Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem fázishelyesen sorba kellene kötni a két szekundert, és az összekötési pont lenne a 0.. és így egy dupla tápfeszt kialakítani.. vagy mindkét trafóra külön egy Graetz, külön pufferek, és az egyik plusz ágát összekötni a másik minusz ágával. Ez esetben ez az összekötés lenne a 0. A maradék + a + táp, a maradék - pedig a - táp.
én is ígymondtam csak jóval egyszerűbben
Tudnatok olyan uzleteket irni mint a hqvideo? Alkatreszeket akarok venni, es emlekszem tobb uzletre is linkelve itt a forumon, de nem emlekszem hanyadik oldalon volt, es 190 oldalt atlapozni ujra nem szeretnek ha nem muszaj.
A hq videónál akciós a tda729x sorozat. Legalábbis az utolsó hírlevélben az volt.
Koszi! A hestore-rol mar hallottam csak nem jutott eszembe. Viszont ez a ret, rettenetesen draga.
Köszi!
Ez jó ötlet, de inkább veszek egy új toroidot, mert nem szeretném ha 2 konnektoros lenne az erölködő, viszont akkor arra gondoltam, hogy a tda2030at megépítem, mivel ezek a trafók jók annak az ic-nek.
Miert lenne ket konnektoros? Szerintem a ket trafo bemeneti oldalat siman ossze lehet kotni egyetlen konnektor dugoba. A trafok kimenetenek kotozgetese a lenyeg, de az meg fuggetlen a konnektortol.
Üdv all.
Van egy nyáktervem ehhez a végfokhoz. Benne van az adatlapban ajánlott diódás mute és standby megoldás. Saját tervezésű a nyák. Ha valaki szakértő átnézné, hogy nincs e benne hiba, annak nagyon örülnék.
Én bele néztem volna ,csak nem tudom milyen progival készült...
A sprint layout nem nyissa meg.
Egy ilyen szép szerelés, táp mellé én valami komolyabb kategóriájú végfokot képzeltem volna el
![]() Lehet módosítani kismértékben az IC visszacsatolókörén, nagyobb erősítést elérve így, ha ezzel nem akarsz foglalkozni, akkor vagy csinálsz valami egyszerű FE erősítőfokozatot, vagy beleraksz egy műveleti erősítőt.
Mondjuk 2 db KD Mester féle 400W-os Monster
![]() ![]()
Köszi. Előfokot szeretnék hozzá csinálni, a végfokba nem akarok belenyúlni. Egyenlőre ennek tervezem a mielőbbi megépítését, hacsak valaki le nem beszél róla.
Egyébként én is komolyabb kapcsolásokon gondolkodtam, nagyon szkeptikus voltam a 7294-gyel szemben, mígnem építettem és kipróbáltam egy modult. Szerintem jól szól és lehet gyilkolni rendesen, olcsó és kicsi. PA célra, Reloop RSP-15 ládákhoz megteszi. Van tartalékban még két készre szerelt kipróbált modulom, ha mégis valami történne, kb 20 perc alatt kicserélhetem a kettőt (4 csavar és 14 forrasztás, jól hozzáférhető helyen) Tervezek azonban egy nagyobb végfokot is, ETD 59 trafóval (kb 1500-as táp) és 2 db 400W-os végmodullal.
Üdv!
Tehát akkor készítsek mind a két trafónak graetz-hidat azokból kialakítoma +,-,0 pontot és utána meg a táp többi részét ugy folytatom mint a rajzon. Mellékelek egy képet, szerinted ez jó lesz hozzá? Illetve ha építenék még egy végfokot elbírná a 2 táp?
Sprint Layout 5.0-val készült.
a mute és a stand by az nyomógomb vagy kapcsoló? :help:
Á ne bonyolítsad , itt a fórumon már sokszor belinkeltem egy mindenki által elfogadott bevált táp kapcsolást. Talán 2-3 oldalt kellene visszalapozni megkeresem:
táp A pufferekkel ne spórolj , csatornánként építsél be minden amperhez 2000 µF /50 V. Tehát ha a tápod le tud adni 5A -t akkor 10000µF kell legalább. A rajzon nem szerepel de mindegyik nagy elkóra párhuzamosan forrassz egy 100 nF kerámia kondit.
Ha előfokot építesz ,jó tanácsként annyit tudnék mondani ,hogy nagyon precízen szűrt tápot kell használni ,mert könnyen zajforrássá válhat az egész cucc. Tudok jó rajzokat .
Jöhet minden, ami 100%-os
![]() Köszi ![]()
Nekem csak fesz stab ic hajtotta. És nem volt zajos :yes:
Hello!
Igaz nem TDA7294-el van kérdésem hanem egy TDA7560-asról, de szerintem a probléma amibe ütköztem tipusfüggetlen. Megépítettem ezt a kapcsolást, amúgy ez van az adatlapján is. Az első probléma amibe ütköztem hogy a 100nF-os bemeneti leválasztó kondenzátorokkal nagyon rosszul ment, recsegett, pattogott, minden. Kicseréltem elektrolit 1µF-os kondikra és éles, szép, nem torz hang lett az eredmény de gerjed, vagy nemtudom mi lehet mert annyira nem vagyok erősítőkben jártas. Az a baj hogy szépen szól de kb 3 másodpercenként jön egy lassú jelemelkedés a kimeneteken minek hatására a hangszóró elkezd "kiemelkedni" lassan és mikor elért egy pontot egyet kattan és visszaesik eredeti állapotába aztán kezdi előről. Persze míg nem jön ez a ferde hajlam hogy elkezdjen kiemelkedni addig nagyon jó minőségben és jó teljesítménnyel működik. Nemtudom jobban leírni ennél, kb úgy képzelem el mint egy kondenzátor lassú feltöltődését majd hirtelen kisülését, és mintha ezt csinálná a hangszoró is. Remélem nagyjából értitek hogy mi a baj. Ugyanakkor ha lecsökkentem nagyon a bemenő jelet akkor megszűnik ez de egyértelműen messze nem lesz elég végerősítése. Mi lehet a baj?
Árnyékolás szerintem. De várj más választ is.
Próbáltam 1kohm-os ellenállással letenni a bemeneteket és kimeneteket a testre de semmi változás. Az bosszant hogy ez a kapcsolás van az adatlapján is, és szerintem nagyon is kéne működjön hibátlanul.
é hogyha 470nf-es lenne a kondi?
Kipróbálom. Viszont 470nF poliester polaritasfüggetlen vagy 470nF elektrolit vagy mindegy?
független inkább
Ma már nemtudom kipróbálni csak holnap. Annyi hogy a rajzon csak a 47µF elektrolit, viszont én mindenhova azt tettem mert csak az volt kéznél, persze helyesen bekötve s panel is helyesen felépítve. Nagyon idegesít hogy miért nem megy úgy ahogy másnak megy és a katalógusban is van. Na de holnap kiderül. Addig is köszönök mindent.
Ha elektrolitot raktál mindenhova akkor ne csodálkozz. nem poénból van bipoláris kondi egy két helyre írva :yes:
Nem amiatt csinálja ezt a jelenséget. Jelszintnél nem probléma a nem bipolár felépítés. Ez gerjedésnek tűnik, ami fggetlen a gyári kapcsolástól, jó eséllyel földhurok lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |