus Makita, 3 éve vettük valami 35ezerért, amit akkor még ugyan kicsit sokallottam érte (bár nem én fizettem), de azóta kiderült hogy nagyon is megérte az árát. Rengeteget nyúztuk, használtuk rendesen. De tapasztalat szerint előbb lesz szaga a túlterhelt motor felforrósodott szigetelésének ( ) , mintsem hogy eltörjön benne valami fogaskerék... Pedig egyszer már lezuhant a háztetőről is, nagyjából 9.5 méter magasból...de még ezt is túlélte, nem repedt vagy tört el benne semmi (vagy ha esetleg mégis, akkor az az üzemszerű használatot nem korlátozza )
Egyetlen dolgot rosszallottam nagyon, nevezetesen hogy a töltője 2.6A-rel tölti az 1.3Ah-s akksit, azaz a névleges ajánlott töltési áram hússzorosával!

De eddig nekem ezzel a géppel csak jó tapasztalataim vannak. Nem tudom mitől függ hogy egy márkás gép bírja-e a gyűrődést vagy sem, de tény hogy van amikor hulladék a drága pénzen vett jószág is. Szerencsére ez a gép nem ilyen, ha minden igaz.
(#) SzervízMacska válasza hozzászólására (») Máj 6, 2009 /

Sziasztok! A "szerencse" többnyire azon múlik, hogy az adott márka hobbi, vagy ipari sorozatából sikerül vásárolni. Ez többnyire tükröződik az árban, de vannak kivételek. A Makitánál - és a többi vezető gyártónál is - a hobbi gépek műanyag hajtóművel készülnek, a kiemelkedő minőség a dizájnban és a márkajelzésben merül ki. A burkolat a noname kínai gépeknél hasonlóan strapabíró, és a tartósságuk is hasonló. 4 évvel ezelőtt akartam venni egy komoly 12V-os Makitát. Az ára miatt ( nettó 83 ) addig halogattam, míg megszűnt a munkahelyem, ahová kellett volna. Viszont azóta is megvan a tescos Agojamám, amit akkoriban használtam - hibátlanul üzemel.
(#) scooby_ hozzászólása Máj 11, 2009 /

Sziasztok!
Van véégre konektorom a műelyben!
Meg is csináltam 1. subwooferemet odalenn,nem is lett annyira rossz
Munka még lessz bőven,úgyan is a föld le van kövezve viszont valami betonpuplik is vannak rajta,azokat valahogy fel kell majd vésni,és linót fogok leteríteni.
Amúgy élvezet odalent dolgozni...
És ami a legjobb:INGYEN ÁRAM
(akit érdekel hogy hogy,annak leírom)
(#) Müszi válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Csak nem lopod az áramot?
(#) CIROKL válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Idézet:
„És ami a legjobb:INGYEN ÁRAM”
Miért ÁT vezetted a szomszédét ?
Következő: »»   52 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem