Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
De bizony. Már régebben megszerezte a kütyüket, de most lett kész a trafója, tegnap este hozta el őket. Pillanatok alatt a szívünkbe zártuk Zoli aranyos kislányát, és kedves nejét is.
Hapro mester és én közöttem annyi a hasonlóság lassan mint két tojás között. Egyébként nagyon rendes srác. De ez már off. Bocsánat érte.
Hat igen. Egy APX mod-ba azert batrabban belevag az ember. Legalabbis en igy voltam vele. Es nem bantam meg.
De aztan kitudja, lehet meg a vegen nagy meglepetes lesz a 760 .
Márk!
Ím az uborkakészlet.:
lpcollector
Van egy félig rossz hírem... Már tudom, hogy miért kötött ki nálam egy ilyen jó állapotú /használatlan/ 6C33C... Az egyik fél fűtésnek az egyik lába le van törve, de a kivezetés jó, mert ha hozzáérintettem a 6v-ot, akkor szépen felfűtött. Körbecsiszoltam a lábcsonkot, de erre, csak ponthegesztéssel lehetne lábat varázsolni, vagy nem tudom, nincs jó ötleted? Néhány kép:
Akadt "néhány" foglalatom, lefényképeztem őket...
/Adjak zsebkendőt?/ (Na ki jön börzézni?)
Ömlesztve ennyi a maradék...
Lehet, hogy építenem kéne már belőlük valamit.. Azért az elmúlt éveknek csak lett termése, és meglátszik a 13db szétbontott ColorStar is...
Ne zsebkendőt adj !
Inkább foglalatot el ...
Mindent a szemnek semmit a kéznek Felcsillantod a szemünket
Ide is elkelne pár darab.... Ui: (azért a régi jó bevált tévék még ma is szép képet adnak,,igy az asztalról... )
Ezekből eltudnák képzelni az én asztalomon is ? egy jó párat ! De még az ömlessztett portéka is a szememet csiklandozza !
Igazából, azért várom már nagyon a kecskeméti talit, mert ezekből is jópárat vinnék börzézni, persze azokat, amiket én már tutira nem akarok felhasználni...
Te elektroncső nagyhatalom vagy
A legközelebbi börzére gyere fel Pestre, elintézünk neked egy asztalt, ahonnét árulhatod ezeket
Jelenleg semmi , csak viccnek szántam , de azért köszönöm a kérdésed .
Gyula közelebb van Szarvashoz mint Kecskemét, inkább Hozzád mennék börzézni
Fogalmam sincs, mit lehetne vele kezdeni...
Vezetéket forrasztani nem lehet a lábcsonkhoz? Azt valahogy kibújtatnám a foglalaton keresztül. Ez viszont csak elmélet, még nem láttam szeptar foglalatot élőben, talán a hét elején az is meg fog érkezni. Ponthegeszteni azonban momentán nem tudok
Szerintem nem forrasztható anyag és tuti , hogy kimelegítené .
sturbi-nak küldtem ílyen csöveket és csomagolása nem volt megfelelő , letört 1-2 kivezetése , pedig a foglalata is rá volt nyomva . Ez nagyon érzékeny pontja , az üveg többet elvisel mint a " lábai ".
Mivel az EL34 PP új házba költözött ezért más feladatot kapott a deszkamodell
Tungsram 4654 pentódák, 50 éves Csipkerózsika álmukból felébresztve, nem semmi hangot produkálnak a "JoLidában". 4654
Hát még csak most ébredtek de az EL34-hez képest ami szembe ill. fülbe ötlő, hogy ütősebbek a mélyei.
De hasonló szépen muzsikál mint az EL34 a 6,3k:8 ohmos (üres csévés ) TK157 mutánssal. 25 % UL Szóval le a kalappal az akkori Tungsram előtt :kalap:
Biztos igaz , mert az EL34-nél sok jobb hangú cső van .
6L6GC is simán lenyomja , KT88-at sajnos még nem hallottam .
Szia!
Csak egy tipp, nem tudom megfelel-e?! Próbálj meg a foglalatba egy rugós tüskét aplikálni, ami nekifeszül a letört lábnak, mikor behelyezed a csövet... A képen látható az elképzelés: Felül a cső a letört lábbal, alul pedig a foglalat a rugós betéttel.
Hát csak az El34-et a legkönnyebb beszerezni.
Ill. ezekért az 4654 (NOS) csövekért sem volt pénz az 1000 Ft/db. Ha lesz egy kis lóvém lehet hogy beruházok egy 6l6gc quadba.
Sejtettem...
Tulajdonképpen már felvettem a kapcsolatot a Bozó úrral cső ügyben. A foglaltból viszont ami hétfőn talán megérkezik többet rendeltem éppen azért, mert számoltam EcoPityu csövével is tapasztalatszerző kísérletezés szándékával. Így most ez elmarad...
A probléma az, hogy ez a láb éppen a fűtés egyik pontja. Ha 12,6V-ról fűtöm is több mint 3A-t kellene elviselnie ...
Sajnos azt hiszem így ez a cső is csak Müszi gyűjteményébe lenne jó.
Ezzel én is így vagyok , kipróbálom EL34 csövekkel és ha megérdemli kap jobbat . Szerencsére sok cső bekötése azonos az EL34 lábkiosztásával és paraméterek sem nagyon eltérőek .
Az elképzelés viszont nem rossz. Mi lenne, ha egy nagyon vékony csavart belecsavarnál a foglalaton át a lábba. Ezeknek nem üreges a belsejük (lábaknak)? Akkor működne.
Jó gyantás ónnal sem elképzelhető a forrasztás? Lehet, hogy holnap megyünk Győrbe a bolhapiacra. Majd szétnézek ott is, hogy mit adnak, lehet, hogy kapok trafókat. Majd megnézem, hogy van-e 6C33C.
Gyönyörű! Én még a PCL86-ot is csak most láttam az aztán nem semmi! Sok ilyet még!
Sziasztok,
ma tevékeny voltam, bevasaztam az M102-es kimenőket. A csévét mayky mester tekercselte, köszönet érte. Próbaképpen bekötöttem a PL504PP-be,és meghallgattam és megmértem.20W jön ki belőle a teljes sávban 8Ohmon, e fölött kezdi vágni a szinuszt. Nem tudom a PL504PP-nek hogy fekszik a 6k-s illesztés 310V anóddal, de az eredeti SM85B-s kimenőivel is ugyanennyit ad le.Tisztán, meggyőzően szól az a 2*20 csöves watt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |