Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   54 / 308
(#) karesz01 hozzászólása Máj 18, 2009 /

Sziasztok!
Ma sikerült egy kis takaítást végeznem a "műhelyem" másik oldalán is rendet rakni már lassan egy csavart nem lehetett lerakni gondolom ismerős...
Lebombáztam mindent az asztalról.
Kuka behúz és ami belevaló benne van.
Íme az eredmény.
Ki milyen márkát milyen szerszámokat használ melyiket szereti??
Csak ugy kíváncsiságból megérdeklődném.
üdv mindenkinek
(#) CIROKL válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Van mind kettő !
(#) karesz01 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

A névről nem mondtam volna meg hogy ilyen márka!
:google:
Találtam képeket egész komoly kis szerszámok .
Kellemes csalódás!
Köszi mostmár ezt a mákát is megismertem.
(#) nagy hoho válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Helló ! De jó Neked ! Rend van a műhelyedben. Nálam is nagy kupi van nem érsz rá ? Egyébként barátságos kis műhely és van benne minden szerszám amire az embernek szüksége lehet.
(#) Attila86 hozzászólása Máj 19, 2009 /

Végre átvittem az elektrós cuccaimat a páromékhoz. Most így néz ki ahol bütykölök: Bővebben: KÉP
Nem túl nagy, de én pont ilyent szerettem volna. Hatalmas segítség hogy méricskélés, élesztés közben a laptopon azonnal látom a kapcsolási rajzot és a nyáktervet. Otthon ehhez fel kellett mindig állnom és bemenni a szobába a laptophoz. Felül van a vasaláshoz használatos lézernyomtató, de az asztal alján ami a képen nem látszik, van egy színes tintasugaras is. Bal oldalt a szutyok kis szkópom zavarja az összképet (jó lenne már lecserélni), jobb oldalt pedig alul a nagyon régi labortápom aminek az egyik fele már vagy két éve nem is működik. Felette a forrasztóállomás II áramköröm. Ide fog majd jönni az SMPS labortáp III hogyha elkészül a mostani táp helyére. A kapcsolóüzemű előszabályozós táp is valószínűleg, de az még Pesten van.
Az íróasztalnak van egy kihúzható lapja amin tök jól lehet méricskélni, itt épp a precíziós árammérőm épül amelyről itt írtam a "Ki, mit épített?" topikban: Bővebben: Link
A mellette lévő digimultinál van ám nekem jobb is, de ehhez a méréshez épp ez is megfelelt.
Az alkatrészeim még Pesten vannak mert nem fértek be a kocsiba.

Ja igen, az íróasztal saját készítésű.
(#) karesz01 válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Szia!
Hát ideje volt már egy kis rend.
Ez a mühelyem másik része ahol a koszosabb melokat szoktam csinálni(hegesztés vágás fúrás stb.)
A másik részről már raktam fel képet de ha nem láttad még akk mutatom.Bocsi a rumliért és a minőségérrt de telefonnal lett csinálva.
Ha megbeszéljük hogy mit kapok én azért a "KIS" melóért akkor róla szó de elre szólok drágán dolgozok! na jó csak vicceltem.
üdv

Kép082.jpg

(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Nekem is vágyam egy ilyen kis egyszerű de még is sok mindent magába foglaló helység csak hát a pénz ....De idővel meg lesz ez is
(#) Alkotó hozzászólása Máj 19, 2009 /

Sziasztok!
Nézem sorban a "műhelyeket", és valahogy egyik sincs rendben. Mind-mind valami kis részt old meg csak az "egészből". Jó-jó tudom, az "egész", az mindenkinek mást jelent de azért van egy optimum valahol középen.
A saját műhelyem, már restellem kitenni ide, mer annyira más mint a tiétek.
Az elektronikai építés, az csak részben "páka" kérdése. Nekem az a tapasztalatom, hogy az "egyéb" mechanikai munkák sokkal inkább szerszám és technológia igényesek, nem is beszélve a hozzáértés szükségességéről.
Nálam ezért van "két asztal" egy elektronikai, és egy mechanikai. Azt aláírom, hogy nem a legszerencsésebb mikor 1m-re hegesztek a műszerektől, de egy vastag pléddel simán letakarom az egészet és ez már vagy 20 éve beválik.

Szerszámmárkák. Pl imbuszkulcsból én ma is azt használom, amit még reszelővel csináltam W8-as acélból gyerekkoromban. Annak nincs párja.
De nem ezt akartam itt hangsúlyozni, hanem épp a nagyon neves márkák problémáit. volt szerencsém már többféle szerszámmal dolgozni, és nagy meggyőződéssel állítom, hogy a "drága márkák" mindig sokkal drágábbak mint amennyivel jobbak. Más szavakkal, nagyon-nagyon rossza az-érték viszonyuk. Szinte biztos vagyok abban, hogy már mindenki találkozott olyan "profi" csillagcsavarhúzóval, ami néhány "lecsúszás" után máris "életlen" volt. Viszont pl. oldalcsípőből még ma is megvan a gyerekkorom szerszámkészletében lévő példány, és működik. Igaz, vigyázok rá, a vasdrótot nem azzal vágom.
Tehát a lényeg -szerintem-, hogy nagyon jó az olcsóbb szerszám is (nem a legolcsóbb, mert az használhatatlan), főleg akkor, ha esetleg időnként eleve cserélni tervezi a barkácsoló. (Erre konkrét példa a sarokcsiszoló. Korábban sokat költöttem erre, de ritka volt a 2 éves élettartam. Most olcsó FERM-eket veszek, amik vígan elmennek 1,5 évet, aztán cserélem újra. De az ára csak 1/4-e. Hoppá, ez azért megéri.

Alkotó
(#) Mzolee válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Látom Nesquik kakaóból és CD henger-fedélből volt fogyasztás
(#) Doncso válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Idézet:
„Tehát a lényeg -szerintem-, hogy nagyon jó az olcsóbb szerszám is”

Ha ezt úgy érted, hogy vannak olcsó és mégis használható szerszámok, amiket ha értelmesen használ az ember sok sok évig hű segítő lehet, akkor azt maximálisan támogatom. Én sem vagyok milliomos, és itt ott meglátok egy egy olcsóbb darabot, akár a TE*CO-ban akár a L*DL-ben nincs szivem otthagyni, a L*DL-is fúrószár készlet pl 2000Ft-volt és meg kell mondjam őszintén nem egyszer használatos, vettem már ilyet, de az két fém luk fúrása után élezés vagy kuka, ezek a szárak eddig volt , hogy 14 lukat is fúrtam fémbe és még mindíg jól viszi, ez megérte a pénzét, ugyanez a fogó készlet ami szintén fillérekbe került, én nagyon jó minőség, ezért szerintem ki lehet fogni olcsó és tényleg jobb minőséget is.

Idézet:
„A saját műhelyem, már restellem kitenni ide,”

Én azt mondom, mindenki kirakja a kuckóját, mindenki vállalja amije van, szerintem annak mindenki örül ha gyarapodik a topic egy egy gyöngyszemmel, személy szerint én is nagyon megnézném, hol kelnek életre alkotó mester gyermekei. Nem gondolom, hogy bárki is rossz néven venné, ha azt mondanád, hogy " gyerekek, az én olvasatomban ezt jelenti a műhely" és egy két képpel prezentálnád. Személy szerint szívesen szoktam nézegetni mások műhelyét, rengeteg ötletet lehet meríteni belőle, már csak egy egy elrendezés kapcsán is.
Én csak bátorítani tudlak egy két képre.
Üdv: Doncso
(#) Attila86 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Én ezzel személy szerint úgy vagyok (és aki kicsit ismeri az eddigi munkáimat az tudhatja), hogy utálom a mechanikát.
Amennyire csak lehet próbálom minimálisra szorítani a mechanikai munkákat. Persze ami muszáj az meg is van (állványos fúró, pár legfontosabb kéziszerszám, és immár karos lemezvágó olló is ) de aztán annyi és se több se kevesebb.

(Nálad nyomtam rá a válsz gombra de ezt nem konkrétan neked írtam hanem csak úgy. )
(#) SzervízMacska válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Idézet:
„Nézem sorban a "műhelyeket", és valahogy egyik sincs rendben. Mind-mind valami kis részt old meg csak az "egészből".”

Sok itt a hobbista, diák, stb. Sokan a fészer csücskét, pince, takarítószer raktár sarkát nevezik ki műhelynek. Gondolom, sokan vannak úgy, mint jómagam is, akiknek egyáltalán nincs műhelyük, esetleg a szoba sarkát nevezik ki annak. A saját példámat említem: azért nincsen még egy satum sem, mert nincs 1 talp alattnyi hely, ahol egy asztalkára felszerelve elférne. Azért ennek is megvan a maga "varázsa": sokkal nagyobb kihívás és öröm, amikor a fürdőkád fölött, kézben tartva darabolom a nyáklemezt, vagy fúrok, sorjázok valamit - főleg, ha sikerül is. Ezért én ritkán állok neki egy áramkörnek, általában 50-100 db-os kis szériának ülök neki és egyszerre csak 1 munkafázist csinálok. Utána az ehhez használt eszközöket vissza passzírozom a helyükre és előbányászom a következőhöz szükségeseket. Ezért nem tudnék a nem létező műhelyemről olyan képet feltenni, ami az elektronikai és mechanikai munkákhoz egyszerre megfelelő felszereltséget mutat.

Szerszámmárkák: Tagadhatatlan, hogy a nagy márkák ár-érték aránya nagyon rossz ( gondolom, ezt akartad írni ). A noname szerszámok értékaránya még rosszabb. Néhány használat után el lehet dobni. Egy helyszíni munkánál ez kerülhet hatványozottan többe is ( új "szerszám" beszerzési ára; úti költség; kiesett idő stb. ). Aki biztosra akar menni, általában a márkát választja. Aki csöves, mint én, de igényesebb az átlagnál, az a kisebb márkák között kezd nézelődni. Ezért ajánlottam a minap a KingTony-t, mint esetleges alternatívát. A röhelyesen olcsó kategóriában pedig csak véletlen szerencsével lehet jót találni.
Idézet:
„Szinte biztos vagyok abban, hogy már mindenki találkozott olyan "profi" csillagcsavarhúzóval, ami néhány "lecsúszás" után máris "életlen" volt.”

Biztosan az egyéni szerencsém, én még nem találkoztam vele. Feltételezem, nem megfelelő méretű/profilú volt az adott csavarhoz.
Idézet:
„Viszont pl. oldalcsípőből még ma is megvan a gyerekkorom szerszámkészletében lévő példány, és működik.”

Kegyeletből én is megtartottam, valahol megvan. A csípőfogó legalább olyan érzékeny, feladat-specifikus eszköz, mint csavarhúzó. Hossz, markolat, anyag, élprofil, élszög, hegy, nyitórugó, röppenésgátló és még lehetne sorolni, mennyi paraméter határozza meg az alkalmazási lehetőségét. Vásárlás előtt érdemes jól szemügyre venni és kipróbálni. Ezt a kereskedők nem mindig nézik jó szemmel, én meg akkor nem vásárolok náluk. Viszont ahol ismernek, ott 1 szóra kihozzák az adott típusból akár a teljes készletet, hogy kiválaszthassam a legjobbat. Sajnos, a nagy márkák fogói sem egytől egyig tökéletesek...

Remélem, majd valamikor nekem is lesz egy jól felszerelt műhelyem, de addig is szívesen nézegetem a Tiéteket, akiknek van - persze csak akkor, ha szíveskedtek bepillantást engedni egy pár kép erejéig...

További szép napot!

Üdv.: SzervízMacska

U.i.: Kíváncsian várom a képeket!
(#) karesz01 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Szia alkotó nekem is ferm van kicsi és nagy! Íme én meg vagyok velük elégedve! Nekem bevált!
A 2 együtt nem volt 20 ezer!
A kicsi FAG-125/950 FERM sarokcsiszoló .
A nagy FAG-230 FERM sarokcsiszoló 2000 W.Bőven elég szerintem.Ja én már 2 éve nyövöm!
(#) Alkotó válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

enyém dettó a 0015-ös kép. És valóban nálam is jól bevált, főleg ha az árát nézzük!!
(#) karesz01 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Na akkor már ketten vagyunk igy a dologgal!
Amugy a nagy meg lágyindításosszépen lassuról felpörög mikor felpörgött elengedem a gombot lassul utána ráindítok és ugyanugy zépen feluttatja!
tetszik benne nagyon!
(#) VRubenX válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

0015 van nekem is egyszer belekerült egy csavar a ventilátorába de kicserélték. szerintem is nagyon jó gép
(#) scooby_ válasza Doncso hozzászólására (») Máj 21, 2009 /

Ez nagyon szép amit írtál!
Én is végig néztem az összes képet,rengeteg ötletet merítettem!

Köszönöm mindenkinek!
Én is fogok képet felrakni a még (belül) épülő műhelyemröl. Rengeteg hasznát veszem, PL: jobb egy "pincében" dekopírfűrészelni mint otthon a lakásban!
Már építettem is egy subwoofert,most jön a két házimozi hangfal hozzá,amint szereztem új pengét a fűrészbe
(#) webinas válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 21, 2009 /

Tudod, én úgy vagyok ezzel, hogy akinek szüksége van műhelyre, az kialakít magának egyet, így vagy úgy. Ha csak egy kis sarkot vagy asztalt is. Rengeteg dolog van, amit nem lehet a kád felett elkészíteni, sőt, a konyha asztalnál sem.

Mindig álmom volt egy családi ház, garázzsal, műhellyel, de sajnos ez már csak álom marad részemre.

Panelban lakom, gondolhatod, hogy nekem is minden centit ki kellett sakkoznom, hogy mit merre, hogyan. A cél érdekében egy beépített szekrényt dobtam ki (Maradt még a lányoknak másik) és annak a helyét építettem be. Kicsi, de nincs olyan munka, amit ne tudnék benne kényelmesen megcsinálni.
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 21, 2009 /

Mondanék még 1 mondhatni hogy ciki dolgot:Nincs székem
Egyenlőre tégla van helyette és rarra szoktam tenni egy falapot és anon ülök
(#) Doszpot válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Én direkt elmentem lomtalanításra, és hoztam egy megfelelőnek tűnő széket. (a kuka mellett úgy próbálgattam a kidobált székeket, mintha a legdivatosabb bútorboltban lennék )
Egy új huzat kellett rá, és tökéletes!
(egyébként sok más, műhelybe még megfelelő bútort, bútoralapanyagot lehet szerezni így)
(#) SzervízMacska válasza webinas hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Nos, az én szobám 6nm. Ebből vonj le egy heverőt, egy számítógép állványt és egy komódot. Továbbá - sajnos - még az ajtó is befelé nyílik, újabb helyet foglalva a "térből". Az egyetlen teherbíró falam polcokkal van telezsúfolva. Ezek alatt van az ágy, így effektíve a polcok nem foglalnak plusz helyet. Ha belegondolsz, itt már nem férne el 1 asztalka sem. Nem panasznak szántam, csupán Alkotó észrevételét próbáltam racionálisan kommentálni. Én azért általában szinte mindent megoldok ( néha az ágyon, kád fölött, az előszobában a linóleumon, esetleg az ölemben tartva ). Természetesen egy jól felszerelt lakatosműhelyben minden jobban menne...
(#) Action2K válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Idézet:
„néha az ágyon, kád fölött, az előszobában a linóleumon, esetleg az ölemben tartva”
Te ezt nem rólam írtad vélétlenül? Persze rossz, aki rosszra gondol.
(#) SzervízMacska válasza Action2K hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Ha valami mutatós leányka kérdezte volna, nem ellenkeznék! :hide:
(#) Alkotó válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Bizony-bizony.
Egy műhelyben akármit is lehet csinálni, főleg ha rend van.
Alkotó
(#) Imi65 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

[OFF]Ha meg nincs rend, akkor helyet kell "túrni" az új tevékenységnek.
(#) Alkotó válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Így van, és itt is fontos a "megfelelő szerszám". Azzal könnyebb "dolgozni".
(#) Action2K válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

:rinya: -a röhögéstől!
(#) gg630504 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Idézet:
„Nos, az én szobám 6nm.”

Hat nanométer tényleg nagyon pici. ( Ötven petahertzen rezonál remekül. )
(#) webinas válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Szovjet tudósok kitalálták a tolóajtót.
Nekem is a lehető legrosszabb helyen volt az ajtó. Szerencsére meg tudtam oldani, hogy a tolóajtó becsússzon a szekrény mögé, csak 3 cm-t kellett elhúzni a faltól.

A számítógép állványból pedig kitűnő munkaasztalt lehet készíteni (Lásd Attila86 birodalmát), a komódról nem is beszélve. Sok érdekes tevékenység kis helyen is elfér.
Ezekben a kérdésekben eléggé otthon vagyok. A kanapén és székeken kívül minden bútoromat magam csináltam. Még a francia ágyunkat is.
Panelba megfelelő bútort elég körülményes találni.
(#) Attila86 válasza webinas hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Franciaágyat én is csináltam már.
Következő: »»   54 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem