Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vasklorid

Témaindító: licert, idő: Aug 4, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 23
(#) Tomee válasza PCB hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

Én csak azt nem értem, hogy hogy lehet ilyet leirni!
Idézet:
„Ha a környezetért nem aggódsz akkor a WC-be le lehet húzni akár 10L -is, baja nem lesz.”

Szerintem ez nem normális dolog!
Igen is törődni kell a környezetünkel és ezeket a vegyszereket nem egyszerüen a csatornába kell önteni hanem a megfelelő helyre elvinni.
(#) PCB válasza Tomee hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

Szia !

Ne felejtsd el, hogy amivel mosogatsz, amivel a vizkövet pucolod, amiben fürdesz, amiben mosol.... stb
azt sem viszed sehova. Csak azt nem tekinted környezet szennyezésnek.

Ha mindenki hetente csak 1L vaskloriddal szennyezné a környezetét, ez lenne a legtisztább világ.

És ha lehet ne legyünk már ennyire álszentek.

Azt ne irjátok, hogy a felsoroltak nem környezet károsítók, jó

Üdv !
(#) PCB válasza PCB hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

És attól hogy valaki nem irja le, de hasonlóan jár el, még
nem jobb.
Csak az érzés ugye ha nem mondom, akkor nincs is.

De gondolom te minden veszélyes hulladékot a veszélyes anyag lerakóba hordasz.

Ez követendő, de akkor jelölj meg az országban minden településhez max 20Km -es körzetben egy ilyen helyet.

Üdv!
(#) lgyk válasza Tomee hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

Üdv!

Semmivel sem veszélyesebb, mint a sósav, amivel a takarító néni a budit tisztítja. Irracionális így védeni a környezetet, közben pedig hagyni, hogy a kajákat/piákat 25 rétegbe csomagolják...

Ja, persze... A kozmetikumok/tisztítószerek hova is kerülnek használat után
(#) Norberto válasza PCB hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

De ha mindenki így gondolkodna, hogy: "áh, szarjunk bele mindenbe, mindent hugyozzunk szét, öntsük le magunkat minimálisan halálos dózisú méreggel, úgyse árt semmi a környezetnek", már nem lenne élet a Fődön...

Én ettől még nem fogom beleönteni a lefolyóba a használt oldatomat...(amúgy se lesz túlságosan használt még egy darabig, mert keveset használom)...még ha külön kéritek, akkor se öntöm bele
(#) MaSTeRFoXX válasza Norberto hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

Na akkor a viták után jöjjön egy szakmai kérdés: A vas-klorid oldatot fel lehet újítni? Mert eddig most kipróbáltam azt, hogy egy vaslemezt dugtam bele, majd amikor telerakódott rézzel akkor levakartam róla, aztán megint az oldatba, aztán kapar stb-stb. Ha elégszer csinálnám akkor frissülne az oldat? Mert néhányszor megcsináltam, és jó tömény sárga színű lett..
(#) PCB válasza Norberto hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

Szia !

Nem kell beleszarni egyáltalán nem ezt mondtam.
Ne öntsd ki ha nem akarod, nem kényszer

De holnaptól remélem nem használsz a háztartásban semmilyen vegyszert. Ha igen azt se öntsd ki mert
az is belekaki ám :yes:

Üdv !
(#) PCB válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

Szia !

Lehet frissíteni az oldatot, csak minek
Ha újra és újra vissza tudnád álllítani az eredeti minőséget lenne értelme, de nem lehet.

Üdv !
(#) MaSTeRFoXX válasza PCB hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

Elsősorban azért, mert ha véletlen nem lehet kapni, és hirtelen felindulásból gyorsan építeni akarok valamit
Meg ne szennyezzem a környezetet :duhos2:
(#) lgyk válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

Üdv!

Elvileg lehet frissíteni a vaslemezes módszerrel. Néha rakj hozzá egy nagyon kevés sósavat, ha van...

Ez a jobb oldali ürge is vas-kloridot ihat...

(Fárasztó, tudom...)
(#) vegyészmérnök válasza lgyk hozzászólására (») Szept 29, 2006 /

A vassal történő regenerálás során az oldatban lévő maradék vas(III) ionok vas(II)-vé redukálódnak, nem csak a réz(II) redukálódik elemi rézzé. Nekünk vas(III) ionok kellenek a maratáshoz, tehát a vasas regenerálás után először a redukált vas ionokat oxidálni kell. Ez sósav hozzáadása után levegőn állva is lejátszódik szép lassan, de gyorsítható valamilyen oxidáló szer hozzáadásával (de azért figyeljük a klórgáz fejlődésre is!)
Szóval egy kicsit macerás a dolog, szerintem nem éri meg vacakolni vele...
Néhány kérdés: Szerintetek évente mennyi vas kerülhet a talajba? (elrozsdásodó vas tárgyak, vas csövek...) Mennyi réz tartalmú (gomba ellenes) permetezőszert juttatnak a környezetbe évente?
(#) Tomee válasza PCB hozzászólására (») Szept 30, 2006 /

Én úgy gondolom, hogy ha megtehetjük akkor vigyázzunk a környezetünkre elvégre itt kell élnünk még elég sok ideig.
(#) Frankye válasza Tomee hozzászólására (») Szept 30, 2006 /

Idézet:
„elvégre itt kell élnünk még elég sok ideig.”

Háááát... Ha így folytatjuk, akkor nem is olyan sokáig...
(#) PCB válasza Tomee hozzászólására (») Szept 30, 2006 /

Szia !

Megtehetnénk de nem tesszük.

Tudod ez egy kicsit olyan mint amikor valaki megeszik 4 krémest, de utána kola lájtot iszik mert nem akar meghízni.

Üdv !
(#) vegyészmérnök válasza Frankye hozzászólására (») Szept 30, 2006 /

Ezek az anyagok korábban is a természetben voltak...
Kis mennyiségben a növényeknek és az állatoknak is szükségük van ilyen nyomelemekre. Az udvarunkban az őszibarackfa például vas hiányos volt, és amióta levertünk mellé egy vascsövet sokkal jobban néz ki.
A szennyvíztisztítókban a mikróbák megfelelő "működéséhez" is kellenek nyomelemek, gyakran egy nyomelem hiánya miatt nem képesek a kívánt lebontási folyamatot elvégezni. Ilyenkor igen nehéz kitalálni, hogy mi hiányzik nekik.
A hobbi szinten végzett maratás során keletkező hulladék környezetterhelő hatása szerintem igen jelentéktelen. Természetesen ipari méret esetén meg kell oldani a keletkező szennyvíz kezelését.
(#) lgyk válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Szept 30, 2006 /

"Szerintetek évente mennyi vas kerülhet a talajba? (elrozsdásodó vas tárgyak, vas csövek...) Mennyi réz tartalmú (gomba ellenes) permetezőszert juttatnak a környezetbe évente?"

És azok az anyagok hol is voltak a kitermelés előtt...? :yes:
(#) Norberto válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Szept 30, 2006 /

Idézet:
„Ezek az anyagok korábban is a természetben voltak...”

Én nem lennék biztos abban, hogy a barlang mélyén 100%-os vaskloridban lubickolnak a halak...

Mert ugye a VAS-OXID (az érc) marhára nem összekeverendő a vasIII-kloriddal...szerintem...
(#) lgyk válasza Norberto hozzászólására (») Szept 30, 2006 /

Valóban, de:

FeCl3 + 2 H2O <-> FeOOH + 3 HCl

FeOOH a vas(III)-hidroxid, pontosabban vas-oxi-hidroxid, magyarul rozsda. HCl pedig egy egyszerű sav, megtalálható elég sok helyen a természetben is.

Ez kb. olyan, mint a nitrátszennyezés: a földben ezer tonnás nitrát- (salétrom-) telepek vannak... (És halkan megjegyzem, hogy nitrát kell a mikroorganizmusoknak és növényeknek is...)

Vagy pl. a rákkeltő kálium-bikromát, ami lopezit néven megtalálható bármely ásványtani könyvben is.

A vas-klorid nagy koncentrációban korrozív, kis koncentrációban nem zavar.

(Gondoltad volna, hogy a topic címében említett förtelmes, környezetszennyező anyagot használják szennyvíz- és ivóvízkezelésre is?)
(#) vegyészmérnök válasza Norberto hozzászólására (») Szept 30, 2006 /

100%-os vaskloridban tényleg nehéz lubickolni, mert az a tiszta szilárd anyag...
1 liter tömény oldat 1 köbméter szennyvízbe jutva már ezerszeresére hígul. Érdemes utánanézni, hogy mekkora egy szennyvíztisztító kapacitása... Majd a következő lépés a tisztított szennyvíz természetes vizekbe juttatása, amikor még nagyobb hígulás történik. Pl. a Duna átlagos vízhozama Budapestnél 2350 köbméter/sec ...
(#) fazksg válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Okt 8, 2006 /

Helló!
pár észrevétel:
ha semlegesíteni akarod a vaskloridot, ahhoz nem kell feltétlenül mész, a legtöbb lúg megteszi, szerintem pl. a legegyszerű a szappanos víz, de abból sok kell, mert gyenge. máásrészről én is azon a véleményen vagyok, hogy nagyjából semlegesítve, jól felhígítva nem ez lesz a Föld pusztulásának oka...
(#) tirpák válasza fazksg hozzászólására (») Okt 9, 2006 /

sziasztok

sima alkoholos filc ellenáll a vaskloridnak? elég ha azzal megrajzolok kézzel egy egyszerü nyákot?
(#) Frankye válasza tirpák hozzászólására (») Okt 9, 2006 /

Igen, ellenáll. Én is azzal szoktam rajzolni az egyszerűbb NYÁKokat.
(#) bbatka válasza tirpák hozzászólására (») Okt 9, 2006 /

Nem mindegyik. A lényeg hogy vastag réteget haggyon. Pl. Ne próbálkozz edding 140S , M-el. Az alkatrészek felríratozásához használt Zebra Paint Marker viszont tökéletes.
(#) Norberto válasza lgyk hozzászólására (») Okt 9, 2006 /

Idézet:
„Gondoltad volna, hogy a topic címében említett förtelmes, környezetszennyező anyagot használják szennyvíz- és ivóvízkezelésre is?”

Akkor igyál vaskloriddal kezelt tehénhugyot!

EGÉSZSÉGEDRE

(Ha a világon mindenki mindenhez így állna hozzá, akkor minden lószart ki lehetne magyarázni...de én nem vagyok erre rákényszerülve, úgyhogy nekem itt ne magyarázzon senki többet!)
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 9, 2006 /

Hazaértem és megnéztem az alkoholos filc tipusát, amit még a Positiv20 technológia előtt használtam. MonAmi Twin Marker
Előző hozzászólásomban haggyon=hagyjon. Nemtudom miért. Így sikerült.
(#) tirpák válasza bbatka hozzászólására (») Okt 9, 2006 /

köszi...
hát nem tom ha felirom ezt a tipust, pont ilyet kapok e itt felénk (szeged) talán a jobb minőségü vastagabban fogo jo fog lenni
(#) bbatka válasza tirpák hozzászólására (») Okt 9, 2006 /

Egy tip. Vigyél magaddal egy átlátszó üveg vagy műanyag lapot, fóliát. Így még a boltba meg tudod nézni hogy milyen vastag a réteg.
(#) lgyk válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2006 /

Te is azt iszod - ez jön a csapból, csak tisztítva. (És ezt palackozzák ásványvízként is...)

Egyébként a sötétzöldek átlagban több kárt okoznak a környezetnek, mint azok, akik nem is hallottak a környezetvédelemről.

Szóval környezetvédelemről csak akkor lehet beszélni, ha valaki TUDATOSAN csinálja, nem pedig csak úgy "találomra".

Leírtam a hidrolízis folyamatát, és valóban szörrrnyű nagy károkat okoz ez az anyag.

És nem szeretnék meggyőzni senkit, ezek pusztán tények.
(#) vegyészmérnök válasza lgyk hozzászólására (») Okt 9, 2006 /

Sajnálom hogy egyeseknek (tévesen!) az jött le a hozzászólásainkból, hogy a környezetvédelem hülyeség, és öntsünk minden ki... Én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy érdemes elgondolkodni azon, hogy mire költünk környezetvédelem címszó alatt, és annak mennyi a tényleges haszna... (Persze az emberek többsége csak a lelkiismerete megnyugtatása végett foglalkozik a környezetvédelemmel és nem a ténylegesen fontos dolgokra koncentrál...)
(#) fazksg válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Okt 11, 2006 /

Üdv!
Kicsit feljebb valaki kérdezett a gyorsmarató "felújításáról de arra jutottatok, hogy nincs értelme. Én 750 forintért veszek fél liter tn 150 gyorsmaratót, szerintem ez NAGYON DRÁGA!!!! nem tudom, mennyivel olcsóbb, ha szilárdan veszem, de hiába keresem, csak az előre feloldott tn150-et találtam... szóval ha jól értettem Vegyészmérmököt, akkor vasat kell beletenni, majd sósavat??? és mit értesz oxidálószer alatt?? ,mármint milyen könnyen beszerezhető (olcsó) anyaggal lehet megoldani???
Köszi...
Következő: »»   4 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem