Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én nem sturbi meser vagyok, de hozzászólnék a párhuzamos kötéshez. Müszi jól mondta, kösd párhuzamosan az ECC-t. Az ECC83 is jó, még a lábkiosztása is. Nem tudom, hogy az 81 mire készült, de azt igen, hogy a 83 hangfrekvenciára lett "kitalálva".
Ez aztán ki van találva, de rendesen. ECC, 807, meg AZ4. Középen az egyenirányítócső, egy kicsit hátrébb, mellette mind a 2 oldalról a 807, azok mellett megy az ECC. Én még egy EM8x-t tennék az AZ4 elé, aztán akkor még szebb lenne az elrendezés. De így is szép lesz !
Te márk, te láttad már a dobozomat (amit kétlek mert még senkinek nem mutattam) vagy bele látsz a fejembe?
Idézet: „Ez aztán ki van találva, de rendesen. ECC, 807, meg AZ4. Középen az egyenirányítócső, egy kicsit hátrébb, mellette mind a 2 oldalról a 807, azok mellett megy az ECC. Én még egy EM8x-t tennék az AZ4 elé, aztán akkor nmég szebb lenne az elrendezés, de így is szép lesz !” Pontosan így néz ki az épülő erősítő. De ezt honnan tudod? Pontosítok, EM87
Talán mindenki (legalábbis a többség) így rendezné el. Szerintem mötötte lesz a trafótakaró a csöveknek, aztán akkor az igazi.
Én beleátok a fejedbe, mint vasárnap (10.-e) este Müsziébe is (Börze topik, 50. oldaltól). Én is ilyesmi elrenderésűre szeretném megcsinálni a GU-t, csak az egyenyirányítócső nélkül, EM34-gyel, anódfeszkésleletetővel.
Köszi! De ami megfelelő lenne,az nekem elérhetetlen! főleg ennyi idő alatt! Mindenesetre köszönöm a segítő szándékot!
hmm... EM87? Az milyen cső? Mármint tudom hogy varázszem,de valami képet lehetőség szerint tennél fel?
Hát ez nem igaz, pont erről született az alapötletem, de azért hogy ne legyen teljes a dolog, azért egysmásban azért el fog térni, de nem akarok részleteket elárulni, azért lesz benne saját ötlet is, kicsit egyedibbé szeretném tenni.
Más. : Miért nem teszel AZ4-et egyenirányításra, mégiscsak az illene oda nem? Bár nem szólok bele, csak érdekel miért nem. Üdv.
Szia, Ő lesz a delikvens.
Az erősítőről még nem tudok képet tenni,(már ha arra gondoltál kép ügyben) mert nincs fotómasinám, de őszinte leszek, amig nincs kész nem is szeretnék, így még olyan kusza szegényke.
Tennék én AZ4-es csövet, de ha nincs... Még foglalatom sincs hozzá. Vagy AZ1 is jó lenne, de az sincs. Majd próbálok valahonnan keríteni foglatlattal.
nem drága az, nézzek egyet?
Ez totál ugyanúgy néz ki,mint az EM84! nekem EMM 808-am lesz hamarosan(EM84-nek a sztereó változata)
Ha van 200-300Ft-ért, akkor kell, foglalttal együtt.
Müszi nincs egy számomra a csőgyűjteményedben?
De ugyan az, csak az érzékenysége más. Az EM87 érzékenyebb, mint a 84.
Sziasztok!
Látom rengeteget irtatok, átfutottam és egy hsz-ben válaszolnék a kérdéseitekre: Márk: Sajnos már csak két hibás darab van, a többit elcserélgettem Rockersrac: az EM87 az az EM84 érzékenyebb testvére. Doncso: A tápod úgy legyen kialakítva hogy: AZ4 katód-->47µF-->1kohm 5W ellenállás-->100µF vagy több. Nálam ez bevált, és garantáltan csendes a kész remekmű! A tetródát úgy kösd be, hogy a segédrácsot (g2) egy 1kohm-mal kösd fel az anódtápra! Úgy szerintem jó lesz. üdv: Müszi
Jó kis csövek azok!
A hibásaknak nem lehet, hogy a műanyag (vagy bakelit?) aljában van a zárlat? Zolinak is ott van a gond a csöves tápjában.
Mondtam én, hogy a 87, a 84 érzékenyebb testvére. Ezek szerint jól tudom. Valami más ilyen alakú egyenirányítócsöved nincs? Leginkább 12, 6, vagy 4V-os fűtésű a jó (Gu-50).
Én a varázszemre montdam, hogy csak rosszak vannak
Müszi bácsi, az egészet át kell alakítsam, nem bírja még az egy oldalt sem el ez a trafó, másik kell, valószínű inkább tekerek egy teljesen megfelelőt, amiben minden fesz ott lesz és ugy ahogyan kell.
Meg mondják a többiek is, hogy ez a kapcsi nem a leg ideálisabb a 807 számára, megpróbálom azt a másik kapcsolást is. Aztán meglátjuk.
Ezek inkább 2-3000-be mennek a vaterán foglalat nélkül.
Én is megépítettem egy hasonlót, hangját is hallottam! elég dinamikus, de nekem magashiányos (szerintem a kimenőm miatt, de majd bemérem) most katódbias van belőve, de a panel úgy lett kialakítva, hogy bármikor átalakítható fix előfeszesre. Van egy eredeti AE110 kimenőm is, majd azzal is kipróbálom, talán hétvégén
Azért szedd szét azt is, és egy papírlapot (kondenzátorpapír , írólap ...) tegyél be légrés gyanánt! Úgy vettük, hogy nem láttam
Srácok van valakinek PCL82-je? Cserébe adnék más csövet vagy valamit.
Mit adnál, talán van olyan ami tungi azt cserélem. (biztosra van csak nem biztos hogy tungsram a többit meg nem cserélem csak azokat) Orosz csövik előnyben
ECL82 nem jó? Talán van PCL82 -es is de csak holnap tudom megnézni !
ECL nem jó mert tv-be kell (Tisza AT403-622)) Most úgy járatom hogy egy nálam javításon lévő AT603-ből kölcsönvettem.
Hallod, van egy marékkal! Akármilyen csövet keresek, mindig ezekbe akadok
|
Bejelentkezés
Hirdetés |