Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   109 / 1271
(#) djmagoo válasza patexati hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /
 
De lehet hogy a PTK ellenállás köpte el magát (ez megy a lemágnesező tekercsre, kis háromlábú fekete vagy fehér kocka általában...) Ezt vedd ki és próbáld meg úgy indítani...
(#) Ronin válasza heli hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /
 
Kísérteties a hasonlóság : Link
Egy ideig próbálkoztam vele én is, aztán hagytam a fenébe, mert már nagyon idegesített.
Azért remélem te sikerrel jársz.
(#) patexati válasza djmagoo hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /
 
Igen az is lehet!
(#) besi99 válasza magery hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /
 
Nem a soreltérítésnél, van a gond, hanem a képeltérítőnél! A csatlakozókat is ott maceráld.
(#) heli válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /
 
Helló!

Azt még nem mértem, de nem is nagyon tudom, hogy mennyinek kell lennie. Holnap megmérem, és megírom.

Üdv.
(#) magery válasza skarlik hozzászólására (») Máj 1, 2009 /
 
Kimértem az eltérítő IC körül a kondikat, értékre mind jó volt, ami volt itthon azokat kicseréltem. Kicseréltem a hozzá tartozó trimmert is. Leírom még egyszer a jelenséget hátha segít. Bekapcsoláskor legtöbb esetben jó a kép, kb. 10mp után azonban a kép mindkét oldalán felülről lefelé elkezdődik a torzulási folyamat és egyszer csak beugrik a 'párna'. Remélem érthetően leírtam. Szereztem kapcsolási rajzot is, az alapján cserélgettem az alkatrészeket.
(#) skarlik válasza magery hozzászólására (») Máj 1, 2009 /
 
Itt márcsak 3 hibalehetőség van.Eltérítő íc,vagy képcsőn a tekercs menetzárlat,vagy sorkimenő.Már sok tévét javítottam egjártam mind a három hibát különböző tévéknél.
(#) magery válasza skarlik hozzászólására (») Máj 1, 2009 /
 
Én is az IC-re gyanakszom, kedden veszek is egyet. A TDA8145-re gondolsz ugye?
(#) skarlik válasza magery hozzászólására (») Máj 1, 2009 /
 
Igen.Azmár kilehet fáradva. :yes:
(#) magery válasza skarlik hozzászólására (») Máj 1, 2009 /
 
A 23. oldal tetején kezdődik egy másik TV-m problémája ami még nincs megoldva. Ha gondolod nézd meg, hátha neked lenne valami ötleted hozzá. Köszi
(#) ani987 hozzászólása Máj 3, 2009 /
 
Tv vagy antenna hiba? segitsetek!
Tegnap vettünk egy sencor slim flat stv 21s08 flat tv-t ,nagyon szép kép ,de behangoltuk a csatornákat és némelyik adó(rtl klub,tv2 stb...)recsegö sistergö mélyröl jövö,nem tiszta hangot ad.Kábeltv adónk van! Vajon mi lehet a probléma,vigyük vissza addig még garanciás, de a boltban sincs ebből a tv fajtából több mi meg nem várunk hetekig mig megcsinálják.
Segitsetek van e ,volt-e valakinek hasonló problémája és hogy oldotta meg anélkül hogy elvitte volna.
Írjatok.
(#) gtk válasza ani987 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /
 
Allitsatok at a hangnormat azokon az savokon ahol recseg! (Ha nem tudod mi az , user manualban meg kell nezni)
(#) skarlik válasza ani987 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /
 
Üdv.Próbáld meg a hangnormát beálítani rajta,(bg,gk,ilyesmi),vagy a finomhangolóval,ha azzalse megy,húzd ki a antennát és dugjál bele egy szál vezetéket,egy csatornát hangolj rá,1szál vezetéken is jönnie kel adónak,igaz nem tisztán de jönnie kell,vagy egy videót a tuneron keresztül,az a lényeg hogy a tunerjában adjál valami jelet,ha úgy tiszta,akkor a kábelen van gubanc,deha akármit rádugsz,és ugyanúgy sisszereg akkor vidd vissza mert tuner hiba lessz!Üdv!
(#) ani987 válasza skarlik hozzászólására (») Máj 3, 2009 /
 
Üdv.Megpróbáltuk az összes módszert,de nem sikerült!
A tuner hibánál létezik hogy a DVD tiszta,meg egy pár csatorna is?Köszi.Ilyenkor az üzletbe kell visszavinni vagy a kábeltévéseknek kell szólni?Attól tartunk ha bevisszük a boltba akkor ott amilyen antennával kipróbálják jó lesz és így mi maradunk rossz helyzetben.
(#) skarlik válasza ani987 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /
 
Üdv!Ha az AV bemenetbe dugsz valamit olyankor a tuner nem működik!Most akkor a dvd tiszta hangú a tunerről meg sisszereg?Tegyél oda egy másik tévét,és kösd rá arra a kábe tévére,ha a másik tévé nem sissereg ,akkor az új tévénél van a hiba!Előbb kikell hívni a kábel tévéseket,ők megmondják hogy mi a helyzet ők műszerrel kimérik az kábel tévé kimenő jelét!
(#) patexati válasza ani987 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /
 
A DVD-nek semmi köze a tunerhez mert az AV sávon megy (persze az asztali írókban miben van tuner van koax kimenet is)! A hangnormát megtaláltad hol kell állítani?? B/G-re állítsd ha akkor is sistereg próbáld meg finomhangolni! A kép az jó különben? Sima szobaantennával is próbáld! Ha biztos a tv rossz az üzletben hol vásároltad kötelesek a javítását intézni nem neked kell elcipelni a szervízbe! Egy a baj vele tovább tart mintha te vinnéd be de van rá valami jogszabály hány nap lehet meg cserekészülék stb de ezt most nem tudom fejből! Még annyit,hogy a jó csatornákat írd fel melyik sávon vannak ha egy sávon van az összes jó és a másik sávban a rosszak akkor szinte biztos a tuner hiba!
(#) ani987 válasza patexati hozzászólására (») Máj 4, 2009 /
 
Igen megtaláltuk hol kell beállitani, arra állitottuk mindet,A kép tiszta.A tuner hibát ki kezeli? A bolt szervize vagy a kábeltévé szolgáltatója, mert azt mondták a boltban ma reggel hogy ha pár csatorna tiszta és a dvd is akkor nem a tévével van a hiba hanem a kábel valahol valószinüleg sérült és nem kap megfelelöen jelt.Azért kösz hogy megpróbáltál segiteni.
(#) patexati válasza ani987 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /
 
Ha a dvd a videócsatornán üzemel akkor semmi köze a tunerhez! Azért írtam a jó csatornákat írd fel melyik sávon jönnek hányas csatornán! Ebből már többet lehetne mondani rá!
(#) ani987 válasza patexati hozzászólására (») Máj 5, 2009 /
 
A problémám megoldodott a scart kábelt ha nem dugom be rendesen akkor tiszta a hang.Ja és még azis baj volt hogy túl sok volt a konektor a vezetéke mellet.Köszönöm hogy megpróbáltatok segíteni.
(#) patexati válasza ani987 hozzászólására (») Máj 5, 2009 /
 
Akkor földhurok volt valószínű! A gyengébb minőségű dvd játékosok kapcsolóüzemű tápja is zavarhatja a tv-t bár a kép szokott pöttyös zavaros lenni de a hang sem kizárt! Szerintem a kábel nincs galvanikusan leválasztva és így kialakulhat földhurok erre egy nagyon egyszerű kapcsolás létezik ITT vagy veszel egy ilyen leválasztót és megoldódik a probléma! Ja ha lcd tv akkor 100%-a földhurok ha nincs az antenna leválasztva mert az lcd tv-nek földes a tápegysége!
(#) rammeradrian hozzászólása Máj 7, 2009 /
 
Mi lehet a gondja egy PHILIPS 28PT800B TV-nek ha bekapcsolt állapotban búg?Működik minden csak búg.
(#) Kicsa hozzászólása Máj 9, 2009 /
 
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne egy kis Vestel márkájú tv-vel hogy csíkoz a képe. Bekapcsolás után kb 30 fokos szögben elkezd futni fentről lefele jónéhány pisoas csík,aztán lelassul,majd lentről felfele fut. Felgyorsul és onnantól stabilan futkorászik. Szerintetek lehet ezt javítani egyszerűen?
Köszönöm szépen!
Üdv Kicsa
(#) Tys23 hozzászólása Máj 10, 2009 /
 
HALI mindenkinek tx28ck1p tévémet áram alá hejezem és a készenléti led rendesen világit aztán három másodperc mlva kikapcol. a fet valoszinüleg jo mit mérjek a környéken (mincs osztsziloszkopom).
(#) mofesa hozzászólása Máj 14, 2009 /
 
Üdv mindenkinek.Van egy Orion tv.Először homorú volt a kép.Második bekapcsolásnál a biztosíték és a sormeghajtó tranzisztor elszállt.A kérdés az lenne,hogy a sormeghajtó mellett mit lenne érdemes még kicserélni?
(#) fegyverzoltan hozzászólása Máj 14, 2009 /
 
Sziasztok vettem egy új lcd tv-ét és nem jön be a pip és pap kép (kép a képben) márka acoustic solutions ha segítene valaki meg köszönném!!
(#) Müszi hozzászólása Máj 14, 2009 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy mini vidi-t (TC1622 OC) Két probléma van vele:
A függőleges eltérítés mintha nem működne. Mikor nem találok adást, akkor vizszintes csík van és villog a kép.
A másik, hogy csak a képcső 3/4 részéig van kép, utána üres.

Tud valaki segíteni, hogy hol induljak el?
Rajzom nincs.

Köszönöm: Müszi
(#) Müszi válasza Müszi hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Késztettem egy képet és egy videót is.

üdv
(#) zoz11 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Hello
Én egy kiadós kondi cserére gondolok! Könnyen lehet hogy elfáradtak benne.
(#) Müszi válasza zoz11 hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Ez mind szép és jó, de merre induljak el?
(#) zoz11 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Tápegység környékén, meg a sorkimenő környékén főként, mindet kicserélném.
Következő: »»   109 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem