Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Aki tudna velem Budapesten találkozni ezügyben, dobjon privátot és megbeszéljük a részleteket.
Sziasztok!
Jól értelmezem? Az E88CC cső fűtése triódánként 6.3V? Vagyis, ha a fűtés közép leágazást nemhasználom, az egészé 12.6 ?
Csak 6,3V -ról megy , nem úgy mint az ECC81 82 83..
E88CC
Az a baj, hogy ez is be van építve, csak próbára kikötném. Szétbontani nem akarom. Egy BD249 rossz benn, majd ki kell cserélni.
Müszi: Nem tudtam, hogy a varázsszemre írod, az van itthon. Én AZ4, AZ1, vagy más, ilyen alakú egyenirányítócsőre gondoltam. A fűtés jó lenne, ha 6, vagy 12V, esetleg 4V-os lenne. Meg bírja a 2 GU-t, meg egy EM-et.
Van AZ 1, és AZ 4-is! (fogival együtt)
lpcollector Barátunk , meg nem látta, hogy én a javára megszabadulnék a 6C33C-m től, 1db-al, úgyse tudok mit kezdeni, meg amúgy is ronda!
Tessék szólni ha pesten jársz!
Dehogy nem látta, sőt reagált is rá Azt írtad, menjek el érte a találkozóra Kecskemétre, és én ezt a lehetőséget nem is zártam ki.
Ha viszont elöbb is "nyélbe tudjuk ütni az üzletet", kérlek ird meg miként, magánban. Köszi! Dehogy ronda, még a nejemnek is tetszik. Igaz azt mondta: de ez legyen az utolsó
Van két egyforma EI66/30-as kimenőm (A~6,6cm2). Kimenő
Ha szétbontanám, és ennek a csévetestére készülne a fojtó, a lemezek egyoldalról berakva légréssel szerelve, kielégítő eredményt hozna?
Ha nem sajnálod , megfelelő lehet , 0,3mm vezetékkel megtekerve elegendő menetszám elférne .
Te is véleményezted korábban ezt a kimenőt, és megállapítottad róla, hogy sem az áttétele, sem a rétegelrendezése nem teszi alkalmassá eredeti funkciójának betöltésére a mi esetünkben. Ezért nem kár érte.
Teli kell tekerni a csévét rétegszigetelés nélkül? (Valószínüleg nem én csinálom, ezért kérdezem, milyenre kérjem.) Mekkora induktivitás érhető el vele?
025 dróttal 2000-2200 menet 15-mHlessz.
Én EI66/34-es vasat használok folytónak, 2200 menettel 0,2 légréssel 20 mH .
Biztosan jól írtad, hogy mH? Nekem 5H-re lenne szükségem.
Bocsi nem mH hanem H.! Ezt a mértékegységet nem használom minden nap.
Ahol külön tápról (tekercsről) történik a előfeszültség előállítása, ott rendszerint egy feszültségosztóval állítják be a szükséges előfeszt. A teljes feszültség ettől lényegesen magasabb szokott lenni. Azon töröm a fejem, hogy a + tápfeszek késleltetése helyett (megspórolván egy relét) olyan feszosztót tervezek, aminek az "alsó" tagja egy tranzisztor. Ha ezt a bekapcsolás után a késleltetés idejére nem vezérlem nyitásba, ezáltal a feszültségosztó "szakadt" lesz, és minden pontján (a végcsövek rácsán is) a teljes - feszültség lesz. Ez a csöveket biztonsággal zárva tartja, a teljes időtartam alatt, függetlenül a tápfesz megjelenésétől. A módszer a kis csöveket nem vonja bele a késleltetésbe.
Ebben az esetben megnyugtattál, tehát nincs veszve semmi!
A fojtóhoz tehát megvan a vas, már csak a kimenőkhöz kell keresgélnem
Ha nem sürgős a dolog, akkor a kecskeméti talin elbörzézhetnénk ezt a két kimenőt. Viszek fojtókat is, meg nagyfeszültségű (350-400V-os) 20-100 µF-os MM kondikat, meg sok egyebet.
Tudom, hogy nem a legjobb a rétegeltsége, de kipróbálnám egy kis stereo PP-ben őket.
Szia!
Hogy méretezel fojtót? A 0,25-ös huzal legalább 150mA áramot feltétetelez, a 6,6c2 hogy elég 20H-hez? Apropó honnan szerzel 34mm-es csévét? Nekem is kéne 2db
Nem biztos, hogy lejutok Kecskemétre, csak ha akkor éppen a szomszédban Szarvason elszünk.
Nem akarlak lebeszélni ezekről a kimenőkről, de nem csak a rétegelrendezése problémás, az illesztés sem igazán ideális, 10KΩ Raa 4 Ω -ra. Ha szert tudok tenni helyette más 6cm2 körüli EI vasakra csévetesttel együtt, a Tiéd lehet, elküldöm. (A júliust azért nem várnám meg vele.)
Én azt mondom a GU-50-re, meg a 6C33C-re, hogy olyan csúnya, hogy már szép. Nekem tetszik.
Mennyiért dobnál meg egy AZ1, vagy 4-gyel? A kettőnek ugyan olyan alakja van? Kivezetés ugye, nincs felül? lpcollector: Vagy majd akkor építed ezt, amikor már tööbet nem tudnál, vagy nem hallgatsz Rá, de ne ez az egy legyen innentől kezdve!
Soronként nem fontos szigetelni , mivel nem lesz nagy fesz. különbség a rétegek között . Te is megtekerheted , vad tekecseléssel is jó lehet , (kisebb kapacitások ) , az elzőleg említett huzal átmérőjét tálán érdemesebb 0,35-0,4 mm-re növelni , mivel kisebb tápfesszel akár 200mA felett is lehet a fogyasztása .
Teljesen kitöltve a csévét szerintem 5H felett lesz az induktivitása .
Érdekes megoldás lehet , de talán a segédrács feszültségének késleltetése jobb lehet , ez is relé nélkül is megoldható 1db FET-tel . Persze csak pentóda bekötésnél .
Nincs valakinek olyan táblázata, hogy milyen átmérőjű zománchuzal mekkora áramot bír el, vagy az is elég lenne, ha valaki megmondaná, hogy 200mA , 10mA , 1 és 2A hez milyen keresztmetszet vagy inkább átmérőjű huzal kellene.
Köszönet.
szia
ha jól látom PP kimenő, 10k Raa-val meg jó lenne EL84PP-nek, igaz a 6,6cm2 eléggé karcsú.Tudok adni helyette két egyforma EI vasat csévével ekkora vagy nagyobb méretben,persze ha nem ígérted még oda valakinek. üdv
Nem igértem még senkinek sem, csak Action2K érdeklődését keltette fel. Szerintem érdemtelenül kap ekkora figyelmet részetekről, CHZ mester sem tartotta sokra. Azért is gondoltam, hogy legyen belőlük fojtó. Ám ha mégis megakarod menteni a szétbontástól és cserébe tudsz adni hasonló méretű egyforma trafót a Tiédek. Felraktam ide néhány képet róluk. Nem árt ha tudod, és a képeken is látszik az egyiket úgy "vágták" ki a helyéről, és elég rövid vezetéket hagytak ami megnehezítheti a késöbbi felhasználását. Ha érdekel a többit magánban megbeszélhetjük...
Szerintem nem nehezíti meg Máté dolgát. Van fogója, ónja, pákája, meg vezetékje is , nem utolsó sorban tud forrasztani is.
Ez az, köszönöm szépen. Egy dolgot kérdeznék, úgy lehet számolni a meneteket, hogy ugye van ez a 300VA trafóm, megmértem a szekundert , pontosan 24V , majd letekertem és megszámoltam mennyi menet van rajta, pont 62, ezek szerint 2,58 menet 1V ? Ez így rendben van? Ezzel tudok akkor számolni vagy ez nem ilyen egyszerű?
Ezt egy pillanatig sem vontam kétségbe, csak szerettem volna felhívni a figyelmét ennek a tényére
|
Bejelentkezés
Hirdetés |