Fórum témák
» Több friss téma |
Ej ha ez aztán a minimál design.
Kezdjük szépen az elején. Motort cseréltél, vagy akkufeszt növeltél, vagy úgy gyárilag melegszenek a tranyók?
Még semmit nem csináltam vele csak megkentem a mozgó részeket tehát gyári állapotban melegszenek.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek a rajzok alapján elkészítem ezt az áramkört, akkor ez jó e lesz távirányítós autó alapjának? mellékelt szöveg a képekhez: These Printed Circuit Board foil patterns are to the R/C encoder & decoder project on my homepages. There are two circuitboards used, one for the encoder and another from the receiver. The projects is for analogue control circuits, and does not include the radio link that connects the encoder to the decoder. Ahogy elolvastam és azt szűrtem le belőle hogy valami nincs a rajzon! Mi az ami hiányzik? és mivel lehetne helyettesíteni, hogy ez rendesen működjön ? THX előre is a segítséget!
Tisztelettel érdeklödök ,egy rc hozzászólásban felvetődött a wrc pótlása relével. Érdekelne a bekötési rajz, hogya motor forgásirányát miként változtatja meg.
Elöre is köszönöm :Samu
Helo! én is egy irányíthatós autó építésén gondolkodok. Van egy naon király távirányítóm meg hozzá a vevő rész amit az autóba kell pakolni. De én sokkal jobbra akarom mint a régi autó. Tehát az kéne hogy a régi vezérlés hajtson egy új vezérlést ami több elemmel hajt nagyobb motorokat. a kormányzás léptető motorral van megoldva. arra köthetek nagyobb léptetőmotort( nyomtatóból) vagy itt is növelni kell a feszültséget? A válszokat előre is köszi! és még annyi hogy az autót mozgató motor vezérlése is olyan hogy lehet adagolni a "gázt". De ez nélkül még el tudnám viselni. Nem tudom lehet h vlahogy reléket kéne belepakolni? Ha hülyeségeket írtam akkor előre is bocsánat naon kezdő vagyok. Meg még annyi hogy az autót mozgató motornak mit ajánlotok? ill honnan bányásszak?
szia ahogy értelmeztem, neked minden működik csak nagyobb motorokat akarsz, ez annyit takar, hogy meg kell erősíteni a meghajtófokozatokat, ha pl. Hhíddíl van megoldva, akkor a telj. tranyók helyett inkább valami darlington párt tegyél. pl.TIP142 és TIP147, de sztem neked alapból PWM modulációval volt szabályozva az előre ill. hátra. A balra-jobbra hajtásnál én sima szervót javasolnék, de akkor sok gond lesz vele. Egyébkéntt nagyobb motornál nagyobb teljesítmény kell, tehát növelni kell az akkukapacitást, amellyel lehet hogy nő a fesz. (attól függ milyen motort akarsz) ha nagyobb feszültségű akkut teszel, akkor a vezérlő IC tápfesz ellátását is meg kell oldani, hogy elviselje a nagyobbat.
szia esetleg ha teszel fel egy kapcsolási rajzot mellé akkor el lehet dönteni, de így nem nagyon. de ez ahogy néztem csak egy adó (még a rádiót sem látom benne)
Helo! én úgy gondoltamhogy z eredeti cuccba nem nyúlok bele épp ezért mert nem tudok a vezérlő ick nek megfelelő áramellátást biztosítanií így külön mert annyira viszont már nem vagyok profi( amúgy se) hogy tudjam h z ic melyik lábával mit csinál főleg mivel sehol nem találtm kapcsrajzot. viszont külön akkumlátort a hajtásnak azt tudok csinálni hozzá tölthetőelemből. a motorról annyit h nem tudom még h mi legyen van itt pár nyomtatóból bányászott ngyobb léptető motor csak azt is vezérelni kéne valahogy a pic ekhez meg nem értek.
Üdv Gabi!
Sziasztok!
A kérdésem kicsit eltér a topictol de rc.. távirányitos autonak az elektronikájábol lehet késziteni olyat hogy ha mondjuk a távirányitora kötök egy kamerát, akkor a vevő részével venni tudjam mondjuk tv tunerrel? rca n vagy akár tv n uhf vagy vhf sávban! Köszi
Valaki nem tudja hogy ezekkel a kínai tx2, rx-2 adó vevő ic-kel lehet- e szervo szabályozáshoz pwm jeleket továbbítani?
Sziasztok!
Vettem egy távirányitós autót, ami elég nagy darab, 97 cm hosszú de mivel nem bezinmotoros igy a sebessége elég csekély, olyan 10-13 Km/h lehet max, ezt szeretném kicsit felturbózni, a kérdésem a következő, lehet valahogy átalakitani az elektronikáját hogy az autó gyorsabb legyen, illetve hogy nagyobb legyen a hatótvja, bár ez nem olyan fontos inkáb a sebessége! Az 1 es képen minden infó rajta van amit találtam az ic n és azon a fehér kockán! Köszi elöre is!
Szia,
a fehér "kockák" relék, azokkal kapcsolgatod a motor áramát ki/be. Ilyen gyári autók sebességét úgy lehet általában növelni, hogy nagyobb tápfeszültséget adsz a motornak vagy motoroknak. Viszont sokszor már alapesetben is elég rendesen felforrósodnak, és nem bírnák a nagyobb tápot. Így a legbiztosabb megoldás az egy motor és/vagy áttételcsere lenne.
Szia!
Elég nagy motor van benne, melegedést még nem érzékeltem nála mikor hajtottam 1 órán át, nagyobb feszültséget hogy adhatok neki aksi csere nélkül?
egy olyan kis kapcsolással, ami az akksi feszültségéhez még hozzáad 1-2 V feszültséget.Egy fet kapcsolgatja a tápot egy tekercsre, és annak az indukciós feszültsége hozzáadódik a tápfeszhez.
nézz körül a dc-dc konvertekek körül.
Ehhez tudál valami kapcsolást, mert elég sok mindent olvastam de nem igazán világos a dolog,olvastam valami olyasmit is hogy kondit tette a motorra és ahogy feltöltödött, és inditották az autót akkor a kondi fesz. is a motorra ment és igy gyorsabb volt, de gondolom az csak induláskor segit ha jol vettem ki!
Köszi
Az alabbi oldalon rengeteg RC link talalhato_es sok mas erdekes dolog:
Bővebben: Link A lap kozepe fele. Edemes jobb klikkel menyitni mas oldalban. Igy mindig marad a link oldal.
helotok azzal fordulok hozzátok hogy van egy gaygi
rc autom az elktronikába még nem lett belenyulva és a kanyarodást segitö motor csak 1 irányba mozdul ki a motort kiprobáltam nem azzal van a baj gondoltam egyböl hogy a vevö egység hibás a nem megfelelö müködésért csak nem tudom hogy mi lehet a hibája. kérlek segitsetek
Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni: Egy ismerősömtől "lomban" találtam egy Forma1-es távirányítós modellt, sajna szétszerelt állapotban volt. Nagyjábol elkezdtem összerakni, viszont egy problémába ütköztem. A kanyarodást végző motoron volt négy kanóc beforrasztva, amelyek sajnos le volt szakítva. Sajnos nem tudom megállapítani, hogy milyen sorrendben kellene őket bekötni. A jelölések a panelen A B C D, sajnos a motor oldalon semmi. Tettem fel ide képeket: http://www.turmixtanciskola.hu/jana/ Van ötletetek, hogy lehetne összeforrasztani, hogy működjön? Sajnos még azt se tudom pontosan, hogy esetlegesen, nincs-e gond a vezérlő elektronikával! Előre is köszi! üdv Janaboy
Geri: Ellenőrizd a motort meghajtó H-híd (?) tranzisztorait.
Jana: Motor alatt szervót értesz? Ha igen, annak a kivezetéseit kellene azonosítanod, +táp, -táp, és "vezérlés" lesz. Ezt a panelen műszerrel könnyen megkeresheted, a vezérlés kimenetét egy piezo hangszóróval azonosíthatod, valami hangot kell rajta hallanod.
Hát nem tudom. Talán piezzo hangszórót tudok szerezni.
Hát végülis szervó igen. Van benne egy motor két vezetékkel (ezek be voltak kötve és tekeri is). Van négy másik, ami elvileg arra hivatott, hogy megállítsa a motort egy adott ponton, hogy ne tekerje balra vagy jobbra a kormányt tulzottan. Az érdekes, hogy középről ha elinditom jobbra vagy balra akkor elmegy. De ha elment az egyik irányba, onnan már nem akar visszajön. Ha négy kábelből csak egyet kötök be (szinte majdnem mindegy melyik), akkor jobbra balra pörög a motor, viszont nem áll meg. Próbáltam több bekötést is, de sajnos valahogy egyik se akart menni. Elvileg valamilyen szintű feszültséget ad le a két vezeték, ha kimérem multiméterrel. Viszont egyszerűen balról vagy jobbról nem akar visszajönni középre!
Hát nem vagyok képben...úgy vélem, négyszögjel sorozattal kellene azt vezényelni.
Én még annyira sem. Tegyek fel a szervoról részletesebb képet?
NAGYON (!) részletes képet kellene feltenned
Hi Mesterek.
Találtam az "ócskán" egy távirányítású kocsit (1e Ft), aminek nincs meg a távirányítója. A kocsi, az az a vevő része 27Mhz-s. Van még nekem egy másik játék auto, de az viszont 47Mhz. Szóval a kérdésem az lenne hogyan lehet, vagy egyáltalán megoldható az "áthangolás" 27Mhz-ről 47 MHz-ra? Válaszokat, ötleteket köszönöm.
Szia!
Tettem fel ide ujabb képeket! Remélem elég részletesek!? üdv Janaboy
Miért nem veszel egy 27Mhz-es távirányitot?
Hello, gyakorlatiasan közelítve a dolgot, nem oldható meg. Ki kell cserélni az oszcillátort és ha van, a végfokot. Hallott már valaki két (v több) sávos adóról?
Ajjaj, visszavonom, amit eddig mondtam, ez csupán egy végálláskapcsolós mechanika...szép feladat lesz...valószínűleg, ami egy bázisra megy az lesz a végálláskapcsoló madzagja, ami pedig kollektorból, illetve tápról, az megy a motorhoz
Igen. Nekem van egy antik Graupner adóm, amelyben lehet cserélni a végfokok és az oszcillátort tartalmazó modult.
És akkor ez most mit jelent? Hogy oldható meg a dolog?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |