Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   563 / 2208
(#) jandark hozzászólása Máj 14, 2009
Persze aki nem dolgozik nem is hibázik
A hideg szin ellensulyozása a csövek melegségével és a zenehatással,már önmagában is érdekes dolog..
Egy fekete szinü szobai erősitő pl ugy beleolvad a környezetbe hogy egy idő után már csak a kijelző változása érezteti hogy van..(már ha van rajta)
Biztosan mindig feltünő jelenség lessz
Nekem a natur fenyő dolgok tetszenek nagyon..(Valószinüleg ezekbe fogom csomagolni a dolgaimat)

Danaman:jó lessz az csak igy tovább
(#) kocos válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 14, 2009
Megint szépet alkottál! egyszer bevállalnál egy komolyabb dobozrendelést mondjuk olyan 5x10x15-ös dobozokból 50 db-ot De nem most majd egyszer
(#) jandark válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 14, 2009
Van az a mondás hogy suszternek jó cipője......Biztosan ismered..
Le a kalappal amihez hozzányúlsz arannyá válik
(#) Danaman válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 14, 2009
Így utána nézve tényleg jó nagyot mondtam, aztán puffantam, így jár az aki a szomszéd magyarázásából valamit megjegyez CIROKL:Nagyon szép lett mint az összes többi amit te csináltál
(#) lpcollector hozzászólása Máj 14, 2009
Minden tiszteletem azoké, akik már valamilyen módon bedobozolták az alkotásaikat.
Úgy látom, ez semmivel sem kisebb dolog mint maga az erősítő létrehozása.
Ennek én még nagyon az elején állok. Még színét sem találtam ki.
Volt itt már más merész színválasztás is nem csak ez a kék. CIROKL piros trafóburkolata is bejött, igaz Ő "profi csomagoló"
(#) l48 válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 15, 2009
Tulajdonképpen viccnek szántam azt, hogy a mobilok cserélhető előlapjához hasonlóan a már meglévő fa vázhoz 2-3 különböző festett vagy polirozott fém lapot késziteni.
Igy, hogy leirtam már nem is vicc. Kisebb erősitőket 2-3 csőveseket az alkalomhoz illően lehet felruházni, feldobni és hiveket szerezni a csőves hangzásnak, technikának.
(#) EcoPityu válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 15, 2009
Idézet:
„mutatok valamit amit ma raktam össze”

Ráugrottál a projectre mi? csak úgy összedobtad mi?
Szép lett, de ezt sem akarod lefesteni, marad kóracél színű? /Látom te is használsz rögzítésre "taknyolót".../
(#) CIROKL válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 15, 2009
Köszönöm mindenkinek a szép szavakat !
Idézet:
„Szép lett, de ezt sem akarod lefesteni, marad kóracél színű?”
Igen ez sem lessz lefestve hát minek is lenne ?
Idézet:
„Látom te is használsz rögzítésre "taknyolót".../”
Erre is a válaszom igen mert mindig az adott körülményektől függ hogy milyen rögzítést használok és hogy mihez mit ? Van a mikor taknyolót van amikor szilót ,és még pill ragasztót is a csavarokon kívűl sőtt mi több még előszeretettel használom az asszonytól elcsent körömlakkot is !
Idézet:
„Ráugrottál a projectre mi?”
Csak nem folyamatban van egy csöves előfokod ? Eltitkolod netán .
Idézet:
„csak úgy összedobtad mi?”
Hát nálam ez már csak így megy hip hip kitalálom és kész !
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 15, 2009
Nagyon szép munka , ezt már nehéz lenne elrontani ..
(#) Imi65 hozzászólása Máj 15, 2009
Tegnap Hapro mester meghozta az immáron jól megtekert kimenőket az AEG AV 760/C-hez. Kíváncsi leszek az elérhető hangminőségre, tekintettel a katódkövetős, induktív meghajtásra. Az egyik egyenirányító cső AZ4 helyett AZ1. Ez nem igazán lesz jó bele.
(#) nyikolaj válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 15, 2009
Sokadikként a sorban én is szeretnék gratulálni.
A szokásos minőséget hoztad!
(#) Imi65 válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 15, 2009
Elnézést, de itt már csak utolsóként gratulálhatok Neked a szokásos színvonalú munkádhoz. Mindenki megtette már, csak én maradtam adós ezzel.
Egyébként - ismeretlen okból - nem kötötték be a kimenők tekercs kivezetéseit. Ezért ezeket most válogatom, még szerencse, hogy a két trafó egyforma, ezért csak az egyiket kellett "megfejteni", a másik már ez alapján könnyebben azonosítható.
Barnának az EBL adatlapja. A karakterisztikákat is tanulmányozd.

EBL21.pdf

(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 15, 2009
(#) cruisher válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 15, 2009
Meresz probalkozas azert az AV760/C bol hifi keszuleket krealni.
Kivancsi leszek nagyon az eredmenyre, mindenkepp irjatok meg milyen lett!
Nekem egy AV760/B van, ha pozitivak lesznek a tapasztalatok vele akkor enis nekiallok es helyrepofozom, nekem annyival konnyebb dolgom lesz, hogy a B valtozatnak van 50V os leagazasa a kimnenotrafon, ami 32ohm-ra van illesztve. Ez jolenne esetleg egy 4 hangszoros gitar ladahoz.
(#) fleta válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 15, 2009
Én vagyok az utolsó, gratula.!
(#) CIROKL válasza fleta hozzászólására (») Máj 15, 2009
Sziasztok : tegnap is mutattam valamit , ma is mutatok ! Ezt ma foraszgattam be véglegesre két panel csupán de ez is csöves , ebben is 3 darab csövecske van oldalankét !Szóval ez egy 6P14P PP / EL84/ 2 darab panelje . Ez is kézzel van rajzolva semmi extra vonalvezetés a szó szoros értelmében szabadon . A dobozolás készülőben a folytatásról majd beszámolok
(#) fleta válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 15, 2009
Gratulálok, most én először. Szabin vagy?
Hát kössz szépen ! / nem nem vagyok szabin csak csövezek intenzivan ! Készülök talán valamire ? de mire is .
(#) fleta válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 15, 2009
Én is készülök. Úgy volt hogy nem viszek semmit, de mégis csak elviszem a most készülő gitár erősítőt. Kicsit nagy darab lessz de a kocsi elbirja.
Most itt tartok vele, a belseje már kész., a trafók is meg vannak tekerve, .

Fotó0008.jpg

(#) fleta válasza fleta hozzászólására (») Máj 15, 2009
ilyen lesz a doboza. Ez nem az! Én valódi marhabőrből ami krokodil bőr mintás csinálom. Már meg is vettem a bőrt..

headshell.jpg

Ez aztán nagyon profi , ebbe már mehet méltán bármilyen csöves gép !
(#) l48 válasza fleta hozzászólására (») Máj 15, 2009
Szép lapos doboz(dehát a kigyó sem magas) milyen hangszórókat raksz bele?
Nagyon jó és szép a bőrbevonat, megold minden felületkezelési problémát
(#) lpcollector válasza fleta hozzászólására (») Máj 15, 2009
Ez már nem csak csöves, hanem remek kárpitos munka is lesz
(#) fleta válasza l48 hozzászólására (») Máj 15, 2009
ebben nem lesznek hangszórók, ez csak "fej". Készen így néz ki, persze kígyóbőr ruhában.

noldano.jpg

(#) Imi65 válasza cruisher hozzászólására (») Máj 15, 2009
Az a helyzet, hogy közelítőleg sem számítok az APX-szintre sem. De tényleg csak akkor derül fény a valós képességre, ha legalább az egyik kész lesz. Mindenképpen beszámolok róla, de kell legalább 3-4 nap kell hozzá, mert párhuzamosan csinálom a kettőt. Meg még számtalan egyéb elfoglaltság is akad.
(#) lpcollector válasza fleta hozzászólására (») Máj 15, 2009
Hát ez azért még így is könnyebben szállítható mint az itt épült erősítők zöme
(#) Imi65 válasza cruisher hozzászólására (») Máj 15, 2009
Egyébként Hapro mesternek javasoltam a meghajtó fokozat teljes áttervezését, de azt kérte, hogy maradjon az eredeti állapotában.
(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 15, 2009
Csak nem Hapro barátom is csövesedik? Nem hiszek a szememnek.
Következő: »»   563 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem