Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   159 / 731
(#) ptesza válasza ptesza hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Sajnos nem találom ,vagy nagyon lemaradtam.
(#) zoka válasza honyike hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Szia!

Tehát kétféle csövön gondolkodsz, az egyik 66 a másik 110 átmérő. (ugye belső, hasznos átmérő )

Ha akkora ládát építesz, mint amekkora az én terveimen volt, abban az esetben a 2db 66 csővel 25cm-re kihúzva kb 33Hz tuning freki érhető el, ugyanehhez a frekihez a 110 csőből 34cm kell.

A freki jobb lenne ha 30 Hz lenne, mert ott nem +3dB hanem csak +2 a kiemelés, de ehhez már 30cm hossz kellene a 25 helyett...

Szerintem lehet helyettesíteni, a lényeg az, hogy 1db nem elég a kis átmérője miatt, de 2 szerintem megfelel.

Légyszi javítsatok ki, ha tévedek :yes:
(#) pl13 válasza zoka hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Nehezebb behangolni két csövet úgy, hogy azonos hosszúságúak legyenek, és itt méginkább impedanciamenetez, méréshez vagy kötve, a program által számolt hosszúság közel sem biztos, hogy jó.
(#) zoka válasza pl13 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Akkor inkább legyen a nagyobb cső
Viszont abból jó volna legalább egy 40 cm hossz, ha más nem, bekanyarítással.
(#) honyike válasza zoka hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Igen, akkor tényleg jobb az egy nagyobb! Akkor mi lenne, ha a reflexcső nem az előlapon, hanem a HSZ bakl oldalán lenne? Mert úgy elfér a 40-es cső...

Ez az elrendezés változtatna valamit a hangzáson/hangolási frekin/bármin?
(#) zoka válasza honyike hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Szerintem lehet ott is, csak végig kell gondolni, hogy hol lesz a helye a ládának, hogyan tudod elhelyezni.
Például én használtam már álló, és fekvő dobozként is (ami egyszer az oldala, az máskor a teteje vagy alja, ott meg inkább ne legyen cső, meg ha a hátulján lenne, akkor nem igazán lehet a falhoz egy centire rakni stb...)
Nekem azért van elől, mert az eleje mindig az eleje
(#) honyike válasza zoka hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Az enyém a polcon lévő hangfal alatt lenne, a többi hangszóró meg miegymás meg elkerülne onnan!

Teghát a leendő HSZ bal oldala teljesen szabad erre a célra!

Akkor a kapott tervrajzon átviszem a kivágást arra az oldalra!

Az ugye mindegy, hogy hol lesz? Arra azért figyelek majd, hogy ne ütközzön a hangszóróval, úgyhogy inkább a hátsó/alsó sarok közelébe képzeltem el... Szeriinted ott jó helye lesz?

Köszi: Gábor

IMG_9129.JPG

(#) zenetom hozzászólása Máj 24, 2009 /

Hali!
Van egy hangfalam, 2 kivágás van rajta, de csak az egyikben van hangszóró. A másik kivágást, amiben nincs hangszóró be szeretném "foltozni". A hangfal anyaga 9-10mm de nincs ilyen vastagságú fa lemezem, csak 19mm-es. Jó lesz ez is?
(#) ptesza válasza zenetom hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Hát ha pont birsz olyan méretű foltot vágni ami belefér , akkor faragasztoval körben beragaszthatod ,de gondolom kívül szeretnéd sikba tenni.

Egyébként nem lenne jobb visszaszerelni azt amit eltávoltottál?
(#) zenetom válasza ptesza hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Nem én távolítottam el....
De már készen van, nem rezonál meg semmi ilyesmi, igaz csak pár tíz wattot szól maximum.
(#) Zupp87 válasza honyike hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Ott fönt az a kis ovál csak nem kis PC hangszóróból kioperált hangszóró? Nekem is van két ilyennel ellátott multimédiás szpíkerem, és a múlt hétvégén összehasonlítottam a kis fadobozos 5.1 szatellitjeivel. Még azok a nóném kis szélessávúak is szebb magasat adnak mint ezek a lapos kis furcsaságok.
(#) honyike válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Az igazat megvallva, fogalmam sincs, de már én is észrevettem a hasonlóságot!

Az egész láda úgy jött, hogy kész volt a famunka, és jött mellé a nagy mély, két köpép, meg 4 magas... És ezek lettek beépítve...

Különben meglepően szépen szól! Ugyan azzal az erősítővel simán veri a gyári Videoton DC2050E hangfalaimat!
(#) ptesza válasza honyike hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Ezt azért kétlem...
(#) honyike válasza ptesza hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Szerintem viszont mélyebbre megy, és hangosabban szól.

Igazad van, rosszul fogalmaztam az előbb!

Tehát magas hangoknál nem ad ki annyit, amennyit a gyári Videoton, de bőven elég az, ami kijön belőle!

A simán veri-t pedig a mélyekre, és a hangerősségre értettem!

(#) Zupp87 válasza honyike hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Majd ha meg akarsz válni a DC-ktől.. hmm.. majd lehet hogy érdekelne Jól passzolna az EA6383s-RT6303S-(nemsokára jövő) AKAI CS-M3 kombinációmhoz Nem mintha a hangjáért venném majd meg.. csak tudjátok.. kezd ez a gyűjtő-láz elhatalmasodni rajtam.. majd még egy AKAI gyalu.. meg csinálni hozzá szép állványt.. és lesz a gyűjteményemben egy nagytorony
(#) zoka válasza honyike hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Helló!

Nyugodtan átviheted a kivágást arra az oldalra, én úgy tudom nem befolyásol semmit. :yes:

Ha a sarokba rakod a csövet, akkor a hangszóró mágnessel sem ütközik. (pl.: képzeletben oszd el négyfelé az oldalt, és a csövet meg tedd az alsó-hátsó negyedbe, vagy ahogy jól néz ki, ezt Neked kell eldönteni...

Még annyit módosítanék, hogy ha már úgysincs az előlapon reflexcső, akkor menjen be a hangszóró középre.
Egy egyszerű rajzot csatoltam is hozzá

dobozterv.JPG

(#) Zupp87 válasza zoka hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Arra azonban vigyázni kell, hogy a csö mint az oldalfalaktól, mind pedig a hátlaptól legalább akkora távolságra legyen, mint a cső átmérője.
(#) honyike válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

A DC-kert én is egy EA 6383S-ről hajtom.

Megválni pedig nem szívesen válnék meg tőlük, mert mióta az eszemet tudom, itt vannak a szobámban, és nagyoin jól néznek ki, és korukhoz képest nagyon szépen szólnak! Bár szerintem ezekkel tisztában vagy, ezért szeretnél venni magadnak is!
(#) honyike válasza zoka hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Milyen programmal csinálsz ilyen jó rajzokat?

Mert akkor az eredeti tervrajzot is át kéne alakítanom ahhoz, hogy le tudjam adni az asztalosnak...
(#) pl13 válasza honyike hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Azér' a 2050 elég sok kívánnivalót hagy maga után.
(#) honyike válasza pl13 hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

OK, de ha a korát nézzük, meg azt, hogy mennyi pénzem van banne (250Ft, amikor polcot csináltam neki) akkor azért elég jó kis cucc! Meg 10.000Ft környékén nem túl sok jó, 3 utas van... (bár lehet, hogy tévedek!! )

Ez sem jó.

Akkor mi a jó?

Akkor mi a jó?

Hát háromutasban még nem láttam olcsón gyári állapotában is elfogadhatót.
(#) ptesza válasza pl13 hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

400*180*230 megvan!

És építéshez milyen alapanyagot ajánlasz? Milyen hangszórókat? Vagy a 3utasok alapból nem jók? Inkább 2utas?
(#) zoka válasza honyike hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

A Pro/DESKTOP nevű progival készítettem, de bármilyen vektorgrafikus rajzolóval tudsz ilyesmit csinálni.
Viszont az asztalosnak elég egy sima beméretezett 2D-s elöl / felül /oldalnézetes rajz. Azt meg akár kézzel is le lehet rajzolni, vagy Paint-be .
Nézegesd meg a tervet, és az alapján le tudod rajzolni (ez sem egy szabványos terv, de ha van olyan asztalos aki ezen nem igazodik ki, akkor az
Ha esetleg kellene valami segítség, írj :yes:

Üdv!
(#) honyike válasza zoka hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

A progit majd megnézem, lehet, hogy amjd jól jön!

Az asztalos a barátnőm apja lesz, úgyhogy mag fogja érteni, hogy mit szeretnék!

Ma jött meg a cső, nagyobb, mint gondoltam! 110-es, 42cm-s hosszal...

Ez a terv nagyon tetszik így, ahogy van, szerintem megpróbálom a csövet derékszögben elvezetni...

És ha sikerül, akkor a tervrajzot is csak annyiban kell módosítani, hogy nem 140-es kiváság kell a csőnek, hanem csak 110-es!
(#) zoka válasza honyike hozzászólására (») Máj 27, 2009 /

Biztosan 110-es kivágás kell ?
Mert akkor a belső csőátmérő nem lehet 110.

A hangszóró süllyesztésénél (314 mm átmérő) nekem bele lett kalkulálva a kárpit vastagsága is, mivel az be van hajtva a hangszóró mellé és mögé, nálam az szigeteli a dobozt. Ha az előlappal egy vonalba akarod hozni a hsz-t akkor kárpit nélkül lehet hogy 1-2 mm -t csökkenthető ez a méret, de a minimum 312 !

Ha a csövet sikerül derékszögbe hozni, azt majd megnézném Mert nekem is ilyen megoldással lesz majd.
Következő: »»   159 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem