Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   110 / 1271
(#) Doncso válasza Müszi hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Hejjj de jól jönne ilyenkor egy elektrorudi féle ESR mérő
(#) hinar83 hozzászólása Máj 15, 2009 /
 
Sziasztok.
Javításra hoztak hozzám egy 4éves samsung tv-t, aminek az a baja hogy mostanában kb percenként elsötétedik a képernyő kb 3 másodpercig, a kép egyébként hibátlan. Ez a jelenség már az elejétől fogva megvan a tulaj szerint csak akkor ritkább időközönként jött elő. A hiba szerintetek lehet szoftveres?
Előreis kösz a válaszokat.
Üdv Hinar83
(#) patexati válasza hinar83 hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Múltkor csináltam egy Samsungot ezzel a hibával! A cső nyakán kellett az ic lábait átforrsztani az volt a baja! Persze más is lehet!
(#) hinar83 válasza patexati hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Kösz a tippet. Na majd ha hazaértem a melóból nekiugrok, remélem csak ennyi lessz a baja.
(#) csaba33 hozzászólása Máj 15, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy Grundig MF 55-2503/ 8 PL/ text tip. TV-m. 2,5 éves. Az a gond vele, hogy nem kapcsol be, sem a távirányítóra és az oldalán levo cst.váltógombra sem. A sorkimenőnél levő diódákat meg ellenállásokat egy ismerösöm kimérte, de ott nem talált hibát.Ha a távirányítóval indítanám a tévét a standby villog. Úgy tesz mintha indulna, de valami letiltja a bekapcsolást.Mi lehet a gond. Válaszotokat előre is kösz Csaba
(#) muimui hozzászólása Máj 15, 2009 /
 
Sziasztok, nekem olyan kérdésem lenne, hogy mit lehet csinálni a tv vel ha kb 20mp kell neki hogy a kép megjelenjen. Szóval csökkenteni nemlehet ezt az időt valahogyan? amugy tökéletesen müködik, kb 11 éve. ja és sony
(#) patexati válasza csaba33 hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Az elkókat cseréld ki a tápban és a sortrafó körül! Vagy ha rendelkezel esr mérővel ki is lehet mérni melyik rossz!
(#) csaba33 válasza patexati hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Szia patexati!
Kösz a gyors választ, elmegyek megveszem az elkókat, délután kicserélem azután megírom hogy sikerült. Kösz Csaba
(#) oregtamas0202 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Üdv.A középen fekete sáv szerintem a videó fok. Gerjedés vagy rossz kontrax beállítás mert túl sötét a kép. Ez meghúzhatja kicsit a tápot is .A gyomlálásos módszer tanácsolni nem szerencsés. Mindíg mindent kicserélni?Akkor biztos közte lesz a hibás alkatrész is,de kicsit több alkatrészt cserélve már közel új TV ára lesz.Öreg T
(#) hinar83 válasza patexati hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Nos megnéztem a samsung tvt.
A forrasztások rendben voltak de a tünet maradt, a crt lapon egy TDA6109jf dolgozik, aminek az adatlapja nincs fent a neten,, csak a tda6108-ét találtam. A panel megkapja a 180v-ot, ill. a 16v-ot, de mikor a kép elsötétedik (álltalában bekapcsoláskor egymás urán vagy 20x) Az ic egyik lábán a fesz 5.3-voltról 3v alá esik, majd vissza, de a tápja ilyenkor is stabil.
Az ic lehet a hibás?
(#) csaba33 válasza csaba33 hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Szia patexati!
Az a helyzet, hogy nem kaptam 68pf/500v-s alkatrészt, így a szerelés elnapolva. Jövő héten lesz azt igérték. üdv Csaba
(#) gkari válasza Müszi hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Kapcs.rajz(TC1620)RT1978/9, ha kell, privi. mert csak az egész évfolyam küldhető!
Üdv:gkari
(#) pintyu válasza Müszi hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Szia! Nézz szét a függőleges eltérítés körül. Kövesd vissza az eltérítő tekercstől! (a függ tekercsnek nagyobb az ellenállása mint a vízszintesnek)
(#) hinar83 válasza hinar83 hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Nézegettem az TDA6108jf adatlapját ami állítólag hasonlít a 6109-ére és az ötös láb amin az ingadozó feszt mértem valami kimenetet takar, mégpedig: "black current measurement output" vagyis "aktuális mérési outputot feketít" . Hogy ez mit csinálhat nemtudom, de amit tudok amikor a fesz leesik akkor a kép is elmegy. Csatoltam az adatlapot is.

TDA6108JF.pdf
    
(#) patexati válasza hinar83 hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Hali! Akkor szerintem az ic a rossz! A HQ Videónál 737,00 Ft/db de mielött kicseréled nézd meg AV csatornán keresztül egy dvd vagy videóval is ,hogy csinálja e mert ha nem akkor nem biztos az ic hiba!
(#) hinar83 hozzászólása Máj 16, 2009 /
 
Sziasztok .
Van egy 3 éves Samsung tv-m és mostanság elég gyakran elsötétedik a kép , van amikor egymásután 30x is megcsinálja.
A crt panelon egy TDA6109jf dolgozik aminek az ötös lábán (ami a "black current measurement output" elnevezést kapta) abban a pillanatban mikor elsötétedik a kép kb5v-os feszről leesik 2egész valahány voltra. A tápfesz rendben nem ingadozik.
Ic csere lenne?
Csatoltam az adatlapot is, de sajnos a tda6108jf-ét mert a 09-est seho lemtaláltam, állítólag hasonló a kettő felépítése.

TDA6108JF.pdf
    
(#) patexati válasza csaba33 hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Hali! Csak az ELKO kondikat cseréld ki! Vagy elírtad mert picofarádos elkok nem igen vannak!
(#) hinar83 válasza patexati hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Rendben, megnézem.
Csak az a ciki hogy tegnap jött meg a rendelésem a HQ-tól, de ha kell akkor jövőhéten is rendelek. Kösz a segítséget.
(#) csaba33 válasza patexati hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Szia!
Okés, akkor csak az elkókat cserélem.Azt a ker.kondit csak azért írtam, mert hozzászorúlt az ellenálláshoz és picit még barnább lett. Te kicserélnéd? Csaba
(#) patexati válasza csaba33 hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Én megmérném mert van hozzá műszerem
(#) Sinus hozzászólása Máj 17, 2009 /
 
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni egy Sony KV-21CL5K tvkeszulek megjavitasasoz.
Eggyik nap bekapcsolas utan kep helyett szurke alapon feher csikok jelentek meg, es a kepcso bemelegedese utan ki is kapcsolt a tv (valoszinuleg bekapcsolt a vedelem). Arra gondoltam, hogy a szivegfok (TDA6108A) zarlatos lett. Mivel minden katodon kozel 200V-ot mertem (a tapfesszel megegyezo erteket) ezert kicsereltem. Az uj alkatresszel is ezt csinalja. Idokozbe rajottem hogy a G2-ot telyesen min.ra tekerve megjelenik a kep, es a vedelem se kapcsol be, viszont elvezhetetlen a minosege, mintha tullennenek vezerelve a szinek, es sotet is egyben. Ha G2-vel allitom amig megjelenik a csikozas, akkor halvanyan kivehetoek az alakok, de a kep vilagos reszletei nagyon felerosodnek es osszefutnak a szinek. Nagyjabol ennyi itt elakadtam, nemtudom hol keressem a hibat. Meg annyi, hogy minden fobb feszt. megmertem es latszolag rendben (kiveve a katodok).
Minden segitseget, otletet megkoszonok!!!
(#) ferzoo válasza hinar83 hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Nemigen szokott ez az ic.tönkremenni.Inkább forraszd át a CRT képcső ák.t.Ha ez +történt akkor a képcső valamelyik katodja lessz gyenge,vagy 2W os 560ohm ellenállás ami az Ic.kimenete és R.G.B.katódokra megy.Ic.hiba kijőn pl.forrasztóval melegíted 85fokig.Akkor ha képcső gyenge cseréld ki az alaplemezen levő 1,5ohm körüli R-t,0,33ohm 2W.ra ami a képcső fűtéssel sorba van,sorkimenőre megy.Lassan fűt a képcső 10éves Tv.knél az ic.sem fog szabályozni rendesen.
(#) bubuc17 hozzászólása Máj 18, 2009 /
 
helósztok
látam egy nagyon érdekes hibát!(:
nem szeretném megjavitani csak kiváncsiságból+elég érdekes.
ismerőméknél bekapcsolják a tv-t és kb 20perc múlva kapcsol be!
eleinte csak pár perc volt de egyre csak romlik(:
én nagyot röhögtem rajta
odamentem akkor bekapcsolta és mikor már indultam volna egyszercsak elindúl és utánna tökéletesen megy..
mi a csuda az oka ennek??találkoztatok már ilyenel??
(#) Dudus válasza bubuc17 hozzászólására (») Máj 18, 2009 /
 
Írhatnál egy típust! Általában a táp szekunderkörében kiszáradó elektrolitkondenzátorok miatt elmennek a tápok és zajosak lesznek és a védelem nem engedi elindulni a TV-t. Sokszor próbálja indítani, aztán egyszer-egyszer elkapja, de a vége az lesz, hogy nem indul el. Ilyenkor még olcsón lehet javítani, ha megvárod, hogy vigyen magával valamit, sokkal drágább is lehet.

Általában már ránézésre látszik melyik kondi beteg, mert púpos a teteje....
(#) Henceg323 hozzászólása Máj 18, 2009 /
 
Sziasztok kedves fórumozók!
lett egy grundig M82-100 IDTV névre hallgató hibás tv-m. A probléma az lett vele hogy egyszer -egyszer kikapcsolt, aztán lezárlatosodott a magasfesz tekercs, és vele együtt elszállt 2 ellenállás is. Ez a hiba ki lett rajta javítva, (be azóta se lett kapcsolva) a kérdésem mindössze annyi lenne hogy a magasfesz után van rajta egy feszültség sokszorozó ,milyen úton/módon tudhatom meg azt hogy ez jó, vagy rossz? Lehet mérni? A válaszokat előre is köszönöm!!!
(#) Gsmzolika hozzászólása Máj 18, 2009 /
 
Sziasztok! Kellene nekem kapcsolási rajz egy Löewe Calida 70-es tv hez. Bekapcsolás után max 5 mp-ig működik, utána stand by-ra ugrik. Van kép meg hang is(amíg ki nem kapcsol) Köszi előre is!
(#) csaba33 hozzászólása Máj 18, 2009 /
 
Szia patexati! Ma kaptam meg a hiányzó elkót,beépítettem, teljes siker! Kimértem tök süket volt.Köszönöm Neked a segítséget! Ha esetleg megint lesz valami gondom írhatok, és kérhetem a segítségedet?Üdv Csaba
(#) patexati válasza csaba33 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /
 
Szivesen! Írj!
(#) ABU hozzászólása Máj 19, 2009 /
 
Üdv!

Van nálam egy Orion CTV025-ös TV, már többször javítottam, eddig csak egyszerűbb dolgok voltak, mint táphiba, sorvég.
Most olyan probléma van, hogy a tárgyak, emberek körvonalait kicsit eltorzítja, amolyan fűrészfogszerűen vízszintes irányban. OSD is olyan, AV-n keresztül is.
Mitől van ez?

Levett fényerő és kontraszt mellett vízszintes vonalak vannak a képen. Ezek gondolom a visszafutási csíkok. Elég jól látni. Jó ez így, vagy el kell tüntetni?

Teszek föl doksit, ha sikerül találnom, valamelyik régi rádiótechnikában volt róla cikk.
(#) ferzoo válasza ABU hozzászólására (») Máj 19, 2009 /
 
Üdv.nem kell rajz se dokument,ez a Tv.majd 20éves lesz,a képcső emissziója gyenge a legyengült katódok miatt.Gondolom kilépnek a színek a betűknél reklámnál főként látszik.Amennyiben hamar bejőn a kép 5-6mp.próbáld +regenerálóval felújjitani.Ha fűtés is kivan nyúlva fáradva,lassan jőn elő a kép fény kicsi,akkor felejtsd el az Orion tv.t.Képcsőcsere nem éri meg.
Következő: »»   110 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem