Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   12 / 199
(#) SALáta hozzászólása Máj 24, 2009 /

Utazással kapcsolatban, van egy olyan lehetőség hogy SztrádaNet, nem tudom ki hallott már erről ki nem, aki regisztrált oda az talán talál megoldást az utazásra, de az igazi az lenne ha saját He szervezés lenne az utazás, vidékről olcsóbb lenne ha többen mennénk egy kocsival.
(#) Doszpot válasza SALáta hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Ez a sztrádanet szuper.
De arra nekünk is ki kéne találni valamit, hogy az autózást megoldjuk. Mert az azért nem megoldás, hogy csak beüvöltözöm, hogy pest felé 6-os úton be lehet társulni hozzám.
Valami olyan felület kéne, ahol az autósok bejelölhetik, hogy milyen útvonalon, hány pákaforgató sorstársat tudnának elvinni. Kicsit úgy, mint az apróhírdetés rovat.
Persze ez csak akkortól, ha van pontos helyszín.
(#) Norberto válasza Doszpot hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Idézet:
„Valami olyan felület kéne, ahol az autósok bejelölhetik, hogy milyen útvonalon, hány pákaforgató sorstársat tudnának elvinni.”

Ez teljesen jó ötlet, támogatom, pár napja én is gondolkodtam hasonlón. Talán említhetném az http://www.utvonalterv.hu/ nevű oldalt, csak arra nem tudtam eddig rájönni, hogy az egyes útvonalakat hogyan kell link-ként kimenteni (ha egyáltalán lehetséges).

---

Friss információ:
Jelen pillanatban azt tudom még mondani a Bókay-kertről, hogy a július-augusztus hónapokban egyetlen szombat sincs senki által még lefoglalva, teljesen üres a naptáruk ebből a szempontból.
A bérlés áráról pár napon belül tudok még pontosabb információt közzéadni, egyelőre még azt is ki kellene találni, hogy valójában milyen nagyságú embertömegre lehet majd számítani, akik 100 millió %-ra ott tudnak lenni.
(#) Doszpot válasza Norberto hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Azért két-három hónapra előre a 100% nem mondható. Például én, hacsak nem jön közbe valami égbekiáltó, jövök. De ha jönne egy olyan munka, vagy családi gond, akkor nem. Gondolom ezzel más is így van.
(#) Attila86 hozzászólása Máj 25, 2009 /

Azt is lehetne csinálni, hogy aki jönni akar az előre kifizeti a belépőt, vagy annak egy részét. Így nagyjából tudtok (Norberto, Topi stb...) előre kalkulálni, és annyira nagy meglepetés sem érhet benneteket. Aki nem jön el vagy nem tud eljönni az nem kapja vissza a pénzét és kész. Ezt előre, szép nagy piros betűkkel meg kell mondani. Ha netán olyan sok ember jönne végül el, hogy az előre megváltott belépőkből sokkal több folyik be mint amennyi a bérlés és az egyéb dolgok költsége, akkor a maradékot arányosan elosztva mindenki levásárolhatná a HEStore-ban.
(#) Norberto válasza Doszpot hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Idézet:
„Gondolom ezzel más is így van.”

Lehetséges, de nem teljesen biztos, hogy mindenkinél ez a felállás.

Nem tudni, kinek mi az értékrendje valójában.
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

A Bókay kert az nem egy közpark ahol az sétál aki akar?
Én minden évben a "Szeptemberfeszt" rendezvényen szoktam arra járni (máskor még soha) de ott nem volt semmi belépő, csak simán besétáltunk...
Persze ha besétál pár "gerilla" bográcsos az biztosan más eset Ha villany kell meg hasonlo az is...
Engem nem zavarna ha lenne belépő mellesleg, nem ezen áll vagy bukik a dolog (szerintem).
(#) Norberto válasza Gafly hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Igen, ez így van, viszont nagyobb embertömegnél (50-100-200 körül) le kell foglalni a helyszínt (meg hát végülis most nem rendezvényt nézelődni megyünk, nem sétálgatni => egyenesen mi leszünk a rendezvény maga, hanem rendesen lesznek asztalok, székek kihelyezve, oda le lehet ülni, persze, emellett adott lesz nyilván a fűbe való leülési lehetőség is, akinek az esik jól...). Legalábbis így tudom, de 2-3 napon belül előkerülnek a szupertitkos adatok és mindent tudni fogunk a helyszín adottságairól
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Főzni kell, vagy csak lehet?
(#) Norberto válasza Gafly hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Egyik se.

Érdemes

Már csak azért is, mert azzal is jól el lehet lenni, szendvicseknél sokkal ízletesebb tud lenni az általa készített "termék"

Meg hát nem mindenkinek van lehetősége mondjuk 2-hetente bográcsozni sajnos.

De ha van alternatíva, én személy szerint minden megoldásra nyitott és vevő vagyok. Például grillezni is lehet majd, ki hogy gondolja
(#) Topi válasza Norberto hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Palacsintasütő bajnokság
(#) Norberto válasza Topi hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Nevetni fogsz, de a kedves rokonom, aki ott dolgozik alkalmazottként a Bókay-kertben, nagyobb rendezvényeken sűrűn szokott mindenféle palacsintát is sütni, szóval lehet tőle receptet kérni :crazya:
(#) MolnarG válasza Topi hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Én inkább az evésre neveznék be
(#) bankimajki hozzászólása Máj 26, 2009 /

ha már a versengésről van szó, lehetne egy panelépítési bajnokságot is rendezni, de olyan szinten hogy mindent ott kell csinálni (kapcsi rajz tervezés, nyák gy. maratás fúrás beültetés, teszt) persze nem valami túlzottan bonyolult Á.K. erről mi a véleményetek, esetleg 2-3 fős csapatokban csinálni, valaki mindíg pihen
(#) bankimajki válasza Topi hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

a palacsintázásba én is beszállnék, ha eljutok ide , mármint a készítésbe
(#) Moderátor hozzászólása paul64 hozzászólására (») Máj 26, 2009

A múltkor már láttam ezt a hozzászólásodat, csak nem emlékeztem, hogy reagált volna-e valaki rá a moderátori gárda közül; én most megteszem, köszönjük szépen a felajánlást, amint tudok/tudunk valami biztosat mondani, akkor lehetséges, hogy élnénk a lehetőséggel.

Még egyszer, köszönjük a fórum nevében a felajánlást!
(#) Action2K válasza deguss hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Idézet:
„Én most megyek (jún. 12-13) HobbyCNC találkozóra Hatvanba”

Ha jól emlékszem a 3.-on (váci) én is voltam. Szép kis "Ki, mit épitett" masinák voltak!
(#) MolnarG válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

És az eszközöket ki biztosítja? Mert ha Pesten lesz akkor én biztos nem cipelem 150km-ről a laptopot, fúrót, maratót forrasztót. Szerintem inkább a kikapcsolódásról kéne szólnia.
(#) bankimajki válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

végülis, ez igaz szabadtéren tényleg elég necces megoldani , de mi lenne ha ki lenne adva egy projekt a nagy nap előtt egy héttel, és azt ott mindenki bemutatná, és valakik zsűriznének
(#) poros válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Amennyire tudom ez lenne az első komolyabbra tervezett találkozó. Szóljon ez inkább a pihenésről , kikapcsolódásról az egymással való ismerkedésről. Nem kellene most szerintem versenyen törni a fejünket. Akinek lehetősége van rá hozza azt amit bemutatásra érdemesnek tart . Ha rendszeres hagyományt lehetne teremteni a találkozókból később lehetne kisebb versenyeket rendezni. Ha egy hét állna rendelkezésre ahhoz, hogy elkészíts valamit nem biztos. hogy sikerülne. Amihez alkatrészt kell rendelni vidékre, nem biztos,hogy odaérne. A helyben történő verseny komoly szervezést kívánna . Ezt egy bizonytalan számú résztvevőre megszervezni nehéz lenne.
(#) Norberto válasza poros hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Idézet:
„Amennyire tudom ez lenne az első komolyabbra tervezett találkozó. Szóljon ez inkább a pihenésről , kikapcsolódásról az egymással való ismerkedésről. Nem kellene most szerintem versenyen törni a fejünket. Akinek lehetősége van rá hozza azt amit bemutatásra érdemesnek tart.”

Teljesen egyetértek.
(#) gg630504 válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

(#) bgsf hozzászólása Máj 26, 2009 /

Tulajdonképpen jó maga az ötlet! De! Nem is tudom hány regisztrált tagja van az oldalnak! Ha mind összejönnénk ahoz nem kellene engedélyt kérni?
De ha meg sokan vagyunk akkor akár komoly pártot is alakíthatnánk!
Még lehet hogy választást is nyernénk, és nem írnánk ki idióta pályázatokat távközlésre meg számítógépekre.... A többihez meg ha nem is értenénk akkor majd úgy csinálnánk mintha....
Amúgy egy jó bográcsos találkozóba benne vagyok! Hozzávalót vigyük? Családtagok is jöhetnek? Apropó! Még egy ringet fel kéne állítani, hogy esetleg a nézeteltéréseket el lehessen "simítani"! :boxer:
(#) Norberto válasza bgsf hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Idézet:
„Nem is tudom hány regisztrált tagja van az oldalnak! Ha mind összejönnénk ahoz nem kellene engedélyt kérni?”

Kb. 42 ezer felhasználó van regisztrálva eddig, ennek tegyük fel, hogy a fele az valós regisztráció, azaz, kiszűrve a duplán, stb. regisztrálókat.

Úgy is sok lenne, kb. 20 ezer ember, azt viszont elképzelni sem tudnám, hogy ennyien valaha is összejöjjünk. Talán nem is szükséges igazából. Mindenki nem szeretheti az elektronikát az országban, ha meg igen, akkor az csak blöff és nem valódi a "háttér".

Véleményem szerint nem is akkora baj, hogy nem 20 ezres tömeg őrjöng majd egyszerre a találkozón, ha lesz
(#) MPi-c válasza bgsf hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Idézet:
„Ha mind összejönnénk ahoz nem kellene engedélyt kérni?”

Legfeljebb bejelenteni kell (a rendezvény tervezett időpontja előtt legalább három nappal), ha nem vesszük a kulturális vagy sport események közé . A rendezvény bejelentését a rendőrség tudomásul veszi vagy a rendezvényt megtiltja, de engedélyt nem ad, ez csak a köztudatban terjedt el így.
Szólok róla, hogy fontos lehet még az egészségügyi biztosítás kérdése, főleg, ha megjelenik az a 20 ezres tömeg Itt a jogszabály 1000 fős létszámtól felfelé, különböző mértékű biztosítást ír elő. (1000 fő alatt pedig csak akkor kell ezzel foglalkozni, ha a rendezvényt kifejezetten időskorúaknak vagy betegeknek szervezik. - Persze kérdés, mi számít betegségnek )
(#) bankimajki hozzászólása Máj 26, 2009 /

ha valaki esetleg majd szabolcs megyéből utazna fel a találkozóra, az kérem jelezze nekem, mert én még nem biztos, de szeretnék jönni, és nem szeretek egyedül utazni
(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Jé te is szabolcsi vagy? De jó. Én Mátészalka mellett lakok. Én is így vagyok vele, hogyha valaki menne, akkor lehet én is mennék.
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

akkor már ketten vagyunk, remélem társul még valaki, az utazáshoz
(#) paul64 válasza (») Máj 27, 2009 /

Szívesen
(#) Ardwaark hozzászólása Máj 27, 2009 /

Ha augusztus 10 után lenne akkor tudnék jönni, csak kérdés hogy mi van ha kutyával jövök. Nem szeretném a kutyámat magára hagyni.

NoSpa2.JPG

Következő: »»   12 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem