Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   568 / 2208
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 21, 2009
Köszönöm az ajánlatot , de ahogy ismerem magam nem jutok el addig , hogy normális helyet is találjak részére . Nekem nagyon megnehezíti a doboz kialakítását , csak úgy nem akarom odabiggyeszteni , megfelelő burkolat kialakítása viszont már nem egyszerű . Esetleg a trafókat takaró dobozokba lehetne beilleszteni , valahol valamikor..
(#) mayky válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 21, 2009
Ez a varázsszem kérdés, ízlés dolga.

Számomra egy kicsit giccsessé teszi a cuccot mert igazi hasznos funkciója nincs.

Lehet, hogy CHZ is így van vele
(#) CHZ válasza mayky hozzászólására (») Máj 21, 2009
Igen ez is döntő érv .
(#) lpcollector válasza mayky hozzászólására (») Máj 21, 2009
Kétségtelen.
Én sem tennék semmi olyant az átviteli láncba, ami nem segít a hangoknak a megszólalásban.
Amint írtam, ezeket is más célra "őrzöm", de némi sajnálkozást éreztem CHZ írásában azzal kapcsolatban, hogy most már lehetősége sem lenne kipróbálni...
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Máj 21, 2009
Szerintem sem kívánkozik az elkészült alkotásaidba egy ilyen varázsszem... Nem is ezért ajánlottam... (Maykynak már írtam.)
(#) mark.budai hozzászólása Máj 21, 2009
Én ezzel a varázsszemes dologgal úgy vagyok, hogy ha van hely, akkor rakok, ha nincs, akkor nem rakok. Vagy ha nincs cső, akkor nem rakok. Az EL-ben nem lesz, a GU-ban lesz, meg majd ami utána jön, abban is lesz. A PCL-ben is van. De a varázsszem beépítését mindenki döntse el maga. Mindenhogy szép az erősítő. Én sem a hangzása miatt rakok (mert ugye nincs), hanem mert szép.

Még azt is lehet, hogy egy külön kis dobozba megépítesz egy varázsszemet, és egy jó szabványtalan, 5 érintkezős csatlakozóból teszek az összes erősítőre, meg egyet a varázsszemre, egyféle lábkiosztással pl.:
1 anód
2 katód
3 vezérlőrács
4, 5 fűtés
és akkor van egy varázsszem, amit rácsatlakoztathatunk az erősítőre.
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Máj 21, 2009
akkor várhatod az én EBL projectemet! Még a késleltető is csöves lesz A visszajelző meg Glimm
(#) hapro válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 21, 2009
Hello Imi!
A hangja rendben van, ehhez semmit nem fogok hozzányúlni, marad ilyen ahogy van, csak a hangfal csatlakozókat szerelem le a kábelről majd , mert nem lenne jó ha a kislányom kihúzná menet közben, inkább rászorítom a tekerőjével. Mégegyszer köszi.
(#) Imi65 válasza hapro hozzászólására (») Máj 21, 2009
Rendben Mester, "vettem az adást".
(#) ferencferenc hozzászólása Máj 22, 2009
Tud valaki kerámia csőfoglalatot olcsón? 8 és 9 lábú
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 22, 2009
Helló!
Valami infót tudnátok adni egy erősítőről? A típusa: Siemens BP6033
Még érdekelne adatlap az OS18/600-as csőről.
(#) Imi65 válasza ferencferenc hozzászólására (») Máj 22, 2009
Bővebben is kifejthetnéd: 9 lábú (novál, és magnovál)
8 lábú (oktál, Loktál)
(#) Imi65 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 22, 2009
Ennyit találtam róla hirtelen:

Os.GIF

(#) mayky válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 22, 2009
Ugye ez a cső van a rafilm 25 és 100-asban. csöves erősítők

és megegyezik a 4564-es csővel

4654
(#) Imi65 válasza mayky hozzászólására (») Máj 22, 2009
Ami pedig elméletileg egy EL51-es.
(#) Cavalier válasza ferencferenc hozzászólására (») Máj 22, 2009
Ebayről szoktam venni, újak, 3-400Ft körül van most darabja, drága az usd. (postával mindennel együtt)
(#) Cavalier hozzászólása Máj 22, 2009
Mutogatok egy kicsit én is, bár a többség itt HiFi csöves, talán belefér egy gitárcucc is: Marshall

(#) Action2K válasza Cavalier hozzászólására (») Máj 22, 2009
Miért ne jöhetne! Szép, igényes darab lesz. Gratula!
(#) Danaman hozzászólása Máj 22, 2009
Üdv mindenki, kb egy fél órával ezelőtt épp motoroztam az erdőbe mikor majdnem belehajtottam egy halom üvegbe, aztán megáltam és elgondolkoztam mintha skálaüveg maradvány lenne vissza curikkoltam majd benézve a bokrok közé megláttam egy rádiót, gyorsan kibányásztam, a káva ketté volt rúgva, a sasszin a táptrafó nem volt rajta de a többi igen, és egyik cső sincs megrepedve, gyorsan hazahoztam, most hogy táptrafón kívül minenem van egy EL84-es SE-hez kedvet is kaptam hozzá, lehet a közeljövőben belevágok A rádió az Sofia névre halgatott... Találtam egy lada gyújtáselosztó fedelet is, de ez valószínű nem tartozéka a rádiónak
(#) Ricsi89 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 22, 2009
Köszi mindkettőtöknek. Valami hasonló lehet az is, mint ez a rafilmes 100W-os. Abban is 4 végcső van és sajnos 50V-os kimenetű. Normál használathoz át kellene tekerni a kimenőt gondolom, mert így nem igazán használható. Most tudnák szerezni ilyet csövek nélkül, de még akkor csövek is kellenének, meg a trafót is át kellene tekerni. Ez így kicsit sok lenne.
(#) Action2K válasza Danaman hozzászólására (») Máj 22, 2009
Idézet:
„de ez valószínű nem tartozéka a rádiónak”
Abban az esetben, ha a rádiót átalakították szikratávíróvá, lehetett az alkatrésze.
(#) fleta válasza Cavalier hozzászólására (») Máj 22, 2009
éppen én is egy plexin gondolkodom. Aztok a trafók nekem nagyon ismerősek." Bajkeverő?" Én is ezeket használom.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 22, 2009
Nézegettem még a rajzot és azon két 50V-os kimenet van. Ha jól gondolom akkor ez a kimenet 25 Ohm-ra illeszt. Ez már valamivel jobb, mint az apx100 100 Ohm-os kimenete. Ha párhuzamosan kötném a két kimenetet, akkor a terhelőellenállás hogyan változna, ha változna egyáltalán?
(#) Imi65 válasza Danaman hozzászólására (») Máj 22, 2009
[OFF]Ezt a környezetvédők elől gondosan titkold, mert a végén még elkobozzák a motorodat.
(#) Cavalier válasza fleta hozzászólására (») Máj 22, 2009
Igen :eljen:

Remélem jó lesz ez a plexi kópia, kíváncsi vagyok rá már nagyon.
(#) mayky válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 22, 2009
A szekunder menetszámot kellene csökkenteni. A párhuzamos kötéssel az áttétel nem változik. A sorbakötéssel viszont igen.
(#) Danaman válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 22, 2009
Ahoz előbb utól kell érniük+ ha sikerülne is az minimum hogy le kell lőni engem hogy elvegyék
Azon gondolkozom hogy a Djhans féle vagy a te általad rajzolt EL84-est rakjam össze... Vélemény?
(#) mark.budai válasza Danaman hozzászólására (») Máj 22, 2009
Idézet:
„Vélemény?”

Mindkettőt.
(#) CHZ válasza mayky hozzászólására (») Máj 22, 2009
Csináltam egy felvételt , nyitott bemenetnél teljesen feltekert potival 8 ohm terhelésen .
Szkóp 10mV /osztás állásban , (lépen kicsit még vastagabbnak látszik az utánvilágítás miatt ).

ZAJ.JPG

(#) Müszi válasza CHZ hozzászólására (») Máj 22, 2009
Ennyi talán elhanyagolható
Következő: »»   568 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem